Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 704
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, и на мен ми предстои раждане в ТК и моят доктор ми каза ,че за тези 61 лв. които им се полагат от 350-те за избора на екип никой доктор нямало да се навие да се разхожда и ангажира . Мн се обърках и вече не знам какво да правя , дали да разчитам на дежурният екип или да си платя за моя човек и да не се притеснявам  Thinking имам и въпос : кога се дават и какви са документите на татенцето които трябват , защото ние нямаме брак  .  Rolling Eyes

# 481
  • София
Пумпалче, много си зависи как ще раждаш. Ако си нормално най-важния човек в процеса на раждане е акушерката. Доктора седи до нея и наблюдава протичането на раждането. Честно казано и аз много се чудех дали да избирам екип или не след като ми казаха, че всичко зависи от акушерката. В крайна сметка реших да се уговоря с една докторка. За мой "късмет" докторката не може да поеме ангажимента да ме изроди, тъй като заминава извън България. И така към настоящия момент съм без избор на екип и май и така ще си и остана че имам две седмици до термин. Пък както се казва каквото сабя покаже.

# 482
  • Русе/София
Здравейте, и на мен ми предстои раждане в ТК и моят доктор ми каза ,че за тези 61 лв. които им се полагат от 350-те за избора на екип никой доктор нямало да се навие да се разхожда и ангажира . Мн се обърках и вече не знам какво да правя , дали да разчитам на дежурният екип или да си платя за моя човек и да не се притеснявам  Thinking имам и въпос : кога се дават и какви са документите на татенцето които трябват , защото ние нямаме брак  .  Rolling Eyes

Съмнявам се ,че взима по пътека толкова.Когато аз раждах,тогава избора беше 500 лева.В разговор с докторката ми,тя каза,че от тези пари и се привеждат 350 лева,а другите 150 отиват за всички други разходи/разбирайте всички останали от екипа,грижите за бебока ит.н./Затова и не ми поиска други пари.

# 483
  • В две тъмни очички
Здравейте, и на мен ми предстои раждане в ТК и моят доктор ми каза ,че за тези 61 лв. които им се полагат от 350-те за избора на екип никой доктор нямало да се навие да се разхожда и ангажира . Мн се обърках и вече не знам какво да правя , дали да разчитам на дежурният екип или да си платя за моя човек и да не се притеснявам  Thinking имам и въпос : кога се дават и какви са документите на татенцето които трябват , защото ние нямаме брак  .  Rolling Eyes
Ако смяташ да раждаш нормално , моето мнение е да не плащаш за екип, тъй като акушерката не получава нищо от тях и се озлобяват! Виждала съм как момичета си чакат екипа ,а акушерките не ги приемат, защото не им е платено  Peace

# 484
Аз про4етох в ценоазписа на Вип услугите на саита на болницата , че има и Индивидуален акушерски пост - 100 лв и попитах моя доктор за тази услуга , но той за нея не пожела да ми обясни нищо. Дали това са пари само за акушерка след като тя е по важният човек при раждането. Посто стигам до извода , че май е по-добре да разчитам на дежуният екип и да се моля всичко да мине добе и да сме добе и двамата с бебчо , защото на мен ще ми педстои и 1 ч. и половина път до болницата  Confused

# 485
Всичко е въпрос на късмет, с първото раждане имах уговорка с акушерка, но така и не й използвах услугите - спешно секцио. Вторият път ходих на консултации при един лекар и него си избрах за раждането, беше ми много спокойно и всичко мина перфектно. Платих на касата на болницата, други пари не са ми искани. Peace

# 486
  • София
Пумпалче, тези 100лв. се плащат допълнително към избора на екип, т.е. за да имаш избор на акушерка трябва да имаш и избор на екип. Аз и за този вариант питах, но отговора беше че за акушерката отивали 40-50лв., а доктора освен официалните 350лв. взимат под масата и така те получават повече. Поради тази причина много малко акушерки се съгласявали.
Абе едно е ясно - всичко е въпрос на пари. Всички искат пари. И раждането на едно дете вече го превърнаха в пазарна икономика.

# 487
Да пава си tuci ,ако се сметне грубо едно раждане излиза около 1500 лв. и пак не ти е добре изпечена работата . По този начин карат жените да изпадат в размисли и да се чудят кой е най-добрият избор , а относно документите на бащата някой има ли инфо ако няма брак какви са нужните документи??? newsm78

# 488
  • София
Ох, за документите доколкото знам таткото трябва да отиде при нотариус и там се попълва една декларация, с която признава детето. Тази декларация се дава в родилното. Не съм на 100% сигурна, ама нещо такова ми се върти в главата. Ако разбера нещо ще пиша.

# 489
  • Русе/София
Ох, за документите доколкото знам таткото трябва да отиде при нотариус и там се попълва една декларация, с която признава детето. Тази декларация се дава в родилното. Не съм на 100% сигурна, ама нещо такова ми се върти в главата. Ако разбера нещо ще пиша.
Плюс към този документ и личната карта.В документа се записват 3те имена на бебето,хубаво е да сте се разбрали предварително за името.

# 490
Момичета,страшно съм объркана с тези суми за избора на екип. Скоро ми предстои раждане и се интересувам, може ли някой да ми даде информация за лекарите, които си работят по официалните цени. а и всяка друга информация ще ми бъде от полза.Благодаря предварително.

# 491
  • София
♥ Val ♥, не е само в тази болница. На много места, официално избора на екип е 350лв., но в действителност ти искат много повече. Разликата естествено отива за доктора.
Всъщност то се и очакваше това да стане. Преди избора на екип като струваше 1000лв. доколкото знам не са искали допълнително, но след като намалиха сумата докторите си искат под масата. За съжаление това е положението.

Да.. даа и така и ще продължава докато се дава под масата. Избрала съм лекар в ТК. Ако ми поиска пари под масата изобщо няма да го ангажирам. Просто ще ида както първият път при дежурния екип. Айде, холан!  Crossing Arms

Силно се съмнявам за лекарят да отиват 61 лв. Това в разчет на болницата ли сте го виждали. Защото аз съм виждала разчета на МД за манипулация кюртаж, която е 250 лв за избор на екип и манипулаторът взима над 100 лв. Wink

# 492
Аз пак да си кажа на мен ми посискаха 800лв?!при 350 официална тарифа за избор на екип #Crazy

# 493
  • Къде ли не
Чета и не вярвам на очите си! Смутни времена са настанали пак! Ако се върнете 20 страници назад ще видите, че изобщо не се коментират рушвети. Парите за раждане бяха много, но и докторите бяха доволни. Друг е въпроса, че при нормално раждане мястото им изобщо не е там, ама до там сме я докарали в нашата  държава. Аз пари без касова бележка не бих дала, мразя рекетите, рушветите и т.н. и за това преди години избрах точно тази болница. Жалко, че нещата са се променили!

# 494
Затова без доктор- да си гледат работата тия рушветчии, лекарите там са много добри и като цяло сте в добри ръце дори и без избор на екип. Wink

Общи условия

Активация на акаунт