Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 070
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 630
Маги писали сме по едно и също време Simple Smile
Цитат
gundie, проблемът е, че персоналът в родилното прилага във всяко едно отношение някакви архаични практики от преди 30-40 години.
Добре де, тия хора не ходят ли по симпозиуми, не идват ли да ги обучават? Няма ли някакъв начин да се осъвремени системата...   Shocked
Съмнявам се да ходят на такива мероприятия. Те упойки съвременни нямат, а родилните зали са замръзнали към момента отпреди 40 г. по мои впечатления.
Много си права - СИСТЕМАТА трябва да се обнови.
За съжаление в момента, нямаш гаранция, че нещата ще се развият правилно където и да отидеш. Ако правиш уговорки предварително, трябва ясно да си поставиш условията и да си сигурна, че са склонни да ти ги обезпечат.
Да, не можем да слагаме всички акушерки под един знаменател. И аз познавам две, които мога да похваля искренно. Все пак при истински проблем- бебе, което не суче, не наддава, разранени зърна и други, бих се обърнала към консултант.

# 631
  • Къде ли не
Ходят на мероприятия, нооооо организирани от производителите на АМ!!! Не ми се подхваща темата за всички простотии, които съм чула за дните, в които бях там с двете си бебета!
За това казвам, че ако искате да не ви прецакат кърменетоили нещо друго, четете предварително, запишете си номерата на консултантите и идете спокойни да раждате.

# 632
Ходят на мероприятия, нооооо организирани от производителите на АМ!!! Не ми се подхваща темата за всички простотии, които съм чула за дните, в които бях там с двете си бебета!
За това казвам, че ако искате да не ви прецакат кърменетоили нещо друго, четете предварително, запишете си номерата на консултантите и идете спокойни да раждате.
smile3521 newsm10 newsm10 напълно подкрепям.

# 633
Аз пък ще споделя за една жена с която раждах.
Тя сложи бебето веднага на гърда,но ходи да иска АМ,защото мислеше,че все още няма кърма и бебето е гладно.Обясниха и,че така ще и дойде по бързо кърмата и в началото коластрата е много важна за бебето и да го слага по често,а и бебето ако качва няма нужда от АМ.Изписаха ги на третия ден и неиното бебе беше качило и не беше пило АМ.

# 634
mama na hrisi Много се радвам, че има и такива хора. Явно има всякакви. Абе важното е да не ни пречат, пък ние ще се информираме.
Аз искам да ви питам за някакъв списък. Какво тярбва да нося за болницата?

# 635
  • София
Този ми изглежда много подробен и към него има връзки и за други списъци.
http://www.momentofpeace.net/2008/pregnancy_lists/all/1

# 636
# 637
magi1111, мерси че сподели, мисля че ще е полезно за бъдещите майки  Peace

При първото ми дете преди 4 години там беше много зле (аз и двата пъти съм била на 5-ия етаж). Сега с второто дъщеря ми, имаше само една изцепка (но пък за начинаеща кърмачка и това е достатъчно).
Иначе (и аз да напиша нещо хубаво) мене много ме впечатли как ми помогнаха дежурните акушерки - анестезиоложката настоя да си върна бебето втората нощ, защото бях доста зле; на мене хич не ми се искаше, обаче дежурната акушерка каза че ако искам може да го вземе и когато ревне да ми я донесе да я кърмя и после пак да я вземе (даже не аз да й го нося, а тя сама да го вземе!) даже се разбрахме да й дадат АМ в 1 часа и после когато се събуди, да ми я дадат. Наистина страшно ми помогна тази жена, да е жива и здрава!!!
А анестезиоложката не вярваше, че може да стане така и ми каза много скептично, че не знаела дали може да ми носят бебето през нощта, добре че се престраших да попитам.

И нас със сина ми (който вече е на 5г. и половина) ни изписаха от тази болница с думите, че няма да засуче бебето и няма да мога да го кърмя. Лежахме с него 20 дни там, защото се роди преждевременно. Наистина не искаше да суче, но аз, инатът, непрекъснато се цедях и му давах кърма. Оставях шише с кърма дори през нощта, когато не пускат в детското. Като се върнахме у нас, педиатърката ми обясни как да кърмя "на поискване" и .... стана. Захраних го на 6 месеца (пак по нейна препоръка). Обяснението ми за нежеланието му е, че просто определените в болницата часове за хранене не са били неговите часове.
Браво на твоята педиатърка. Да кажеш коя е  Simple Smile Че моята уж е свестна ама не смее да каже за поискване, все говори за брой хранения (така ги записват май по картоните, имат някаква форма явно).

# 638
И нас със сина ми (който вече е на 5г. и половина) ни изписаха от тази болница с думите, че няма да засуче бебето и няма да мога да го кърмя. Лежахме с него 20 дни там, защото се роди преждевременно. Наистина не искаше да суче, но аз, инатът, непрекъснато се цедях и му давах кърма. Оставях шише с кърма дори през нощта, когато не пускат в детското. Като се върнахме у нас, педиатърката ми обясни как да кърмя "на поискване" и .... стана. Захраних го на 6 месеца (пак по нейна препоръка). Обяснението ми за нежеланието му е, че просто определените в болницата часове за хранене не са били неговите часове.
Браво на твоята педиатърка. Да кажеш коя е  Simple Smile Че моята уж е свестна ама не смее да каже за поискване, все говори за брой хранения (така ги записват май по картоните, имат някаква форма явно).

Д-р Ваня Груева, кабинетът й е в Люлин 6

# 639
kilimiotlista,  ето ти моят списък- аз родих на 23ти април:
...За секцио при самото приемане ви трябват:
- нощница, чехли(да стават за баня), тоалетна хартия, мокри кърпички или сапун и кърпа( за след клизмата). Вода в малки бутилки с „биберон” поне 3л( това е за в реанимацията). Телефон, зарядно. Стерилни превръзки за секцио- 2 бр дишащи, водоустойчиви 25-30см. Има в аптеката срещу входа на болницата и ако ви потрябва трета може да си купите от там. Превръзки  за родилки или лигнин(каквото предпочитате). Документи - лична карта, обменна карта и направление за хоспитализация( издават се от наблюдавалия бремеността), консултации и изследвания( пакет изследвания  за секцио направен в Св. София-струва в момента 50лв и консултация с интернист)
Всичко останало, може да ви го донесат след като ви преведат в стая:
-Чаша и прибори за хранене, тоалетни принадлежности, ластик или шнола, ако косата ви е дълга. Нощница( не дават техни), бельо, някаква връхна дреха, кърпа за къпане, поплънки за гърди, помпа(на мен първоначално ми е по-удобно на ръка), сутиен, чорапи, химикалка и тефтерче, пари(и монети за машината за кафе), Солфадеин или Ефералган( за главоболието от упойката, но дали ще го има е въпрос на организъм. Този път нито за минута не ме е боляло, за разлика от предишния).
Два пакета мокри кърпички за бебе- едните  ги взимат, а другите са ви за всеки случай.
Един пакет пелени за новородено-марка по ваш избор. Те стоят при вас и поставяте по един- два в количката, когато взимат бебето за тоалет.
 Лигавник, ръкавички, залъгалка.
И каквото друго решите...
За записване на детето:
Акт за граждански брак или нотариално заверена декларация за припознаване, лична карта на майката, лична карта на бащата.

За нормално раждане общо взето е същото, но без стерилните превръзки.

# 640
kilimiotlista,  ето ти моят списък- аз родих на 23ти април:
...За секцио при самото приемане ви трябват:
- нощница, чехли(да стават за баня), тоалетна хартия, мокри кърпички или сапун и кърпа( за след клизмата). Вода в малки бутилки с „биберон” поне 3л( това е за в реанимацията). Телефон, зарядно. Стерилни превръзки за секцио- 2 бр дишащи, водоустойчиви 25-30см. Има в аптеката срещу входа на болницата и ако ви потрябва трета може да си купите от там. Превръзки  за родилки или лигнин(каквото предпочитате). Документи - лична карта, обменна карта и направление за хоспитализация( издават се от наблюдавалия бремеността), консултации и изследвания( пакет изследвания  за секцио направен в Св. София-струва в момента 50лв и консултация с интернист)
Всичко останало, може да ви го донесат след като ви преведат в стая:
-Чаша и прибори за хранене, тоалетни принадлежности, ластик или шнола, ако косата ви е дълга. Нощница( не дават техни), бельо, някаква връхна дреха, кърпа за къпане, поплънки за гърди, помпа(на мен първоначално ми е по-удобно на ръка), сутиен, чорапи, химикалка и тефтерче, пари(и монети за машината за кафе), Солфадеин или Ефералган( за главоболието от упойката, но дали ще го има е въпрос на организъм. Този път нито за минута не ме е боляло, за разлика от предишния).
Два пакета мокри кърпички за бебе- едните  ги взимат, а другите са ви за всеки случай.
Един пакет пелени за новородено-марка по ваш избор. Те стоят при вас и поставяте по един- два в количката, когато взимат бебето за тоалет.
 Лигавник, ръкавички, залъгалка.
И каквото друго решите...
За записване на детето:
Акт за граждански брак или нотариално заверена декларация за припознаване, лична карта на майката, лична карта на бащата.

За нормално раждане общо взето е същото, но без стерилните превръзки.
И без минералната вода.

# 641
  • Къде ли не
Е защо без вода? Аз си пих докато чаках да влезна във ваната. После пак пих през двата часа преди да ме качат в стаята.

# 642
Благодаря ви  Hug То аз май може и да съм секцио  Confused  Hug

# 643
Е защо без вода? Аз си пих докато чаках да влезна във ваната. После пак пих през двата часа преди да ме качат в стаята.
Исках да кажа, че на тия които раждат секцио им искат едва ли не задължително да си осигурят няколко литра вода.
Благодаря ви  Hug То аз май може и да съм секцио  Confused  Hug
??? Защооооо??

# 644
След секцио е задължително да се изпие поне 3 литра вода за 24 часа. Колкото повече, толкова по-добре. По този начин организмът изхвърля упойката. Иначе следва ужасно главоболие. След първото секцио изпих около 3л вода и 5 дни не можех да си вдигна главата, нищо не помагаше. След второто изпих 5л вода и нямах главоболие. Макар че според анестезиолога дали ще имаш главоболие зависело от това как ти се бие упойката. А водата е най-удобно да е в половинлитрови шишета тип "биберон".

Общи условия

Активация на акаунт