Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 370
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 425
благодаря ти много Simple Smile на мен ми харесва още първия път като се видяхме и му се доверих и ми допада като енергия,но се усъмних и незнам защо слушам хората... наистина важното е на мен да ми харесва  Peace

# 1 426
 Здравейте Simple Smile.Аз съм се насочила на там.Въпреки ,че съм в началото на бременността.За мен е втора бременност,но от няколко години нямам здравни осигуровки.Сега се чудя, дали да си възстановявам правата или да си плащам направо в болницата?Може ли някоя мама раждала така/или просто е запозната с нещата/ да ми разясни цените горе долу.За нормално раждане,секцио ако се наложи.Първото раждане ми е нормално,но не съм застрахована от усложнения.

# 1 427
  • Сфия
ditka_sl , по-изгодно ще ти е да си платиш осигуровките. Без тях нямаш право нито на женска консултация, нито на изследвания, нито на раждане. Не ти се поема и евентулано влизане в болница за задържане. А по принцип, ако не платиш тези осигуровки цял живот няма да можеш да ползваш здр. услуги. Поне според сегашното законодателство. За мен лично е тъпо. Примерно 2000 година имам 6 месеца неплатени и, заради тях не мога да ползвам здр. помощ през 2012. Трябва да има някаква давност, но няма.
В този ред на мисли седя и се чудя по повод на мургавите съгражданки как раждат...  newsm78 Някой вярва ли, че имат платени здр. осигуровки? Или пък си плащат раждането? Не вярвам нито на едното, нито на другото. Сега, като лежах в МД преди 2 седмици, имаше в сатята едно цигане, ама на 17 години. Айде примерно тях ги осигурява държавата до навършване на пълнолетие, ама другите?

# 1 428
  • София
В този ред на мисли седя и се чудя по повод на мургавите съгражданки как раждат...  newsm78 Някой вярва ли, че имат платени здр. осигуровки? Или пък си плащат раждането? Не вярвам нито на едното, нито на другото. Сега, като лежах в МД преди 2 седмици, имаше в сатята едно цигане, ама на 17 години. Айде примерно тях ги осигурява държавата до навършване на пълнолетие, ама другите?
Моето предположение е че ги приемат по спешност. За спешна помощ не трябват здравни осигуровки. В смисъл, на никой не може да бъде отказана.
ditka_sl и аз мисля че ще е по-добре да си внесеш осигуровките отколкото да плащаш за всичко.

# 1 429
Наистина ще е добре със осигуровките да се оправиш.Иначе мисля,че цените бяха така 900лв избор на екип,да присъства таткото още 200лв.Секцио по желание 1400. Женска консултация-400лв. Ама това 400лв с или без осигуровки е не знам. И като сметнеш,феталните които така или иначе не се поемат от касата по 80-100лв,изследването за Даун още 40 мисля,че беше там. Наистина не помня,ама то от хормоните. Embarassed То станаха дебели сметките доста....А колко да са ти осигуровките?По 200лв годишно да са ти пак излиза по-евтино. Peace

# 1 430
  • Сфия
хубаво, приемат ги по спешност. То има ли раждане, което да не е по спешност?! Ами предлагам тогава и Дидка да не си плаща осигуровките и да ходи да ражда по спешност. Ако ли пък й се наложи да влезне преди това в болница - пак по спешност. Преди месец мъжът ми го откараха една вечер с линейка на БП по спешност към ИСУЛ. Беше се парализаирал, заради дискова херния. В болницата ни накраха да подпишем декларация, че е здравно осигурен. Сигурна съм обаче, че ако ромката отиде по спешност и я приемат, то на нас би ни била отказана тази усуга, защото от нас се очаква, че трябва да си плащаме, но не и от ромките.

# 1 431
Точно това се чуди и мъж ми.Едва ли имат осигуровки и се съмнявам да плащат.ЖК е в частен кабинет и за там не ми трябват.За изследванията ще си платя,ок?Но как раждат без да плащат,дали има нещо през социалните???

# 1 432
  • София
За всяко раждане болницата получава пари от здравната каса. Ако не си здравно осигурен, ти трябва да ги платиш. 900 лв. за избор на екип е съвсем отделно. И без избор ще трябва да платиш.

# 1 433
  • sofia
500лв е пътеката за раждане. към дата 01.2011

# 1 434
  • Сфия
500лв е пътеката за раждане. към дата 01.2011
стара информация.
И поредната лоша новина: http://dnes.dir.bg/news/rodilka-sveta-sofia-lekarski-greshki-10017170 Направо не мога да повярвам вече!

# 1 435
  • София
Раждането е Р. България е безплатно за всички!!! Независимо дали са здравно осигурени!
ditka_sl, отиваш в болницата и раждаш. Това е. Така би трябвало да бъде по закон, а как ще се получи в действителност не е ясно  Wink

Разбирам, че напоследък се случват шокиращи неща, но дали е мястото в темите за раждане да се коментират.. не знам...  Thinking

# 1 436
Разбирам, че напоследък се случват шокиращи неща, но дали е мястото в темите за раждане да се коментират.. не знам...  Thinking
Според мене е за темите за раждане тези зловещи случаи - все пак жената е отишла да ражда точно в ТК а не е приета с инфракт примерно ..... Мисля че темата е точно раждане в ТК, ако близките й пишат в нея едва ли биха похвалили болницата  Cry В статията не пише кой точно екип е бил на раждането, но и това ще се разбере, аз лично с тези последните събития се отказах категорично да раждам в Шейново, а след днешната и от Тина Киркова ..... май че всички случаи са станали когато пациента не е имал избор на екип  #Crazy
Май остана единствено ЗА В МОМЕНТА МД без подобен случай напоследък ......  newsm78

# 1 437
Тъй като нямам никакво време да сменям избора си на екип или болницата, аз все още оставам като една от тези които все пак ще раждат в ТК. До вчера си повтарях добре, че няма да раждам в Шейново, след вчера вече  се моля да излязем от ТК живи и здрави аз и бебето.  Така както е тръгнало може утре да излезе случай пък за МД. Тогава какво правим ? Всички спираме да раждаме или ще се местим докато останат АГ отделения без споделени такива случаи?
В крайна сметка живота продължава и се надявам да успеем да го изживеем!

# 1 438
  • Сфия
Vache, раждането в Бг не е безплатно. За целта е нужно да си здр. осигурен. Дори онзи ден на отв. врати в ТК, д-р Ст. Косовски го потвърди. Помоли всяка една от нас да си провери здр. статус преди раждането, за да не бъде върната от болницата или по-скоро да й бъде поискано да си заплати раждането. Получавало се често, че работодателят бавел по няколко вноски, в резултат излиза, че жената е с прекъснати права, а не е по нейна вина. Тогава вече наставала драма. По въпроса с починалата родилка, подкрепям Вики, че е тук мястото да се пише за това. Случилото се е именно там. Аз не съм коментирала дали болницата има вина или не, защото все още нищо не е ясно. Темата предполагам не е: "възхвали към Т. Киркова". За момента случилото се все още нищо не значи. Очакваме повече инфо по слуая.

# 1 439
  • София
viki_88, между това да пишат близките й и да пускаме статии има огромна ралика. Аз си казах моето мнение. Аз нямам намерение да раждам повече, така че може да се каже, че не ми пука какво се пише. Но понеже цяла вечер преживях прочетеното си представям какво е на момичетата, който дори вече са си платили екипа в ТК. Избора не екип едва ли има нещо общо и в трите случая  Wink
Но всяка жена когато отива да ражда е наясно, че е дето се вика с единия крак в гроба и не е необходимо да се натъртва на всеки трагичен случай особено в тия теми. Ясно е, че няма как да се скрие и бременните ще разберат, но нека не се сблъскват това навсякъде където влязат. Rolling Eyes
А на теб пожелавам леко раждане и не се отказвай така от болницата, защото и в МД умират родилки и бебета.. там пък сигурно са най-много, защото точно там лежат бремнни в риск.

*starlet*, не знам кой какво е потвърдил, но РАЖДАНЕТО В БГ Е БЕЗПЛАТНО  И НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ (не ми се спори). Преди мен в ТК си роди една ромка без здравни осигуровки.  Wink Нямам идея как биха я накарали да заплати каквото и да било. Rolling Eyes На мен никой не ми е проверявал здравноосигурителния статус  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт