Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 298
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 695
Аз също се изкъпах на втория ден след секциото, но док. ме беше предупредила да си купя някакви лепенки. Свали ми някакви конци, лепна лепенката и се изкъпах.  Peace
Е да, ама вие можете да си сложете тия лепенки, а за епизиотомия(ех как се сетих за тоя термин) няма как. Само промивки с определени билки.

# 1 696
На мен лепенките не ми свършиха работа.От всякъде се разлепиха и набръчкаха.Отделно нямаше никъде по-дълги и ми стърчаха конците от 2-те страни.Бях си накупила бая да имам да си сменям.Миех се разбира се,но се изкъпах като бял човек чак след като ми махнаха конците

# 1 697
  • Sofia
elsi, бебетата са си непрекъснато в стаята, взимат ги само за тоалет/изследвания/ваксини. И през  нощта, ако искаш - вечер те питат. Честно казано, този път само последната нощ спа при мен (да сме свиквали Wink), първата дори не съм разбрала кога са го взели, откъртих като пън.  Shocked Ако беше в стаята, имаше да си реве без да го чуя.

За къпането - почти веднага след като ме преведоха в стаята, отидох да се къпя. Аз нямах назначени промивки, докторът ми каза да си правя такива със смрадлика поне 5-6 пъти дневно. А и през лятото няма начин да не си тегли човек по някой душ. Направо не мога да си представя след раждане да не се къпя няколко дни.

# 1 698
Епизотомията минава най-бързо, когато е чиста и суха. Миеш често, подсушаваш добре - например като подложиш лигнин.

# 1 699
Епизотомията минава най-бързо, когато е чиста и суха. Миеш често, подсушаваш добре - например като подложиш лигнин.
Не знам- лекарите др. казваха- да се мием само с билки, поне в началото.

# 1 700
  • София
Колкото лекари, явно толкова и мнения. Аз се изкъпах около час и нещо след като родих, веднага щом ме качиха в стаята. Нищо не ми стана, че съм си мокрила шевовете.

# 1 701
Че то шевовете са нон стоп мокри от лохиите.И да искаш не можеш да ги пазиш сухи.Според мен даже е по-добре да се мие и с водичка за да не стане инфекция.Предполагам,че док не дават да се ползват сапуни и интимни гелове за там иначе само с вода не виждам проблем.

# 1 702
Че то шевовете са нон стоп мокри от лохиите.И да искаш не можеш да ги пазиш сухи.Според мен даже е по-добре да се мие и с водичка за да не стане инфекция.Предполагам,че док не дават да се ползват сапуни и интимни гелове за там иначе само с вода не виждам проблем.
Абе не съм толкова сигурна, че водата е по- добър вариант от билките, които успокояват...тия стари болници с тия стари тръбопроводи.
Колкото лекари, явно толкова и мнения. Аз се изкъпах около час и нещо след като родих, веднага щом ме качиха в стаята. Нищо не ми стана, че съм си мокрила шевовете.
В ТК всички лекари казваха да не се мием, а само промивка и то след всяка тоалетна. Wink

# 1 703
Здравейте мами да попитам има ли някоя от вас която не си е избирала екип?

# 1 704
  • София

Е то едното не противоречи на другото  Wink Тя е написала МИЕШ често, а миеш обикновено най-добре с отвара от смрадлика. Това и сега, и преди 8 г. беше първото нещо, което акушерката каза на майка ми. "Донесете й смрадлика"  Wink

# 1 705

Е то едното не противоречи на другото  Wink Тя е написала МИЕШ често, а миеш обикновено най-добре с отвара от смрадлика. Това и сега, и преди 8 г. беше първото нещо, което акушерката каза на майка ми. "Донесете й смрадлика"  Wink
Вс. девойката говори точно за миене с вода.

# 1 706
Здравейте, като ходих на училище за родители в ТК и акушерката каза че е хубаво още в болницата да ни донесат смрадлика за промивка и лайка май може.

# 1 707
Здравейте, като ходих на училище за родители в ТК и акушерката каза че е хубаво още в болницата да ни донесат смрадлика за промивка и лайка май може.
Да, на мен ми донесоха. Топлехме си ги на парното. В малки пластмасови бутилчици- много е удобно при миене. Wink

# 1 708
Здравейте,
може ли да уточните дали се заплащат допълнително упойките и други медикаменти, които евентуално се наложи да се използват при раждането?

Таксата за избор на екип продължава да не ми е ясно какво включва - избор на гинеколог, избор на гинеколог+анестезиолог, избор на гинеколог+анестезиолог+акушерка?

Имате ли представа дали ако при нормално раждане се наложи секцио се доплаща нещо към таксата за избор на екип?

... Предварително се извинявам за многото въпроси  Embarassed

# 1 709
  • София
Вс. девойката говори точно за миене с вода.

Rolling EyesАми и с вода, да.. какъв е проблемът?  Rolling Eyes Аз си се миех с вода още веднага. Влязох, измих се с вода, после със смрадлика промивка и така. Това изобщо не е проблем. Нищо им няма на епизиотомиите. Освен всичко в манипулационната пръскат с АБ. Преди 8 г. с Бивацин, сега с Неомицин.

Общи условия

Активация на акаунт