Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 284
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 725
И аз да кажа за моето раждане.
Родих на 2.01 в ТК с избор на екип и с външен лекар - д-р Джонгова. Нормално, с епизиотомия. Всички при раждането бяха страхотни - доки, акушерките (имаше една с коледна шапчица, която беше особено симпатична), лекарите, които бяха на смяна - Манчев и Ташков.

Аз не ползвах ВИП, защото разбрах, че там влизат роднини без ограничение.  С тези малки бебета според мен е ок да няма външни хора в отделението. А и що за ВИП е ползването на обща баня с друга стая  newsm78. В нормалните стаи беше ок, не сме се блъскали за банята, момичетата бяха приятни, споделяхме си опит.

Много приятно впечатление ми направи и д-р Константин Петров, който ни следеше след раждането и беше на визитациите. Веднага реагира на проблемите, без да съм го избирала или да съм му плащала. По същия начин беше и с други момичета в стаята, които имаха проблем. Чудесен специалист! Hug

Това е второто ми раждане в ТК и излизам от тази болница отново с положителни впечатления и само хубави емоции.

Аз така се извинявам, че нахлувам в темичката, ама да попитам. Обсъждате промивките гледам. При мен навремето в МД ни правеха акушерките промивки всяка сутрин и ни мажеха с йодасепт мисля. Сега да не би да се разчита ти сам да се промиваш?

За секциото не помня вече. Нормално родилите ни промиваха два пъти дневно (т.нар. тоалет) с кислородна вода, още нещо и един спрей, който попитах какъв е и си го взех за вкъщи за шевовете. Казва се Оксикорт. Давате ми идея за риванола. Това варене на смрадлика ми писна вече.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 12:40 от Анонимен

# 1 726
  • София
Аз нямам никаква идея къде сте раждали, момичета, обаче в ТК преди 8 г. правеха тоалет 2 пъти на ден, бяха много внимателни и пръскаха с Бивацин. Сега ходих само един път на тоалет, но после вече не, защото аз нямах епзиотомия, а повърхностен шев. Втория път пръскаха с неомицин, защото бивацин вече няма в мрежата. Съветвам да искате тоалетите, защото са изключително важни. Никой в тоалетната не може да се подмие както акушерката в манипулационната го прави. Освен всичко тя вижда какво е положението с епизиотмията и ако има пробелем се взимат мерки.

venush, честито бебче! Hug Hug Hug Чудесно раждане си имала  Hug

# 1 727
  • Сфия
Момичета, хайде една щъркелова новина и тук: Любомира е родила днес в ТК с планово секцио дъщеричката си Мария - 2,800 кг, 48 см. И двечките са добре, всичко е ок.

Пиша тук, понеже виждам, че тя споделя в темичката...

# 1 728
Честито на новото мамче в тази тема  bouquet Бързо възстановяване и прибиране с малката при тати.А като дойде ще разкаже и пресни новости около секциото.Лично мен много ме интересуват.
За тоалета-както казах секцио бях/различно е може би/за 24 часа един път ни поляха с вода от чайник-беше си студена няма какво да си кривя душата-и ни избърсаха с марли.Като ме преместиха в стаята вече сама поех грижата за личната си хигиена Peace Не знам някоя майка независимо от родразширението да са я подмивали до края всеки път
Мен даже само веднъж ме викнаха да ми сменят превръзката и то на 3 ден.Акушерката беше мн ядосана понеже това се правело от лекаря ти,но видиш ли моя заминал командировка "баш като те е клъцнал" и тя трябвало да му върши работата.Беше изключително груба в махането на лепенката и обтриването на раната със спирт.Свитки видях.И само мрънкаше,че "тея мамолози,само те слагат топоцин и затрудняват изтъргването на засъхналата кръв"....Е не бих се дала да ме пипне повече ако ще и 10 дни да съм там

# 1 729
  • София
venush, честито бебче, а на теб бързо възстановяване.
Аз също съм при д-р Джонгова, при нея раждах и първия път, мисля отново тя да ми прави секциото.
Относно д-р Константин Петров, момичето с което бях в една стая беше раждало при него. След раждането доктора беше заминал на семинар, но и се обаждаше през няколко часа по телефона за да я пита как е. Това ми направи много добро впечатление, а сега и думите на venush го потвърждават.

# 1 730
Аз преди няколко години съм писала относно тоя лекар- Константин Петров, ей тоя човек ще му мисля доброто до края на живота си. Толкова го харесах- толкова приятен, мил и внимателен лекар друг не съм срещала.Невероятен е- раждах при него, без да плащам, направо нямам думи- идваше през 5 мин при мен в коридора и то само за да си говорим и да ме поздравява за това, че съм била герой. Направо е прекрасен!!!!!!!!

# 1 731
Здравейте мами да попитам има ли някоя от вас която не си е избирала екип?

Здравей!Аз мисля да раждам там без избор на екип,т.к никой от лекарите не познавам,а да давам 1000 лв. на непознат лекар според мен е безсмислено,ще се доверя на дежурния екип и дано всичко да мине добре Praynig

# 1 732

Здравей!Аз мисля да раждам там без избор на екип,т.к никой от лекарите не познавам,а да давам 1000 лв. на непознат лекар според мен е безсмислено,ще се доверя на дежурния екип и дано всичко да мине добре Praynig
То и аз не познавам никой от лекарите и се надявам всичко да мине добре и аз и бебто да сме добре Simple Smile После ще споделя как е минало Simple Smile

# 1 733

Според мен е много безмислено, да следиш бременността си при един АГ и само за раждането да си плащаш на непознат досега лекар, в случай че твоя не води раждания, така че лично според мен - добър избор!  Simple Smile
Успех!  Peace

# 1 734
Ами то вече навсякъде всичко е за пари за съжаление Sad За какво ги плащаме тези осигуровки, но просто в тази държава така стоят нещата Sad

# 1 735
  • София

Здравейте, момичета! Точно това направих и аз и не съжалявам. Е, докторът, който ме прие, не беше особено дружелюбен и мил, но за него прочетох добри отзиви тук, така че допускам при мен е било моменто неразположение на духа Simple Smile все пак беше в края на смяната му.

Иначе и акушерките, и лекарите, при които бях в нощната смяна проявиха напълно професионално отношение. Акушерките бяха големи образи, имаше една млада докторка, която все казваше "малко е разкритието, слаби са контракциите", докато аз се превивах от болка и мислех, че тя ми е на буксус ... но все пак в решителния момент, когато се видя, че бебето се върна назад и няма как да излезе по естествен начин след 10 часа раждане, трима доктори се събраха и взеха решението за секциото, като поискаха и моето съгласие. Този, който беше завеждащ, води операцията и той се отнесе изключително човечно към мен и след операцията. Всеки ден идваше да пита как съм, сам предложи да смени превръзката и след това пак ходих при него за последващите махане на конци и преглед.

Както писах и по-рано за слдващо раждане бих избрала него, но вече го познавам и бих могла да се доверя на конкретния човек Simple Smile

Успех и много късмет!  bouquet

# 1 736
Tedishte, ще е хубаво и на двамата лекари да им напишеш имената.

# 1 737
  • София
Tedishte, ще е хубаво и на двамата лекари да им напишеш имената.

Умишлено не ги записах, тъй като все пак моето мнение е субективно и съм на мнение, че докторите са преди всичко доктори професионалисти, а не само имена. Не съм била жертва на грешка или на грубо отношение, просто имах късмет с екипа на 1АГ "Света София", който беше на смяна. НО, така или иначе тук повечето търсят такава информация, та затова силно препоръчвам:
  • д-р Богдана Стоянова, с която се консултирах преди термина към МЦ към болницата и
    д-р Иванов, който ми води секциото.
За огромно съжаление на акушерките не запомних имената. 

# 1 738
  • София
д-р Иванов, който ми води секциото.
А аз препоръчвам да се спасявате от него. Каквото и да се каже за него ще е малко-не в добрия смисъл.Разни хора,разни идеали...

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 11:35 от magnet_for_happiness

# 1 739
Може ли някой да ми даде актуален списък за необходимите неща за родилното в ТК?
Предварително благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт