Здравословно хранене за децата - 4

• 41 163
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
Спирулина как може да се дава на дете?
В ядково мляко, пастет, крем, шоколад, салата.

# 736
Спирулина как може да се дава на дете?
В ядково мляко, пастет, крем, шоколад, салата.

По колко и от каква възраст? Ако може да ме насочите и къде мога да прочета повече по въпроса. Благодаря   bouquet

# 737
След годинката почнах да давам.
А количество- когато давам само на децата, добавям към храната към 1/3 ч.л. Когато правя за всички салата, слагам около 1-2 с.л. на цялото количество.
Не съм чела кой знае колко на тема спирулина. Имах преди време една книжка на мексикански автор ( там спирулина се ползва от древни времена) и пишеше, че според нуждите може да достигне и 40гр/дневно.

# 738
Шада, има една книга "Суперхрани" на Дейвид Улф:  http://anhira.bogatstvo.info/product/93/superhrani-hrana-i-lekar … a-badeshteto.html
Там са най-обстойните ревюта и инструкции за дозировки на спирулина, хлорела, пчелен прашеч и пр., които съм срещала на български. Ползвам книгата като справочник и ми е много полезна.

# 739
Вери, Мег, благодаря ви   bouquet

Мег, тази книга май я има и при Гайдурков ... ако не се лъжа  Rolling Eyes

# 740
Аз слагам спирулина в мюсли и портокалов сок Peace 1/4 лъжичка някъде и не всеки ден.

# 741
  • Пловдив
А каква Спирулина си купувате и от къде? Аз последно си взех от Зоя, но искам да я сменя и се чудя на коя фирма да  взема  newsm78
А Хлорела ползвате ли?

# 742
благодаря за съветите за подслаждане досега ползвах фруктоза или мед, но ще се заредя с препоръчаните

овесените ядки как ги поднасяте на децата имам едно авокадо, банан,биквитки от шпелт дали ще стане вкусно

# 743
овесените ядки как ги поднасяте на децата имам едно авокадо, банан,биквитки от шпелт дали ще стане вкусно
С банан и някаква течност в твоя случай.
Аз не ги правя много сложни закуските с овесени ядки. Слагам стафиди, смлени ядки и вода или ядково мляко, годжи бери, кокосови стърготини или кокосово масло.

Ивка, и хлорела ползвам  и давам. До скоро имах на таблетки. Давала съм и по 5 на ден (малки са, не знам точен грамаж). Сега вече имам на прах и давам колкото спирулината. И двете не всеки ден.

# 744
по назад в темата стана въпрос за накисването за ядките, а ползвали се водата при варенето на овесените ядки или се изхвърля имам финни овес.ядки и като варя става като лигава хвърлям я дали е правилно Thinking

# 745
Стана въпрос за накисване на сурови ядки, зърна и семена.
Овсените ядки не са сурови в повечето случаи. Те са пресовани и не е нужно да се изхвърля водата им.

# 746
  • София (Възраждане)
Сурови лешници, кашу, бадеми и т.н. също трябва да се накисват за да се премахнат инхибиторите ли?  #Crazy

# 747
По принцип да. Но ако няма време, ги накиснвам за час или ги изплаквам хубаво с вода.

# 748
Аз нямам време да ги накисвам предварително понеже набързо се решава каква ще е следобедната закуска та затова питах дали при сваряването на овесените ядки се изхвърля водата досега я хвърлях.
Дайте идеи моля ви за полезни и вкусни закуски днес овесените ядки с банан, малко авокадо и мед не се хареса особено Rolling Eyes обикновенно хапва кисело мляко с плод и бисквита, елда с масло и сирене или грис искам да разнообразя менюто

# 749
Щом обича кисело мляко, можеш просто да замениш бисквитата с овесени ядки Wink Например овесени ядки с кисело мляко и банан; Или овесени ядки с кисело мляко ябълка и малко мед; или пък с круши, вариантите са безкрайни. Аз често слагам и слънчогледови семки, много добре ми се връзват с овесените ядки Peace

Общи условия

Активация на акаунт