АВГУСТинчета № 3

• 36 990
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
И аз правя аптамила, по инструкцията на кутията -120 вода и 4 лъжички мляко . Така и миля че трябва  Peace

# 151
  • София
bubenceto21, аз също стриктно спазвам указанието на кутията. В това отношение вярвам повече на производителя. За мен сметката е проста - на шишето нямам 105 мл, нито мога да  отмеря с точност половин лъжичка, което автоматично води до недобро съотношение мляко - вода. Защо не питаш вашата педиатърка защо смята, че млеката се правят по този начин и защо всички производители грешат? Аз съм много любопитна какво е нейното обяснение. Ние минахме на Фризовом заради повръщането. Нашата педиатърка ни каза да минем изцяло на него и да не го сменяме. Аз също чета, че не трябва да се дава дълго, но има мами, които са го давали през цялото време. Аз сравнявах състава и млеката против повръщане съдържат клей от рожкови. Има го и в Аптамил АР. До този момент не съм видяла/чула отговор на въпроса защо фризивома не се дава дълго време. Така че за сега мисля да остана на него, защото ни действа добре.

des_1984, страхотна новина Simple Smile Много целувки за Петър  Hug

Кори, онзи ден преглеждах юлската тема. Там също имаше едно бебоче, кърмено, което беше наддало само 350 гр за месец, но педиатърката е заключила, че не е проблем щом детето е спокойно, пика, ака и т.н. Може би и при Никол е така и това и е напълно достатъчно на този етап.

Аз също вече чета за захранването. Мисля към 5-тия месец да започна постепенно захранването. Някой има ли вече план с какво и как ще захранва? Мамите с опит може ли да разкажете повечко как сте захранили преди?

# 152
Привет и от нас  bouquet
Либи,смяхме се с глас всички в къщи,много е готина малката,а Алекс е направо бонбон.Да ви се похваля(или по-скоро оплача),моята малка маймунка прояде...от шише.Вчера бяхме пак на доктор,защото напълно отказа да суче-взеха и кръв и урина и докторката каза да се цедя и да и бутам в устата докато станат резултатите....и малката изпи веднага 100гр от шишето(тя е дребосък,само 4400гр е).И сега пада едно цедене...ужас,но поне яде,а като я сложа на гърдата пищи...Успявам да я подлъжа и със силиконов накрайник,но не всеки път...Дано да успея да я върна на гърда,че така не знам до кога ще издържа(особено нощно време),а и кърмата ми ще спре по-бързо така...

# 153
Радвам се, че ви е харесало нашето ръководство  Joy

Бубенце, да ти кажа не мога да ги разбера тези лекари. От къде един лекар може да знае какво е по-доброто съотношение вода/мляко от производителя? Просто няма никаква логика. Не се вкарвай във филми, разбира се, че го приготвяш правилно.

Според мен е съвсем логично производителя да може да каже единствено как да се смесва млякото, което той е произвел! Още повече, че млеката са различни и мерителните лъжички също. Лъжичката на Нан и Лактана събират различно количество мляко, например.

# 154
Кори и ние сме горе-долу в същата ситуация. вчера бяхме на преглед. 5150 сме, но за последните 30 дни сме качили само 450 грама. Доки каза, че е най-вероятно компенсира предишното наддаване /тогава за 20 дни бяхме качили над 900 грама/. Изненадаха ме тези мерки, но пък  детето ми е жизнено, от тази сутрин до сега смених 3 наакани памперса. така че за сега не мисля да се притеснявам. Следващото ни контролко измерване е след 20 дни. До сега кърмих само от едната гърда, сега започнах да предлагам и другата, купих си и чай, та да видим. Доста самонадеяно бе от моя страна, защото бях убедена,че имам твърде много кърма, но резултатите ме приземиха твърде бързо  Banghead .
И на нас ни сложиха двете ваксини вчера. засега сме с 37,3 градуса, но не съм давала още панадол. Ако мине над 37,5 тогава ще му дам на бебчо. Хайде спокоен ден на всички бебчовци и мами.

# 155
  • София
bubenceto21, след малко мислене разбрах, защо твоята педиатърка те кара да приготвяш така млякото. Не се вкарвай във филм, пропорциите са спазени - на 30 мл вода 1 лъжичка от млякото. С комбинацията от 105 мл вода и 3 1/2 лъжици мляко се получават около 120 мл мляко. Май тя иска бебочка да изяжда точно толкова Simple Smile Така че ти си прецени как ще го приготвяш. Важно е Николета да се чувства добре и да не остава гладна. Като цяло правилото за храненето с АМ е, че в шишето трябва да остане малко мляко, за да е ясно, че количеството е достатъчно. Казвала съм и преди моя Мишо всеки път изяжда различно количество. Аз му предлагам достатъчно, а той ако иска. Понякога хвърлям доста мляко, но такъв е живота.

# 156
tuta55,  имаме обща позната Simple Smile сега гледах снимките на Емилия в фейсбук;) ние правихме промоциики заедно по дискотеките Simple Smile а вие сте приятелки ли?Simple Smile прати и поздрави Simple Smile

# 157
Здравейте от мен Hug Аз не пиша, ама не пропускам да чета всеки ден Peace
Не се шашкайте за качените грамчета от децата. Щом си пълнят памперсите и са спокойни, значи всичко е наред Peace Моята дъщеря първия месец беше качила само 450гр, според мен не сучеше достатъчно, ама тя беше много спокойна, памперсите бяха повече от прекрасни. Педиатъра просто искаше да я преглежда по-често от нормалното, за да се увери, че тя си наддава с нейните си темпове, макар и по-бавно от останалите деца. И така си беше, качваше си по малко, засукваше трудно, заспиваше бързо докато суче. Още в началото сложих силиконови предпазители, защото с незахапването си ми беше разранила зърната. Така със силиконките я кърмих 7 месеца, тогава тя сама се отказа от тях и се научи да захапва както трябва, като след това сука само още 1 месец и се отби нацяло. С шише започнах да й давам изцедена кърма когато беше на 1 месец, но за мое щастие това не я накара да се отбие Peace

Сега малкия е със съвсем различно поведение от сестра си. Макар, че в началото и за него ме шашкаха, как на 5-тия ден след раждането продължавал да смъква грамчета, на 10-тия ден не бил си върнал рожденното тегло, а в крайна сметка на 20 дни вече беше качил 750 грама. На 2 месеца тежеше вече 6кг, а сестра му 6 кила е била на 5 месеца. Ама елате да я видите колко здраво и енергично дете е, въпреки, че качваше по малко и въпреки, че е супер злояда Sick

# 158
Аз приготвям АМ по описанието на кутията. Мисля, че така е най-правилно. Само дето моя лакомник и след 150 вода с 5 мляко пак реве. Не смея да увеличавам още, ще го видя по натам как ще е и ако продължава тогава ще му мисля. Аз лично не се съветвам с педиатъра за количеството АМ на бебо. По схемите трябва да яде 130 което значи, че ще бъде мнооого гладен след най-много 2 часа.
Slavy, за фризовома знам, че не е добре да се пие постоянно заради този клей от рошкови или както там се казва. Нан ар е сгъстено само с картофено нишесте. Мисля, че той може да се дава постоянно. На Любо му подейства много добре. За месец се справихме с повръщането.

# 159
Момичета ,да ви се похваля , че днес успях да завърша хелоууинския костюм на бебо- той ще бъде Каспър и утре ще събира бонбони!
А иначе и аз се принудих вече да дам залъгалка отново ,защото не мога да му изкарам ръцете от устата.тази вечер не иска нещо да яда ,а все си лапа ръцете .дадох му биба и сега кротко се приспива сам с нея.иначе реве яко и се успокоява единствено ако го държим изправен . аз все се притеснявам ,че иска да е все изправен като го носим  - имам ли повод?
  сага чета в онази тема за коледното настроение и се зарибих да правя от коледните къщички,а от тази вечер децата тук започнаха да обикалят за бонбони и официално откривам сеона на празниците!!
  Хайде поздрави от нас

# 160
  • София
Аз приготвям АМ по описанието на кутията. Мисля, че така е най-правилно. Само дето моя лакомник и след 150 вода с 5 мляко пак реве. Не смея да увеличавам още, ще го видя по натам как ще е и ако продължава тогава ще му мисля. Аз лично не се съветвам с педиатъра за количеството АМ на бебо. По схемите трябва да яде 130 което значи, че ще бъде мнооого гладен след най-много 2 часа.
Slavy, за фризовома знам, че не е добре да се пие постоянно заради този клей от рошкови или както там се казва. Нан ар е сгъстено само с картофено нишесте. Мисля, че той може да се дава постоянно. На Любо му подейства много добре. За месец се справихме с повръщането.

А по колко пъти на ден се храни Любо.
И Ники изяжда по 170 и реве. Но аз установих че колкото да му дам 130 - 170 все си реве като свърши. Той яде по 6 пъти на ден и не смея да миу давам такива големи количеста та сега гледам да не му давам пвече от 150. Знам че трябва да остане мляко в шишето но това ми се вийда мисия невъзможна. Ние сега минахме от Аптамил на Лактана но и от него не се засища. Поне вече акаме всеки ден. Но не знам какво ще го правя с тази лакомия.

# 161
Hi Hug
Много благодаря за вниманието....мааалко се успокоих,но малко Mr. Greenпих кафе днес с две мами бебета им са на по 8 9 месеца и ме разбиха с изказването че тяхните бебета все още ядяли по 120 гр,и пюретата...съвсем се обърках...от днес и давам по 130гр приготвени по схемата на кутията,не съм и давала нищо за запека(парафин,лактулоза,или дуфалак)помогнах с термометара,и коликите и са сравнително слаби,има ги но не така силни...Сега гадая дали аз ги предизвиквам с борбата с запека,или млякото?Попитах и продавачките в борсата днес,те са добре информирани за повечето марки,покрай тях и клиентки на борсата изказаха мнение...а бе всеки казва да си спазвам схемата на кутията,и вече така ще правя де Rolling EyesСестра ми пък днес пристигна с една средновековна книга от раждането на племеницата ми(преди 10 години)в която пише че бебе на 2 3 месеца се храни сутрин в 6 часа с 180 мл,после 150 и така се намалява грамажа,като последното хранене в 9 завършва с 90 гр #Crazyне ще си забия главата в стената..направо ще я размажаааа!!!От утре започвам да давам сок от ябълка,после мятам сливите...и като почнем "кюфтета и кебапчетата" ще си оправим и запека,надявам се Simple SmileА относно фризовома,50 на 50 имам познати които са го давали до 6 месес,имам и такива които твърдят че неможе да се дава.май колкото повече питам толкова се побърквам.А бе как ме е гледала майка ми без Аптамил,Нан,Фризовом,Лактана и т.н.Имало е само "бебе 0" "бебе1" и хумана,и за коликита само копър...И аз като бебе съм имала запек,термометар до 3 месец и това е!Без лактулоза,без свещички,без нищо...за рефлукс не е чувала,а съм повръщала сериозно...Как съм порастанала незнам,като я слушам какво ми разказва от преди 30 години....стигна ме клетвта и "10 да имаш,едно като теб да е" Mr. Greenсега ми излизат инатите ми през носа WinkЩе пробвам аз сокчетата сега,колкото и да ме е страх,и ще разказвам после.Лека вечер на всички...и благодаря  bouquet

# 162
И нашия Алекс има костюм за Хелоуин - ще бъде ягодка  Mr. Green Макар че са прекалено малки за този празник, нищо няма да разберат все пак. За първи път ходихме с дъщеря ми когато беше на година и половина, като тя събра бонбоните, а ние с татко й ги изядохме повечето, тя дъвка дъвките Peace Жалко, че в Бг го няма този празник, за децата е супер интересно  Crazy

# 163
  • София
p4eli4ka- опитват се да го наложат в БГ,но нещо не се получава.Щом трябва да дава нашенеца, го отпиши.

Да питам мамите с бебчета с по-неправилна форма на главата,дали се е оголило местенцето ,което бебето,често търка в завивката? Сега при нас е втория етап от опадането на косата, и при нея е при мен,при нея опада отстрани,но си имаме и едно петно ,точно където се търка главичката в завивките.

# 164
p4eli4ka- опитват се да го наложат в БГ,но нещо не се получава.Щом трябва да дава нашенеца, го отпиши.

Да питам мамите с бебчета с по-неправилна форма на главата,дали се е оголило местенцето ,което бебето,често търка в завивката? Сега при нас е втория етап от опадането на косата, и при нея е при мен,при нея опада отстрани,но си имаме и едно петно ,точно където се търка главичката в завивките.

Не знам за правилна или неправилна форма, но моята бебка има отзад на тила едно петно, дето и капе косичката.Лекарката каза, че е от рахита, но доколкото знам всички бебчета им пада косичката.Бебката на моя приятелка има само един гребен отгоре на главичката  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт