АВГУСТинчета № 3

• 36 102
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Имам спешен въпрос към мамите които пазаруваха наскоро от Ларедут - на вас обадиха ли ви се преди да дойде куриера да ви донесе нещата до вкъщи? Мен много ме притеснява че през деня сме постоянно на разходки с малкия и може да стане да не съм си вкъщи а нямаме пощенски кутии и няма къде да оставят бележка ако дойдат, а и входа се заключва, абе много сложно.

# 571
Привет мами.
Аз също нямам проблем с НОИ- всичко ми изплатиха, даже и помощта за второ дете...
Моята Дария още след първия месец започна да ака на 4-5 дена веднъж...просто си е до организъм. И синът ми беше така, докато не се захрани с твърдата храна. Стига да няма дискомфорт бебето, не е проблем.
Аз водя борба с големия да не гледа ТВ повече от 1 час на ден, а пък дребната изобшо скоро няма да припари до такива екстри.
Дария вечерно време заспива сама в леглото с музикална играчка...аз съм безкрайно щастлива от факта,защото с големия беше ад - непрекъснато на ръце и да се люлее...изобщо се улавям как в последно време си сравнявам децата кои какво е правил. Истината е,че са мнооого различни като поведение до този момент.
Ние вече започваме Коледната подготовка с правене на гирлянди и изрязване на снежинки. За съжаление имам ултиматум /от мъжа ми/този път да лепя снежинки и украси на много малко места Laughing/от миналото празненство ни останаха доста дупки от паднала мазилка от стените/

# 572
Имам спешен въпрос към мамите които пазаруваха наскоро от Ларедут - на вас обадиха ли ви се преди да дойде куриера да ви донесе нещата до вкъщи? Мен много ме притеснява че през деня сме постоянно на разходки с малкия и може да стане да не съм си вкъщи а нямаме пощенски кутии и няма къде да оставят бележка ако дойдат, а и входа се заключва, абе много сложно.

Не са ми звъняли, директно донесоха пакета, но аз не си бях оставила и телефона де, защото до скоро ги пращаха по пощата, а там телефон не им трябва.

# 573
  • София
и сега какво да правя? да стоя и да ги чакам ли? Вашите неща за колко време пристигнаха?

# 574
и сега какво да правя? да стоя и да ги чакам ли? Вашите неща за колко време пристигнаха?

Някой каза, че ако няма никой, оставяли бележка, но можеш да попиташ и в ларедутската тема  Peace
Ама чак пък да седиш и да ги чакаш.
Моята пратка дойде за по-малко от седмица.

# 575
Аз съм много доволна от Либеро, никога не се е подсичал, дори и кожата не се е зачервявала, ползвахме и Памперс, но акото стигаше до ушите:) Козметиката ми е на Веледа и наистина мирише малко странно, но не мисля да я сменям само заради това.
Пловдивските мами, какво ще кажете за разходка в Градската градина?

# 576

Zolka, може ли да споделиш какво стана с диагнозата за рахит, защото и на Божидара й е доста мекичка главата. Прочетох в пловдивскат тема, че се разхождате в парка на Белите брези, аз също понякога съм там. Може да направим мини срещичка Grinning
Аз сайта на НОИ го проверявам само през Интернет Експлорър, през Мозила не мога.

Ами с рахит сме-ходихме на второ мнение при д-р Нещерова/работи в неонатологията на хирургиите/.При нея успях да пипна главичката на Хриси и се оказа наистина меко.Пусна ни и изследвания, но защото ние искахме.Ходихме десет дни на процедури с кварцова лампа в 4-то ДКЦ в Смирненски.Сега сме на 6 капки Деавит и си се лекуваме.Педиатърката каза, че лечението продължава много време,да не чакам бърз резултат.Физиотерапевтката ми каза да правя масаж поне по два пъти дневно и да я събличам голичка вкъщи по 20тина минути да си ритка.Т.е да и правя въздушни бани и тя да си прави,цитирам "най-добрата" гимнастика.
Няма проблем за среща, само кажи кога в парка.
Иначе ходим до Градската градина, но докато стигнем да направим кръгче и се връщаме, че е дошло време на малката да папа, а пък мама не се е престрашила да кърми на открито.
За запушено носле ползвам физ.разтвор и после почиствам с една клечица за уши.Помпата дето си я купих на НУк не върши никаква работа.Вчера малката пищя от сутринта до 12 на обяд, докато се сетя, че нослето е запушено.Така се бях шашнала ,че мислех на лекар да я водя-дадох панадол,носих я, люшках я-пищене до Бога.Накрая ми светна за нослето и най-накрая успя и да хапне, че като я слагах да яде и направо вой надаваше.
Аз влизам в сайта на НОИ само с Мозила и нямам проблеми.

# 577
  • София
Аз питах какво става ,ако те няма.Имат дни лепенки,които ще залепят на вратата, с телефон, на който ти да се обадиш.
Поръчах в сряда,получих я във вторник.
Незнам колко е вярно,но една позната ми разправяше,че това с куриера било единствено заради стачките във Франция,после щяло да си е както преди.

И аз имам на НУК помпа(поправям се ,помпата ми била Nuby) и е пълен боклук,има ли доволни от други помпи,да жзема да я сменя.При нас запушването на нослето е някъде назад(така да се изразя)и сякаш се редува запушваето на ноздрите и се чува хриптящ звук.Ако няма подобрение днес можа пак да ходя до педиатър.Сигурно вече се обрива като ме види,но не искам да правя експерименти с детето,с мен си правя,но с нея НЕ.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 08:51 от misleto

# 578
Добро утро,
Ние ползваме аспиратор на Marimer. Продава се в аптеките, ок. 9 лв. струва и аз съм доста доволна, защото Павел беше със сериозни суполки покрай мен

# 579
Мишле, да, морска вода е, но по принцип за възрастни се използва само за почистване на носа, а не против хрема. Впръсква се под налягане, бебчо киха и изкарва сополите. Mr. Green

# 580
  • Русе

Zolka, мила, стискам всички палци всичко да мине бързо(доколкото е възможно)!  Praynig

Здравейте всички, аз да се похваля, за трети път, откакто му мина оная сънливата жълтеница, Оги спа непробудно 6 часа! Това за нас е ужасно много вкъщи! Не се наложи тая вечер преди 4 да го кърмя, съответно си спа в леглото!  newsm44

Памперсите последно ни бяха Pufies, преди да ги сменя с едни немски..как-им-беше-името, от "Щастливото бебе" тук в Русе. Много съм доволна, излизат по-евтини от Pufies,а като тях не правят проблеми. Определено си опира до дупе, а и до козметиката под памперса. Аз мажа Оги с преварен зехтин след баня, при всяка смяна също, а добавям и поддържащ крем с витамини, дето го забъркват в една аптека до нас. Ако слууучайно видя зачервено - пак от тая аптека си купих правен цинков с някакъв планински ли какъв беше балсам - веднага минава. Общо взето с опитване си ги намирам и аз, но засега застопорявам май, че тая комбинация ми е най-удачна, а и с най-малко химии..тъй си мисля, поне..  Thinking

На всички ви пожелавам прекрасен детски ден! Аз чакам Бебешорски да се събуди (щото мн се умори от закуската) и да си правим сутрешен масаж.
 morning

# 581
http://www.estestveni-idei.com/prod/blog/sleep-baby/

edna интересна статия относно съня при бебетата и съответните фази....

# 582
  • София
И аз съм с Памперс - от време на време пропуска, но не е толкова често. Козметиката ми е Мустела, мия дупе при всяко акане. Педиатъра ми даде рецепта за един крем, който се прави - с витамини, вазелин и още нещо беше, той също действа супер при подсичане.
Моето дете вчера вечерта много пищя и заспа в 21ч. без да яде. Пробвах какво ли не, но така и не у8танових причина. Днес все едно нищо не е било. Дано не се   повтаря Praynig

# 583
Деска, на мен последната поръчка от Ларедут ми дойде по пощата както винаги. Поръчах на 13.10 и я получих на 08.11. Вече се бях замислила дали няма проблем, но явно наистина по куриер е било само по време на стачката. Тези от пощата ако имах свободно време щях да им вдигна сериозен скандал. Точно се бях замислила защо не ми пристига поръчката и на вратата ни звъни непознато за мен момиче (предполагам, че живее във входа) и ни носи пакета от Ларедут. Пуснали бележката в тяхната кутия, тя също чакала пакет и отишла до пощата. От там без проблем й дали нашата доставка - реално за тях няма значение какво има пише на пакета - който носи бележката, получава пратката! Момичето като видяло детски дрехи, обърнало внимание на името и ни ги донесе. Реално е само въпрос на лична съвест, за да не си ги прибере!!! Така че аз сериозно се замислих дали да поръчвам вече, защото следващият път може да не стигнат до нас - после ходи доказвай, че нямаш сестра!

# 584
А за пелените - ние последно сме с Либеро 4 размер и съм адски доволна. Преди това смених общо взето почти всичко. Обрив получихме от Памперс сигурна съм и докато го изчистя в чудо се видях. Помогна кремчето за дупе на А-дерма. Препоръчвам.
Между другото моят Павел иска да сяда и да стои прав - разбира се да има кой да го държи - иначе сме постоянно сърдити ако не си играя с него и ми РРРРРР-ка на среща. Голям майтап Simple Smile! Сега съм решила че ще купувам бънджи. някой ползва ли. Някакви отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт