АВГУСТинчета № 3

• 36 078
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
относно захранването - майка ми едно време ми е давала сокчета с навършването на 2-рия месец и сега щом бебо направи 2 направо ми извади душата да съм му давала сокчета - щели да му минат така и коликите newsm78
Педиатърката обаче каза, че това са остарели неща и да не слушам никой, тя щяла да си ми каже, когато му дойде времето.
Не знам къде е истината, раздвоявам се между мислите за това дали не ощетявам детето, като все още не го захранвам или пък дали няма да му навредя, ако почна по-рано, отколкото е необходимо newsm78 Rolling Eyes
Иначе за капките против колики още ми тежи на съвестта за онзи път, когато ги спрях по препоръка на една позната /било лекарство, не било хубаво да тъпча детето с лекарства от толкова малко и т.н./ и малкия направо се скъса да реве една вечер до никое време... Ама съвети от майки на момиченца, които не знаят и не са виждали какво е чудо с коликите вече не приемам. И въобще оттогава реших да не приемам съвети от никой и да си слушам само педиатърката. Направо ми олекна оттогава  Simple Smile
Сега все още не смея да му спра Инфакола, въпреки че напоследък /да чукна на дърво/ се е позакротил откъм колики. Има само някакъв рев, с който ми се буди привечер около 18 ч. и не мога да си обясня на колики ли се дължи или нещо е сънувал, защото забелязах, че ако не го гушна поревава и отново заспива. Преди го гушках и така откарвахме доста повече време в рев - явно обича да се поглезва на мама newsm78 Simple Smile Иначе е много страхлив и реве силно и червенее, стиска очите и не можеш да го успокоиш с нищо, когато се изплаши. А се плаши от 1000 неща, не знам защо е така. Вече дори не мога да се покашлям докато го храня, че пуска шишето и почва да пищи. Плаши се още от рязък шум като дърпането на пердета, от някои играчки, дори от мен, когато е още сънен и не ме е различил... Просто страшна работа, не знам какъв ще е тоя мъж! Laughing Laughing Crazy

# 661
Здравейте!
Не съм писала отдавна, но просто нямам никакво време.  Rolling Eyes , но пък ви чета редовно.
От вчера съм с температура и болки в дясната гърда. Имам подуване и зачервяване. Вдигнах до 39Т, но като пия парацетамол спада до 37,3. Ходих при личната лекарка и тя каза да правя компреси, да изцеждам и да не кърмя  Shocked
Криволяло мина нощта с 38 т компреси в банята лудо потене, излизаше ми вода от всички дупки без да преувеличавам. Днес личната ми изписа дурацеф. Ако не ми мине ще ми ражат гърдата и ще ми слагат дренажи.  #Crazy Да давам на бебека АМ. Е започнах да й давам, но ... по голям кошмар няма тя не иска да го помирише и само плаче, посинява от рев чене го иска. От обяд до сега е изяла около 80 гр АМ.
Гинеколожката ми пък ми сенакара, защо не съм отишла първо при нея, тя щяла да ми даде друг АБ, с който може да се кърми, но дори и с този ми каза да си кърмя. А сега на коя да вярвам??????
Просто ми идва да вия от безпомощност  Cry
а защо не пробваш да смениш добавката с друга - може би тази не й харесва, то не че има нещо по-хубаво от кърмата де, но като няма как иначе ще се дава и добавка
друг вариант за който се сещам е да даваш кърма + добавка известно време докато свикне, но ти май съвсем не можеш да даваш кърма заради антибиотик, така ли? - нещо не можах да разбера точно какъв е случая /като съм уморена направо не мога да мисля #Crazy/
аз на моя бебок така му давах кърма и добавка, когато почна да не стига кърмата и може би за това му харесва изкуственото мляко, но то по принцип си е хубаво, немско БИО-мляко - Lactana се казва - препоръчаха ми го, че било хубаво за колики и съдържа пробиотици като майчиното мляко. Иначе не е от най-евтините, но това в случая не е важно. От друга страна знам, че не е хубаво често да се сменят млеката  Naughty
на мен също ми е мъчно, че не мога да кърмя, тъй като малкия има завиден сукателен рефлекс и все още търси гърда като го гушна Sad много е мъчително да си майка и да не можеш да си накърмиш детето, така както природата го е отредила... понякога ми е много тежко от този факт... Cry

# 662
  • София
Марго, днес една мама в парка разказваше как са отказали Инфакола. Постепенно е намалявала дозата т.е. от един момент е започнала да дава по половин капкомер. Нейната девойка е имала страшни колики. Първоначално са давали по 2 капкомера. Можеш да пробваш и ти така и да видиш какъв ще бъде ефекта. Вие къде се разхождате? Ние всеки ден сме в парка на Овча купел до банята. Там се събират много майки с които си споделяме преживяванията, даваме си съвети, разменяме дрехи и играчки Simple Smile Ако не ти е много далече може да се видим там.

Между другото да споделя, че за специализираните детски кухни в София  трябвало да се запише детето предварително - още след раждането, за да се чака ред. Simple Smile Освен това на същия хал са и детски ясли. Май това всички го знаят освен мен ... Хич не съм в час  newsm78

Относно захранването мисля като направим 5м да започна със зеленчуците, морков, картоф или тиква, но още се чудя. Плодовете ще са после, а месото към 8 месец. За каши не съм мислила още. Соковете ще ги пропуснем, заради повръщането. Ще видим педиатърката какво ще каже също, но няма да следвам изцяло нейните съвети.  

Да се похваля, днес записах Мишо за детското Коледно парти, което ще има в офиса ми  newsm44  newsm44  newsm44

# 663
Марго, днес една мама в парка разказваше как са отказали Инфакола. Постепенно е намалявала дозата т.е. от един момент е започнала да дава по половин капкомер. Нейната девойка е имала страшни колики. Първоначално са давали по 2 капкомера. Можеш да пробваш и ти така и да видиш какъв ще бъде ефекта. Вие къде се разхождате? Ние всеки ден сме в парка на Овча купел до банята. Там се събират много майки с които си споделяме преживяванията, даваме си съвети, разменяме дрехи и играчки Simple Smile Ако не ти е много далече може да се видим там.

Между другото да споделя, че за специализираните детски кухни в София  трябвало да се запише детето предварително - още след раждането, за да се чака ред. Simple Smile Освен това на същия хал са и детски ясли. Май това всички го знаят освен мен ... Хич не съм в час  newsm78

Относно захранването мисля като направим 5м да започна със зеленчуците, морков, картоф или тиква, но още се чудя. Плодовете ще са после, а месото към 8 месец. За каши не съм мислила още. Соковете ще ги пропуснем, заради повръщането. Ще видим педиатърката какво ще каже също, но няма да следвам изцяло нейните съвети.  

Да се похваля, днес записах Мишо за детското Коледно парти, което ще има в офиса ми  newsm44  newsm44  newsm44

И ние там се разхождаме с малкия, а аз все се оглеждам за майчета, но очевидно така и не сме се засекли с теб Simple Smile Веднъж се заприказвах с една много мила майка на бебе Християн / не знам дали я познаваш?/, но трябваше да изчезвам да се храним с бебо и така и дори не се запознахме с нея. Повече не я срещнах. Иначе редовно виждам един дядо с внучето в количката, който много любезно поздравява и всеки път си чете вестника на пейката. Е, днес не можа много да прочете - малкото не му даде възможност Laughing Видях го само как прибра вестниците и тръгна с количката, а бебето го беше сложил много интересно - седнало в лежащия кош newsm78 Гледах, чудих се, не разбрах що за количка е тая и как така се слага бебето Rolling Eyes
Такива ми ти работи, дано се засечем някой път или защо пък направо да не си звънкаме коя-когато излиза с количката и така може направо да си се срещнем  Ще се радвам да обменя опит Simple Smile Инфакола доки ми препоръча да го разредя като го давам само от 18 ч. нататък, но мен ме е шубе и още си му го давам през целия ден. Може да пробвам твоя начин.
Отивам вече да храня бебе, че иначе съвсем ще си проспим яденето, а не ми се рискува да остане ненахранен и да ревне по никое време през нощта, примерно.
Момичета, казвайте, моля нещо ефикасно за тоя ужасен косопад, че вече събирам с шепи коса от банята, направо ако продължава така сигурно ще оплешивея newsm78 Laughing Sad

За кухните и яслите и аз не съм в час - явно за съжаление това си е България - страната на абсурда! А мъжа ми се шегуваше, че трябвало да го запишем от раждането още да чака за детската градина, пък то наистина си било така - нямам думи... Май ще сменяме държавата
  Peace

# 664
  • София
MaPuHa88 не ми се обиждай моля те, но мисля че трябва да си помислиш да си смениш педиатърката или поне да потърсиш и други мнения. Досега каквото си писала за твоята педиатърка както ти е казвала, ми то всичко е толкова остаряло, а доколкото разбирам и педито не е от най младите, ами да вземе да прочете малко съвременна литература поне. Специално за прегледа при ортопед - моята педиатърка, както и ортопеда ми казаха че ехографското изследване на тазобедрените стави 2-3 месец, както и 6 месец е абсолютно задължително. Твоята педи да не би да има ехографски поглед че само с едно поглеждане реши че нямате нужда от преглед? За мен това не само несериозно но и би могло да навреди на бебчо. За възглавниците същата работа. Абе направо  #2gunfire #2gunfire
Съжалявам ама наистина много се дразня на такива закостеняли доктори дето не искат ама нищо ново да прочетат.

# 665
Марго и аз имам страшен косопад.
От две седмици ползвам шампоан и ампули Фито Циан, отделно втривам в корените сок от алое и лекарката ми изписа витамини пантогар. Бях с дълга коса, подстригах се късо (колкото да вържа миниатюрна опашка). Да ти кажа от няколко дни забелязвам, че леко понамалява падащата коса. Не е спряла съвсем, но намалява. Преди това беше кошмар. Цялата тоалетна се задръстваше с мои косми като започна да се сресвам. Шепи, шепи коса, кошмар.

А при вас какъв е проблемът с кърменето, Марго?

Гледам, че си говорите за захранване. Не е ли раничко? Мен ме агитират още от прибирането на Софи вкъщи да почвам да й давам сокчета и пюрета, но аз съм решила да я захраня на 6 месеца. Мислех на 6 коригирана възраст, но май ще е късно, ще видим. Принципно и личната ни лекарка и неонатоложката са на мнение, че захранването трябва да започне след 6 месеца и аз мисля да си го спазвам. Не мисля, че я ощетявам по някакъв начин - тези храни после цял живот ще ги яде Simple Smile А сега тъкмо започна да суче и не искам да й отвличам вниманието с още един нов начин на хранене.

От днес вече чувствам много лека болка при кърмене, с тенденция към отминаване. Надявам се вече да се е научила да засуква правилно и да си се кърмим успешно. До сега не знаех, че е такова предимство кърменето. Ми тя си заспива светкавично като я кърмя. Първоначално спи, но суче активно. После към 20-30 мин. преминава само в сън. Толкова спокойна не е била никога.  Heart Eyes

Колкото до коликите - когато Софи имаше колики (зверски колики) не помагаше абсолютно нищо, освен методите на д-р Карп. Капки, мапки - вятър работа. Изобщо не действаха. После минахме на Лактана и коликите спряха. Не знам дали е просто съвпадение или е от млякото, но е факт.

# 666
http://vbox7.com/play:76dbe1dd
да ви поздравя Wink

аделина, на 100% съм съгласна с тебе. И както виждаш разчитам повече на форума отколкото на нея.. Нали трябва да имаме задължително педиатър, а че няма как да ни съвпадат мненията съм сигурна , не съм чувала мнение за съвременен такъв в близост до нас.. И за захранването не я слушам.. за нищо май общо взето..

П.П. Либи , тя Софи сериозно си хапвала от гърда вече Simple Smile)  дано да продължава така  Heart Eyes

# 667
Moмичета, моята педиатърка иска да бие едновременно PENTAXIM и SYNFLORIX, тук се обсъждаше, че е хубаво да са поставени с интервал, какъв трябваше да е той горе-долу?

# 668
   Моята сладурка пиеше Инфакол(на 12ч) и Еспумизан(при всяко хранене). Преди месец реших, че вече няма  колики  и спряхме да й ги даваме и на следващият ден се почна един рев, едно нещо Banghead. Говорихме с личната и тя каза, че е трябвало да намаляме постепенно дозата(2-3дни) след това да даваме капките през хранене(пак 2-3 дни) и накрая само вечер докато свърши шишенцето, да не остава зян Grinning. Оказа се права жената. Naughty
   По въпроса със захранването сме решили другата седмица да започваме с малко сок от ябълка. Това пак е по препоръка на док, че вчера правихме двете имунизции и е малко кисело положението, а и да мине малко време де.
   Доколкото си спомням док беше казала или двете имунизации на веднъж или с 30 дни разлика.
   Хайде лека и поспалива вечер от нас  Hug

# 669
Либи кърмата ми спря - а вие от сухо мляко минахте на кърма, така ли?
Радвам се за вас, няма по-добро от кърмата! Жалко, че аз вече нямам  Sad Няма как, спасяваме положението със сухо мляко.
Какви са тези методи на д-р Карп? - не съм чувала досега. Rolling Eyes

Поздравче и от мен, малко да се посмеете:

http://vbox7.com/play:b04f4720

Аз съвсем бях заспала, ама след тва клипчеJoy

# 670
  • София
Moмичета, моята педиатърка иска да бие едновременно PENTAXIM и SYNFLORIX, тук се обсъждаше, че е хубаво да са поставени с интервал, какъв трябваше да е той горе-долу?
Нашата педиатърка каза мин 2 седмици, най добре 3-4 седмици за да се съвземе напълно организма. А за SYNFLORIX каза че преди 6 месец не искала да го слага  Thinking ама да ме убиеш не си спомням защо. Незнам дали това има нещо общо с това че много закъсняхме с всички ваксини и досега са ни сложили само хепатитната. Както и да е, ако можеш да я убедиш да не ги слага наведнъж най добре.
Абе да питам на никого ли не са казали за подготовка на бебето преди PENTAXIM-а? На мен педито ми каза 3 дена преди и 3 дена след ваксината да давам вит С и калций.

# 671
Моята вече два пъти ги би заедно.Много ме е страх от тия пусти ваксини.Но все пак щом има имунизационен календар се доверявам на него.Да пази Господ и всичко да е наред с бебчо!

# 672
Illit, ами малко странно ги давам капките - като се сетя, но минимум 1-2 пъти дневно, задължително едното даване е вечер. Не следвам точна схема - в началото давах 2 впръсквания (ползвам Лефаксин), сега вече от доста време давам само по 1 впръскване. Т.е. намалила съм сериозно дозите.

За захранването - преди 5-6 месец не мисля да започвам.

За детската кухня - някъде към 6-ти месец може да се запишете, наистина може и да не е доредите, но има и частни детски кухни, ако е толкова зор (е, цената е различна).

За яслите - глупости са това, че трябва да записвате от сега децата (за София). То е и невъзможно. Има си ред, кандидатства се, но за набор 2010 това ще става януари. Имаше тема по въпроса тук във форума, но не ми се търси сега, че пиша с една ръка Wink

# 673
  • Русе
Добро утро, момичета!
Малкият снощи беше много неспокоен  от колики, а уж бяха преминали вече...При вас така на талази ли отшумяха или просто спряха? Thinking
Много накъсано спахме и днес сутринта като звънна алармата на мъжа ми и го помолих да не пием кафе тази сутрин, че да се наспя, точно в този момент Огнян отвори еееееееееей такива очи - newsm09 . Не ми било писано.. morning

margo19 , ако имаш интерес, както и някой друг, мога да предоставя поне линкче с филм, обясняващ правилата на д-р Карп. Този тип е магьосник и с малко постоянство и аз станах една вълшебница по бебешко успокояване. И без колики сега Оги като се превъзбуди и не може да се укроти/заспи, така се успокояваме.   Sunglasses P.S. Клип - убиец!  Joy hahaha Joy

Либи, много се радвам за теб и кърменето! Упоритостта ти е..вдъхновяваща!

Лек ден на всички, ако не се 'видим' пак тук!  Wink

# 674
И аз намали капките за колики.Давах последните дни само вечер.Сега започнах да давам сок от ябълка и понеже може да се върнат коликите давам саб симплекс.Моите приятелки, а и личния лекар така ме посъветваха- при всяка нова храна /сок, пюре/ да се дават капки.

Общи условия

Активация на акаунт