АВГУСТинчета № 3

• 36 988
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мили мами и бебчета. Simple Smile
Нашата косичка първо опада отстрани, но бързо израсна нова, а сега отзад- от търкането. Товва си е нормално за бебчетата.

Имам МОЛБА към консултантките
В началото давахте линк за цветът на изпражненията на бебчо. Не мога да го открия, а в нашото ако има нещо като слуз/ като сопол/ - цветът не се е променил. Чудя се от какво е и дали е нормално. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 11:09 от tonita85

# 166
  • София
Здравейте.

Благодаря на Еlse  и на Ани за съветите. Мисля, че се справих с проблема. Оказа се мастит. Беше много неприятно и още се чувствам като парцал.
Момичета много внимавайте с големите паузи на бебоците, защото аз си причиних тази гадория именно с една такава дълга нощна пауза и тъй като кърмя само от едната гърда, на другата й се събра близо 10часа интервал между храненията.
Сега се боря с друг проблем, за който моля отново за любезното съдействие на консултантите.Кърмата ми ужасно намаля и от болната гърда не мога да произведа дори 5гр. мляко. Бебето не иска да суче от нея и като го сложа се дърпа и ми опъва зърното като ластик и направо ми се насълзяват очите от болка. Когато е заспал успявам да го прилъжа, но иначе не иска. С другата закърпваме положението все още, но и там не е розово. Това нормално ли е? Освен това си имам все още лек подут участък, който не е болезнен, но си стои. Утре най-вероятно ще отида и на мамолог, но през уикенда нямах шанс да ме прегледа специалист.
Направо умирам от яд, че си го причиних сама, тъй като мразя да се цедя с помпата и оставих гърдите ми да се препълнят.

# 167
  И ние оплешивяхме Laughing, но отстрани. Отзад все още си имаме косичка. Сега чакаме вече да ни пораснат русите къдрици Joy
  Има още време до празниците, но вие замислихте се какво ще подарявате на бебоците си?

# 168
Здравейте майчета, искам да ви питам вие плащате ли си ваксините? И ако да, кои?  Hug

Да попитам пак понеже никой не ми отговори  Laughing

# 169
  За сега на нас ни е бита само втората ваксина за Хепатита и не сме плащали нищо.  До колкото знам не трябва да се плаща за тях.

# 170

bebolinka82, всички ваксини от имуназационния календар са безплатни, ако ги поръчва и поставя личния лекар на бебето.. ако искаш да ги постави друг лекар тогава се плащат! двете ваксини, които се слагат в края на 2-рия месец, заедно са околко 180 лв (според нашия педиатър поне, не съм проверявала!).. 

а пък на моята антония косата не само, че не пада, ами расте ужасно бързо! миналата седмица я подстригах за пъври път дори  Sunglasses !
косичката й отзад беше станала прекалено много и вратлето й беше непрекъснато мокро, особено нощем и така - вече е с нова прическа!! Wink

# 171
Жени, за друг път, след като мразиш да се изцеждаш с помпа, може да изцеждаш леко гърдата на ръка, докато получиш облекчение. Ето ти как точно става това:
http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/
Наявам се да си се оправила вече  Hug

Misleto и при Дария е така - отзад на тила има петно без коса.

А пък аз вчера бях организатор на детско парти в къши по случай Хелоуин. Беше много яко. Рязахме и украсявахме, правихме тиквен фенер, специални сладки, костюм правихме..Тази година.Децата бяха много доволни и видимо уморени, а аз се забавлявах истински. Сега цялата ми къща е в черепи, паяци,вещици hahaha
Ще сваля снимките днес и ще допълня със снимков материал.
В тази връзка- опитват се да наложат Хелоуин, но за съжаление само от материалната страна - дайте да купим. А то идеята е да си го направиш сам, доколкото можеш.Особено за децата най-вълнуваща е самата подготовка на празника.

# 172
Здравейте мами.Аз от няколко дни полудявам или по-точно от няколко нощи.Моята малка принцеса май е обърнала нощта на ден и обратно.През деня като сме навън спи и яде понякога на 5 часа 120 мл. аптамил.Вечер заспива в 7.30 часа и се буди първо в 1.00 часа, яде 90 мл. АМ и много трудно заспива, близо час мрънка и се весели.След това става в 4.00 часа и отново яде и може въобще да не заспи.Отваря широко очи и иска внимание, а аз направо заспивам.Опитах да давам вода, за да не се храни, но не се получава реве и се дере.Снощи опитах да заспи по-късно, но отново рев и само и обърках заспиването- рева и беше неспокойна.Притесняваме и бързото и надаване на килограми.За един месец е надала 1.100 кг.Вече е 6.100кг. и дълга 61 см.Дайте ми съвет как да постъпя с нея, че да спи през нощта.Благодаря виЛек и слънчев ден.

# 173
Здравейте милички мои  Hug
И ние сме солидарни с всички вас - оплешивяваме както си е ред. Ама като говоря в множествено число, имам предвид, че и аз и София оплешивяваме  Joy
Имам зверски косопад, направо е трагично. Косата ми стана на половина.
Някой в темата беше препоръчал шампоан Фито Циан, взех си и ампули, та да видим. Баба ми пък ми приготви някакъв сок от алое, което се втрива в корените. Че взех да се плаша направо, вкъщи само мои косми, ужас.

Иначе Софи си оплешивява и тя солидарно с мен, отзад вече има много малко косичка, а пък отстрани има едно обръснато местенце заради абокатите в болницата и там гледам, че започва лека полека да й расте косичка.

Искам също да се похваля, че това хомеопатичното Ricinus 5 CH има ефект. Говорих с хомеопат и си го взех, а подобрението се забеляза още на другия ден. Както ви казах аз трудно успявах да изцедя по 20-30-40 мл, а днес сутринта цели 90  Party Това като имате предвид, че леко разредих изцежданията, че много нагорно взе да ми идва.  Party

Хубав ден на всички!
Ние отиваме на разходка!

А, забравих да кажа, че взехме тази активна гимнастика http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7227
И е истински хит. Софи по цял ден иска в нея, забавлява се там, бие играчките. Има музика и светлини, а аз успявам дори да поработя  Joy

# 174
Либи, много е хубава новата снимка на София - страхотна усмивка!  Mr. Green

# 175
Здравейте мами.Аз от няколко дни полудявам или по-точно от няколко нощи.Моята малка принцеса май е обърнала нощта на ден и обратно.През деня като сме навън спи и яде понякога на 5 часа 120 мл. аптамил.Вечер заспива в 7.30 часа и се буди първо в 1.00 часа, яде 90 мл. АМ и много трудно заспива, близо час мрънка и се весели.След това става в 4.00 часа и отново яде и може въобще да не заспи.Отваря широко очи и иска внимание, а аз направо заспивам.Опитах да давам вода, за да не се храни, но не се получава реве и се дере.Снощи опитах да заспи по-късно, но отново рев и само и обърках заспиването- рева и беше неспокойна.Притесняваме и бързото и надаване на килограми.За един месец е надала 1.100 кг.Вече е 6.100кг. и дълга 61 см.Дайте ми съвет как да постъпя с нея, че да спи през нощта.Благодаря виЛек и слънчев ден.
И моето слънце понякога обръща нощта в ден , но явно са моментни състояния, защото за 3-4 дни всичко си тръгва постарому. Което означава, че не и се играе и гугука нощем, а само хапва и заспива.Трябва само мнооого търпение  Tired Относно килограмите-всяко дете си е индивидуалност със своите си и наследствени заложби,затова не се и притеснявам,че вече е 7.100 и 63 см. -изцяло на кърма е и нощем става поне по 2 пъти - е, аз давам-пък макар и само да си подъвче гърдата.

# 176
  • София
  Либи много се радвам, е хомеопатията ти е помогнала и количеството се е увеличило. Сигурна съм, че пръст в това има и че ти се успокои и че малката расте и е добре  Simple Smile

# 177
Привет и от мен!
Либи , аз имам същия проблем с косата.Направо в чудо съм се видяла.Като бях бременна косата ми направо избуя.Месец след раждането обачееееееее почна голямото падане.Сега чак ме е страх да хвана гребена...че половината ми коса остава там.Кажи тея ампули помагат ли,че да вземам и аз. Simple Smile
Другия ми проблем е с кърмата.Незнам защо, но едната ми гърда винаги е препълнена с кърма, а другата...съвсем леко.От едната мога да изцедя близо 80мл , а от другата около 40 и то с 300зора. Слагам бебчо и на двете гърди...като първо го слагам на "празната" барем тръгне и там, но...уви.Нормално ли е това?

# 178
  • По широкия бял свят
Чудя се newsm78, само ние ли сме "късметлиите" дето имат още колики. Омръзна ми да я гледам как се мъчи да не мога да и помогна. #2gunfire #2gunfire

# 179
момичета вашите бебенца посягат ли към играчките над кошарата да ги хващат,ние само им се радваме..

Общи условия

Активация на акаунт