АВГУСТинчета № 3

• 36 131
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  И ние ползвахме на Памперс и бях доволна, но защо реших да пробвам Пуфис и аз не знам. Не съм доволна от тях и като си ми  свърши пакета пак минаваме на нашите си.
  Либи, на нас ни помага крем "Здраве" и сега се мажем само с него.

# 556
  • София
Абе почнах да се питам всички ли бебоци са почнали вече да искат да се изправят/сядат? Аз по препоръка на ортопеда се опитвам да му правя тази маймунската захватка и да се опитвам да го накарам да седне, ама той не ще да ми хваща пръстите и не иска да се изправя. Вие как разбирате че бебоците ви искат да се изправят?
Деси, в началото когато започнах да изправям Мишо и той не ми хващаше пръстите, дори и сега понякога не го прави. Аз му хващам ръчичките, на китките, за да има опора. В началото не можеше сам, а и главичката му увисваше. Мина известно време докато се научи да си държи главичката. Сега му помагам по-малко, оставям го да се напъва и да се опитва сам. Накрая, когато седне на дупе издава един боен вик Simple Smile  Той много се кефи дори когато е кисел, упражнениеto го кара да се смее. Така, че не се отказвай, пробвай го всеки път като се сетиш, нищо че не се получава както е описано по книгите. Постепенно всичко ще си дойде на мястото.

# 557

и аз ползвах "памперс", но все имах чувството, че ми мирише на урина, макар че сменях на всеки 3 часа... освен това, когато антония акаше по-обилно абсолютно винаги гръбчето й се омазваше отзад! сега с "пуфис" изобщо го нямам нито един от двата проблема! няма и подсичане и изобщо съм много по-доволна от тях отколкото от "памперс"... явно наистина на различните дечица се отразяват по различен начин пелените!
:–)

# 558
  • София
През деня,на всяка смяна на памперса,минаваме през чешмата,но не всеки път ползвам сапун. За къпането сме под душа още от раждането й,леген не сме ползвали,само в случаите,които и разтварям олиото за баня на Мустела,но и тогава легена ми е ,легена за пране.

Ползвам Памперс и купих Huggies(имаше промоция в Кауфланд).За мен 2-те попиват,много по-добре,дупето е сухо,само са малко по-дървени.
Ани много се подсича зад ушите,както и гънката между крачето и тялото.Зад ушетата още не съм намерила решение,при крачето ползвам крем Здраве,не ни е решил проблема,но е по добре.Не съм и 100% сигурна,че при крачето е подсичане,просто там кожата стои груба на пипане и има като втвърдена кожа,която сякаш трябва да се обели.

Mat- пробвай с друг браузер,може този,който използваш да ти дава проблем.Примерно с Avant-a вкъщи не можем да си проверим здравните осигуровки,с Explor-а няма проблем.

# 559
Ползвах белия памперс-добър, но не намерих 3-ка, памперс прима-готино ароматизиран, ама като се изпишка и започва да вони ужасно, пуфис и полския хъджис-егати дървения памперс/като ходехме на кварц и като сложа беба под лампата кожата и изглеждаше като остъргана/.Засега при нас пуфис водят класацията като най-сполучливи.

Айла
, благодаря ти, явно пак се шашкам излишно, но понякога вечер като пищи и не е акала два дни и все си мисля, че това я мъчи.Но явно просто си мрънка вечер.

# 560
  • София

Айла[/color], благодаря ти, явно пак се шашкам излишно, но понякога вечер като пищи и не е акала два дни и все си мисля, че това я мъчи.Но явно просто си мрънка вечер.
   Ти реално си знаеш най-добре. Аз само наблегнах на това, че спокойно може да наддават добре и да не акат всеки ден, а веднъж на 2-3 дни и това да не е проблем. Ако обаче смяташ, че пречи на бебчо и изпитва дискомфорт може да опиташ някой от предложените съвети. Разхлабваща храна от твоя страна. Масажиране на коремчето, пробиотични капки, или по няколок глътки хладка вода след кърмене. На всяко бебче различни неща действат най-добре. Но подобни мерки се налагат само ако наистина има проблем в противен случай, няма нищо тревожно да се изхожда веднъж на 2-3 дни ако наддава добре. Това важи за бебета над шест седмици, под шест седмици обикновенно липсата на изхождане е сигнал че не хапва достатъчно.
   Понякога има връзка и след ваксини, организма е насочил сили към друго и някак изхождането остава малко на заден план.

# 561
  • София
Какво можеше да се ползва за запушено носле,едната ни ноздричка е запушена,за сега няма температура,смее се,играе си,но си мисля,че това я дразни.Сещам се само за физиологичен разтвор.

# 562
Между другото, в болницата бяха с памперс, но този зеления и малката беше с подсечено дупе, така че има разлика между зеления и белия памперс. Аз определено харесвам само белия.

Иначе аз я мия на чешмата само като се наака, а ако се е наакала веднага след хранене не мога да я измия на чешмата заради повръщането (този проблем вече мисля, че отшумя, но не смея да рискувам....) и я мия с напоени с вода памучни тампончета. Иначе я къпем в корито. Но общо взето като видя, че започва да ака, веднага я събличам и не се омазва Simple Smile После или на чешмата, или с тампончета и всичко е наред.

Тя доста се напъва да се изправя, обаче изобщо не ми хваща пръстите... ще се научи, предполагам...

# 563
През деня,на всяка смяна на памперса,минаваме през чешмата,но не всеки път ползвам сапун. За къпането сме под душа още от раждането й,леген не сме ползвали,само в случаите,които и разтварям олиото за баня на Мустела,но и тогава легена ми е ,легена за пране.

Ползвам Памперс и купих Huggies(имаше промоция в Кауфланд).За мен 2-те попиват,много по-добре,дупето е сухо,само са малко по-дървени.
Ани много се подсича зад ушите,както и гънката между крачето и тялото.Зад ушетата още не съм намерила решение,при крачето ползвам крем Здраве,не ни е решил проблема,но е по добре.Не съм и 100% сигурна,че при крачето е подсичане,просто там кожата стои груба на пипане и има като втвърдена кожа,която сякаш трябва да се обели.

Mat- пробвай с друг браузер,може този,който използваш да ти дава проблем.Примерно с Avant-a вкъщи не можем да си проверим здравните осигуровки,с Explor-а няма проблем.
мерси много,ще пробвам

# 564
Мишле, за запушено носле ползвам сребърна вода. Доволна съм.

# 565
Illit, почти веднага след изписването, Филип се изрина, но аз не обърнах внимание докато не забелязах и слуз в памперса. Направихме консултация с доц. Ковачева и когато започнах диетата, всичко се оправи, така че най-вероятно става въпрос за алергия.

При хрема аз също съм слагала само стеримар или подобните и няколко капки вит. С. Peace

# 566
Благодаря, Else! Надявам се да се нормализират нещата, кърменето ми е много приятно занимание Simple Smile. Факт е, че сведохме добавката до 2-3 пъти от 7 хранения. ще споделя как вървят нещата.
И аз ползвам бял Памперс, доволна съм, но веднъж попаднахме на фалшив в Пикадили и от подсеченето дупе ни спаси Судокрем.
Аз Божидара обикновено я бърша с кърпички през деня, освен ако не е много наакана.
Zolka, може ли да споделиш какво стана с диагнозата за рахит, защото и на Божидара й е доста мекичка главата. Прочетох в пловдивскат тема, че се разхождате в парка на Белите брези, аз също понякога съм там. Може да направим мини срещичка Grinning
Аз сайта на НОИ го проверявам само през Интернет Експлорър, през Мозила не мога.

# 567
  • София
Мишле, за запушено носле ползвам сребърна вода. Доволна съм.
За първи път чувам,ще питам в аптеката.
При хрема аз също съм слагала само стеримар или подобните и няколко капки вит. С. Peace
Това от типа на морската вода ли е? На мен хич не ми помага и за това,мисля да не пробвам за сега от нея.

# 568
Аз сайта на НОИ го проверявам само през Интернет Експлорър, през Мозила не мога.

Аз го проверявам през Mozilla.

# 569
Здравейте, имам въпрос към консулатантките по кърмене. Моето момче вече трети ден не е акъл а е само на кърма? На какво може да се дължи това? И какво мога да направя. Педиатъра каза че едва ли става въпрос за запек. Притеснявам се! С пишкането сме много добре. Храним се на поискване. Само да кажа че моето момче Павел е над 8 500 гр. Възможно ли е да не му достига кърмата?

Общи условия

Активация на акаунт