АВГУСТинчета № 3

• 36 073
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
...През септември ми дойде цикъла,за кратко-около 4 дни(преди ми беше по седмица),а след това октомври и ноември-нищо!Не че се натискам,даже хич не ми и трябва,ама се чудя дали е нормално. newsm78Та това е засега от нас!Мъглата взе да се вдига и май ще излезем!

tolinkа, аз съм точно в същата ситуация - дойде ми цикъла през септември и тогава бях абсолютно убедена, че е именно цикъл, а не някакво друго кървене и от тогава - ни вест, ни кост... остави това ами и винаги след като правим секс с мъжа ми, се появява някакво зацапване.. и аз много се чудя дали всичко е наред, но все не ми остава време да отида на лекар, аз откога се опитвам да намеря..

# 631
Момичета, току що се ядосах на нещо в един друг форум.Има най-различни конкурси, които се пускат във форума и мамите си участват и си гласуват.Новият конкурс, който е пуснат е за "Най-красива булка".Да, ама ограничението е да има 50 поста във форума.Според вас това правилно ли е или мен ме тресат хормоните, че се ядосвам на подобна дискриминация?
Ами не е правилно,но в крайна сметка мислиш ли,че ще спечели най-красивата или тази с най-много "Приятелки" от форума?Simple Smile Тези конкурси не са мерило за нищо според мен.Така или иначе колкото и бебенца да харесва една майка нейното винаги ще е най-хубаво.Като в детската приказка:)

# 632
  • София
Ох днес ми дойде пратката от Ларедут и я донесоха с DHL (нямам представа дали още стачкуват французите) и се успокоих най-после.
Относно бънджито - Алекс едва ли ще може да го ползва сега понеже още е като гумен, но по нататък, пък и то е подарък за Коледа и преди това няма да го подарявам а той на 4.01 става на 5 месеца и може вече да е по жилав дотогава.
Бори, за проходилките и аз съм чувала че не са полезни, ама незнам защо. Но за бънджи  newsm78 И аз нямам инфо така че ако някой знае да сподели.

А колкото до конкурса и ние участваме ... е не сме толкова хубави и засмени колкото малкия Алекс но все пак може да ударите по едно рамо  newsm47
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=170912766261667&set=a … 9.109980022354942
Стефи как да не сте хубави, чудесен е малкия, а и конкурса не е за усмивка а за най-чаровно дете, а Павел определено е голям чаровник, а и мама как го е издокарала (виж Алекс на снимката е по пижама  Laughing). Успех в конкурса ти пожелавам, имаш един глас от мен.

# 633
Толкова са хубави всички бебоци,а нали са и августинчета :Р А пижамка ,не пижамка,и двете сладурчета са прекрасни Simple Smile
Колкото до проходилките-всички мами около мен са чували,че не са полезни и всички до една са ползвали Wink За тяхно спокойствие.

# 634
мерси Деси нали си е мое детенце и си го харесвам много ... но е още мъничък и не прави муцунки.

# 635
  Последно на 21.10 Петър тежеше 6000гр. На 25.10 му беше операцията и тогава 3 дена не се хранеше добре, но след това си възвърна режимът. На консултация го водих минали Вторник и беше 6070гр.и го отдадохме, че храненията му бяха нарушени. Днес го притеглих и пак е на същите килограми Confused Яде по 5 пъти на ден по 130мл. изцедена кърма. Не знам къде му е проблемът. Ако кърмата ми не става нещо няма да си прави такива паузи сам между храненията. Иначе на дължина си расте, както и обиколката на главичката  и на гърдичките му. Спокоен е като цяло като е буден, жизнен е.
  Звънях на педиатърката му, но не ми вдига, а и сега не съм си в градът.
  Някой има ли идея, защо така се получава.

# 636
  • София
Des_1984,  имай предвид, че ако не го теглиш на една и съща везна е съвсем нормално да има разминаване.

За проходилките знам, че се научават да "ходят" на пръсти и затова май много не ги препоръчват. Аз Алексиев го питах специално за бънджито, той каза че е ок, дори дъщеря си слагал вече в бънджи, а тя тогава беше на 3-4 месеца Peace

# 637
  • София
des 1984, да не би да са го мерили на различни кантари? Или да се е издължил повече този месец?
За проходилките знам, че не ги препоръчват заради ходенето "на пръсти", после бебоците заучавали това и им било трудно да стъпват на цяло краче. Незнам доколко е вярно, повечето около мен също са ползвали проходилки, а децата им си проходиха нормално.
Ох, моето зверче вече и навън взе трудно да заспива. Като че ли се бори до последно да не заспи Crazy
Аз имам въпрос към консултантите:
Боли ме едната гърда, там, където обикновено се пада банела на сутиена. Нямам температура, зачервяване, подутини. Боли като натисна. Може ли да е по-скоро някаква механична травма? Сутиени сега нося рядко, може би за 2 часа на ден. Другата седмица съм при джи пи-то, ще питам и там.

# 638
  • София
На консултация го водих минали Вторник и беше 6070гр.и го отдадохме, че храненията му бяха нарушени. Днес го притеглих и пак е на същите килограми Confused Яде по 5 пъти на ден по 130мл. изцедена кърма.
 Пет пъти по 130 мл е 650 мл кърма за денонощие. Средно след първият месец кърмените бебенца или тези на кърма имат нужда от 750 мл мляко за 24 часа. Тоест още 100 мл за денонощие ще са напълно достатъчни за да е налице разликата между ненаддаване или ниско наддаване и хубаво наддаване. Тоест ако включиш още едно хранене всичко ще е наред според мен или да увеличиш количестовото на хранене на 150 мл, за да стават поне 750 мл за денонощие.

# 639
  • София
des 1984, да не би да са го мерили на различни кантари? Или да се е издължил повече този месец?
За проходилките знам, че не ги препоръчват заради ходенето "на пръсти", после бебоците заучавали това и им било трудно да стъпват на цяло краче. Незнам доколко е вярно, повечето около мен също са ползвали проходилки, а децата им си проходиха нормално.
Ох, моето зверче вече и навън взе трудно да заспива. Като че ли се бори до последно да не заспи Crazy
Аз имам въпрос към консултантите:
Боли ме едната гърда, там, където обикновено се пада банела на сутиена. Нямам температура, зачервяване, подутини. Боли като натисна. Може ли да е по-скоро някаква механична травма? Сутиени сега нося рядко, може би за 2 часа на ден. Другата седмица съм при джи пи-то, ще питам и там.

Напълно възможно е ако те е притискал банела там да е като натъртено или механична травма. Особено ако сутиена е отпреди да забременееш и кърмиш, най-вероятно сега ти е леко малък и може да доведе до подобен проблем. Подобно притискане също може да доведе до запушване, но не е задължително. Обикновенно болката като от натъртено отминава за няколко дни, но е хубаво да избягваш да го носиш или поне да ти е точен и удобен и да следиш даденото място и максимално често да си без сутиен.

# 640
Няма пак ваксини за нас..  #2gunfire Още нищо не му е бито освен 1вата...  Лекаркаат каза че нямало проблем уж...
На мене как ми се скара днес педиатърката- малкия го слагам подпрян на възглавница- не е седнал, а полулегнал според мен( понадигнат). КАза само легнал до 5-6 месец... Нз как ще го удържам - той иска да е понадигнат за да гледа света Simple Smile
П.П. 7 кила мъж си имам вече  Whistling

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 14:03 от MaPuHa88

# 641
  • София
И моята Мишана все се надига, май прави повече коремни преси от майка си Simple Smile Незнам как ще я удържа и аз. А и коша на количката скоро ще ни е малък - 65 см. е госпожицата.
И аз добавих малко снимчици.

# 642
Illit, верно ли, 4-ти месец в бънджи? Това звучи доста обнадеждаващо, че като го гледам моя дивак, се чудя какво да му измислям за забавление вече...

Марина, аз питах ортопеда в Токуда, защото и Бобо иска да стои повдигнат и да гледа света. Той каза, че няма никакъв проблем, стига да е опрян на възглавници  (тогава Бобо беше на 2 месеца, забележи!). Въпросът е да не се опитваме да ги научим да седят самостоятелно преди 6-ти месец. Само дето и това не знам как ще стане  Confused Сега любимо му е да седи в мен, с опряно гръбче на корема ми, и да наблюдава...

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 14:14 от Cambozzola

# 643
А и мамите от Варна- трябва да ходя на ортопед- давайте координати на някой от който сте доволни + телефон+ колко взема?? На частно трябва да стане защото моята отказва да даде направление.. нямало смисъл, детето си било ок...

# 644
    Кантара на консултацията е един и същ. Сега ще го пробвам да яде повечко и дани има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт