Отговори
# 180
  • 1st floor
Момичета, четете тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=519103.0 - за тези, които още не са открили тази тема, и се успокоявайте,че сме мнозинство......
Не само , че сме я открили, но сме се и разписали  Mr. Green
Само ми каза, че едно момиче от класа го е одрало Joy
Лелеее, какви бойни моми!!! Mr. Green
Стана ми интересно какво ли е съгрешил сина ти...

# 181
Незнам newsm78, подпитах го леко, ама мълчи. Той по характер си е такъв, говори когато сам реши да споделя, много са различни с батко си Peace

# 182
А, той и моя на два пъти се прибра с издрано - един път на врата, и един по лицето. Оказа се, че едно девойче от класа им така яко ги млати... някои от момченцата дори се разплаквали. Аз бях втрещена. Синът ми е много кротко дете, но и той си има точка на кипене - тогава не прощава на тоя дето го е издразнил така здраво.  Не съм викана за среща по повод тези юмручни пререкания между въпросното момиче и  момчетата от класа, но на една родителска ( това беше миналата година) попитах класната дали наистина имат такава побойничка в класа. Силно притеснена жената потвърди проблема и ми гарантира, че е взела мерки. Към днешна дата момичето продължава да се държи много агресивно, а на мен ми е супернеприятно детето ми да става свидетел на подобни сцени - набити , ревящи деца...
Аз не съм го пипвала с пръст, някакво дете ще го бие...е това не мога да го разбера????

# 183
  • в полите на Балкана
Привет момичета. Тези дни само наминавам да по прочета и нямам време за писане. Баткото ми е болен и обсъждаме вариант за обучение в къщи през зимния сезон. Пепи я кара на автопилот.Опитва се да кръшка и да не учи, но ..... бързо го улавяме в крачка. Вчера се прибра и гордо обяви една шестица по рисуване и една петица от контролно по математика. Размотва се и след малко на вратата се звънна.Едно съседско дете да му помагал по АЕ. Направо бях изумена. Shocked Това мое дете непрекъснато се лута в двете крайности и ме изумява ту с добри дела, ту с отвратителни постъпки. Искам съвет от вас. На това контролно по математика човека има само една недорешена задача и една задраскана на цяло, но се оказа че тя е абсолютно вярна. Няма нито една грешка в изчисленията. Не държаа да има написана отлична оценка, но защо му е задраскана цяла една вярна задача. Shocked Казах му днес да попита госпожата, но не го е направил. Незнам да се разходя ли до училище утре и да говоря с нея или това ще му навреди повече. Внашето училище всеки четвъртък от между 16 и 18 може да се срещнеш с преподавателите на детето си и да проследиш какво се случва в клас. Дали да не се възползвам утре от това?

tzarina те сега като си харесат някое момиче и започва едно закачане, удряне и подобни та може и затова да е одран

пп Забравих Честити отминали празници на всички празнували, които съм пропуснала   bouquet

# 184
мамо Раче, това със закачането ми е ясно Laughing, затова не го натискам да разказва. И на мен ми мина през главата това, но си затраях, че той е много срамлив. Но е имало летящи хартиени топки де, това го каза още в началото като си дойде издран.
А относно задрасканата задача, само да споделя преди 1 година защо и при нас беше така. Госпожата тогава ми обясни, че имала изискване този вид задачи да се решават и обясняват по начина по който тя го е преподала. Но нашия си беше стигнал до отговора по друг начин, макар и по-дълъг. Та затова ни беше надраскала тогава задачката. Но допускам, че може и машинално понякога да го правят, то една ли тетрадка им е през деня пред очите.

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 22:03 от tzarina

# 185
мамаРаче: Според мен трябва да отидеш да се видиш с госпожата и мило да я запиташ "дали няма някакви специални изисквания към тези задачи - задрасканата - за да обясниш на детето къде греши". Ако е свястна ще ти обясни. За детето е много важно да му бъде обяснено в какво е сгрешило и да бъде похвалено, че  се справило добре с контролната. Иначе ще остане едно : 'аз вярно я реших, а тя ми я задраска" и от там - неприязън към предмета.

# 186
  • 1st floor
мамаРаче: Според мен трябва да отидеш да се видиш с госпожата и мило да я запиташ "дали няма някакви специални изисквания към тези задачи - задрасканата - за да обясниш на детето къде греши". Ако е свястна ще ти обясни. За детето е много важно да му бъде обяснено в какво е сгрешило и да бъде похвалено, че  се справило добре с контролната. Иначе ще остане едно : 'аз вярно я реших, а тя ми я задраска" и от там - неприязън към предмета.
Peace
Почти винаги започвам с "мил" тон. И обикновено нещата се оправят. bowuu Ако той не свърши работа имам и по-рязък.

# 187
  • в полите на Балкана
Ако брат му е по-добре утре за да мога да ги  остава двамата сами ще отида да поговоря с учителката.
НеПоКоРнА  Hug съгласна съм с теб за тона. Добрия тон е отворил много врати не само в училището за различното ми дете. Дори сега открехва една за обучение у дома без да преминем през бюрократичната машина и бумащините. Peace

Благодаря ви.  bouquet

# 188
От тежките бумаги на големия раницата се скъса. Прехвърли той нещата си в друга, по-малка докато намерим решение за неговата. При прехвърлянето обаче забравил бележника у нас. Още на същия ден госпожата им изискала бележниците-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО дай ги дадат, че ако някой е без - наказание. И ето, че моя се оказал без. Госпожата - безкомпромисно - го смъмрила и му обещала забележка в бележника .  Сутринта му казвам - занеси й бележника, обясни й какво ти се е случило, тя ще те разбере - човек е все пак. А той - днес вече никой не ги иска, то беше за вчера  ...Детето беше съкрушено... Казвам му - не й ли обясни, че си с  резервна раница, а той - нея това не я интересува. Брех, викам - кажи й, че не фона на общото положение подобно издребняване ми се вижда излишно. Хубаво е  да  са строги и да изискват, но чак пък ... дали греша като си мисля, че  прекалено безкомпромисно се отнасят към децата?

# 189
  • София и там където не се пуши
G.D. аз в такива случаи казвам, че си е виновен и се случват такива неща, затова трябва да мисли какво трябва да взема в раницата и никога да не пропуска този важен документ. Учителката се мъчи да ги свикне явно.

# 190
Дороти, принципно - права си, защото си е ангажимент и задължение на детето да провери задължителните неща, които се изискват за утрешния ден - бележник, подпис, учебник....
Но в случая ми заприличва на излишно издребняване, G.D. Аз се мъча да бъда над тези неща, иначе започвам да се дразня. Лошото е, че моят например е много чувствителен и приема подобно отношение/забележка доста навътре и много го преживява в смисъл, че е сгрешил или че се е провалил.
Преди два дни казах на детето да поиска телефона на класната си тъй като го нямам. Отговора бил - аз телефона си го давам само на родителските срещи. Съгласна съм, че това е нейно право, но ние сме хора и на всеки по всяко време може да се случи нещо непредвидено и да отсъства. Точно в деня на срещата, на съпруга ми му откриха диабет с висока стойност 30 и по спешност беше приет в болнично заведение. Аз бях с него, налагаше си и не отидох на родителската среща. И какво сега - трябва ли да се изгради определено отношение към дете или родител поради това? Или да не се правят компромиси?
Детето се учи добре, не е проблемен нито с учебен материал, нито с дисциплина, какво толкова ще коства да се продиктува един телефонен номер?
Но както казах, старая се да съм над подобни реплики или случки, детето да е с редовни домашни и научени уроци, каквото се е поискало от мен като родител, да съм откликнала или да съм помогнала.

# 191
Точно така, не обръщайте внимание на дреболии. Момичета...... обадиха ми се Grinning, одобрена съм.... чака ме подготовка на документите необходими за започването. Искам да изкажа искрените си благодарности към всички вас за подкрепата и милите думи, обещах почерпка, но нали съм си Тома Неверни първо да подпиша договор и тогава вадете чашите - шампанското ще бъде от мен. Mr. Green
  Вчерашната кратка екскурзия мина благополучно, завърнаха се живи и здрави, в 17.00 ч. и писа съответно домашни до 20.30ч. Чака оценки по два преразказа и има нацвъкани три четворки по изобразително изкуство. Rolling Eyes Явно е, че няма да става художник... hahaha

# 192
  • Майничка
За всичко, което момата е пропуснала (поради залисия или ЧП), съм твърдо "за" да си отнася конското или наказанието. При нея някак изведнъж се получи, че от 3 баби, непрестанно мислещи заради нея, се озова само с 2-ма изискващи родители (донякъде и по нейна вина, че взе много да се репчи на бабите). Организацията и предвиждането ги учи по трудния начин, но забелязвам светлина в тунела. Laughing

Нони, честито, попътен вятър ти желая!

# 193
Нони, честита радост, пожелавам ти приятна обстановка и спорна работа на новото място  bouquet

# 194
Честито, Нони, дано ти хареса на новото място и да е полезно за теб не само от гледна точка на заплатата.

Аз съм оставила петокласникът да диша по- свободно, макар че проверявам пак, но имаме в момента друг проблем у нас, който, макар и не негов, се отразява вкъщи на всички, детето е голямо и разбира. Надявам се да се разреши положително другия месец, че да се успокоим.

Общи условия

Активация на акаунт