Отговори
# 345
Стихотворението го намерихме, но ни трябва самата легенда.
Преводите са ужасни.  ooooh!
Това ще свърши работа, но госпожицата казва "нееее, госпожата друго ни чете в клас".  ooooh!

Точно то е от втория линк и ми хареса.
А от къде им е "чела" г-жата в клас? От какъв източник? Детето какво ти преразказва устно? Какво е запомнило?

# 346
Здравейте, майчета! Първо да се извиня, че така нахлувам в темата ви. Аз имам дъщеричка, кочто сега е в 4-ти клас в ОУ "Цар Симеон Първи" - Варна. Иска ми се от 5-ти клас да я преместя в друго училище, тъй като в това нивото рязко пада (голямата ми щерка учеше там). Моля мамите от Варна за помощ и съвет.
Благодаря предварително  Hug

# 347
Това с търсенето на конкретен текст четен от госпожата от незнайно къде ми напомни на вчерашното ми търсене на сборник (н-тия подред) където се намираше ( на съответната страница) домашното на петокласника. Е, казвам ви - за разлика от вас аз не смея да коментирам пред детето, обаче този път ми беше изключително трудно да оправдая и обясня идеята да даваш домашно, от незнам си къде. Е, и резултата не беше блестящ - върнах се с 3 ( три) сборника, всички на посочената авторка, всички оранжеви.. и само единия от тях беше нашия. Оле! #2gunfire

# 348
На мен пък ми е любимо да им дадат домашно и източника да се намира в нета...като например да проучат и разберат какви почви има в неговото населено място и да напише какви култури се отглеждат...Казах му, че почвата в София и оловна и се наторява с естествена кучешка и конска тор и най-често се отглеждат домати и фасул, но... по столичните балкони - в почвата на земята не расте дори и трева, защото се прекалява с валирането от гумите на колите!
G.D., ти пък защо не отиде да пазаруваш с младежа, че да си спестиш 2 книги...!?

Още не съм коментирала пред сина мнението си за учителите или системата, защото не съм имала особен повод, но ми се струва неизбежно...иначе детето ще се комплексира...

# 349
Защото е на тренировка, предполагам Simple Smile

# 350
Първо да се извиня за спама, но ви обещах почерпка - за всички вас стискащи палци и подкрепящи ме виртуално - подписах договор и днес ми беше първият работен ден Grinning. Доста се натоварих психически, в стремежа си да не сбъркам нещо, но мисля, че се справих Mr. Green За всички вас  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug

# 351
Честито noni2009
много успех и занапред

# 352
 newsm44 
Честито, noni2009 , пожелавам ти добри колеги, много успехи и разбира се - мотивиращо заплащане!
Наздраве Drunk!

# 353
  • 1st floor
Браво , Нони!!! Много се радвам, че получи работата!!! Hug

# 354
noni2009: по вода да ти върви!
Мила от Марс : Като чуя нещо такова и яхвам метлата! Толкова $ събираме за какво ли не! Защо не им раздаде копие на легендата и толкоз!
В 'старото' ни училище редовно имаше такива изпълнения: еди кой си мит, но от книгата на еди кое си издателство от 1988 г- заради 1 мит 120 майки купуват една стара книга, вкл. от антиквариати, след което я зарязват. Защо не ни предложиха да ги дарим на училищната библиотека, та поне останалите деца да не лудват заради това.   Не съм чула до сега някой учител да насочва децата към библиотеката в училището. Както и да е. Това го загърбихме. В новото училище , до сега, не се е случвало да търча по книжарниците, а по математика редовно им дава домашни на копирани листове. Иначе имат и дом. от помагало, но го казаха още в началото и то седи у нас.

# 355
Честито, Нони, берекетлия да е!

Нищо не купувам аз, заради някакъв си преразказ само. Ако трябва- търси се в библиотеката. Като няма- няма. Каквото помни детето. Друг е въпросът, че на подобни изпълнения то, конкретно, още не е попадало, но никога не е късно, дет' се вика.

# 356
Браво Нони - виртуално те поздравявам! Браво момиче - дерзай в новото поприще!
По повод напълно уместната забележка на Боби - Настася е отговорила абсолютно вярно.
Уж няма по-научен от моя петокласник, но.... тази сутрин ме изненада със странни напъни да възпроизведе въпросите по които са го препитали по Български език вчера ( резултата - 4 ). Аз си признавам - нищо не разбрах... освен, че учат "термини" и къде се използуват ( според моя умник - в специализирана литература). Аз не съм много в час с уроците по Български - там бабата е по-веща, но дали наистина се учи такова нещо  newsm78. Порових в учебника - нищо не открих - само се обърках от сложни думи като" морфеми" например. Сега ровя в Нета - ядец - пак нищо... ПОМОЩ!

# 357
Ти пък! В учебника по български да има определения, дефениции и обяснения на изучаваните понятия...Утопия! Учебниците са за правене на мускули.
Иначе морфема е най-малката значеща единица в един език (ако приемем, че изречение е единица, дума е единица), като: корен, надставка, определителен член, окончание.

# 358
Честито, noni2009, много успехи и добри колеги на новото място!
Вие по какъв учебник сте по български? Аз досега съм чула, че учат за общуване и днес ми спомена за текст описание.
На контролното пък имали въпрос какво е абзац. Мария нищо не отговорила, защото нито един вариант не й се сторил верен. Отговорът бил разстоянието между два съседни реда. Трябва да ги погледна тези въпроси.

# 359
  • Майничка
Нони, честито, спорна и доходна да е новата работа!  bouquet

Бисер: християнството се дели на източно православни, западно православни, северно православни и други:католици, протестанти, евангелисти, мормони, адвентисти и християни. От писмено домашно изпитване. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт