Отговори
# 420
Боби1973: Hug иска ми се да си майка от нашия клас!  Справили сте се чудесно, но не разбрах имаше ли съмишленици от останалите родители или сама се бори? 
Ама това - срещи с психолози, срещи с частни учители: човек да си зареже работата и да тръгне на консултации защото някой даскал (и аз в т.ч) не може да си свърши работата - това много ме влече да яхна метлата Sick

# 421
Да си кажа и аз.Сутринта ми се обажда класната,за да ми каже,че синът ми и още две момчета са пред изключване  Shocked До този момент дори не предполагах,че има проблеми с дисциплината.Според нея тримата от две седмици се бият.След като говорих с Влади,се оказа,че това са приятелите му и си играли на полицаи и бандити.Освен това има оплакване от госпожата по математика,която замества любимия господин,че тримата са писали и разлепвали бележки срещу нея.Детето ми каза,че тя се е държала кошмарно и в междучасието написали"Искаме господин Стоянов","Обичаме Ви господин Стоянов",но нищо друго.Видях бележката,наистина това е текста.Класната насрочи родителска среща във вторник,на която трябва да подпиша декларация,че при следващо провинение ще бъде изключен  #CrazyВярвам на детето си и не смятам да подписвам никаква декларация.Когато попитах,защо няма забележки в бележника ,не получих смислен отговор.Той бил винаги в центъра на събитията,но тя не го е видяла лично да се бие,нито някой се е оплакал,че е бит от него.Момичетата казвали,че се боричкал с въпросните деца и им се струвало,че се бият.Обясних на сина ми,че дори да не харесва някой учител,няма право да уронва престижа му ,надявам се да е разбрал.

# 422
еli: Shocked декларация? А те направиха ли каквото трябва по Правилника? Нали имате правилника за вътр. ред, я го провери какви са стъпките. Водиха ли децата при психоложката за да им обясни смяната на учителя и дисциплината? Много мразя да ме правят на балък! Класната говорила ли е изобщо с децата 1.по отношение на дисциплината и 2ро по отношение на учителя, защото това са два отделни проблема. Дисциплина трябва да има, но не като се вменява чувство за малоценност на децата.
Тази класна е от т.г, нали? 

# 423
Синът ми учи в СМГ и учителят по математика се е разболял.Децата са знаели,че е временно,но заместничката им е дала задачи върху непредаден материал и с поведението и думите си им е показала,че нищо не знаят.Най-силният математик в класа не е могъл да се справи,за домашно имаха да доказват формули,които затрудниха и мен.Досега часовете по математика бяха радост за децата,предполагам,че госпожата се е обидила и това е причината за исканото наказание.Иначе ,ако проблемите с дисциплината бяха сериозни,щях да съм оведомена по-рано.Класната е разисквала проблема в часа на класа,в резултат на което освен трите майки,на родителска са извикани още десетина деца.Хитът на класната е бил,че някой и казал,че едно дете заплашвало друго с наръгване."Наръгваното"дете се изумило и обяснило ,че никога не е бил заплашван.В общи линии класната никога не е била свидетел,а нарочва децата без доказателства.А по отношение на правилника мисля, че първо беше мъмрене от класния,полагане на обществено полезен труд,обсъждане на съвет и чак тогава изключване.

# 424
  • Пловдив
еli, споко, това с изключването са пълни глупости.Ако толкова лесно се изключваше, то деца няма да останат в училище.Първо трябва да има поне две Забележки, после- Предупреждение за преместване и т.н.Тези наказания се гласуват на Педагогически съвет и изобщо моят съвет е да говориш с пед.съветник.

# 425
  • София и там където не се пуши
еli споко те са известни с мачкането на децата и докарването на някой случай докрай, за да ги направят по-дисциплинирани. Дори нещо невинно да стане, може да ви извикат на извънредна родителска среща. Правило ми е впечатление също, ако някъде ги водят на състезание, не ги допускат до никой, държат ги сбрани на едно място и не позволяват да си говорят с някой от друго училище  #Crazy .  Те ще пораснат още малко и нещата ще се пооправят.

# 426
Благодаря ви момичета  Peace Обикновено първо се карам,после питам,но се радвам,че този път постъпих правилно и изслушах детето без излишни емоции.Децата затова обичат г-н Стоянов,защото той не ги мачка,а напротив.В часовете му е истинско забавление и винаги всичко е разбрано..Вече съм по-спокойна,след родителската ще споделя  ooooh!

# 427
Жал ми е за децата ни: защ не учат с кеф, а все някой на някого доказва нещо, но на техен гръб. 

# 428
  • София и там където не се пуши
И на мен ми е мъчно, че моя мрази учението, но не всички деца са така.

# 429
Неприятно но няма,начин трябва да се намери решени на проблема.
Не всяка истина се приема по начин,който е желателен,за предразполагане на всяко едно дете поотделно. Peace

Хайде мили мои,приятелки Пати е най добрата приятелка на Йони,по съдба моля,Ви за помощ дано вече няма такива случаи.
Но аз вярвам,че доброто е във всеки Българин,стига да го иска.......,ето за какво става въпрос!!!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=543826.msg16995055#msg16995055

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=622891

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 10:26 от Птичка

# 430
Да докладвам- минахме процедурата успешно, но трябва да се поизчака до месец и да отидем на контролен преглед.

Птичка, отдавна исках да закача тази тема- не се ли поема у нас инициатива за събиране на средства за център по костно мозъчна трансплантация у нас, за усъвършенстване на апаратурата, самото лечение, обучение?
Ето, да речем тази сума, за това дете, например, е четвърт милион и то в евро. Ако погледна обективно в случай, че родителите нямат големи лични средства, не вярвам да се събере навреме по този начин. Ако е около 100 хлд. лв.- има шанс. Например за Биляна могат да се съберат.
Така, на парче, един успял, друг- не. Мисля го често, от 15 години, когато мой братовчед се разболя и, за жалост, почина- не се сърбаха достатъчно средства навреме за трансплантация. Тогава у нас нямаше никаква възможност. От тогава всеки ден се сещам- защо пилеем ресурси, защо у нас не се съберат средства за апаратура, обновяването й, специалисти имаме чудесни, като съдя по други здравословни проблеми.
Ти си навътре в проблематиката. Моля те, кажи- не се ли работи по този въпрос?

http://society.actualno.com/news_97269.html
http://www.zdrave.net/Portal/Careers/Default.aspx?evntid=Pzpys1tAEZU%3D
"Няма почти никакви различия в стандартите на нашия център и повечето от европейските. Някои технически средства, с които ние не разполагаме, може би ни ограничават до известна степен, но само когато става въпрос за разрешаването на някои много редки казуси. Все пак смешно е да се твърди, че сме на нивото на най-развитите центрове, защото костно-мозъчната трансплантация в България датира от седем-осем години. Същевременно пионерите на този метод, какъвто е например центърът в Сиатъл, използват рутинно този метод от 70-те години на 20 век. Ние се стремим да поддържаме средноевропейския стандарт. Така че тенденцията българинът да търси лечение или трансплантация в чужбина не е оправдана. Това явно е една психологическа нагласа, която се внушава от различни източници на информация. Има дори нещо, което е наречено „варненски синдром”. Във Варна, не знам по какви причини, немалка част от децата, които реално не се нуждаят от трансплантация, се насочват в строго определени страни за трансплантация. Това е нещо, което аз не одобрявам и смятам, че психологическата нагласа трябва да бъде променена. Родителите не бива да смятат, че само в чужбина се извършват чудеса. "-

Какво е мнението ти по този въпрос?

Знам, че специалистите биха могли да осветлят повече проблема, тук само си говорим.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 10:48 от Judy

# 431
  • София
Така че тенденцията българинът да търси лечение или трансплантация в чужбина не е оправдана.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539664.0

Сгрешено лечение, грешна епикриза, последвало още едно грешно лечение...
Това е само един пример, а колко ли са в действителност?
Каква друга да е тенденцията, ако става дума за живота на детето ти?

# 432
Не знам, горното го има и при лечение в чужбина. Познавам и случаи на изключително сложни и успешни операции и манипулации у нас също /пр. отстраняване на мозъчен тумор/.
Когато човек препати лично /у нас и в чужбина/ задава въпроси.
За мен е наистина интересно какво мислят потърпевши и лично запознати. Особено би ми било интересно какво биха споделили преминали през операция.
За лекарите какво мислят- по- бих разчитала на мнението на тези, които сами не участват в лечението, но не знам дали и лично участващите не биха дали обективни отговори. Аз, лично, съм попадала на лекари, които са ми ставали симпатични веднага с подробното разяснение на рисковете от дадена манипулация.
Напр. манипулацията на съпруга ми е доста скъпа в чужбина. У нас се извършва вече рутинно и с голям процент успеваемост, който е като световния. И е по каса, пари не се плащат никакви. Същото и за упомената по- горе операция на близък у нас.

Между впрочем аз цитирам друг човек- дала съм абзаца, в който се съдържа това изречение, в кавички, в едно с извадка от линка, в който се съдържа едно по- обширно интервю с проф. Драган Бобев- директор на Специализираната болница за активно лечение  на деца с онкохематологични заболявания. Не обсъждам личността и личния му професионализъм, не го познавам изобщо.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 12:25 от Judy

# 433
Няма да задълбава,защото ситуацията е много деликатна.
Първо,решението за Пати,си го вземат нейните родители,и са безкомпромисни относно прозрачното в България,второто,което съвместимостта на донорите,е почти нулева,и третото,поносимостта също има значение и то немалка.
Да не споменавам,че все пак е детски организъм и си има граница на цитостатите,т.е.идва моментов който търсиш най......най доброто.
Аз лично заставам твърдо зад тях,защото сме преживели не един или друг проблеми,ние живяхме там заедно с децата.
И не искаме да продължават мъките,затова а и по много други ред пречени се прибягва до такива каузи
Наистина сумата е огромно,не ми се мисли как ще се събере,но вярвам,че ще има светлина в тунела. Praynig Praynig Praynig Praynig

На въпрос зададен във фейсбук от мой приятел,а той е........Защо всички нации могат а ние не? Защото сме се концентрирали да си пречим.

Аз отговарям така...:Защо ли............?Профилактиката на душата,или хигиената ни на мислене е различна!
Страхът,чувството за вина и гневът са най-опасните отрови за нас!
Любовта към себе си е чудодейният балсам!
И накрая,да не забравяме,че трябва да намери ме Мир ...в душите си!
Стана доста философски,но всяка дума има значение,това се усеща не се учи,но много малко хора го могат!!!!!!!! Hug

# 434
Да докладвам- минахме процедурата успешно, но трябва да се поизчака до месец и да отидем на контролен преглед.
Щях да забравя,да споделя,мой-та радост след месец да бъдат резултатите положителни!!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт