Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 25 874
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Имам въпрос:
Сега бях в офиса където работех обаче счетоводителката е нова, дойде малко преди да забременея и аз съм единствената в майчинство там (то 90% от фирмата са мъже де) и тя ми каза така: на 18ти ти изтича 135-дневния болничен с който ти изпащат 90% от сумата, на която те осигурява шефа (800лв), а след това, т.е. след 18 ноември ще ти изплащат по 240лв  Shocked  и после добави "ама не съм сигурна"  newsm78  и взе да се рови из някви бумаги обаче аз тръгнах, че малкия го оставих с баща ми... Някой има ли идея дали това е вярно?  Само да добавя, че се осигурявам на 800 от както съм започнала да работя по специалността си, защото така трябва по закон ли, знам ли..ама е от началото на 2008ма.
Ако има някой наясно ще съм му много благодарна, че и без това преди като си видех фиша и ме хващаха бясовете от въпросните 800 имах към 200 удръжки и сега ако се окаже, че са ми удържали за нищо, направо не знам  #Cussing out

# 436
  • IT
Therisa кажи и на тази да си върне дипломата. има специална тема във форума -майчинството счетоводно. болничния е 135 дена и е 80%, остатъка до 410 дена е майчинство и е 90%, след като ти свърши болничният, тази трябва с молба, приложение 2(май беше) копие от акта за раждане да отиде в НОЙ и да ти подаде документите. 240 лв са ако останеш след 1-та година до 2-та по майчинство.

# 437
Тани, аз си добавих всички мами от ФБ групата като приятели Simple Smile Не мога да ходя на "живите срещи" по ред причини, та поне да си ви гледам на снимки  Hug

Териса, това не е съвсем така както си мисли счетоводителката - след 135 дни се подава една декларация, копие от акт за раждане и още някакви бумаги (на мен ми искаха молба до мениджъра на компанията за България) и продължават да ти плащат 90% до остатъка от 410-те дни.  Whistling

Марита, Алекса, Евридика - кажете за многократните пелени - марка, цена, от къде да си ги взема, как се перат... Много искам и аз да пробвам, но не знам какви да си взема. Мерси прредватително!  bouquet

С Алекса сме писали по едно и също време  Hug

# 438
Therisa кажи и на тази да си върне дипломата. има специална тема във форума -майчинството счетоводно. болничния е 135 дена и е 80%, остатъка до 410 дена е майчинство и е 90%, след като ти свърши болничният, тази трябва с молба, приложение 2(май беше) копие от акта за раждане да отиде в НОЙ и да ти подаде документите. 240 лв са ако останеш след 1-та година до 2-та по майчинство.

newsm10

# 439
  • IT
MammaMmia Евридика е с най-голям опит  с многократните пелени. Аз ползвам mother-easy и си ги купих от естествени идеи, утре мисля да ходя до магазина им, защото имат един модел който ме интересува. Иначе тези, които имам са добри, но трябва да слагам и непромокаеми гащи отгоре и става огромно-може би ще ги ползвам по-основно лятото. Искам да пробвам, и за това ще ходя и до магазина утре, този тип които са all in one. Аз пера с бебешки течен прах, но има и специален препарат за пелени.
На мен за майчинството не ми искаха никаква молба за отпуск от нашата фирма-само приложение 2 и копие от акта, но то в нашия клон на компанията/така да се каже/има много по майчинство така че момичето, което се занимава с това знае.

# 440
Cvetulka, и ние ссме така с кошчето за кола. юне го харесва и това си е. Много е сгънат и не му е удобно.
Elia31, аз за сега съм в парка в Младост 3, но след около месец ще се местим в Младост 2... Laughing.
Sesiliq, пратих ти покана във Феисбук. - Ивалина иванова.
Момичета, кажете какви стъклени шишенца ползвате.
Therisa, моят болничен изтече на 18.10. и от счетоводството ме накараха да попълня две декларации, които да подадат в НОИ, за да получавам вече майчинство.

# 441
Аз ползвам на NUK и съм доволна.
Къде в Младост 2 ще сте? Може би най-полсе ще се срещнем за някоя разходка?

# 442
  • София

не си съвсем права

обезщетението за бременност и раждане (което ние наричаме за краткост - майчинство) се полага от 45 ден преди термина в продължение на 410 дена; както помните първо се издават 3 болнични (45 дена преди термин, при раждане до 42 дена и след това до 135 ден); след това се подава заявление-декларация (приложение 2) до 410 ден. В рамките на тези 410 дена обезщетението се изчислява като 90% от среднодневния брутен осигурителен доход за последните 12 месеца, но не повече от 80% от среднодневния нетен доход.

след изтичане на 410 дена се подава заявление-декларация (приложение 3); до втората година на детето обезщетението е за гледане на малко дете и е в размер на МРЗ.

но тази счетоводителка, очевидно, трябва да хване да попрочете КТ, КСО и съответните наредби, щото явно е много назад в информацията.

# 443
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Момичета много ви благодаря за отговорите  Hug  Явно жената наистина не е в час що се отнася до майчинството, защото свекърва ми се обадила на тяхната гл. счетоводителка, която също е в майчинство и тя й казала, че в тези 135 ще ми плащат 90% от заплатата, а после 90% от средно аритметично за 12 мес. назад, което в моя случай е пак същата сума ( не са ме повишавали  Laughing )
Уф аз и без това така им бях набрала на управляващите, то даже някакъв протест се организирал за днес в София, но не разбрах точно, май за това, че всеки месец ги бавят парите  newsm78

# 444
Стоун аз ще съм в парка към 13.30-14, ще се радвам да се видим ако ти е удобно. Аз се разхождам около Бедрока(май така се казваше заведението в парка). С ярко оранжева количка съм. Ако искаш ми пиши на лични да се доразберем.

Ivalina82 ще се радвам да се присъединиш и ти ако ти е възможно, ако не някой път може да се разберем за парка в Младост-3, пък като се преместиш в Младост - 2 ще сформираме групичка Laughing

# 445
Здравейте мами и страхотни бебоци,

и ние вече сме фото звезда.... Grinning, който ни харесва моля Ви да гласува за нас на следният линк

http://www.facebook.com/photo.php?pid=31197718&l=f49482e7ba&id=1195930207

като първо трябва да се присъедините към конкурса

Ние с Алекс много ви благодарим предварително!!! Hug  bouquet

# 446
Момичета,

моля да ме добавите към групата във Facebook...там съм Krastina Mihaylova ...мерси  Simple Smile

# 447
Хей мами,от известно време мисля кога е най-хубаво да пробия ушичките на беба?На каката и ги пробихме на 3 месеца а сега сърце не ми дава.Нека мамите с моми да споделят мнения.Много ще ми помогнете.

# 448
Хей мами,от известно време мисля кога е най-хубаво да пробия ушичките на беба?На каката и ги пробихме на 3 месеца а сега сърце не ми дава.Нека мамите с моми да споделят мнения.Много ще ми помогнете.

На четири месеца обеци, на пет пиърсинг на езика, а на шест татуировка на лявото рамо. Така съм планирала...

Сега сериозно. Ще пробия ушите, когато сама поиска...

# 449
  Не смятам да пробивам ушичките на дъщеричката,докато тя самата не го пожелае,тоест до съзнателната й възраст.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт