Юлски смешко тук ми се кокори...и през смях - аха да проговори

• 25 799
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
мила,ще му мине от витамина Д.за соковете незнам. аз имам опит с рахита.големия ми син имаше и наистина го лекувахме само с повече витамин Д,но и сокове давах ,защото него го гледах по старите схеми.слушай доФтора и не се бой!само давай сковете до 15 мин. след изстискването,защото след това няма кьорав витамин вътре.ако даваш сокове на хипп или каквито и да било консервирани да знаеш,че там витамина е синтетичен...дефакто със същия успех можеш да даваш бебешки витамини на таблетки или капки и без да пие сок. успех!!!

# 691
  • София
алена, наистина при нас беше нещо ужасяващо! сутринта видях как летяха платна изолация от строежа на ъгъла на Казбек и България. при майка ми (тя е на Стрелбище) вятърът е съборил две саксии с мушкато от пластмасовата маса на пода на терасата и е вдигнал и отнесъл пластмасовата маса! добре че не никой не е пострадал от масата!
а през нощта си беше направо страшно, вятърът правеше ууууууууу-уууууууууу-уууууууууу, отврат
добре, че детето още не осъзнава и не се страхува
а от горе на всичкото, нямаме нормална телевизия от вчера (на Булсатком сме)
гадория

# 692
божеее какво е ставало там бе хора? урагани ли? аз да взема д апотърся баба ми,че живее сама да видя добре ли е.

# 693
Офффф,до сега при нас не духаше много и реших,че днес ще се размине.Точно оправих малкия и да ходим на вън и то пак един свиреп вятър излезе ,че и капки дъжд се появиха и за сега се отлага разходката.  #Cussing out

# 694
И тук времето е ужасно. Духа гадно и май ще завали.
Маритка аз мисля да му изтисквам сокче от ябълка и морков евентуално ако намеря домашен, но не и тия от пазара. А ябълки ще взема от нашата фирма, ние имаме насаждения и поне знам с какво са обработвани. И дано всичко се оправи с повече витамин Д.

# 695
  • Sofia
Даам, вятърът в СОфия е ужасен, но май е така в цялата страна, но ще устискаме до четвъртък, нали уж тогава ще отслабне.
Ние с Лили излязохме на терасата, но бая и се разроши косичката, та веднага ми секна желанието да излезем навън.
Снощи беше голямо сукане, сигурно е сукала през час и половина и аз все така си оставам хипер недоспала, а след малко ще се прибере голямата хуна Ели и ще трябва да съм и до нея. А бебчовците с кака или батко, как се държат с тях. Лили като види кака си и цялата засиява и непрекъснато и се усмихва, започва да гука, със сигурност и се радва повече отколкото на мен. Simple Smile Другото странно е, че като плаче много и аз безутешно я люшкам, като я гушне баща и и на секундата млъква, все едно нищо не е било.
Хайде, че всеки момент ще дойде ученичката и трябва да и приготвя обяда. Чао засега.

# 696
А бебчовците с кака или батко, как се държат с тях. Лили като види кака си и цялата засиява и непрекъснато и се усмихва, започва да гука, със сигурност и се радва повече отколкото на мен.

И при нас е така. Непрекъснато следи с поглед кака си. Когато тя му заговори, той се ухилва до уши и така рита, че ще хвръкне.  Laughing Обожава я.

# 697
svetlana79 и нашия малчуган много се радва на баткото, вижда ли го друго не го интересува, дори не иска да спи, а е доста поспалив  Grinning

Аз да се изкажа за захранването,че го пропускам от няколко дни, първоначалното захранване се прави м/у храненията, а не преди хранене непосредствено, т.е. основната храна пак си остава млякото. Това е една от причините да захранвам по-късно, не желая да будя бебчо за да му дам картоф или тиква, и с баткото беше така все като трябва да му дам картофа спеше и често пропускахме тази част. Като стане на 7-8м. вече ще спи по-малко и тогава ще ми е по-лесно да си спазя схемата.

И при нас духа вятър, ама ще направим едно кръгче на квартала за да напазарим, че тази седмица съм сама с децата.

a.l.e.n.a представям си какъв кошмар си преживяла

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 12:59 от ТиНе

# 698
Мартин си няма братче или сестриче,но да споделя,че за сега се радва с широка усмивка и с глас само на мама и тате.И на други хора се усмихва,ама не по този начин както на нас. Simple Smile Когато е много кисел се успокоява само ако аз го гушна и поради тази причина ми е много притеснено когато се налага да остане за час или два при някой друг.Това до сега се е случвало не повече от 5 или 6 пъти.Не е имало проблем,ама....на мен пак ми е притеснено.А пък ако ми се наложи да го оставя за цял ден направо сигурно ще откача,а то 100% ще се наложи,че януари ще трябва малко по изпити да ходя.Но до тогава се надявам да е по-различно.Бабите ги вижда доста рядко и дано да свикне да поостава малко при тях.

# 699
И ние ядем цяла нощ, а през деня прави големи паузи и с този малък грамаж, направо незнам. В момента сме 4.730 и 59.30, при 3.350 и 52 на изписването.

# 700
  • Sofia
Pucisim, моята голяма дъщеря, като беше бебе се движеше все дребосъчка. Това според мен не трябва да те притеснява. Гледай само дали е сравнително спокойна, дали спи спокойно, дали пишка и ака в нормалните граници. Нали сте само на кърма? Педиатърката ме беше побъркала тогава и непрекъснато ми повтарряше да и давам добавка. Аз категорично отказвах и така, всичко си беше наред, ЕЛи си порасна голямо и здраво момиче, а сега като гледам бебешките и снимки, дори за мен си е била дундичка.Simple Smile А и виждам, че бебката ти върви дългичка спрямо килограмите си, така, че явно качва на дължина. Peace

# 701

Млякото трябва да е основната храна до първата годинка, това, ако искате да кърмите повече време и не замествате кърмене, с хранене с твърда храна. Но така или иначе първите месеци при захранването количеството на твърдата храна е толкова малко, че няма как да спомогне за наддаването на бебето. 

Светле, да те питам само нещо, защо "ТРЯБВА" млякото да е основна храна до годинка.
Кой го е казал, лекар, СЗО или ЛЛЛ?
Аз пък съм чела че захранването е избор и всичко си зависи от детето.
Например, моя приятелка по една и съща схема захранва и двете си деца - големият и син е харесал страшно много зеленчуковите пюрета и постепенно те са заместили млякото, по негово желание.
С дъщеричката и пък млякото има малко по- съществена роля но с един месец повече. Децата са захранвани от навършен 4 месец. Малкото дете се оказало фен на плодовите пюрета.
Понякога искам да съм лекар, за да мога научно да се обоснова. Но не пречи да се допитам до такъв и ще го направя. След това ще споделя наученото.
Мисля си, че ако същинското захранване се отложи твърде много не е толкова добре, колкото казваш, защото ако твърде дълго е само на мляко, детето, мисля, бавно ще развие храносмилателния си тракт.
 Peace
Споделям мнение.
Аз не искам това да се превръща в поредния спор.
Аз ще захранвам след 1 седмица, т.е на навършени 4 месеца и малко.  Peace

Peace
Всеки да избира свободно как да си гледа детето, това е моето верую.

# 702

Млякото трябва да е основната храна до първата годинка, това, ако искате да кърмите повече време и не замествате кърмене, с хранене с твърда храна. Но така или иначе първите месеци при захранването количеството на твърдата храна е толкова малко, че няма как да спомогне за наддаването на бебето. 

Светле, да те питам само нещо, защо "ТРЯБВА" млякото да е основна храна до годинка.
Кой го е казал, лекар, СЗО или ЛЛЛ?
Аз пък съм чела че захранването е избор и всичко си зависи от детето.
Например, моя приятелка по една и съща схема захранва и двете си деца - големият и син е харесал страшно много зеленчуковите пюрета и постепенно те са заместили млякото, по негово желание.
С дъщеричката и пък млякото има малко по- съществена роля но с един месец повече. Децата са захранвани от навършен 4 месец. Малкото дете се оказало фен на плодовите пюрета.
Понякога искам да съм лекар, за да мога научно да се обоснова. Но не пречи да се допитам до такъв и ще го направя. След това ще споделя наученото.
Мисля си, че ако същинското захранване се отложи твърде много не е толкова добре, колкото казваш, защото ако твърде дълго е само на мляко, детето, мисля, бавно ще развие храносмилателния си тракт.
 Peace
Споделям мнение.
Аз не искам това да се превръща в поредния спор.
Аз ще захранвам след 1 седмица, т.е на навършени 4 месеца и малко.  Peace

Peace
Всеки да избира свободно как да си гледа детето, това е моето верую.

+ късно захранените деца обикновено трудно привикват към твърда храна

# 703
# 704
  • в 1001-та нощ
за захранването - вчера - имахме кратък разговор - да продължим с кърменето до 6 коригирани месеца или 7 реални (роди се на влизане в 9 месец), когато ще заместим обедното (едно) хранене с бананова каша (тя била добре за деца с по-ниско тегло), а по-нататък да продължим със зеленчукови пюрета

на другата ни среща-щеобясни по-подробно - поне много обяснват

до тогава - ако се налага дохранване - с АМ

Общи условия

Активация на акаунт