Отговори
# 660
Относно това дали има зависимост между риска от руптура и големината на бебето - и на мен ми обясняваше нещо подобно лекаря.
Каза ми, че второто бебе, т.е. това което сега ще раждам, трябва да е с по-малко тегло от първото, което съм родила. Много се чудех на тази логика. Още повече, че на ехографа последния път го видя 3,250, а като се роди се оказа, че е 3,090. Въпреки това докрай се доверих и се оставих на лекарите включително и за индукция. Но съм повече от доволна! Всичко мина добре.  Успех на всички!

# 661
Момичета, а прави ли ви впечатление, че всички момичета, които родиха секцио от нашата тема, според докторите са извадили страшен късмет и предният разрез така бил изтънял, че щял да се скъса! Аз съм решила, ако не успея да постигна мечтата си и се наложи секцио да им задам въпроса първа и да не им търпя цирка.  Mr. Green

А при тези, които успяха да родят нормално - какво ли става с разреза на матката. Как пък там не изтъня, бе?
И да питам момичетата, които успяха да родят нормално, правили ли са им ревизия на матката. Знам, че е с пълна упойка, но посли като те пусне сигурно много боли?  Rolling Eyes

Нощни, само те мисля, мила! Дано да е тая нощ! Аз имам предчувствие, че бебокът ще се роди на 21-ви, така че никакви 59 часа - имаш още малко!  hahaha Гледай да се вместиш!  Hug
Хайде, чете ми се вълшебен разказ!  Laughing

# 662
  • ул. "Мечтание"
Момичета, а прави ли ви впечатление, че всички момичета, които родиха секцио от нашата тема, според докторите са извадили страшен късмет и предният разрез така бил изтънял, че щял да се скъса!

Много ясно, че така ще кажат! Нали трябва да се изкарат "героите-спасили-живота-ти"!  ooooh! Sick Трябва да си оправдаят с нещо мързела. Никой няма да си каже право куме в очи, че е сбъркал и секциото ти е било напълно ненужно.  Crossing Arms Пъзльовци!

Спаси, ти пък много кратки срокове даваш. Тия доктори не ти влияят добре!  Joy Аз съм го строила до неделя да излиза, ако не - бъркам да го вадя.  Joy Joy Joy

# 663
Ма то детенцето вземе та тръгне, тя майка му иде та хапне някоя тортичка. Айде, то добра душа-кВо да прави - да не я тормози, вземе, че се върне! Пак тръгне - айде кафенце с нЕкоя дружка! Той малкият в чудо се видя!  hahaha

Нощни, права си, ми как! Аз дълго се кланях на моя доктор, дето ми спаси живота 2 пъти, че сега се натиска пак да ме спасява за трети път!  hahaha
Майтапът настрана, но толкова разправях напред-назад какъв страшен риск имаше и как ако не беше той или аз, или бебето и как трябва да си имаш уговорка лекар, че да ти обърне внимание!  Whistling

Нощни, ми ти как мислиш, с тия контракции, дето ги имаш от понеделник ако беше отишла в болница - охооооооо, веднага щяха да ти решат "проблема". Кой ще те чака 5 дена, бе момиче? Днес щяха да ви изпишат!  hahaha
Е, малко ще си отрязана на две, но пък живота ти - спасен! Че и на бебето! Двойна радост!  Joy

# 664
  • ул. "Мечтание"
Още в приемната щяха да ми турят спиналната и там да ме срежат.  Joy
Боже станаха ли 5 дена?! Аз не смея да се замисля и да ги преброя...  Rolling Eyes Laughing

# 665
  • София
(...) Нощни, ми ти как мислиш, с тия контракции, дето ги имаш от понеделник ако беше отишла в болница - охооооооо, веднага щяха да ти решат "проблема". Кой ще те чака 5 дена, бе момиче? Днес щяха да ви изпишат!  hahaha
Е, малко ще си отрязана на две, но пък живота ти - спасен! Че и на бебето! Двойна радост!  Joy

Joy
Нощни  Hug Бягай да спиш, дано успееш, за да имаш сили  Heart Eyes Чакам с нетърпение прекрасен разказ! Имаш най-хубавите ми пожелания за красиво и вълнуващо разждане!

# 666

Ех, че сте лоши... Можеше пък Нощни да попадне на "хора" и да й сложат системка, да изчакат половин час и чак тогава да режат, щото родовата дейност не напредвала  Mr. Green

И да питам момичетата, които успяха да родят нормално, правили ли са им ревизия на матката.
spasdidi, не са ми гледали матката нито преди, нито след раждането. Бях чела за някаква дебелина на цикатрикса, под която не можело да се ражда вагинално, ама док каза, че нямало такова нещо. А по време на раждането единствено следяха тоновете на беб, вкл. след като им казах, че болезнените контракции ги усещам най-силно на мястото на разреза. Беше ме страх, че ако ми сложат епидурална и се получи руптура, няма да разбера, но те просто засилиха наблюдението на тоновете с още един апарат със сонди директно върху главата на беб. След раждането само ме питаха за болки и по-обилно кървене, въобще не са ме преглеждали.

Нощни, мисля те  Hug

# 667

Ех, че сте лоши... Можеше пък Нощни да попадне на "хора" и да й сложат системка, да изчакат половин час и чак тогава да режат, щото родовата дейност не напредвала  Mr. Green
Мене пък ме чакаха цели 2 часа първия път.

Момичета, а прави ли ви впечатление, че всички момичета, които родиха секцио от нашата тема, според докторите са извадили страшен късмет и предният разрез така бил изтънял, че щял да се скъса! Аз съм решила, ако не успея да постигна мечтата си и се наложи секцио да им задам въпроса първа и да не им търпя цирка.  Mr. Green
Да, на мене ми го спести човекът.
Но затова пък първият път ми казаха че било 100%-ово ПФД - никога нямало да може да излезе!

# 668
  • Бургас/Пз
Добре де след като лекарите говорят такива неща, как да им се довери човек? От друга страна пък, ако стане някоя беля пак тях обвиняваме!!!

Моята свекърва е родила мъжът ми 4550, а висока едва 150см и като цяло е супер дребна жена. Три дни го е раждала , но никой и дума не е отворил за операция или за системи и накрая си го е родила жената и най-интересното , че почти не е имала разкъсвания! Казва, че болките наистина са били големи, но тя сравнява с първото й раждане, когато е родила за 5-6 часа и бебето е било 3500г, все пак 1кг разлика при новородено бебе си е много, така че сигурно е нормално да е по-трудно.

# 669
Много се вълнувам,Нощни сигурно ражда..или е родила вече!

# 670
Много се вълнувам,Нощни сигурно ражда..или е родила вече!

Или яде пасти...   Laughing

# 671
Нощни, да ти пратя малко пасти и от нас. Simple Smile Днес момченцето ми има рожден ден (приемам поздравления.  bowuu )
Пращаме ти много  Hug с рожденика.
Относно дебелината на белега има хубава статия на Уелраундид Мама, която Юлинга преведе. За жалост все още нямаме позволение за публикуване на сайта на Естествено (мацката не ни е отговорила), затова го пуснах в моя блог: http://amotherisborn.wordpress.com/2011/01/18/ultrasoundscarthicknessmeasurement/
Еления, справила си се страхотно!  Hug

# 672
Зозима, да ти е живо и здраво момченцето!  Hug
Целуни го от нас с дребния и бебешорката  Laughing

Нощни очи още ви стискам палци много здраво  Hug

# 673
Днес момченцето ми има рожден ден (приемам поздравления.  bowuu )
Честит празник!

# 674
  • Пловдив
Зозима, да ти е жив и здрав рожденикът! Hug
Нощни, желая ти прекрасно раждане!

Общи условия

Активация на акаунт