Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 453
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • София
... а сега си се е приготвило за излизане, обърнато надолу, та чак си било врязало главата вече.Усетих аз тази седмица некви непривични болежки, много странно матката ме болеше или по-скоро влагалището и ето защо било. Иначе матката е спокойна и ме предупредиха повече да се пазя ...
И аз имах странни усещания във влагалището тази сутрин, както и лека тежест. Точно това, което е описала Полинезиа си помислих и малко се стреснах, защото май е рано още ?
Другия вторник съм на ЖК и ще видим какво ще каже моя док.
Вчера питах за чай от малинови листа в една обикновенна аптека, но нямаха, така че и аз ще търся билкова.
На бебо май му е тясно вече, защото много сладко ми издува корема от време на време. Напипвам си го и си го галя. И това мислех, че ще стане по-натам, все пак съм още в 7 месец, има още 2 месеца и нещо да расте.
Дано всичко е наред и си седи на топло мъничето до януари.

# 526
  • sofia
За клиниката на Мазнейкова съм с огромни резерви, заради скандалите! От друга страна моя приятелка роди там преди 1мес и е много доволна! Просто не знам!
Иначе ходя при Григорова от ТК, но друга приятелка роди преди 1м там и каза, че бебето е било при нея през цялото време, а след секциото, просто няма да се справя и с бебе!
Друг вариант е Богословова и Вита съответно, но пък и от там съм патила, просто не знам!

Изборът за всички ни е труден  Hug

# 527
  • Варна
Здравейте мами,много сте писали и като се пооправя,ще ви чета.
Ходих на ендокринолог,назначи ми изследване,което се прави сутрин,обед и вечерта-за кръвната захар.Смятам да го правя утре,за да имам възможност за 2-3 дена да се поизчистя от сладкото,което съм яла.
Бях и при АГ-то ми-всичко с БЕБО е О.К.,отговаря си на седмиците,само дето обиколката на коремчето му беше 1с. по-малка в сравнение с другите неща.Бях гледала нещо гадничко във връзка с това и малко се притесних Sad
Иначе от 2д.сме болни с малкия-повр Sick и разтр SickНаправо е някакъв ужас-всичко ме боли,тресе ме...Лошото е,че не мога да се храня,особено вчера не можах да хапна нищо.Това,което истински ме притеснява е до колко състоянието ми се отразява на бебето,вчера горкичкото почти не е мърдало Cry
На всичкото отгоре заради изследването,което ще си правя,не мога да ям мед
Много слънчев ден на всички,които могат да му се наслаждават.

# 528
Добър ден и от мен.
Виждам още нищите свекитата. Аз както писах със моята се разбирам прекрасно. За обръщението към тях: аз още на годежа /ние сме малко старомодни пък и той беше отдавна  Joy Joy Joy/ им казах "майко и татко" , после след сватбата свекър ми ми каза " Вече си от семейството ,ще ми викаш Докторе, както ми казват всички останали даже и баща ми." И най-смешното: дъщеря ми му казва:" дядо Доктор". Той не е и не е бил медицинско лице никога.
Сещам се случай със свекърва ми: Веднага след годежа ми беше купила костюм пола и сако, обличам го и ми лепва точно, но тя ме гледа критично и казва: "Полата е много дълга трябва да я скъсим." И я скъсява една педя над коляното.
Никога не са ми предлагали дрешки на мъжът ми от малък, но и те не събират такива неща, даже и сега всичко се раздава.

Забравих да пиша, утре съм на консултация и се надявам да се видим с бебка, по-скоро аз да я видя, за обратното ще почакам до Януари.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:31 от pepita1973

# 529
  • В две тъмни очички
Привет момичета   bouquet
Аз се завърнах от Пловдив и да се похваля,че си взехме и последния изпит за тази година с тати  Mr. Green
10 теми за свекитата - хич не е зле  Laughing Само ще коментирам, че ако живеете под 1 покрив с тях няма как да не се появят проблеми. Моята е идеалната свекърва. Става и излиза,за да не ме притеснява, знае какво и е забранено да прави и знае,че не желая да ми се меси. Но въпреки, че е толкова съобразителна, самото присъствие и самато различие м/у поколенията си оказват влияние. Гледам да не се дразня на глупостите, които прави , но не се получава всеки път. Та както казах, много я обичам, много е свястна, но щеше да ми е по-добре ако бяхме по-далеч от нея! За съжаления, точно когато започнахме да правим ремонта на 2-я етаж на къщата, за да се качат двамата със свекър ми, той почина.А на мен сърце не ми дава да я пратя сама да живее горе!
Поздравления на всички за покупките - страхотни са!
А аз искам да отбележа, че определено се усеща влизането в 8-я месец и от страна на кг (+10) и от страна на ритниците.
И едно питане - има ли някой някаква идея от какво може да е проклетото ми главоболие вече 2-ра седмица. На моменти не мога да издържам??? Кръвното ми е добре - 90/60 както винаги, захарта също.... а това проклето главоболие.......... имах го и преди да забременея, но 7 месеца си бях починала от него...

# 530
Добре завърнала се, Бубе  Hug
Аз имам главоболие само от едно - синузит  Tired дано не се обади тази зима  Whistling

Само аз май не съм споделяла за свекървата, но ще си замълча  Whistling А аз каква свекърва ще съм  ooooh! Горкия ми син  Joy hahaha Ужасна съм, и сега тормозя мъжа си пък камо ли снаха си  hahaha Joy

# 531
Здравейте, момичета!

bubeto_d, честито за изпитите, сега остава януарската сесия Simple Smile

Само за малко ще се включа по темата за стволовите клетки в Токуда - преди две години работеха с всички банки при определени условия:
1) лекарят да е уведомен, че искате да ви се вземат клетки
2) плаща се такса за това, че представител на банката ще присъства в родилна зала - тогава лекарите от Токуда не вземаха материала, а самата банка трябваше да изпрати представител, сега не знам как е.
Моята банка беше Крио сейв. Трябваше да се подпише договор с тях не знам колко седмици преди термина (примерно 3-4, не съм сигурна), да се предплати част от таксата и те ти даваха един запечатан комплект за вземане на клетките, който си носиш в болницата. В деня на раждането се обаждаш на представителя на банката (който е медицинско лице), той идва, ти му го даваш и забравяш за него. Той взема материала и го изпраща в лабораторията им, където проверяват дали клетките стават за изходен материал - трябваше да са над определена бройка, но не помня точни цифри. И ако всичко е наред, те ти се обаждат да внесеш остатъка от сумата. След това чакаш няколко месеца и получаваш сертификат от банката, че клетките са замразени под еди-кой си номер и ако имаш нужда от тях, къде и на кого да се обадиш. Надявам се инфото да ви е от полза. Hug

# 532
най-голямата изцепка на моята свекърва беше преди да забременея : НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕШ!!! 

Sick ужас!

bubeto_d айде честито за изпитите   bouquet , за килцата не знам дали се усеща, ама за ритниците  smile3521 и мен ме размазва моята госпожица от вътре!
Аууу BebEshOnDeL   недей така да разказваш каква свеки ще си. Представи си някой от нас да ти е бъдещ сват  newsm62
Нещо и мен ме е хванал страхотен лигоч днес, и се посмях с на Мила предложението за 10-те евъргрийна

# 533
  • София
И аз много често се изморявам бързо и се задъхвам постоянно...  Rolling Eyes
А за свекървите, ние живеем заедно  Crazy наричам я по име.
За име - вече се спряхме на едно и сигурно ще е това - Никол  Hug не е на никой конкретно, само първата буквичка е на милото, но не нарочно  Peace
Багаж за болницата не съм стягала още, тепърва започваме ремонта...  Crazy у нас е лудница сега   Mr. Green
Пуснах си остатъка от отпуската и от 22.11 вече съм свободна!!!  newsm44 newsm44 А болничния трябва да ми почне от 03.12  Mr. Green

# 534
  • София
Агент, изключително много си правя за хумора  Peace Но понякога, колкото и да се правим на великодушни и мъдри и че сме мнооооооооого над тези неща...не се получава  Tired И по-добре на място като форума(да речем) да си излеем мъката и яда и болката, отколкото да правим панаири...Поне аз мисля така  Mr. Green

202uu

Всички сме достатъчно интелегентни, възпитани и хитри да се опитваме да се държим на ниво, но когато постоянно ги виждаш и живеете в един град не е много лесно  Peace

Galiki мерси за съвета, леля ми има проблеми от години и ще й предам. Даже ходи и в Он Клиник да й ги "връзват", но нищо не й помага  Cry

Mish мерси за закуската  Hug

Този чай от листа на малина ми се вижда направо вълшебен, май и аз ще се хващам на хорото, въпреки че не обичам малина  Rolling Eyes

bubeto_d честито   bouquet Главоболието да не би да се появява, когато си гладна?

снуки и ние сме избрали Никол  Mr. Green

Коремчета Anabella някъде ми се губи?

# 535
 [Изборът за всички ни е труден  Hug
[/quote]
  Да, а времето си минава... Simple Smile

bg desi - благодаря за инфото!
 Bube - Честито! А за главоболието, вероятни причини могат да бъдат и - проблеми с очите, проблеми с врата и гърба като цяло, също могат да предизвикат главоболие.
 gali&presi - бързо оправяне!

# 536
  • София
Здравейте,
гледам всеки се оплаква от някакви болежки.... то и аз не съм по-назад - вече 6ти ден съм с хрема и не знам какво да правя.

Относно свеки - не и казвам никак, нещо не ми идва от вътре

Искам да питам кои от вас са решили да раждат в Майчин дом и на кой лекар са се спряли?

# 537
gali & presi, защо ще ти правят обременяване с глюкоза - имаш ли някакви показания за това изследване.
Аз имам проблеми с щитовидната жлеза- струма нодоза- и след раждането ще трябва да се оперирам/ още от сега ми треперят мартинките от страх/, но мойта ендо не ми е казвала, че трябва и други изследвания освен ТСХ-то и ФТ4.
Преди да забременея ми правиха гликиран хемоглобин и беше ок.

Аз пък мойта свеки ще я похваля днес- дойде, донесе манджа, изчисти цялата къща и сега се оправя да си ходи Mr. Green така най- обичам  Joy Ама и тя горката наскоро се пенсионира и явно още и липсват социални контакти, не е свикнала да стои сама вкъщи по цял ден.

Да ви се похваля, че утре получавам голяма пратка от снаха ми с всякакви неща за бебо- нямам търпение да ги видя. Аз още не съм купувала нищо, чакам да видя от кой какво ще взема. В това отношение нямам претенции. Но със сигурност ще купя и няколко новички комплектчета. Вчера снаха ми е имала много неприятно преживяване с малкия- някакъв шкаф паднал върху него и за малко да го убие Cry Направо бях изтръпнала 2 часа като ми го разказа, а като знам, че и нас ни чакат същите неща  Praynig дано господ ни бди над мишоците Praynig

Някой знае ли обменната карта кога се издава, когато дават и 45- дневния болничен ли  newsm78

# 538
Мила, Мишел  Grinning е, то е ясно, че да си помрънкаш в хубава приятелска компания е супер и разтоварва като нищо друго! Трябва да се освобождаваме от негативните емоции, ако ги задържаме в нас - разболяват (това си е мое виждане, де)  Grinning

# 539
bimbim и аз бях с хрема 1 седмица. Преди два дни вече се оправих. Пиех чай от липа/лайка с мед и лимон и лимони с мед. А доки ми предписа едно мазило Пулмен Бебе (или нещо такова) за мазане. и се мазах няколко вечери.

Общи условия

Активация на акаунт