Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 449
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • ул. "Мечтание"
Рецепта за чая от малинови листа:

Една шепа пресни листа или две шепи сухи листа се накисват в 1 л. вряла вода. Съда се покрива и се оставя да кисне 4 часа. След това се прецежда и се пие по 1-2-3 и повече чаши на ден според срока на бременността - първи триместър 1 чаша, втори триместър 2 чаши, трети триместър - 3 чаши. Сле 37ма-38ма седмица може и повече от три.
Добре е да се започне по-плавно с малки дози, които се увеличават.

Това, което казват, че помага контракциите да са по-безболезнени е защото чаят от малинови листа подобрява кръвообращението на матката, което всъщност означава и по-безболезнени контракции.

# 511
  • София
Медунка,Нощни очи- Hugмнго ви благодаря.А от обикновена аптека ли ги купувате листата?

# 512
  • ул. "Мечтание"
Аз ги купувам от аптека, където основно билки продават. Но сигурно и в нормална аптека ги има.  Peace

# 513
Гггъбка, аз си го купих от Билкова аптека.

# 514
Днес съм решила да разчепкам целия форум до дъно- та попаднах на култовата тема за изцепките на свекитата, оттам този цитат- Моята свекърва идва най-много веднъж в годината на гости, и като си пийне втора на себе си няма.
Та пияна като кирка обяснява на дъщеря ми,
знаеш ли бабо как се пърди на удобно, разтваряш си двете бузки и стреляш 
така всичко излиза на свобода без съпротивление.

А аз и викам, като е без съпротивление се насери тогава, егати бабката ненормална 

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425320.0 Това е ТЕМАТА, за всички снахища!!!
Извинете ме предварително, много ми е лигаво днес Simple Smile
Това за малиновите листа и аз мисля да го пробвам, но като че ли малко по-късно ще започна.

# 515
  • бургас
най-голямата изцепка на моята свекърва беше преди да забременея : НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕШ!!!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out това 3 месеца след спонтанния ми аборт  който преживах много тежко.
за обръщенията- никак не я наричам!

# 516
 Добро утро, Mish - страшна закуска си ни приготвила, благодаря!
Аз днес съм на ултразвук и нямам търпение да видя как е бебка. Още се чудя къде да раждам.
Lyuba84 - аз се наблюдавам при д-р Нецов, който работи в клиниката на Мазнейкова. Ти какви впечатления имаш от там, защото аз съм с големи резерви. Другия вариант, който обмислям е Шейново, но не знам... kakche -  мисля, че ти питаше за там, при кой лекар си?
Alluria - можеш ли да обясниш малко повече за банките за стволови клетки? Колко време предварително трябва да се свържеш с тях и коя ти е фаворит? Доколкото разбрах всяка болница работи с определена банка, но ти ако искаш да ползваш друга, нямаш ли това право?
 Май много станаха въпросите, исках още нещо да пиша, но забравих вече. Напоследък често ми се случва Simple Smile
 Слънчево настроение и ползотворен ден, момичета!

# 517
  • София
Привет девойки!
Адис за Нецов само хубави неща съм чувала, моя приятелка роди с него, в клиниката на Мазнейкова и е много доволна. За Шейново, аз съм при Тошко Димитров, първият път раждах с него и сега пак.
Давам отчет за днешната ЖК.Похвалиха ме за килограмите, само 1,5 на фона на 5 предишния месец, тогава ми се скараха, не че си го сложих на сърце, ноооо уж не било хубаво...
Кръвно 60 на 110, коремни мерки идеални.Дотук добре, но диването предишния път беше напречно, а сега си се е приготвило за излизане, обърнато надолу, та чак си било врязало главата вече.Усетих аз тази седмица некви непривични болежки, много странно матката ме болеше или по-скоро влагалището и ето защо било. Иначе матката е спокойна и ме предупредиха повече да се пазя, да почивам и лежа, ако усетя стягане на корема веднага нош-па или магнезии.Трябва да си купя да си имам в мен, щото тва с лежането няма как да стане. Аааа и никъв секс вече....

# 518
Привет девойки!
[ За Шейново, аз съм при Тошко Димитров, първият път раждах с него и сега пак.
Давам отчет за днешната ЖК.

Ама той още ли е в Шейново, аз му изгубих дирите преди много години, разбрах, че работи в болница в  Плевен?

# 519
Добър ден коремки. Аз вече съм в отпуск и тъй като имам доста свободно време, а и времето навън е страхотно започнах да пера малко по малко дрешките за бебчо. На бебеманията ми дадоха някаква мостра на персил сенситив и реших да го пробвам.Свекърва ми даде някакви дрешки на мъжа ми, които са почти нови-обличани по веднъж. Накиснах ги в персила вечерта и тази сутрин ги изпрах. Бяха станали снежно бели-все едно не са стояли 30 години. Аз мисля да ползвам персил за напред.

# 520
  • София
 Laughing да Инка принципно е в Плевен, но при уговорка изражда и в Шейново.Иначе в събота и неделя ходи до Шейново и тогава вика за прегледи..

# 521
Laughing да Инка принципно е в Плевен, но при уговорка изражда и в Шейново.Иначе в събота и неделя ходи до Шейново и тогава вика за прегледи..
Ти при него ли ражда? т.е. раждала ли си? редактирам се... Simple Smile
не, не съм раждала, аз чакам първо сега  Wink. Навремето той ме лекуваше, бях много доволна, макар че беше цапнат в устата, знаеш... А и по-едно време, се овълчи малко, защото знаеше, че живея в чужбина и бая пари ми взимаше или  нямаше дребни  да ми върне  Joy

# 522
 Полинезия, благодаря за отговора, това което мен ме притеснява е периода след раждането. Четох, че няма и гинеколози и неонатолози през цялото време, а през нощта една дежурна акушерка, която отговаря за цялото отделение, ами ако не дай боже нещо се случи?
  Момичета, по отношение на свекървите, трудно може някой да се промени, особено на тази възраст. За наше собствено спокойствие, трябва да се научим да подминаваме, някои неща, защото така или иначе само ние си вредим като се ядосваме. Знам, че е лесно да се каже, аз лично съм емоционален човек и понякога трудно ми се отдава, но се опитвам. Simple Smile

# 523
  • София
адис, не съм избрала още лекар от Шейново, имам няколко имена над които мисля...  ooooh! Но трябва вече да избирам, че то времето си лети.
Ноеми, благодаря за списъка  Hug

# 524
  • София
Колко сте изписали  Crazy отивам да чета и после ще коментирам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт