Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 473
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро, момичета!   Hug Закуска и кафенце не мога да ви кача, защото не знам как.  Embarassed
Теодолинка, Чести Рожден Ден на патерици! Бъди винаги ценена и обичана жена и майка!   bouquet

Аз на свеки и викам по име- "Ванче, това, Ванче, онова.." Мъжът ми също се обръща към моята по име. Никой не е имал претенции за нищо. Аз по-скоро имам проблем с обръщението към свекъра Йордан  Mr. Green Не мога да си обърна езика да му кажа"Данчо", много ми е смешно  Laughing и си карам ей така дирекшън, без обръщение...
И аз съм същата работа – свекърът е просто “ТИ” (Ти това, ти онова). Та така.  Sick

Lyuba84, относно сините крака – хубаво е да се консултираш с лекаря, за да си спокойна. Дано няма повод са притеснение!!! Знам, че лекарите следят за варикозни вени и отоци.

Нощни очи, добре дошла отново, усещаше се отсъствието ти!  Hug

Антоанета, какъв е този еротичен театър?!  Mr. Green Сетих се преди време все ни суркаха като тинейджъри от гимназията на театър. Та гледала съм и много сполучливи постановки  де, но си спомням единия път ходихме на някаква глупост – с хомосексуален контекст – там всичко живо се съвокупляваше – колкото може да се изиграе на театър, разбира се!!!   Joy Joy Joy Та пиесата нямаше почти никакъв сюжет и замисъл – само някакъв поголовен разврат!  Laughing Умряхме да се смеем, а не знам кой гений беше преценил, че е подходяща за 16-17 годишни, на които и без това само глупости са им в главата и дай им сеир да гледат!!!  hahaha Party Joy Mr. Green

Иначе да се похваля и аз – вчера бях на ЖК (по-скоро само на видеозон, защото за него ходя при друг лекар на частно. По Здравна каса ми е друга лекарката – тя само ми пуска изследвания, мери шкембе, кръвно, тегло и т.н.). Та с бебчо всичко е наред – средата (матка, плацента, околоплодни води и въобще всичко) била наред и благоприятна. Бебето си отговаря по размер и развитие на 31 г.с. Мерихме и тонове! Абе въобще – беше радост, знаете как е!  newsm68 smile3501 smile3504 newsm44

Купих си и чая от листа на малина по препоръка на Нощни очи. От днес започнах да го пия – много е приятен на вкус. Дано и другите му свойства, с които е известен (по-безболезнени контракции при раждане), да се окажат верни!!!
Ами това е засега от мен, ще ви чета и може пак да се включа!
Весел ден!
  bouquet

# 496
ВИжте на какво попаднах- Персил Сензитив прах не съдържа фосфати. Прах Тео бебе съдържа.
И двата вида избелват цветните дрехи.
Ако те е еня за природата на България продължи да переш с Персил сензитив прах. Миризмата на прането е само подробност, на фона на отровените води и почви.

Темата е http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537490.0

# 497
Добро утро ето една закуска

# 498
Миш, благодаря за закуската.  Hug

Мила, това определено ми звучи като реклама някаква.Сега отивам да почета темата.

# 499
Тц, не е реклама. Обсъждат си хората кой от кои препарати е доволен...А и винаги може да се провери съдържанието на един или друг продукт върху самата опаковка  Peace

# 500
  • ул. "Мечтание"
Добро утро!

Нощни очи, добре дошла отново, усещаше се отсъствието ти!  Hug

Е, аз съм си тука, ама само попрочитан, няма какво да пиша.

# 501
Но, доколкото разбрах от темата става въпрос за праховете. Течните препарати за пране по принцип нямали фосфати. Аз лично ползвам само течни на Персил. Но за бебето още съм в чуденка какво да взимам.

# 502
Аз съм доволна от Сано Максима, но не виждам нищо писано за него още.

# 503
Mish, разкошна закуска! Палачинките, ах палачинките! Heart Eyes

# 504
Пате, Сано-то в кой вариант ползваш-прахообразен или течен? от тук,във форума, прочетох само хвалби за тази марка, чудя се дали да взема него за бебето.

# 505
  • sofia
Добро утро и от мен, аз вече съм на работа!
Закуската е ......  bouquet за готвача!

Има ли някой, който се е насочил да ражда в клиниката на Мазнейкова?

За Саното - аз го ползвах преди 6г, когато родих Ирен, след това започнах да ползвам Персил! Вторият изпира 100 пъти по-добре петната!

# 506
  • София
Добро утро Simple Smile

Купих си и чая от листа на малина по препоръка на Нощни очи. От днес започнах да го пия – много е приятен на вкус. Дано и другите му свойства, с които е известен (по-безболезнени контракции при раждане), да се окажат верни!!!

Моля малко инфо за този чай че съм пропуснала Hug

# 507
  • Русе
Добро утро!

Относно обръщенията към свекърите - в началото не се обръщах никак. След това свеки директно ми каза, неискам да ни викаш мамо и татко, защото си имаш такива - карай на малки имена. И така и правя вече. Отношенията ни са според настроенията, но поне неживеем заедно, а и те са на село сме си ОК.

За праха за пране и аз ще мисля - на Йоан перях с Тео бебе няколко пъти, но изобщо несъм очарована и го спрях. След 6 мес. започнах с нашия прах и не ми е правил алергии. Сега или Персил сензитив ще ползвам или ще пробвам Саното.

# 508
Добро утро Simple Smile

Моля малко инфо за този чай че съм пропуснала Hug
Чай от листа на малина
Запарени като чай или отвара, листата от малина са най-известни и най-широко използвани като най-безопасния от всички тоници за матката и бременността. Те съдържат фрагрин, алкалоид, който тонизира мускулите в областта на матката, включително и самата нея.
Повечето от ползите, които се приписват на редовната употреба на чай от листа от малина през бременността се дължат на витамините и минералите, които съдържа растението. Трябва да отбележим високото съдържание на витамин С, присъствието на витамин Е и лесно усвояеми калций и желязо. Листата от малина съдържат и витамини А и В комплекс, много минерали, например фосфор и натрий.
Ползите от пиенето на чай от листа от малина преди и по време на бременност са:
■Увеличават плодовитостта както у жените, така и у мъжете. Комбинирани с червена детелина са чудесен билков лек против безплодие.
■Предотвратяват спонтанните аборти и кръвотечението. Листата от малина тонизират матката и предпазват от аборт и от следродилен кръвоизлив, причинен от отпусната или атонична матка.
■Облекчават сутрешното гадене. Много жени потвърждават, че са получили облекчение на гаденето и стомашните си проблеми при бременност.
■Намаляват болката по време на и след раждане. Като тонизират мускулите, използвани през бременността и раждането, листата от малина премахват много от причините за болезнено раждане и дълго възстановяване. Това естествено не премахва болката при разширяването на шийката на матката.
■Подпомагат изобилната секреция на кърма. Високото минерално съдържание в листата от малина подпомага производството на майчино мляко, но стипчивостта им може да пречи при някои жени.
■Помагат за бързо и леко раждане. Листата от малина помагат на матката да работи без допълнително напрежение. Те не правят контракциите по-силни, но помагат на контрахиращата се матка да действа по-ефективно и по този начин правят раждането по-лесно и бързо.

# 509
Чопи, с Алекс ползвах прохообразният вариант. Бях много доволна, но това е единственият бебешки прах, който съм ползвала.Нямам база за сравнение.

Напомнихте ме с малкините.Започвам ги и аз. Hug

Общи условия

Активация на акаунт