Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 476
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
леле, вие вече багажа за родилното стягате  Joy. Аз днес бях на доки и питам- Кога ще си говорим за раждането? а тя отговаря с усмивка- рано е още, няма да мислиш за него  Wink
Та и аз така, обаче се озадачих от списъците- какви са тия чаршафи, термометри и прибори за ядене, направо настръхнах. Това не го ли дават в болницата? Айде аз съм в частна и там само чехли искат, ама не ми казвайте, че ако си изцапаш чаршафа няма да ти го сменят Shocked Пак се зачудих за какво им плащам осигуровки, като един чаршаф не ми дават  #Crazy или една лъжица

Както и да е, да се отчета и аз от днешната ЖК, бебка е  към 1 кг и 500, доки каза че вървим слабички, но за сметка на това имаме дълго бедро Heart Eyes  Всичко останало беше също наред  Wink

# 481
Моята свеки (ние нямаме  брак) преди две години като раzбра ,че искам  да имам  дете,коментира колко скъп бил живота и колко Щяло да ни е трудно финансово,че едно дете искало   много пари.Предполагам  я беШе страх  ,тъй като моя има дъЩеря от първи брак с която няма конатакт и свеки  иzплаЩа иzдръжката й до 18 й  година.Сега не е коментирала пред мен,но ми каzа ,че като каzала на сестра му ,тя каzала,че не  бил добре ,че бил ненормален.Тя пък  е на около 42 и няма деца, не искала  да има.Свеки zа 5 год  беШе идвала само 2 пъто  в нас ,и сега около ремонта вzе да  наминава по 2,3 пъти месечно.Ама да си гледат работата ,иzобЩо неме и нтересува какво мислят  и дали  ми идват,най добре,че нем и се месят.ПОмоЩ от тях предполагам ,няма да имам никаква,ама  грам не ме интересува.И никога няма да кажа на някоя свеки  "майко" , много ми е  смеШно като  чуя някоя така  Laughing. Почт няма  "хубави "   свекърви и снахи,намират се ,ама  много рядко.

# 482
  • София, Лагера
Здрасти мацки!
Аз съм една от малкото, която няма проблеми със свеки. Проблемна ми е само като баба - лигави много детето! Ама... не разбира. Не че е неразбрана, а не разбира кое точно не одобрявам и съответно не може да си коригира поведението... тъпо, ама и е такова. Та сме разредили срещите докато мъж ми успее да й обясни  Mr. Green
Иначе ги наричам по име. И предните (имам предишен брак) ги наричах по име. Никога не съм допускала да наричам когото и да било "мама"  Wink А ако някой иска или държи на това обръщение... то си е негова работа.
Мацки, да не забравяме, че възрастта си оказва сериозно влияние върху личността на човек - разпада се (личността)! И ние самите след 30 години няма да сме това, което сме сега... тъжно, но факт, още по-лошото е, че не може и да го избегнем. Да си стискаме палци да не ни тресне много силно деменцията!  Rolling Eyes

# 483
  • София, Лагера
Ето това е моя списък за Шейново, който си правих преди предното раждане:
Аз да си нося като постъпвам в болницата:
Лична карта
Обменна карта
Направление за раждане
Изследвания
Тоал принадлежности
Хавлиена кърпа
Джапанки
Лигнин
Крем за зърна
Сухи кърпички + тоалетна хартия
Мокри кърпички
Чорапи
Зарядно
Шоколад
Вода
Еднократни гащи / превръзки за родилки

А това е списък на нещата, които мъж ми да носи:
Прибори + чаша
Помпа за кърма
Фотоапарат
Ръкавички за бебчо
Книга
Памперси
Отвара Смрадлика
Храна (бисквити, к мляко, мляко, банани)

# 484
С една дума всичките сме случили на свекърви Grinning Мойта ми играеше театро първите години, но след като поживях с нея ми се отвориха очите за много неща, сега съм се дистанцирала и гледам да се виждаме само по празници. Лошото е, че живеем в един град и те все звънят и тормозят мъжа ми за нещо. Напоследък взе да ми идва често често и то все неканена и май ще има строяване в скоро време. Уж под предлог, че ще ми помага в домакинството, а всъщност само се суети наоколо.
Дано бързо да вляза в час с бебето, че да не ми се мотат тука. С една дума всяко семейство трябва да си е отделно
Но днес мойте любими родители така са ме ядосали, че направо биха по точки свекърите

Иначе днес бях на лекар- бебчо не е пораснал много от предния път, но аз и скоро ходих- 1250 гр, не спира да рита

# 485
alex_og97 , за сушилнята ше ти кажа моят опит: както знаем, марката Miele e една от най-добрите изобщо за домакинска техника. Като нови са безбожно скъпи, но ги има втора ръка, съвсем запазени и с 2 години гаранция (!). Струват 300-400 лева някъде. Аз си купих такава преди да се роди малката и направо и аз се родих с нея. Все казвам на мъжа ми: на тази сушилня ще й построя паметник от благодарност, пък той: е почакай поне да почине, де  Laughing Ако имаш интерес ми пиши на лични за повече инфо, че не чета всичко в темата и може да пропусна.

# 486
Май както винаги не съм била много ясна Wink

Та мисълтта ми беше, че ако искаме да уважават нашите виждания и искания се иска и реципрочност - и ние да уважаваме (донякъде) техните. Обаче винаги и навсякъде съществува деление между поколенията и на практика е доста трудно да "уважим правото на една баба над нейното внуче", когато това внуче се явява нашето дете или силната връзка между майка и син, когато синчето ни е съпруг и мама вие върви от него, а на нас ни се иска мъж-скала. Та така - те не са идеалните свекърви, ние не сме идеалните снахи, редки са щастливите изключения, в които хората си допадат и емоционално и интелектуално и има хубава силна връзка снаха-свекърва.

Съгласна и с Ноеми, че възрастта на прощава и деменцията и егоизмът стават водещи след определени години. И нас това ни чака  Mr. Green

Та пак да кажа - гледайте (и слушайте) роднини всякакви с чуство за хумор и разбиране и направете шега преди да правите скандал. И по възможност всякао семейство в собствена къща, че на едно място 3 поколения си е рецепта за латино-турси сериал  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 487
Аз вече започвам да купувам неща за бебка и да събирам от приятелите кой каквото иска да дава. Тук за болницата не искат нищо - даже и нощница и четка за зъби ти дават. Но сега започвам да си правя списък с нужните неща на първо време и да се отдавам на шопинг.
Аз към свекърва ми се обръщам на малко име. Тя не е показала да има нещо против, но аз и така си свикнах от началото. Тя е готин човек и се разбираме. Естествено, че доста често не ни се засичат мненията, но пък и тя не се налага. Живяли сме и заедно и отделно, но на близо и сега на хиляди километри, но отстрани и отдалече си е по-добре, въпреки че отношенията са си ОК. Знам, че ще ни е трудно сами и далече, но поне няма кой да се меси и да дава излишни съвети.
За дрешките - моята майка беше запазила дрешки от мен и сестра ми - почти нови- и сега племенницата ми ги носи и сестра ми се кефи много. На моята приятелка мъжа и категорично отсече, че тяхното дете носени дрешки нямало да облича, но всеки сам си преценява. Аз лично нямам нищо против - стига да са запазенки и чисти. А и те бебетата толкова бързо ги израстват, че няма време да се износят и изцапат...
Agent - за хумора съм напълно съгласна и аз така практикувам.

# 488
Абе всички си имаме трески за дялане, идеални хора няма така, че стига сме ги обсъждали свекитата, един ден ще видим как е.
Аз до сега стоях да надам за един лот от дрешки на некст в ебай, но ми го отмъкнаха под носа. #Cussing out Явно и други има като мен да надават в последните секунди.  #2gunfire

# 489
Аз до сега стоях да надам за един лот от дрешки на некст в ебай, но ми го отмъкнаха под носа. #Cussing out Явно и други има като мен да надават в последните секунди.  #2gunfire

да не е Бебешондел?  и тя е запален фен на онлайн покупките

# 490
Аз до сега стоях да надам за един лот от дрешки на некст в ебай, но ми го отмъкнаха под носа. #Cussing out Явно и други има като мен да надават в последните секунди.  #2gunfire

да не е Бебешондел?  и тя е запален фен на онлайн покупките

Joy Joy Joy
Тя не каза ли, че спира с покупките?
Добро утро!

Агент, изключително много си правя за хумора  Peace Но понякога, колкото и да се правим на великодушни и мъдри и че сме мнооооооооого над тези неща...не се получава  Tired И по-добре на място като форума(да речем) да си излеем мъката и яда и болката, отколкото да правим панаири...Поне аз мисля така  Mr. Green

# 491

Добро утро!

Агент, изключително много си правя за хумора  Peace Но понякога, колкото и да се правим на великодушни и мъдри и че сме мнооооооооого над тези неща...не се получава  Tired И по-добре на място като форума(да речем) да си излеем мъката и яда и болката, отколкото да правим панаири...Поне аз мисля така  Mr. Green

Добро утро,
съгласна съм и с двете ви. Чувството за хумор определено и на мен ми е голям помощник, но нищо ни успокоява така както малко безобидно мрънкане в приятелска обстановка. То и двете неща са си видове терапия Wink

# 492
При хемороиди Йорданка Христова препоръча по ТВ да се слага на мястото бялото на лимона (това, което е между кората и самия плод).
Аз слава на Бога нямам, но майка ми страдаше от хемороиди, помогна и заешка маз, не зная как и откъде може да се намери, на нея и я даде познат ловец. С няколко намазвания и спира кървенето и се прибират.

# 493
А не не съм аз Mr. Green снощи само едни пантофки спечелих и то бях само аз.

# 494
  • Пловдив
добро утро, дами.
Моя мъж предложи утре да ходим в Одрин на пазар с едни познати. Някоя от Вас ходила ли е - интересно ми е каква може да се купи изгодно от там. И сега правя едни комбинации да водим дете при майка ми, а ние от там да ходим и т.н.
Лек ден от мен.

Общи условия

Активация на акаунт