Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 499
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро и нас тумаци!Днес най-накрая сме при доки и аз вече нямам търпение да видя малката шушулка колко е пораснала и какво си прави ам вътре.Мила Иванова тази тема за свекървите беше направо #CrazyСнощи съм се попикала да се смея!Много ти благодаря!!!

# 571
Аз без нужда на коремна операция (секцио) не отивам. Нормалното раждане си е екстра, предния път около мен беше пълно с охкащи, временно осакатени майки със секцио, а аз си търчах 2 часа след раждането и им носех я вода, я друго. Ако лекаря си свърши добре работата, няма никакви негативни последици за секса после, даже са позитивни, както са казали момичетата. Надявам се и сега да съм нормално  Praynig Peace

# 572
Хм........много модно това секцио напоследък  newsm78
Чопи, ако този, който води раждането е наистина специалист много е малка вероятността да имаш такива "страшни" неща като разкъсвания и т.н.
НЕ съм сигурна какво имаш предвид под разтягане на влагалището отвътре, но бъди сигурна, че природата си знае работата  Peace и където се е разширило за раждането ще се "стесни" от самосебе си  Peace По тази логика коремите ни след бременност как се прибират?
Ако си навита за естествено раждане потърси повече информация  Peace Има толкова теми във форума. Ако искаш помощ при издирването им-свиркай, ще видим какво ще ти изнамерим за четене  Wink

# 573
Здравейте!
Медунка,Нощни,как се чувствате след като пиете малиновите листа?Имате ли леки контракции,или засега е спокойно?Аз вчера ходих до билковата,но се отказах,и реших на следващата ЖК да си купя....
Темата са свекита е безкрайна наистина. LaughingАз съм щастливка в това отношение.Моите живеят далече в друг град.Идват два пъти годишно.Единия път зимата за РД на Стела и другия път лятото за да си направят моренце Sunglasses.Доволна съм,не ми помагат,не ми се бъркат,на туризъм го удраят хората.Съгласни са със всичко(или просто са незаинтересовани до n-степен)Не се обръщам към тях ни по име ни никак...То рядко се виждаме,че и да си говорим толкова.Подаръци пращат по пощата за внучка си-Едно колело за  първокласници,което ще цние още дълги години в килера ,един хеликоптер (от снакс с подарък)и една полицейска кола-също от снакс с подарък ooooh!...Явно не са разбрали,че внучето е от Ж-пол Laughing.Нищо. GrinningПо телефона иначе всеки ден се чуват със синчето и всеки ден си гукат и повтарят ще помагаме с каквото можем hahaha Joy Joy JoyВеселяци Joy

Еления, много ме развесели с разказа за свекитата!!!  Joy
Относно ефекта от чая - още е рано да кажа, днес го пия за втори път. Но аз по принцип до момента контракции не съм имала. По-скоро разчитам положителното му действие да се прояви по време на раждането - тогава нещата да са колкото се може по-леки и бързо минаващи. То вярно, че чудо не може да стане, но ...  Praynig

Бубето, относно главоболието - и аз четох в книгата Какво те очаква, когато чакаш дете, че е Една от "радостите" на бременността  #Crazy

# 574
Добър ден момичета!
След малко отивам на консултация и след като се прибера ще се отчитам.
Лек ден на всички.

# 575
Добрютро мамчета,

чета и ми става весело, не се бях запретеснила за раширявания и тн. Хе-хе, то да родим здрави бебета, пък тва да ни е проблема. Аз се зачудих за тия масажи, дали не може да се докара някоя инфекция  newsm78

# 576
Добрютро слънчица  bouquet

Лека закуска, че съм почнала да качвам много и май ще се огранича 

За съм и с ръце и крака за нормално раждане. Много по бързо се възстановяваш. За първо раждане контракциите ми почнаха в 5:30на 15-20 минути и ми падна тапата. Реших че ще празнувам Свети Валентин и няма да раждам. Събудих мъжо към 8 и викнах майката те хайде та хайде. Към 11:30 все пак реших да отида да видя как са нещата бях със 7см и половина. В 12:30 в предродилна зала и в 13:45 Алекс изплака. Общо 1ас и 15 минути като се има предвид, че имаше малко проблемацийки. Сега пак ще съм нормално дай боже.  Praynig Praynig Бързо се възстановяваш подвижен си, припкаш си като младо яре. На 7ми ден ми паднаха конците  и нямаше вече болка. След като ми спряха лохите след 40 дни и ние сех наистина , че малко като за първи път.  Joy
Но да се подлагам на секцио ей така без причина и да се влача 2 три месеца недай си боже, имам приятелки на които операциите им след 3 месеца още не са се затворили и сълзят и гноят. Sick Пък ако естественото раждане казвате за пернеума има проблем, да но пък секциото си е коремна операция режат се мускули, които също се отпускат после пък и ти бъркат вътре ....
Не знам всеки сам си решава за себе си.

# 577
  • В две тъмни очички
Добро утро и от мен   bouquet
Mish  С тия кроасанчета на заден план не ми се вижда много лека, но .... да ти кажа не бих я отказала тая закуска  hahaha
С лек страх искам да кажа,че днес нямам главоболие за първи път  Praynig

# 578
  • ул. "Мечтание"
Добро утро и от мен!  Hug

Аз се зачудих за тия масажи, дали не може да се докара някоя инфекция  newsm78

Масажа не се прави при кюртаж или някакви други инфекции и възпаления на шийката и влагалището. И естествено си миеш ръцете преди него. Simple Smile

Иначе за разтягането на влагалището - по време на бременността лигавица на влагалището увеличава обема и площа си за да може по време на раждането да поеме разтягането, което се получава!
След раждането тая допълнителна лигавица постепенно изчезва (предполагам, че "пада" с лохиите, с които се чистят и всички останали допълнителни кръв, лимфа и т.н., които се образуват в тялото през бременността).  Peace

# 579
Айде едно кафенце от мен за добро утро!  Hug

Аз пък снощи за малко да повърна за първи път през бременността...  Sick Така ми се повдигна, че викам ай ш'си бръкна, че да ми олекне, ама малкия нищо не иска да връща...  Mr. Green
Мъжът ми търча за шоколад по никое време, щото така и не успях да вечерям...
Иначе си купихме нова прахосму'  newsm79 и стерилизатор за микровълнова на Бертони.  Flutter

И да ви питам, вас боли ли ви някъде между корема и гърдите??  newsm78
От няколко дни, особено пък като се наям, ме заболява там, та едвам ходя... Не знам някакъв орган ли е, или малкия нещо ми притиска нагоре, ама е неприятно. На ЖК ще ходя другата седмица...

# 580
  • София
Бира, мен ме болеше от дясно точно между гърдите и корема за около 2 седмици. После мина, сега съм ОК. Може бебето да е заело някаква поза, която да те притиска, но ако те притеснява, консултирай се с лекар.

Относно раждането - гласувам с 2 ръце за нормално раждане, ако няма медицински показатели за секцио. Не бих се подложила на коремна операция, ако наистина не се налага.

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 10:39 от LadyAngel

# 581
ДобрЮтрУ.
Такъв сън не съм спала не знам от кога    Crazy
Биричке, предполагам те боли диафрагмата. Четох в моята книжка за бременността, че с напредването и нарасстването на корема, той притиска диафрагмата и затова се задъхваме по-лесно, може и да ни заболи там и т.н.   newsm78

# 582
  • Сливен
Добро утро момичета,аз все не намирам време за форуми,ходя събота и неделя на лекции в Пловдив,а през седмицата все някаква работа. Сега вече най-накрая таткото почна една временна работа,но тя е до март,тука в Сливен е много зле...няма никаква работа,много млади хора се чудят какво да правят,пък и всичките ми познати,които са в София,туко що завършили или търсят още или работят за по 500 лв,а знаете в СФ как е-квартири,пътни...Та много ме притесни този закон,нзм дали сте го обсъждали,доста теми изпуснах, но ми кажете-ние ще влезем в сила,нали? Аз 1 година стаж нямам,пък камоли 1 год и половина,надявах се от юни да взимам вече майчинство,но....
Да се похваля поне,взехме ремонти да готвим вече,аз нищо не съм купувала още,нещо ме е страх. Мисля да е накрая,но оглеждам внимателно и избирам.
Относно свекървите,аз за сега нямам проблем,но и тя,както други,като си науми нещо,и това е....Поне днеска се наспах аз,не съм на работа,тъй като шетам у нас и съм се разбила,пък и изпит имам утре,така,че стискайте палци Simple Smile

# 583
  • Варна
Добро утро и от мен!
Относно разкъсвания и шевове моят опит е следният:4 вътрешни+2 външни,бебо-2350гр/46см,32г.с.
Док не ми направи епизиотомия,защото бебчо се очакваше достатъчно малък за да нямам разкъсвания,но...явно съм доста рехава отдолу LaughingМястото на шевовете и до днес ми е леко чувствително/при натиск/.Иначе влагалището е ОК
За прибирането на коремчетата сме виждали доста страшни гледки по разните предавания за пластични операции SickТака че според мен всичко/и коремче и влагалище/ си е строго индивидуално,така че е хубаво да се гледа от всички страни.
Преди време и аз бях споделила притесненията ми за разширяване на влагалището/при мен вече след второ раждане/,но нямаше достатъчно мами след второ,за това и аз още съм в голяма чуденка.....И не само де,такъв страх ме е хванал,а и около мен само мами с прекрасни секциота-бързо ставане и възстановяване,почти никакъв белег..цитирам:"Като имам второ,пак така ще е!"Общо взето специално за секцио,май всичко зависи от професионализма на Док.В крайна сметка всеки преценя сам Peace

# 584
Мацки, ако искате сложете този линк на първа страничка. Стори ми се много полезен....

http://xedra.wordpress.com/2009/08/27/breastpump/

Общи условия

Активация на акаунт