Януарски мами броят килограми! - 13 тема

• 33 510
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте мами   bouquet

Гледам свекитата сте подкарали, аз няма да се обаждам  Whistling  Mr. Green

Мила името Владимира много ми харесва още от преди, поздравления чудесен избор  Simple Smile

klechoo закуската е страхотна, сега да имаше и беконче с яйчица някой да ми донесе  Crazy

За багажа за болницата, аз все си викам има време, има време  Whistling правя се на луда ...обаче като ви гледам как сте почти готови с всичко и нещо взе да ме хваща шубето как ще го гледам бебето, че аз нищо не знам, никога не съм се грижила за деца, голяма паника ме е обзела  ooooh! може би е сценична треска  Crazy

Искам да питам това направление 7 (за раждането) от къде се взима? Тези в МД са много не любезни и направо не знам сега като отида да си взема болничния и обменната карта как ще им кажа че няма да ходя вече при тях  Thinking

BebEshOnDeL
много са ти хубави покупките и аз пазарувам от Асда, голям съм им фен  newsm51

# 436
alex_og97, ако отпускът ти е със сигурност от 2010 г. няма да го загубиш, тъй като в тази година си излезнала по майчинство и дефакто не си имала възможността да го употребиш (чртох специално КТ за моя случай миналата седмица). Той ти се прехвърля за взимане непосредствено след майчинството, без да се връщаш на работа. Мисля, че сега е по-добре да си вземеш болничен, за да не го прекъсваш...  Thinking

По въпроса за списъкът за болницата, аз смятам да се подготвя по-отрано, като започна със стягането на нещата, които няма да ми потрябват дотогава (нощници, помпа и т.н.) и вече се оглеждам за подходящи нощници. Simple Smile

За праха за пране - мисля, че ще сме с Тео бебе, но не сме решили още..

Ние с нашето преместване буквално се изгърбихме с мъжа ми... Кръста така почна да ме цепи, ама то постоянно за нещо се навеждам, вдигам, пренасям... Той не ми дава, ама ме е жал сам да изнесе на гърба си цялата къща и помагам и се дупя непрестанно... Мисля да си поръчам от нета колан за бременни вече....  Crossing Arms И без това майка ми каза, че запознанството ми с киселините ще е най-малкият ми проблем, ако ме зачекне кръста....  Crazy Crossing Arms

# 437
  • sofia
Бебешондел, бодитата от Ларедута ги имаме и ние, пристигнаха в петък, лота от 2 розови много ми хареса като качество, защото са по-плътни за зимата!

Ние бяхме на Банско за 4дни, добре си починахме!

В понеделник съм на лекар и ще пиша!

На някой от вас краката да стават сини вечер? Аз снощи си изкарах акъла

# 438
  • Бургас
Здравейте,момичета!
Бебешондел страхотни покупки!Особено имаще едно като рокличка или кожухче без ръкави,едно пухенко,уникално е!

Постоянно ми предлага един нейн кожух, който на времето тя много е носила.
И моята свекърва иска да ми дава някакво нейно палто(размер XXL),а аз все пак съм 50 кила,толкоз ли не се сеща,че ще ми е голямо.И все иска да ми дава някакви неща,дето си ги е купила за нея.А пък подаръците,които ми купува,никоя от дрехите не ми става,или пък не ми харесва,не разбра вече че не трябва да ми купува дрехи #Crazy(Оф,хубаво я насолих,ама какво да направя Embarassed Embarassed Embarassed) Даже сега я чакам да дойде с поредния подарък,че днес имам Ч*Р*Д newsm44,даже исках да ви почерпя витруално с тортичка,ама нещо не ми се получава това с качването на снимка  Joy
Имам аз една питанка още-как се обръщате към свекървата,щото аз никак не и викам,ама майка ми ми направи забележка,че било гадно,и трябва да и викам по някакъв начин(мамо Лени,например),ама на мен ми е толкоз трудно,не може да ми се пречупи езика!А пък да и викам Елена,много официално звучи,направи незнам  smile3511
Дайте някой акъл!

# 439
Ай, яй, йай Wink свекървите сте подпукали! Те милите си късат от сърцата като ви предлагат дрешките на любимите си дечица, а вие като едни неблагодарници не оценявате леещата се кръв и сълзи  Mr. Green Може ли така!?! Я се стегнете и приберете подаръците, пък едва ли ще дойдат да ви облекат детето после (т.е. в един м омент ще сте благодарни, ако изобщо дойдат)  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз ще съм страшно гадно и проклето свекървище  Grinning Колкото съм цапната в устата сега представям си като се сбръчкам и побелея и синковецът доведе младото, хубавото и глупавото как ще я попилявам от майтап  Thinking Хммм, горката ми снаха - ще я предупредя навреме да стои по-далеч от мен и да не вдига телефона като се обаждам Wink

(сега сериозно - могат да бъдат доста досадни, ама вие защо се връзвате!?! моята като ревеше по Скайп, че ще уморя детето без вода аз почвах всеки разговор с инфо докъде съм по плана за гътване на внучката; свекърът като тръгна да ме учи с какви обувки трябвало да прохожда сладко го попитах той с какви обувки се е родил и кой е по-умен - ние или прородата? на горките хора им се къдрят косите от мен... нашите нали си ме знаят се опитват да се месят деликатно и да не се засягат като се смея - те едва преживяха, че бебето го кандилкахме през месец по самолети и ваканции и екскурзии -> София-Солун за кафе и сладолед си беше разходка за 1 ден  Sunglasses )

А, влязох да се отчета, че съм приключила с покупките за бебето, остава да купим по-голямо легло за нас и нова пералня, но това мога и онлайн да го поръчам и да ми ги докарт пред вратата. Благодарение на 2 приятелки (особено на едната) се озовах с 4 пълни чувала с детски момчешки дрешки 0-9 мес, макар че има и 12-18 мес размери още половин чувал. Да не говорим за 5 спални чувалчета + купища още дреболии! Аз пазя от малката доста неща, а и съм купувала все унисекс (с изкл.на дрешките и) та сега може и да се наканя да поизпера някой ден  ooooh!

С болезнени контракции съм и естествено ми казват, че е нормално, та сега мисля за сюжет за снимка с който да обезсмъртя тез контракции и киселини  Crazy

Обръщам се по име директно  Grinning Тя няколко пъти изтърси "мама", но аз казах, че мама си имам 1 бр, та тя или ще се съгласи да и викам "свеки" или мога да ползвам името и  Grinning Grinning Grinning както казах, аз съм рядко противно същество и ужасна снаха!
Тео - опитай с "Ели, скъпа моя"  Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 12:43 от Agent Provocateur

# 440
teodolinka ЧРД , много положителни емоции и усмивки.
  bouquet

# 441
Теодолинка,честит рожден ден!Много здраве,поводи за радост и най-сладкото бебче около термин!
И аз не се обръщам никак  към свекито,за 10 години брак така и не ми се пречупи езика.Сега покрай бебето мисля да и викам   баба Вени.Иначе жената е  финяга,понякога прави разни изцепки,но не и се връзвам много-много.

# 442
teodolinka Честит рожден ден! Желая и на теб и на бебчо всичко най- най-хубаво - много здраве, късмет и сбъднати мечти!

А иначе за свеки - по име. Не разбирам когато хората имат нещо против да им се използват имената. Какво обидно има в това да използва малкото име на човек? А и не разбирам защо трябва да се обръщам с "мамо" към човек, който нито ме е родил, нито ме е отгледал.

# 443
А моите свекър и свекърва живеят в апартамента под нашия, но до сега никой веднъж не ме е попитал как съм, а какво да говорим за други неща като предлагане на дрехи  Crazy. Просто са си кофти хора, никак не се обръщам към тях и без това рядко се виждаме. Като се роди бебето обаче се чудя как да им викам.  Иначе на мен много неща не са ми ясни относно първите покупки за бебето. Чудя се кои дрешки са най-важни. Мисля след 2-3 седмици да започна да си стягам багажа за раждането, че една позната наскоро роди в средата на осми месец и се замислих за тези неща.

# 444
аз към моята уж свекърва се обръщам с леля/лельо елена. не бих я нарекла майко на този етап, че може и никога.
.... защо трябва да се обръщам с "мамо" към човек, който нито ме е родил, нито ме е отгледал.
именно

аз забраванката, пак забравих че днес трябва да хода за продължение на болничния, т.е. вчера е трябвало да отида до личния лекар за направление. лошото е че личния днес е следобед на работа, а болнични се издават само на обяд. гадно, за пореден път ми се случва. май пак ще пускам неплатена отпуска, щото тия от фирмата ме накараха да си взема оставащата плат. отпуска.

Теодолинке, много здраве и щастие и лека бременост до края!   bouquet

# 445
BebEshOnDeL страхотни дрешки....очите ми останаха newsm32

newsm59 на teodolinka   Hug
Много здраве, късмет и любов! Много щастие на теб и семейството с най-хубавия подарък, който ще получиш, когато се роди малкото ви слънчице!

Свекървите са кофти тема за мен /след първия ми брак/, но важното е да ги приемем като майки на мъжете си, и да не им се впрягаме. Има и свестни, има и чудовища. Повечето са си патили от своите, ама като станат те свекърви, забравят и започват да вгорчават живота на своите снахи. Ще видим -живот и здраве, от нас какви свеките ще излезнат! #2gunfire

# 446
  • София
Честит Рожден Ден Tada Много щастие,леко раждане,послушно бебче и всичко най-,най-,най- newsm59

Ние с мъжо не сме женени макар да сме заедно вече 13 години,не заради това но майка му я наричам по име,тя е Снежана,аз и викам Снежи,мисля че това е разумно,тя не е показвала да има нещо против,пък и мисля че вече е свикнала.

# 447
  • София
teodolinka, честит рожден ден!!! Много здраве, късмет и леко раждане ти желая   bouquet
И аз не се обръщам по никакъв начин към моята свекърва. Да й кажа мамо, няма как да стане, а по име - честно казано ми е неудобно, предвид разликата във възрастта ни  - 35 години. Та така вече 10 години започвам изречението направо, без обръщение  Mr. Green
И аз съм се замислила вече за багажа за родилното, още повече че вече съм в 8-ми месец и ... ама не знам честно казано какво да сложа. Давайте предложения, ако ли пък някоя от вас знае изискванията на Шейново, ще бъде супер  Heart Eyes

# 448
Бе кой знае каква свекърва ще съм и аз крива нали съм си лъвче трудно може да ме командва човек.  Blush С Венци караме 13-та година и 2005 като решихме да си дигнем сватбата до тогава не се обръщах никак, след това почнах на майче и на татко. Ама при мен е различно, аз не влагам много смисъл в тия думи. Нашите са разведени от както съм била на 2 и половина и бащата като мъж  не се е грижил кой нае колко. С майката пък като от 20 години е по света  от моите 33 години съм живяла 3 от училищните и като бебе до 5, през останалото време пи  баби и дядовци в Русия, после тука  и съм свикнала да съм самостоятелна и да се грижа сама за себе си. Може би за това не влагам такъв смисъл в мама и тати. Като се замисля по-трудно ми беше да свикна със загрижеността след като се появи Алекс започнаха и двамата да искат да са с нас.

# 449
  • София
Момичета радвам се, че ви е харесала закуската  Hug

Inka яж, ако трябва и малко на сила, че нали знаеш  Naughty

Относно чантата за болницата, аз попитах когато бях на отворените врати и нищо не ми казаха и не дадоха списък - стандартните неща, които грам не знам кои са, но ще погледна по нета  Peace

Ето линк за групата във фейсбук, който иска да се присъедини:
http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Anuarsko-bebe-2011/149598525082762

Моята свекърва ми предлага шишетата Chicco на мъжа ми, така че явно всички сме на един хал  Laughing

BebEshOnDeL честито, много хубави неща  Mr. Green В пухената рокличка със заека направо ми останаха очите  Wink

Честит Рожден Ден teodolinka  nbirthday
Пожелавам ти леко раждане и накрая да се радваш на здравичко и пухено бебенце  Hug

Аз на моята свекърва й викам по име Peace

Агент едно голямо бравос за отношението ти към свекъра и свекървата, явно като се месят където не им е работа такова отношение заслужават  newsm48

Общи условия

Активация на акаунт