СЕПТЕМВРИ - тема 31

• 22 364
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте мами!

Ванко спинка в този късен час, така че съм на линия. Попарата я правя с мляко, но дори така не я яде. Последният път сложих вътре и 2 л каша слънчо, чак тогава прояви интерес-беше изядена половината.  newsm78

# 556
и мойто спи... не съм ви чела, че нещо времето е кът...
но за попарата - принципно я яде.. но ако настържа кашкавал малко... я яде с двойно по-голям кеф
та пробвайте така при неядящите Simple Smile)
целувки на всички глезанчета Simple Smile

# 557
Попарата с шипков чай  Peace

# 558
  • София; Дружбето
Умрях от кеф направо. Миша ми хареса пилето и омуха цяла чиния, както и Габи хапна доволно Mr. Green Сега слушат Гъми беар и подскачат Laughing

# 559
Арчита, Цвета дайте рецепти за пилешкото, та и Ванко да омете чинията, че вече съм се видяла в чудо. Снощи яде доста-ориз с месце, но днес сме пак без апетит.

# 560
Попарата с чай от шипки или лайка, всъщност май тези двата, защото сутрин "манджата" и я прави баща и, той я храни, та аз не съм много наясно точно какво и бърка. Днес освен, че налапа на брат си кашкавала от чинията - за сефте, навън си "хапна" и кал ooooh! Винаги съм се чудила на майки, така като казват моето това взима от земята и яде, а ето сега и на мен ми дойде до главата  Tired
Еми, коя е тази питка?

# 561
  • София
 mam_ma ей тая направих...от всичко прочетено, май е някаква мешана...дори се води сладка, но не е...След като разточих кората, поръсих и сирене...Стана страхотна..Всичко останало по рецептата съм спазила точно...Доста втаса и аз пекох в две тави...та едната питка вече е изядена, топла топла  Wink

Продукти
3 яйца + 1 жълтък за намазване
3 суп. л. олио
3 суп. л. захар
3 суп. л. оцет
60 гр. масло
1 равна суп. л. сол
1 кг. брашно (+ резерва)
Мая, колкото кибритена кутия (1 кубче от турската)
Прясно мляко – колкото поеме мекото тесто

Приготвяне
Маята се размесва с 1 ч.л. захар и щипка сол, добвая се топло (но не горещо!) прясно мляко (не цялото количество) и малко брашно до получаване на кашичка. Покрива се с кърпа и се оставя да втасва. Като втаса веднъж (горе-долу трябва тройно да увеличи обема си), се разбръква и се оставя да втаса още веднъж.
Млякото се затопля.

Брашното се пресява в затоплена тавичка и в него се прави кладенче, в което при постоянно разбъркване се добавят първо разбитите яйца, олиото, захарта, оцетът, солта и маята, като се бърка. Добавя се малко по малко топло прясно мляко, докато се получи меко тесто. Измесва се с мазни ръце (с олио и/или разтопено масло). Тестото трябва да е меко, топло, но да не лепне.

Оставя се да втаса на топло и завито с кърпа. След като втаса, от тестото се разточва голяма кора с дебелина около  7-8 мм. Намазва се с разтопеното масло и сенавива на руло. Реже се на парчета с големина около 5 см, които се нареждат вертикално в тавичка.

Намазва се с жълтък, разбит с малко олио и се пече в предварително загрята умерена фурна (около 200 градуса). Тези, които имат вентилатор във фурната, да го използват!

От тук http://home-and-garden.webshots.com/photo/2032436900055752320MzZqSi  видях как се реже, но аз гонарязах по друг начин...та можеш да си твориш, както ти е кеф...

# 562
  • на Русе
Добър вечер!
Аз пак зачезнах, ама бяхме на Русе, а там нямаме нет.
Иначе малкия дивее. Прави всичко каквото и ние правим - мете с метлата, бърше прах, чука чесън, пъха ключовете в ключалката  Laughing Heart Eyes Даже иска и сам да се храни, та го слагаме на стол с нас на масата и му сервираме в чиния с вилица, ама все иска да бърка в чуждите паници  Mr. Green
Иначе храненето ни е кошмар. Трудно се задържа на едно място, но аз хич не си правя труда да го гоня. Пускам реклами и квото натикам за две минути, туй то. Вие как успявате да нахраните дечицата?

# 563
  • София
Добро утро поспаланки!  Grinning

# 564
  • София; Дружбето
дубрутру. пилешкото много лесно - мяташ бутчета с тава, картофи, отгоре плясваш как падне изстискан чесън и една майонеза, сол, черен пипер,  сипваш водичка и за час във фурната под фолио на 220 градуса, после допичаш без фолио докато хване златиста коричка. Супер лесно и невероятно вкусно. майонезата успешно може да се замени със сметана, с кисело мляко не ми е вкусно

# 565
  • София
Соник,кога даваш попарата?Аз един единствен път предложих,но не бе одобрена и така....
Досега не съм давала, нещо все не мога да се наканя Simple Smile Ама ще пробвам тия дни де...

Вчера Никола не спа цял ден и съответно припадна в 19ч. Ние бяхме на едно гости, легнах си в 1.30, а дребосъкът разбира се в 2.30 се беше наспал ooooh! Цяла нощ съм се занимавала с него и сега съм като пребита...

# 566
Добро утро.....

Детето го храня, благодарение на клипчета с песнички, от ю туб, признавам, че идеята ми беше подарена  Heart Eyes

Гледам да не злоупотребявам де, когато давам неща, които знам, че не са му особено приятни ги пускам в действие...

# 567
  • София
Добро утро!
И при нас е трудно с храненето...Винаги трябва да има нейна чиния и лъжица, за да работи...а когато и това не работи, давам някакъв съд с капак, за да се мъчи да го затвори  Rolling Eyes Просто няма търпение да стои на едно място и да яде...Вчера въобще не искаше да яде до към 14:00...бях принудена да купувам пюре...изяде го цялото за нула време...днес мисля да й слагам манджата в същия буркан, дано да яде...

# 568
Добро утро!
Ние в повечето случаи ядем мирно и кротко, но от скоро иска да се храни сам и единствено помага да му дам една лъжица да рови в яденето, слагам една гумена играчка и се правим, че я храним много се кефи. Искам и вода да пие сам и се олива разбира се...

# 569
  • София
Мина и нашия прощъпулник...след триминутно чудене и  16 предмета хвана портмонето  ooooh! наречено за рентиер  Wink, после калкулатора - счетоводител и накрая една част от камерата  - режисьор....та има бъдеще поне на първо четене хахаха...
По-късно снимки...днеска преядох...и ми е гадно...
 tsveta добре звучи пилешкото...

Общи условия

Активация на акаунт