СЕПТЕМВРИ - тема 31

• 22 358
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Честит празник на християнското семейство с пожелание за много уют и настроение! Ние до сега си създавахме празнична атмосфера с мечо Пух в "Сезони на щедрост". Има готини песнички и Преско беше заинтригуван.http://vbox7.com/play:a6d68cc8

# 571
  • София
Ех, ходих на погача на една девойка следобед и много се изкефих, толкова мъничко ми се стори бебето Simple Smile Вече почти съм забравила, че и Никола е бил такъв, добре, че са снимките да ми напомнят...

# 572
  • София; Дружбето
аз нещо съм на готварска вълна, но за първи път през живота си правих тиквеник и попаднах за тази рецепта на една приятелка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352202.0. Невероятно вкусен е

# 573
Здравейте !!!

Ние цял ден стоим навън, не мога да го прибера.
За яденето - и ние общо взето сме така, яде му се ама не може да седи мирно. Давам му купичка и лъжичка и той прехвърля яденето там, слега си и във устата, и ... стане мазало навсякъде. Ама поне яде.

Емир, браво на Ангелчо. Да е жив и здрав!

Ние отиваме на гости, кумовете имаха едно прасенце , та ще го хапваме ..

# 574
Здравейте!
Честит празник на всички християнски семейства!
Ние бяхме пак на селски уикенд, и сега мъжете ми спят уморени Laughing. Ама с тези апетитни тук рецепти, направо ми се напълни устата със слюнки, и без това опитах този уикенд да съм на диета, но установих, че са ми слаби ангелите за храна. Просто едва удържах ден и половина Mr. Green. Сега със сигурност трябва да правя от този тиквеник. Аз обожавам!
Със храненето сме така, но вече не го гоня из вкъщи, а за хранене сам давам само сухи неща, ама май трябва да съм по-смела вече. Днес дори, гледайки кака си (племеницата) яде на село и макарони със сирене (досега сигурно поне пет пъти съм предлагала, ама не), и то само защото сам си вземаше. Да, ама те бяха запържени, а аз не готвя така. Сега незная, да му правя ли пак така newsm78.
Как да яде здравословно, като то ще си помисли детето, че не мога да готвя, толкова по-безвкусни му се струват моите неща Joy.
Аз просто не предлагам храна, ако вече не видя, че дава ясни признаци, че е гладен. Това обаче означава винаги да си подготвен с нещо, защото тогава и не му се чака. Но хапва само колкото да си залъже глада. Посла слиза и започва да играе. Ама като гледам не си е лягал гладен. Нека да си хапва колкото и когато иска, а не после цял живот да се бори с излишния си апетит.

# 575
Браво на Ачо, все на хубави места да го водят крачетата  Heart Eyes
И аз трябва да правя прощъпулик, сигурно другата седмица...

За любителките на мъфини препоръчвам http://tanitaang.blogspot.com/2008/09/blog-post_712.html Така и така е тиквено време...

Венилов и Кришка ми се губят  Thinking

Цвета,не си човек с тоя снимков материал в рецептата  Crazy Ш'се пробва задължително  Peace

# 576
Здравейте  Simple Smile
Аз съм си тук редовно, но само чета, защото няма с какво да се похваля. Гледам за мъфини говорите та да споделя един линк с вас : http://honeyandmilk2.wordpress.com/ има много богат избор и са божествени  Peace

# 577
Бобо заспа, а аз гледам Индиана Джоунс и си се кефя, както когато бях хлапе Simple Smile
Еми, да е жив и здрав Ангел и все напред да го водят крачетата. Мерси за рецептата, ще се пробва, не изглежда връткава, а с тези мъфини и тиквеници... приядоха ми се  Whistling
За храненето, седи за известно време /зависи от настроението и/ аз гледам да я нахраня за краткото време в което стои мирна. За сега се справям, за щастие тя иска сама да яде само хляба, а аз и режа и плодовете и ги давам така.

# 578
Много бърз въпрос, преди да съм получила удар:
Защо по справка от сйата на Нои ми излиза, че са ми превеждали едни пари, а реално съм получавала други по-малко....
Утре ще си пусна извлечение на сметката си за последната година, да видя наистина какво е влизало (въпреки че получавам смс)..

# 579
  • До хладилника, който обичам
Надина, освен съчувствие, акъл не мога да предложа. Говори със счетоводител.

Бяхме 2 дена в Хисаря. Мариновах се от киснене в топлия басейн, страхотен кеф! Децата, разбира се, свръхдоволни. На малкото чак му писна да стои във водата накрая, за разлика от мен...

# 580
  • София
Добро утро мацки!

# 581
  • София; Дружбето
Nadina, да не гледаш сумата, въз основа на която се изчислява newsm78 Щото има 2 суми  там.

# 582
Ами знам ли....пише месец .1. дни в осигуряване...20 (примерно) и отстрани пише осиг.доход и посочена някаква сума примерно 400 лева, отдолу има графа пак за месец 1 и и в графата за осиг. доход пише 0.00. А на мен по сметка според смс са ми влезли с около 30-40 лева по-малко и това е за всеки месец. Има си по две графи за всеки месец, едната е с нули, а другата с някаква цифра..., която при мен не е дошла за съжаление..

Месец:     Осигурен за:                                                           Дни в осигуряване /раб.дни/:     Осиг. доход /лв./:
1            Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица                                                              400.94
1            Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица     20                                                       0.00 ..

# 583
Надина, от това, което си описала се оказва, че гледаш от какъв осигурителен доход ти се изчислява обезщетението-то си пише отгоре-осигурителен доход. Обезщетението е било 90% от осигурителния доход. В сайта но НОИ малко по-надолу има поле"Справки за изплатени обезщетения". Там можеш да видиш датите на преводите и размера на обезщетението.
https://benefits.nssi.bg/EGN/

# 584
d34, много благодаря   bouquet
Тъкмо се наканих, че ще взема поне още една месечна "помощ", ама ми попарихте надеждите. Ама така, като нищо не разбирам от такива доходи и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт