СЕПТЕМВРИ - тема 31

• 22 376
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
А, рецептата за мъфините я искам и аз  Naughty Mr. Green

# 496
Таман щях да пиша лс на Надина и рефрешнах  Wink Тук ги поствам
Солените са велики  Peace Аз сложих и сирене и кашкавал, без салам...

Бананови кексчета (Banana Cupcakes)

продукти:
3 ч.ч. брашно                              3 средно големи банана - намачкани с вилица
1 1/2 ч.ч. захар                           1/2 ч.ч. прясно мляко
1 п. бакпулвер                             3 яйца
1/2 ч.л. сол                                 3/4 ч.ч. олио
1 ванилия                              
1/2 .ч. начукани орехи
канела - по желание (но се препоръчва горещо!!!)

Сухите съставки (от лявата колона) се смесват в една купа, а "мокрите" (от дясната колона) - в друга. След това мокрите се изсипват при сухите съставки и се разбъркват.

Сместа се изсипва във формички за кексчета, в които са поставени хартиени формички и се пече на 180*С за около 25 мин.

Солени
4 яйца
2/3ч.ч.олио
1ч.ч.кисело мляко
1ч.ч.натрошено сирене или кашкавал кубчета
1ч.ч. нарязан на малки кубчета колбас
2ч.ч.брашно
1с.л.бакпулвер

Разбиват се яйцата с киселото мляко,добавя се олиото ,брашното и бакпулвера.Добавят се сиренето и колбаса и се разбърква.Изсипва се в намаслена тавичка или формички за мъфини и се пече на 180 градуса.

Да се допиша,че 3 вид мъфини бяха по рецептата на Сладка хапка (сладкиш с майонеза)

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 15:56 от Atrakcia

# 497
  • София
Аз като нямам формички за мъфини мога ли да забъркам сместа и да я пека в обикновена форма за кекс?

Жито съм давала веднъж, имаше го като десерт в детската кухня. Вкусно беше, но дребният се давеше и не го яде много.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 16:50 от s0nic

# 498
Аз като нямам формички за мъфини мога ли да забъркам сместта и да я пека в обикновена форма за кекс?
Че що да не може  Peace

# 499
  • София
Абе и аз мисля, че не би трябвало да има проблем. А времето за печене същото ли трябва да е newsm78

# 500
Ми по-принцип трябва да се пече повече, все пак обемът е по-голям. Пробваш с клечка.

# 501
Метнах банановите мъфини на първо време можеше да сложа половин чаша по-малко брашно или пък половин чаша повече прясно мляко, по дозичкте стана много гъсто тестото, а да спазвайте и принципа едни пръст под ръба, че мойте тръгнаха да ме търсят  Tired

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 18:01 от Nadina

# 502
Вчера правих Banana Nut Bread - почти същата рецепта като на Атракция (няма мляко, яйцата са 4 , слага се масло, вместо олио и брашното е 2 ч.ч.).
Аз бих посъветвала да накиснете в прясно мляко или ликьор за 30 мин стафиди и добавите към сместа. И също 1/2 от количеството захар да замените с кафява.
Можете да печете във форма за козунак. При всички случаи на ниска Т (150-175) за около час. (мъфините стават по- бързо).
Сместа е гъста Надина и аз от това се притеснявах първия път.

Още кърмя Simple Smile

# 503
Вярно си е гъста, изпекоха се, миришат божествено, а и сложих по-малко захар, разчитам на сладостта на банана (сложих 2, а не три, ако бяха два сигурно щеше да е като питка  Crazy).
В заключение Атракцион, Благодаря  bowuu Hug  bouquet

# 504
Здравейте!
Арлина, наистина съм много доволна от хомеопатията. Прегледа е 45 лв. за интервю и малко по-малко за проследяване, и незная да предлага абонамент. Просто тотално ми промени детето - от едно постоянно кисело, сополяво и неспящо дете сега си е много кротко, в същото време енергично дете, което просто си играе, без да чупи, без да се тръшка и да е агресивно. Не че не се сърди и плаче, но има причина. А не както днес - едно дете ме наби на детската площадка, защото си взех кофичката и лопатката, да си ходим. Аз му обясних, че трябва да си ходим и вниметелно издърпах играчките от ръцете му, но нямаше родител да ми помогне и така, то се ядоса, взе да ме бие, да ме гони - ужас ви казвам.
Аз кърмя - даже сме почти само на кърма от 5 дена, че зъба го мъче. Но не нещо да пищи, а просто е по-плачлив, не яде друга храна и през ноща се събужда да будува и играе.
И аз трябва да купя форма за мъфини.
Честит нов дом в Бургас!

Подкрепете ни тук: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001641842671#!/album.php?aid=50166&id=167227749959455 харесайте!
И конкретно нас: http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=176985765650320&set=a.176980415650855.50166.167227749959455

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 21:32 от maya_4ekelova

# 505
В заключение Атракцион, Благодаря  bowuu Hug  bouquet
Уелкъм  Hug

Мая,успех  Peace

# 506

Мии, добро утро Simple Smile

# 507
  • София
Миии добро да е  Grinning
Тук егаси гадната мъгла има....
С тия мъфини от снощи ми се ядат...та днеска може и аз да ги метна...
В недаля ще правим прощъпулника....някой беше дал рецепта за питка... newsm78

# 508
  • София; Дружбето
Чак тукк замириса на мъфини   Mr. Green
Аз като правих не успях да ги извадя от силиконовата форма и умрях от яд. Иначе бяха невероятни, та ако някой знае каква е хватката с измъкването им моля, да сподели

# 509
Добро утро, мерси за кайвето Simple Smile

Аз като правих не успях да ги извадя от силиконовата форма и умрях от яд. Иначе бяха невероятни, та ако някой знае каква е хватката с измъкването им моля, да сподели

Ами с тия хартиените неща (не знам как се казват Embarassed) вътре, не става ли? По този повод, тези хартиените от къде се купуват, в супермаркетите има ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт