Идеи за бизнес - 10

• 54 405
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
 Shockedпълна лудница, типично по женски,
а аз все влизам и се надявам да ми светне някоя идейка докато ви чета

# 226
Shockedпълна лудница, типично по женски,
а аз все влизам и се надявам да ми светне някоя идейка докато ви чета
Ако чакаш оттук да ти светне идеята ще има дълго да чакаш. Ако идеята е много добра едва ли тук ще я споделят, за да може някой който чака наготово да я вземе.

Абиес, благодаря за дългото обяснение към мен. Много съжалявам за това което ти се е случило в бизнеса и разбирам защо така пламенно защитаваш един нов прохождащ бизнес от някой който е искал уж да помогне.

А иначе и аз работя по въпроса за моето квартално магазинче и отговора на Лейди-Блу за пратките много ми помогна. Но все пак и пощенските ни услуги не са за пренебрегване Wink

# 227
и защо не тази тема е от години , лично аз съм давала идеи които знам че няма да реализирам , а ми се иска да ги има
напр. когато във варна нямаше нито една частна детска кухня писах за тази незаета ниша

# 228
Аууу, много съм доволна от развилата се дискусия. И явно се оказах права, че питанчица не е бягала от Каспър. Явно е имала и здравословни проблеми, не е добре парично, и след такова обаждане и писане по този начин във форума, и аз нямаше да се обадя отново на Каспър, но може би щях да отговоря във форума. Не знам, може би много й е дошло и е решила да не се занимава, има и такива дни човек.
А пък аз си мисля, че в този форум пък е хубаво всеки да каже с какво се занимава, може да си бъдете от помощ едни на други, а и не само за себе си, а някой друг да намери нещо което отдавна търси, нали така? Не смятам, че би било реклама или да наруши правилата на форума  newsm78
Смятам, че разясненията по прохождането на един бизнес много повече биха помогнали на друг такъв, отколкото да споделим някоя идея. Само с идея не става, идеи има много, поровете се в нета, но колко от тях може да осъществите ВИЕ? По-добре си намерете вашата ниша, но начина е горе-долу един и същ. Винаги ще имате готини клиенти, с които ще ви е кеф да работите, и други, с които няма да искате да се виждате и вечно ще мрънкат за нещо (убедена съм, че има такива, и то не защото е лошо продукта или нещо друго, а просто си има такива хора).
Пожелавам много успех на Питанчица, да подобри продукта и да има успешен бизнес  Peace
Успех и на Абиес в търсенето на работа, както и в своя бизнес на Нели и Елис, а и на всички скоро стартирали  Peace

# 229
много драми, много чудо и лъжите продължават, честно се чудя докъде може да стигне наглостта
защото за мен е наглост
има едно нещо, което никога не правя и това е, че не лъжа. никога по никакъв повод.
и въобще никога не ми е пукало кой какво си мисли за мен и колко насериозно съм се взела.
просто отказвам да повярвам с колко много лъжи е изтъкана и тукашната история на злощастната производителка.

ако ще си говорим как стоят нещата -
всичките велики разкарвания съм се опитвала да й ги спестя на бизнесменката
първият път - ми каза няма проблем, така и така съм в града
вторият път - й казах да ми ги пусне по куриер, нямало проблем, така и така била в града
третият път въобще ме е нямало

за телефона - моят телефон ВИНАГИ се изписва, абсолютно винаги, няма филм да не се изпише и това го знаят и децата, че ако не е изрично забранен, то телефон се изписва
след 2 мин беше изключен
и след още 2 ми вдигна мъжът -
аз никога не крещя, какато е нахално излъгано, да тонът ми беше рязък, защото когато казах спокойно, че искам да говоря с люси се каза, че я нямало, била извън града!!! - след като преди 2 мин тя ми вдигна и да съм му кажела какъв е проблема на него.
е, да тогава запалих моторетката и съм използвала по-рязък тон, но никога не съм използала думата лайно, защото не ми е речника. нея използвах тук в темата като илюстрация.
и да, пластилина е отдавна на боклука. и колкото и реклама му да правя волно или неволно, не ми пука. пука ми когато ме правят на глупачка и ме лъжат в лицето.
както и да е, темата е приключена за мен.
просто продължавам да се дивя докъдъ може да стигне някой в лъжите и наглостта си. и още повече защо  му е да го прави за човек, който се е опитал да му помогне. за мен това поведение беше гръм от ясно небе.
както и да е, дотук бях с помощите за хора, които не познавам.
и все пак ако ми остане време, ще помоля да издирят някъде ако е останал някоя опакавка, всичките от които запечатани, за да я снимам и покажа.
между другото това ми беше последното включване в темата за бизнесите.
бизнесът го разбирам по друг начин и от тук нататък може да си съчувствате и разчувствате на воля, колкото искате.
а, за 10сентс - складът е такъв, че не понасям да не е подреден и да има излишни неща в нещо.

# 230
Каспър, недей така.
На мен пък ще ми липсваш в тази тема.
И силно се надявам да продължиш да пишеш тук.

# 231
Не знам дали е коментирана идеята за ферми за охлюви и дали се занимава някой от вас с това .
Simple Smile С моя мъж се заинтригувахме от идеята,особено той.
Даже имаме шанс за еврофинансиране.

# 232
Да бе, голяма загуба ще има в темата - ще загубим Каспър Cry
И аз не искам повече да коментирам ама като чета тази и ми се вдига адреналина. И не мога да не си кажа какво мисля - в случая виждам страшно злобно, агресивно и неетично поведение от страна на Каспър. Не мога да разбера защо тази злоба към Питанчица? И нямала думата "лайно" в речника си а само я има за писане в темата - ха-ха. Опази, Боже бизнесите ни от подобни люде! Много съм възмутена!
Изчетох и Питанчица и не виждам там никаква нападка срещу Каспър, никаква обида, даже казва че е уважава. Никакво лошо отношение няма. Ами как да не кажа че това ми харесва?
Питанчица, желая ти успех и по-малко клиенти като госпожата Каспър!

BacuTy , разгледай темите назад. Не помня в коя, някъде в първите беше доста писано за охлювите. А също и в село.бг провери, мисля че съм срещала тема и там.
Успех!
Tsvetito , благодаря ти. Много трудно вървят нещата, ама и аз съм прекалено нерискуваща.

# 233
Нели, всеки вижда каквото иска да види.
какво доживях да чуя - че съм злобна, агресивна и неетична.... хубаво, че не ви се връзвам на глупостите, защото никоя от вас не ме познава.
и крадецът да вика дръжте крадеца
успех ви пожелавам във всичките бизнес начинания!
обсъждайте си на воля

# 234
Nelly_dor, и аз не съм толкова кротка и смирена, че да се оставям да ме мачкат и да си ме плюят както си исакт. В никой случай! Много бързо мога са скастря Каспър и да си се разберем само ние двете, а не да става публично достояние както тя го направи. Тя пише вече 10 пъти по този въпрос, на мен ми е втори.
И понеже е така, няма да оставя нейния пост без коментар – тя не обичала лъжата, аз пък харесвам дългите обяснения в детайли докато се разберем. И ако разгледам написаното от нея виждам, че тя може да не лъже, но пък явно има способността да си въобразява нещата и да си мисли, че са истина и че тя е права.
Ето някои факти:
Цитирам:
ако ще си говорим как стоят нещата -
всичките велики разкарвания съм се опитвала да й ги спестя на бизнесменката
първият път - ми каза няма проблем, така и така съм в града
– аз съм написала: Срещнахме се  в Пловдив. Не оспорвам така беше.
вторият път - й казах да ми ги пусне по куриер, нямало проблем, така и така била в града – аз съм написала: въпреки, че си помислих, че все пак тя можеше да ми го каже това по телефона и да ми спести пътуването до Пловдив, но както и да е.
третият път въобще ме е нямало – аз съм написала: В уговорения ден аз бях отново в нейния център и й го дадох. Занесох и оригинален Плейдо, за да го сравним.  И тя много хареса този , който бях направила.
за телефона - моят телефон ВИНАГИ се изписва, абсолютно винаги, няма филм да не се изпише и това го знаят и децата, че ако не е изрично забранен, то телефон се изписва да изписа се номер – не съм казала друго, но без име, а аз по номера не мога да разпозная кой е и като бързам въобще няма да му обърна внимание.
след 2 мин беше изключен – така е – самоизключил се беше.
и след още 2 ми вдигна мъжът – 2мин. + 2 мин. достатъчно, за да пътувам вече извън града (със сигурност минутите са били повече).
А за второто обаждане и подпалване на моторетката нищо не се казва. Защо? Не е ли имало такова или партнъора ми ме е излъгал, а Каспър?
И като ти се пали така лесно моторетката значи и не мислиш какво говориш, защото това, което съм написала е точно това, което ми е предадено по-късно.
Оттук не виждам къде точно лъжа аз.
И защо трябва да го правя? Та нали искам да развия производство не за един ден, а да продължи дълго. Нали сега инвестирам в машини, защото досега го правехме ръчно. Да не би да падам от Марс и да не съзнавам колко е важно да си пазиш клиентите, които утре пак ще те потърсят и могат да доведат други клиенти.
Каква е логиката на каспър незнам зада си мисли, че лъжа, крада 60лв. И бягам да се скрия...Ами то направо е без думи....

От друга страна бих искала да благодаря на Каспър, ако приеме разбира се. И бих й сменила моделина, но тя го е изхвърлила вече (поне щеше да ми е интересно какво се е получило, защото аз пазя всичко което ми е останало от година и половина и наблюдавам какво се случва – от снимка няма да мога да разбера нищо).

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 15:57 от pitan4ica

# 235
извинявай, но наистина рядко съм срещала по-нахални хора от това
много рядко
когато се обадих, че пластилинът е мухлясал, да, ти не ми каза дата, но съвсем ясно е, че това е огромен проблем и беше ясно, че ще реагираш до ден два. въобще и не мога да си помисля, че ще го оставиш месец на отлежаване при някой клиент. още повече, че така си блокираш продажбите при този човек. що за бизнес ще иска да си спре продажбите за повече от две седмици на ново място, което тепърва разработва.  Shocked после ни вест, ни кост. пластилините започват да мухлясват и на другото място, хората мъкнат и събират, никой не се обажда....
когато се обадих  след още 2 седмици и се изигра театърът и първият път вдигна мъжът съвсем спокойно му казах, че те търся и да си ми се обадиш спешно - защото искам да изчистя този въпрос, въпреки че бях силно подразнена от скалъпената лъжа. Нито те знам че си болна, нито че си самотна майка. На пластилина никъде не пише, че е направен с благотворителна цел. Ако пишеше - аз си имам продукти и благотворителни проекти, по които работя и щях да се отнеса по друг начин - тоест хич нямаше да се захващам.
Никой не ми се обади. След още половин час пак му се обадих и тогава, без да крещя, аз никога не крещя, му казах, че изхвърлям пластилина и това е. Защото вие се подигравате с мен. В срещите си не си ми казвала, че имаш партньор, афишираш го че е твой собствен бизнес, на етикета пише ЕТ. Този мъж дори не се представи!
И тогава не писах по темата за друго, а за да им кажа просто, че така бизнес не се прави. Нито съм ти споменавала продукта, нито името, питанчица е световно неизвестен ник, просто ситуацията... И разбира се, че ще кажа на хората, с които работя. Защото те също ми казват разни неща, които са ми полезни. Да, ти с мои познати няма да работиш, но въобще не мисля, че това ти е проблема.
Тогава писах, за да разберете, да УВАЖАВАТЕ И ЦЕНИТЕ КЛИЕНТИТЕ СИ.
и че малките камъчета обръщат колата
да приемем, че това е било недоразумение - което абсолютно не го вярвам, а вярвай ми имам усет за нещата
след като това е служебен тел и аз съм ти клиент - професионализмът предполага, че името ми е въведено в тел указател. Та бога ми, аз имам в моя личен тел имена и рождени дати на стотици редовни клиенти майки, които виждам 1 път годишно, но вече пета година подред. И винаги им е приятно като вдигна тел да ги поздравя по име. А не просто АЛО, АЛО.
и въпреки това ако някой вдигне моя тел и ми му се каже, че е спешно, той ме намира и или се обаждам веднага обратно или той се обажда да каже кога ще се обадя. И винаги се обаждам в уречения час. Толкова е просто.
Ако вие тук сте решили да си играете на бизнес и наистина не виждате къде е нередното. То аз не си играя, а си върша работата доста сериозно и отговорно. Точно затова казах, че съм дотук.
Мисля по различен начин, приемам нещата по различен начин и когато нещо ми се случи търся вината в себе си първо, оправям го, взимам си поука и продължавам напред.
Питанчица не пиши повече по въпроса да дразниш допълнително. Просто да се беше обадила по телефона след първия, дори селд втория път като държиш на клиентите си. Или си толкова велика, че не го сметна за неообходимо.
Съвсем приятелски си казвам - така бизнес не се прави. Продуктът ти няма да успее в този си вид и това ти поведение по ред причин.
ЕДна от тях е, че хабер си нямаш да се регистриаш по ДДС засега.
Другата е, че  опаковката е толкова евтина, че като докоснеш пластмасата и се огъва.
Но дори това не са проблемите - проблемът огромният е, че не взимаш насериозно клиентите си и се подиграваш с тях. Можи би не го правиш нарочно, може би си просто безхаберна. Не те знам, не те познавам, нито искам да го правя...
Престани да се обясняваш, малко късно се сети.
както казах напускам седянката.
като финал, защото никога повече няма да пиша в тази тема, каквото и да се обясни госпожата оттук нататък, как и кой какво бил казал и колко съм припряна и лоша аз, а  тя е светата вода ненапита. ужас, ама ужас, какво нахалство съществува.
наистина много рядко съм виждала, а аз съм виждала доста нахални хора.
и престани да ме ядосваш допълнително с лъжите си, защото днес наистина ще се заема с този въпрос. ще изнамеря една опаковка и и ще бъде проверена и разбрано защо мухлясва. има си достатъчно контролиращи органи - един от тях е Контрол на пазара, нека те се произнесат финално примерно.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 07:47 от Каспър

# 236
Е честно ставате досадни. Как така се явиха веднага 10 човека с по 3 мнения във форума да защитават питанчица?!?
Каквото и да е казала или направила Каспър няма нужда от хилядети ви дълги обяснения. Щом не харесва продукта има право да си го каже.

# 237
Е честно ставате досадни. Как така се явиха веднага 10 човека с по 3 мнения във форума да защитават питанчица?!?
Каквото и да е казала или направила Каспър няма нужда от хилядети ви дълги обяснения. Щом не харесва продукта има право да си го каже.

Целият проблем е че в този форум нямаш никакво право да имаш негативно мнение за нечие нещо си. Независимо за какво. Щом някой се е похвалил, всички трябва дружно да му ръкопляскат. Иначе биваш заклеймен като злобен и нам си какъв си, че и с оплаквания на модератори и с последващи санкции.

Просто цензурата тук е жестока, ама то и това не трябва да се изговаря на глас. Blush

Предлагам двете страни да престанат с километражните спорове, мисля че на никой не му е интересно кой прав и кой крив. Още не съм чула за съсипан бизнес от женски форум, ако това е първия, да здраствует бгмама. Laughing

# 238
Е честно ставате досадни. Как така се явиха веднага 10 човека с по 3 мнения във форума да защитават питанчица?!?Каквото и да е казала или направила Каспър няма нужда от хилядети ви дълги обяснения. Щом не харесва продукта има право да си го каже.
Peace

# 239
Предлагам двете страни да престанат с километражните спорове, мисля че на никой не му е интересно кой прав и кой крив. Още не съм чула за съсипан бизнес от женски форум, ако това е първия, да здраствует бгмама. Laughing

Точно тъй
Бизнесът може да си го съсипеш само и едиствено сам.
тука няма крив и прав.
има мен със загубеното време, пари и нерви
и госпожата, която е нахална до безпамет
това е, толкова е просто

а колкото до бг мама - не си права.
в началото работо, което ми даде точно бг мама, не може да се сравни с нищо, никога! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт