Идеи за бизнес - 10

• 54 384
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Аз също приключвам въпроса с госпожата-бизнесменка и наистина ще си удържа на думата, за разлика от нея, която не спира да плюва жаби и гущери, защото не става на нейната.
Тя няма право да ми заповядва  да не пиша в темата, защото не е Господ - може да се налага на нейните си придворни.
До тук получих няколко ЗАПЛАХИ от госпожата и смятам, че това си е сериозно нещо, на което и аз ще обърна внимание. Другите виртуални нападки не ме касаят особено. Но аз съм чела и други заплахи към други хора от нея така че това сигурно си е нейн стил и начин на живот.

Тази тема ми е дала много. Повярвайте оттук ми дойде идеята да имам собствен бизнес. Тази тема трябва да продължи и да се развива. Тя е помогнала на много момичета тук. Много от нас се учим точно оттук - не сме професионалистки, не сме обучени как да не сгрешаваме, как да се предпазваме. Много от нас правим грешки, но хубавото е когато ги оправяме.

Също бих искала на всички, които пожелаят, да им изпратя по една опаковка от тези, които бях приготвила за Каспър - като мостра, за да тествате и да кажете колко е зле или не е този мухлясъл пластелин. Лабораторно е тестван, така че няма нищо вредно за децата в него, но аз ще изпратя и пълни инструкции и упътвания, за да не стане грешка.

Тук искам да кажа, че в момента все още го разработваме ( моя партнъор и още някои хора, защото те са по техническата част, аз не съм) и искаме да механизираме производството. Mного хора ме питат за цената, но все още не знам колко ще бъде. Опаковката също ще се смени. Само, че съхненето няма как да се избегне - както казах направен е от естесвени природни продукти и няма как да се избегне стареенето и да се запази моделина с години. Освен да му се сложат консерванти или стабилизатори, но тогава няма да е Еко! Така, че в момента раздавам free моделин в 200гр. и 50гр. опаковки.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 09:25 от pitan4ica

# 241
Хора, хайде спрете се.
Чета всичко внимателно и да си призная и двете ми се струвате прави, от което заключавам, че се е случило някакво недоразумение, но е излишно да продължавате с обясненията.

Каспър, продължаваш да ме удивляваш, като личност, която реално има развит бизнес и много научих от случката за себе си и твоето поведение.  Изглеждаш просто толкова решена, чак агресивна в постигането на целите си да бъде всичко перфектно около твоята работа, което си е за адмирации.

Питанчица, според мен едно 'извинявай' беше достатъчно, защото каквото и да е, търсила те е, редно е било ТИ да й се обадиш да се разберета, а не партньорът ти да е на пангара. От друга страна, евала, че си направила такова нещо и че се стараеш да го подобриш - на мен опаковката ми харесва, не разбирам какво повече му трябва на един пластилин, като опаковка. Очаквах пликче с надпис на ръка.  По опаковката имам само едно нещо да ти кажа - щом е еко моделин, направи и еко опаковка. Не можеш да го уцуцаш в полиетилен и да напишеш 'еко', т.е ти можеш, но аз не бих го направила така.
Аз съм сигурна, че продуктът ти става, сигурна съм, че има причина, поради която е мухлясал и че ще я намериш, както и че имаш някаква обица на ухото си от този случай. За мен твоята грешка е била, че си изстреляла едни бизнес куршуми преди да е трябвало и че си допуснала грешка в комуникацията поради неопитност.

Истината е, че човек няма ли стратегия как, какво и защо от началото, много лесно може да пропадне в такива неудобни случки.
Каспър сигурно се е виждала с хиляди хора, има опита със срещи, има резултатно-ориентиран подход, за който много много приказки не трябват, така че среща от 2 минути хич не ме учудва, познавайки я от прочетеното.

Айде с мир и успешна седмица на всички!

# 242
  • София
Също бих искала на всички, които пожелаят, да им изпратя по една опаковка от тези, които бях приготвила за Каспър - като мостра, за да тествате и да кажете колко е зле или не е този мухлясъл пластелин.

Ти пишеш, че си направила партида само за Каспър, по-мека, преди около 3 месеца. Как имаш точно от същата партида? Аз не одобрявам, че 2 седмици не си се обадила, да предложиш да върнеш сумата по банков път, или по пощата и да изхвърлят моделина, да предложиш да ти запазят само 2-3 опаковки, за да си го вземеш, когато ти е удобно. Така, че вярвам на Каспър, но най-вероятно не бих се нервирала като нея.

Да и да допълня, че и на мен опаковката ти не е чак толкова лоша, поне по снимките.

Между другото тази случка ме подсеща нещо, което исках да ви питам преди доста време. Как е редно да процедираме, когато сме дистрибутори, относно защитата на потребителите - Нали всеки потребител има право да ти върне в 7 дневен срок стоката, а ние като търговци- юридически лица имаме ли право да я върнем на вносителя /продавача на едро/. Преди време търсех юридически документ, които урежда нещата, но не намерих.

# 243
Явно всяка си е права за себе си. Не знам само защо Каспър продължава да твърди, че Питанчица я лъже за телефона. Няма доказателства за това, няма как да го твърди! Но от друга страна е права, след като има друг тел, партньора й е могъл да й се обади, да каже търси те еди кой си, ето тел, обади се. Може би тогава щяха да се разберат най-малкото да отиде и да види какъв е проблема, дали може да се отстрани, ако не, да си извади изводите, да подмени партидата и така.
Е, определено това ще й е обица на ухото, и от тук нататък ще има списък с всички клиенти и специален служебен тел само с техните контакти, както и зарядно в себе си, за да не се получава това 2-ри път. А и друг път когато има рекламация да се разбират възможно най скоро за ден и час, а не да го оставя така, независимо какво се случва и какви проблеми има (стига да не е на легло де, но тогава ще може да си каже, че няма да е възможно поради дадена причина и ще се извини, или ще прати някой друг).
Личи си, че сега се учи. Човек се учи от грешките си, или поне тогава се учи най-добре, защото едно е да ти го кажат, друго е да минеш през това, нали така.
И на мен опаковката ми харесва, може би точно това, че кутиите са от мека пластмаса и се огъват е основния проблем (което и Каспър спомена).
nelly_dor, няма как без да рискуваш, ето виж и питанчица  Laughing
TanyaMG, едва ли е същата партида, може би по същия начин ще е направен. А въпроса за връщането е много добър, но може би зависи каква е причината за връщането. За това, че на потребителя нещо не му е харесало, не значи, че на друг няма да му хареса, вече ако има дефект е друго, би трябвало да може да се върне, но нека компетентните да кажат (то дори и като случая с моделина може да се разгледа, ако го купиш от някоя книжарница и след 2 дена, с правилно съхранение мухляса примерно, ами ще им го върнат, а продавача ще го върне на доставчика, защото не отговаря описанието примерно, но ако се изпрати ваза да кажем, и тя пристигне счупена, а на теб производителя ти я е дал здрава, няма как да я върнеш, та сигурно си има варианти, а и вероящтно всеки доставчик си има свое виждане, и закона едва ли ще е написан едностранно, защото може и да се спекулира).
BacuTy, ето тук може да прочетеш за фермите за охлюви http://forum.selo.bg/viewtopic.php?t=594 Има доста инфо, поне когато аз го четох ми беше полезно и разбрах, че не е за всеки Simple Smile Има и доста ферми за охлюви в БГ, и от тях може да черпиш най много инфо. Но нещото което е най-важно доколкото разбрах е да имаш къде да ги продадеш след това, защото ще вложиш средства и време, ще ги произведеш, а после, ако няма къде да ги продадеш ще си си изхабил времето и парите напразно. А съхранението е доста скъпо. Но мисля, че в темата няма хора занимавали се с това. Успех и пиши как се развиват нещата при вас  Hug

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 10:55 от Tsvetito

# 244
10 c's , TanyaMG , така е. Съгласна съм и с двете. Спора тук е прекратен (поне от мен). Ако има нещо за изясняване с бизнес-жената трябва да си го решаваме на лични.
А за моделина - на Каспър не съм й го занесла (което стана големия проблем), но не че не съм й го направила. Както казах бях малко се поунесла в моите лични здравословни проблеми именно в тези седмици и наистина не намерих време веднага щом ми се обади тя да отида дотам - да видя какво става, да взема "мухлясалия" и да й дам новия. Така че този, който е правен в началото на Октомври си стой и бих искала да  подаря по една опаковка, на всеки който пожелае. Така най-ясно ще се знае какво се случва с моделина и ще приема обективни критики - иначе как точно да го разбера? Този, който аз пазя  от година не е мухлясъл, но на изсъхналия има побеляване, за което съм написала. Между другото и Плейдото изсъхва, но там навярно има други съставки, които не му позволяват побеляване. А изсъхването е процес, който не можем да го спрем.
Аз съм по-впечатлена от това, какво се случва в затворената опаковка - до сега година и повече нямам побелял пластелин, който е държан в опаковка.
За опаковката казах, че ще бъде променена. Но в каква ЕКО опаковка да го сложа наистина незнам. Мислила съм този вариант, но засега нищо не съм измислила. Защото ако е хартия ще просмука влагата и моделина ще изсъхне по-бързо. Пластмасата не позволява това.

# 245
  • София
От отдавна имам идея, че трябва да направим верига магазини "БГ мамма" и там да си продаваме нещата Simple Smile
За кратко бях производител, около 2 години, зачетох се в по-старите мнения и не помня кой беше написал, че откакто е станал производител, по унижаван не се чувствал. Горе-долу и аз така. Но сега се заражда пак желание да пробвам, дано този път да бъда по-подготвена.

А за връщането на стоката имах предвид връщане без причина. Ето пример - имате електронен магазин, през него ви поръчват количка за около 300 лв., вие я плащате на доставчика на едро, но в момента на предаване на клиента, последният е решил, че няма толкова пари и ви казва, че няма да вземе стоката. Или клиента я взима в къщи, но там решават, че нямат нужда от тази количка и ви я връщан неразопакована на следващият ден. Доколкото съм чела, като търговци, сме длъжни да приемем стоката, но после какво я правим. Така неразопакована връщаме ли я на търговеца на едро. Ние сме имали 2 такива случаи, стоката беше за около 1000 лв., сравнително специфична и ние я върнахме на вносителя. Той си я прие, но беше по-скоро защото работим заедно, не намерих в закон наше такова право като търговци. Закона за защита на потребителите е за физически лица.

# 246
  • Sofia

Целият проблем е че в този форум нямаш никакво право да имаш негативно мнение за нечие нещо си. Независимо за какво. Щом някой се е похвалил, всички трябва дружно да му ръкопляскат. Иначе биваш заклеймен като злобен и нам си какъв си, че и с оплаквания на модератори и с последващи санкции.

Просто цензурата тук е жестока, ама то и това не трябва да се изговаря на глас. Blush

Предлагам двете страни да престанат с километражните спорове, мисля че на никой не му е интересно кой прав и кой крив. Още не съм чула за съсипан бизнес от женски форум, ако това е първия, да здраствует бгмама. Laughing
Ксения, Ксения, Делюжън същий, точно вие ли огряхте тази тема с включване точно по повод форумен негативизъм и нетолерантност. Търпението на всички бе подложено на многократни изпитания и дълги години ви четохме творбите преди да се стигне до санкции. Простете.

Крайно време е да се прекратят дебатите по спора на Каспър и pitan4ica.
Казаха си казванката многократно и двете.
Моля, върнете се към основната тема.

ПП. pitan4ica, без отношение към спора ще вметна, че е добре тук да се играе по правилата. Същите тези правила, с които сте се запознали при регистрацията си.

# 247
Не знам и не ме интересува кой е крив и прав, но определено това е най-глупавия начин и място за... "решаване" на проблема!

# 248
а така , тате кажи им Laughing
е поне научих какво е еко моделин, пак е нещо Wink

# 249
Люлин, питай бе, няма само за моделин да говорим я  Laughing

# 250
Аз се чудя, защо няма отговори по темата, а вие къде сте отишлииииииииииии
Четох, четох и в старата и тук, до някъде и след един пост на    lady_Blu с идея за подаръци по поръчка...се престраших да пиша
От доста време ми се върти в главата това, само че... картички по поръчка - с желан текст и надпис на нея. Тези картички - под формата на детски такива съм мислела да предлагам по детски градини и центрове, като подаръчета на децата... (дали е добра идея... и ако не - защо) Идеята, която не ми дава мира е всичко това да става чрез интернет търговия.
Но тук вече идва НО-то..., за това да ви попитам какво мислите вие, повечето от които врите и кипите в бизнеса от години.
Та - картичките са на цена от 3-5 лв. Ако клиента си поръча, то пощенските разходи ще надхвърлят стойността й в повечето случаи, понеже картичката е обемна и не може да се изпрати с обикновено писмо.
Друго - вие например бихте ли използвали такива услуги?
И не на последно място - трябва ли да имам фирма за да извършвам тази дейност?
А най-важното  Embarassed- идея си нямам как се осъществява интернет търговията - т.е. имам сайт или някакъв каталог, който как да стигне до предполагаемите потребители  newsm78
Много и некомпетентни, може би и заплетени станаха въпросите ми, но моля ви дайте вашето мнение, каквото и да е то!
По-нататък ще споделя и една друга идея, но е далеч от тази и няма да получат нужното внимание...

П.П. Линк към картичките има в профила ми, та моля за вашето нещадящо мнение!!!

# 251
данина, страхотни са ти картичките, но не съм сигурна, че са за деца. Обикновенно майките искат някакви картички с лика на детето си. А за сайт - не е лошо като идея, но трябва да вложиш средства или да отделиш повече време. Може би един блог за сега. А защо не пуснеш и картички за продажба в аукро (http://aukro.bg/) или тук http://artpazar.net/index.php Поне като за начало. Особенно сега, идват много празници дек и януари е пълно с празници, а това си е страхотен акцент към подаръка (че дори и самата картичка може да се гледа на нея като на подарък).

# 252
Tsvetito, благодаря ти!
В същност, детските картички са само 6, тях ги направих като модел за една фирма, а и има още една, която беше по повод Рожден ден, на приятелско детенце.
Притеснява ме, това, че доставката е горе долу на цената на картичката и тогава тя доста се оскъпява за клиента.
Сигурно имам и много други въпроси, но сега не ми идват на ум...
А този вторият сайт е интересен и го виждам за пръв път, благодаря ще го разгледам!

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 01:12 от данина

# 253
  • la Città Eterna
Извинявам се, че отново за моделина ще пиша, но понеже обещах да кача снимки, го правя, като за последно (пропускам да се снимам пред Колизеума, купих вестници с днешна дата). Няма да коментирам мненията на двете страни, просто изпълнявам моето обещание (на първата от снимките в горния ляв ъгъл се виждат двата самолетни билета, с които сме пътували с дъщеря ми на 7 юли - останали са в паспортите, обикновено в бързината да се върна към нормалния ритъм на живот след пътуване просто бутам паспортите в чекмеджето, без да се занимавам да изхвърля билетите - реда им идва при следващото пътуване, така че очевидно не сме пътували след това). В края на краищата, аз повдигнах въпроса, защото аз имам мостри от този моделин от преди датата 7 юли, все още са годни за употреба и не са мухлясали, нямам откъде да взема други, държим ги в пакетчетата, както ми ги даде pitan4ica , нямат си друга опаковка (тогава не е била направена) и дори не са пълен комплект - имам 3 ярки цвята (т.червено, св. червено, жълто) и 3 пастелни (бежово, св. зелено, св.кафяво).

Моделините все още ги съхраняваме в същите пликчета и пластмасова кутийка, както ни ги даде pitan4ica . На първата снимка са и самолетните билети.

Мекотата на жълтия пластелин. Започвам да моделирам розички.

Светлочервеното беше изсъхнало преди 2-3 седмици, в момента е във върхова форма. Бежовото е изсъхнало и го изсипвам в купичка, за да го "ремонтирам", както направих с червеното.

Сипвам вода в 13.50. В 15.35 все още не може да се използва. Имам глупостта да го проверявам на всеки десет минути и си мажа пръстите, както и голяма част от разтворения материал по повърхността на бучките се полепва по стените на купичката. С червеното просто сипах вода вечерта и го оставих за цялата нощ да се оправя само. На сутринта я беше поело, но все още беше твърдо, така че добавих още малко вода и го забравих. На следващия ден просто беше готов, с лекота го отделих от купичката и замесих, без да се цапам, не остави почти никакви следи по купичката. Явно не трябва да се пипа докато не поеме водата и не стане хомогенна смес отново, ама нали бързам да направя снимки за форума, че да приключа с обещанието си....

В 16.05 все още не е напълно хомогенно и има твърди частици, но се вижда, че е почти възстановено. В 16.10 започвам да моделирам охлювче, въпреки че моделинът не е напълно готов. Явно около 2 часа и половина е минималното време за възстановяване на мекотата, след като изсъхне.

Правя и колибката и охлювчето вече е готово...

Снимам всичките си фигурки (за да не ставам досадна, не съм снимала подробно правенето на всяка от тях, само на розичките в началото, останалите само към момента на завършването им, но засега ще се въздържа да ги кача в нета). За да е очевидно, че дейността я извършвам по повод форумните страсти, снимам на заден фон компютъра ми с мненията на двете спорещи дами.

За съжаление виждам, че сайтът, в който съм качила снимките, ги е компресирал допълнително и не се виждат датите, но ако някой прояви интерес, ще му ги пратя на е-майл. (Снимах и паспортите, заедно с италианската ми лична карта, за да потвърдя, че живея в Рим, а не в София, така че няма начин да съм купила нови моделини, нито съм едно и също лице с pitan4ica , но се въздържах да ги кача в Интернет, ако на някой наистина му трябват, ще му ги изпратя).

За мен това са фактите - имам моделина от преди 7 юли и към днешна дата, 15 ноември, все още е използваем. Не е мухлясъл, ако изсъхне - се оправя с накисване за минимум 2 часа и половина в малко количество вода (за предпочитане е да му се даде повече време и да не се пипа междувременно). И с този моделин се играе много често, не само дъщеря ми, но и гостите й, т.е. не е седял на шкафа да чака форумските дискусии по темата. Това е единствената причина да оспоря твърденията на Каспър. Иначе за телефонните им разногласия не се наемам да коментирам, там нямам как да докажа каквото и да е. Наистина не е редно да не се обадиш на клиент, който има проблем с продукт или услуга на фирмата ти, независимо от обстоятелствата. За себе си съм била винаги много стриктна в това отношение. Явно pitan4ica има върху какво да поработи.

Каспър, съжалявам, ако заради човек като мен, който почти не пише в темата (то и във форума) спреш да посещаваш тази тема. Разбирам какво си искала да кажеш за бизнеса, но ако е било само за пример на останалите, не е трябвало да назоваваш име/ник. Ако не го беше направила, нямаше никой да реагира, в моя случай острите ти думи провокираха възмущение от разминаването с истината, която е всеки ден пред очите ми - моделинът е жив и здрав вече четири месеца и половина. Извинявай, ако съм те засегнала. Опитах се да съм обективна и да коментирам само мненията ти, не самата теб. Както и преди подчертах, като личност те уважавам и ценя всичко, което правиш за тази тема и форума, дори да не те познавам. Пожелавам ти успешен бизнес и повече спокойствие в ежедневието, защото подозирам, че там се крие причината за прекалената ти агресивност. Така или иначе аз ще продължа да не пиша във форума, така че няма смисъл да се оттегляш и ти.  Peace   bouquet

# 254
Въпросът е приключен.
Големи и интелигентни хора сме и всеки си е направил изводите.
Моите са такива - аз не си играя на бизнес. Днес ми е скимнало да си разработвам продукта, после 2 седмици съм залисана в мои си работи.
Не стават така нещата. Всеки си прави изборите и си носи последствията.
Именно поради това спирам да пиша тук - не съм аматьор и тук съм била за да помогна ако мога на някой. Но хора, които сами не си помагат и Господ да слезе пак няма да се оправят.
Ето съвсем за пример - мога да кажа няколко неща на момичето с картичките, но вече няма смисъл.
знам ли я може да е втора питанчица и въобще да не отбере какво й казвам.
който иска намира начин, другите си намират причини.

Общи условия

Активация на акаунт