Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 274
  • 558
  •   1
Отговори
# 150
ами то освен че трябва в контакта да се постави щепсела,трябва и дръжката да слезе надолу плътно!

# 151
  • София
А на мен скоро ми гръмна контакта, или щепсела, онова което влиза в контакта. Трябва да се смени, че е черно и не смея да я пускам  Confused

# 152
  • София
И аз да се включа във Флейвърския отбор. Party
За Коледа мъжото ми  подари НЛО, но в книжката няма рецепти та още експериментирам с разни неща. Пекохме сандвичи, месо, пици, домашни бисквити и макарони на фурна. Опитвах да направя пържени картофи, но не ми се получиха нещо все са си печени, като на фурна. Та моля ако може да ме светнете как точно ги правите. newsm78 Предварително благодаря.

# 153
Здравейте,Флейвърки!
Искам да споделя едно нововъведение за печене на кюфтета.Горната скара се покрива с алуминиево фолио,което се надупчва по-нагъсто.Намазва се с олио и се нареждат кюфтетата.Пекат се 20 мин.на 200градуса,обръщат се и още десетина минути.То се показва,като се зачервят са готови.Не залепват и много лесно се обръщат.А скаричката остава почти чиста.Това го измисли сУпружието,че все него карах да мие скаричката Joy
А за картофите има някъде напред в темата,Делта е обяснила.Нарязаните картофи се объркват с мазнина и се слагат в съд с дупки на горна скара.Може е направо на скарата,но е по-трудно.На 200-225 градуса.Време -докато се зачервят.А с бланшираните е още по-лесно.По време на печенето се разбъркват 1-2 пъти.

# 154
Здравейте! От днес и нашето семейство влиза във вашите редици  Grinning. Купихме си от Кайфланд халогенна фурна Домо за 59.99лв. Надаваме се да е успешна покупката  Simple Smile.

# 155
  • Varna
Със здраве да си я ползваш newsm10 Надявам се, че ще ти бъде първа помощничка Wink

# 156
Майсторки,да ви питам в ей това чудо    ако сложа на долната скара едно пилье ,а на горната  картофи,едновременно - ще стане ли нещо или ще ми нахлупят нло -то или както там му казвате на кратуната Laughing . Мисля да изненадам  любимата,ама се чудя да не останат децата гладно изненадани . Wink

# 157
Здравейте.  От няколко дни и аз се сдобих с такава фурна от промоция на Кауфланд - Domo. В комплекта влиза само долна и горна скаричка + щипка. Около фурната има метален пръстен, за който мисля, че е за увеличаване обема на фурната...и това е..Изчетох много рецепти от форум..В много от тях се говори за тавички..фолио..и т.н. В моя комплект няма такива неща.Моля кажете ми какви тавички използвате - тефлонови, алуминиеви, алпака или други..кои са по-добри..та да знам какво да си купя..Ако някой има такава марка фурна..нека сподели мнение..

# 158
Minna ,добре дошла в отбора Simple Smile
И моята фурничка няма екстри,но стават всякакви тавички.Стига размера да е подходящ и да са по-тънки.И от алуминиевите за еднократна също става.Аз лично ползвам от тях,а също и съд с дупки.Някъде напред из темата има снимка.Прочети цялата тема и ще видиш много оригинални хрумки на "флейвърките".

# 159
  • Мадрид / София
Добре дошли на новичките потребители и притежатели на ТенжУрето.
   За пилето - аз специално не съм пекла, но в предишните теми има момичета дето обясняват как се прави.
   За скаричките би трябвало да са 2. Една с къси крачета и другата с по-дълги. Тавичките - каквито имаш стига да не са много дебели. Желателно е да имаш нещо на дупки (тавичка или нещо подобно) върши добра работа. И всичките съобразени с диаметъра (ако не идват в комплекта) на тенжурето.
С радост да си ги ползвате.

# 160
И аз от края на седмицата ще сии имам такава нещо  Laughing
Дано ни хареса и да я използваме.
Нашата е Royal

# 161
  • Мадрид / София
Честита ви Баба Марта, момичета! Бъдете живи и здрави и винаги засмяни!

# 162
Честита Баба Марта на всички ползвателки на "НЛО"-то! Радвам се ,че и аз мога да се похваля с тази чудесна придобивка.Мъжлето ми купи за Свети Валентин "Домо" от Кауфланд за 59,90.Аз от много отдавна се облизвам за такава/повече от 3 год./ Видях някъде ,че едно от момичетата тук се оплакваше от подарения ел.тиган-няма страшно,ще ти влезе в употреба.Аз си бях купила такъв,но по невнимание му счупихме капака,когато отворих "тенджурката" ми направи  впечатление че пръстена на фурната много добре пасва на диаметъра на тигана и сега когато искам да направя нещо полутечно-мусака,пиле с ориз ,сърми или гювеч ги готвя направо в тигана,като накрая слагам отгоре капака от тенджурето и запичам.Резултатите са невероятни/в тиганчето също се готви без мазнина,или със съвсем малко/.А и така става много бързо -за около 20-30 мин.Сега за НЛО-то,много ме бива в готвенето и разните пилета,картофки и др. неща не ме затрудняват,но когато на шега  опече съвършенните еклери-шапка и свалих.Предполагам знаете колко капризно нещо е еклерът/по-точно изпичането му/,а тази фурничка го прави ....детска игра.Все си знаех че е готина,но чак толкова-изненада ме.А е от ефтинките.Вече съм толкова влюбена в нея,че не позволявам никой друг да я доближава на повече от два метра.Мъжът е предупреден ,е има право да вдигне дръжката на капака в случай ,че припадна и уредът е включен Laughing

# 163
  • Добрич
yovena, стана ми интересно за еклерите. От оригинално парено тесто ли ги прави? Питам те, защото от една доза такова излизат над 40 еклера. На колко пъти ги пече? Миналия месец правих наведнъж две дози, че  ми трябваха в по- голямо количество и ми стана интересно. Иначе имам и рецепта за еклери с извара. Надявам се да споделиш повече подробности за печенето на еклерите.

# 164
Здравейте на всички. Hug

И аз вчера си купих фурничка NEO HO-812 - http://www.technomarket.bg/products/09078818/neo-ho-812

Нямам търпение да сготвя нещо, но лошото е, че в кашона няма никаква инструкция за ползване. Sad

Беше последната в магазина.
Реших, че няма да е проблем да намеря в интернет, но засега нямам резултат.

Може ли някой да ми помогне относно инструкцията, ако я има в електронен вид да ми я изпрати, ще дам и имейл на л.с..
Принципно доколкото разбирам фурните са почти еднакви като принцип, така, че дори от друг модел инструкция за употреба ще ми бъде полезна.

Предварително благодаря. Hug

Ето я и фурната:

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 15:33 от sisi_vs

Общи условия

Активация на акаунт