Нищо,че навън вали,СЕПТЕМВРИЙче сладичко си спи!

• 24 395
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
А като стана въпрос за тази помощ за раждане на 1-во дете, знам че може би сте го коментирали, но може ли да споделите какви документи се подават и къде?

Мога да ти пусна молбата на и-мейл и в нея са описани документите Simple Smile

# 121
  • Пловдив
Еднократната я подадох на 29.09,днес на 29.10 ми я преведоха  Peace !Ивчо,провери,може да са превели и твоята  Hug!

Не Sad

Длъжни са по закон най-късно днес да ги пуснат паричките от социалното.Т.е. да са по банковите сметки 01-02.Ноември най-късно.Ако ги няма до тогава и с документите всичко е наред, значи Бат Бойко пак закъснява с плащанията по Закон!

За еднократната помощ трябват акта за раждане/оригинал и копие/, двете лични карти за справка /ако имате брак със таткото/, удостоверение за броя на живородените от майката деца /от ГРАО/ и номер на банкова сметка от някоя банка на мамата Simple Smile Молба се попълва по образец или на място или изтеглена от интернет бланка.Документите се подават в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес на майката, независимо къде живее в момента!

# 122
  • София
Еднократната я подадох на 29.09,днес на 29.10 ми я преведоха  Peace !Ивчо,провери,може да са превели и твоята  Hug!

Не Sad

Длъжни са по закон най-късно днес да ги пуснат паричките от социалното.Т.е. да са по банковите сметки 01-02.Ноември най-късно.Ако ги няма до тогава и с документите всичко е наред, значи Бат Бойко пак закъснява с плащанията по Закон!

За еднократната помощ трябват акта за раждане/оригинал и копие/, двете лични карти за справка /ако имате брак със таткото/, удостоверение за броя на живородените от майката деца /от ГРАО/ и номер на банкова сметка от някоя банка на мамата Simple Smile Молба се попълва по образец или на място или изтеглена от интернет бланка.Документите се подават в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес на майката, независимо къде живее в момента!

Мъжът ми беше подал молбата, обаче не се е сетил да си поиска някакъв документ от тях за това (входящ номер, талон или нещо друго). Нямаме нищо, а и акта на беба в оригинал е при тях. Най-тъпото е че не си вдигат телефоните, като в повечето такива институции.

# 123
Консултантки:,днес бях на ортопед за болките в петата.Предложи ми лечение с Дипрофос http://apteka.framar.bg/05000254/%D0%B4%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%BE% … -1-%D0%BC%D0%BB-1,като каза,че ще сложи една инжекция в петата и евентуално след седмица още една.Каза,че около 30% преминава в кърмата,и че няма проблем за кърмене.Педиатърката също каза,че щом е локална инжекция,няма проблем за кърмене.Аз предложих един ден да храня Ивайла с шише АМ и да се изцеждам за лактация,но тя каза,че вероятно ще се отбие.Вашето мнение по въпроса,защото болката е адска и ако не се лекува,става хронична и излиза шип. Rolling Eyes

# 124
bubbast, не мисля, че ще се отбие за 1 ден. Аз моята я храних няколко дена от шише, за да сме сигурни колко яде, че много заспиваше на гърда и не се отби.

# 125
Здравейте момичета!
От вчера се каня да пиша, ама все не ми остава време.
Гледам обсъждате масажите и гимнастиките на бебетата. Аз почнах да я масажирам от два дена, дотогава все ме мързеше, а и като нямаше парно все ми се струваше, че ще изстине. Та сега почнах, е няма такъв кеф. Противно моите очаквания, тъй като все ревеше след баня , като повечето дечица, нашата маймуна се размазва. То са едни усмивки, едно гукане, едно опъване...кеф голям.
vesi_evi, не ти е лесно с Мая. Дано по-скоро се оправят нещата при вас, та да можеш и ти въздух да си поемеш.
alximika, радвам се че децата са по-добре вече, а вие ще се оправите - няма да се оплакваш. Peace
bubbast , дано по-скоро се оправи петата ти. Hug
Вие сте се побъркали по активни гимнастики , а аз по музикални лампи с картинки. Що сайтове прегледах, ама най-накрая си харесах една с мечо Пух, че пък имам претенции и да се върти Mr. Green. Явно и аз ще си я поръчам по интернет, че не знам иначе къде се продава. Намерих един сайт ЕОN TOYS. Сега има безплатна доставка и намаления. Можете да го видите. А и имат голяма разнообразие. http://www.eontoys.com/Home
Честит рожденик на deskutu! Да ти е жив и здрав и много да те слуша.
Ние днес сме на рожден ден на една моя приятелка в една пицария до нашия блок. Та ще мога да прескачам, ако се наложи да храня малката. Laughing
За среща и аз съм навита, макар че не знам как ще се дотътря.  newsm78

# 126
ivcho81, аз днес бях до общината да си взема акта за раждане на малкия и човечеца ми каза, същото, както и повечето мами тук. И аз питах какво значи края на месеца, той каза, че като се има предвид как сега е 29ти и майките са подпалили телефоните им да звънят, че не са преведени парите им, каза да се чака най-късно до 4ти следващия месец, ако не били преведени до тогава, значи имало нещо гнило. С две думи - края на месеца означава началото на другия. То добре че не съм зависима от тая велика помощ, че сигурно е ужасно чакането им и как ни разиграват.  Naughty

Ние днес голяма разходка направихме от 11 до 5 сега, но бяхме основно в мола. Купих люлката-шезлонг на Фишър Прайз до 18кг. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/2880 Не видях смисъл да се дават 100лева за шезлонг, който е само до 8кг. Лелееееееее тия вибрации, който ги е измислил, е бил гений. Моето бебо седя в него цели 40 мин без да наддаде вой  smile3521 smile3521 smile3521 после ревна де, ама хем, защото му е беше време да спинка, хем си и искаше полагаемата манджа.  smile3504

# 127
  • Пловдив

Не Sad

Мъжът ми беше подал молбата, обаче не се е сетил да си поиска някакъв документ от тях за това (входящ номер, талон или нещо друго). Нямаме нищо, а и акта на беба в оригинал е при тях. Най-тъпото е че не си вдигат телефоните, като в повечето такива институции.

Акта за раждане го задържат няколко дни за да впишат на гърба, че е изплатена помощта.Трябва да са му казали кога да иде да си го прибере.Няма проблем, че  нямате входящ номер!

# 128
Ех, изпуснах му края ... бях сама с две сополиви деца и въобще не можах да се добера до компютъра.
Ама се включвам, чела-недочела, че поне сега да не ви изпусна. Simple Smile

Гледам, че има доста сополиви дечица като нас, каката се оправи, но Теди вече две седмици е така.Пръскам Тетрисал и после с помпичка и клечка ги вадя и вече виждам подобрение. Peace Водихме го няколко пъти на лекар, според лекарката нищо му няма, вероятно сополите са от сухия въздух в стаята, изсушавали се лигавиците и от там се увеличавало секретирането.Та сега овлажняваме и въздуха.
Иначе сме добре, изцяло на кърма (от което съм страшно доволна, като се има предвид какъв зор беше в началото), Теди е кротък, пу-пу.Имаме шезлонг, активна гимнастика и люлка и докато ги изредим и трите, малко гушкане и спане и той деня минал. Simple Smile От няколко дни заспива вечер към 11-12 часа и се буди в 5, яде и пак заспива до към 7-8 часа, което мен идеално ме устройва  Simple Smile, дано така се задържи.Само заспиването вечер ни е голям проблем, спи му се, но се започва едно кокорене, едно въртене, мрънкане, биберон рядко иска и в един момент нищо не ще.Единственото което помага тогава е да го оставим да се нареве, колкото и да е гадно изтърпяваме 5-10 минути дране и заспива.Приемам идеи и съвети всякакви.

Deskutu, честит рожденик!  bouquet
Ivcho81, както са ти казали и другите момичета трябва да ти ги преведат до края на следващия месец.Ние подадохме на 21 септември и днес ги получихме.

# 129
  • Bulgaria
kittykat, еееее не....аз вчера поръчах нагревателя на Бертони.  Joy   Исках на Нук, но като видях, че на Бертони има също 2 години гаранция си казах, че няма смисъл да плащам повече от двойно за Нук.  Joy Та сега ги чакам с нетърпение да дойдат! И аз я избирах тази гимнастика цяла седмица. Аз мебели май по-бързо съм купувала.  Joy
Jani4ka Еееееее, това е супер  Joy Сродни души сме и това е, вече съм убедена  Grinning  Hug
Аз днес цял ден бях с температура и съм сато парцал, чак сега станах от леглото  Sick Май пак е от гърдите, нещо на моменти се получават някакви фалове с цеденето  newsm78 А уж до капка ги изцеждам и пак.... Педито твърди, че е от гърдите, въпреки че на мен не ми се вярва много  Tired Дано да се оправя по-бързо, че ще се побъркам.

# 130
Добър вечер от нас с Мити,

аз му купих тази активна гимнастика
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=4539

още не съм я пробвала но се надявам да я хареса понеже много зяпа въртележката на кошарата и много и гука и и говори  Laughing
днес и на мен много ми говори. ау а ага агу аги  всичко пълна програма
и сега се е научил да пищи едно ввесело  като се радва Simple Smile

всеки ден нещо ново ми показва. Мами които ползват памперсите на Памперс  кой номер ползвате.. аз сега съм на 3-ата от 4 до9кг но забелязах че му се оотбелязва вече ластика а не му стягам в кръста изобщо...
е е само 6кг.. до 9 къде е то...
не знам да минавам ли на 4-ката или ...
а памперсите на хъджис ще дойдат чак скед 2 седмици  до тогава трябва да му взема нещо...

Vany666 : днес случайно да беше в морската градина около 14ч?

поздрави от Бургас Hug Hug Hug

# 131

gala. , аз си запаметих страничката с поста на Ivy ,линка е http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533466.510

ммм, благодаря

# 132
LITA_, може ли да дадеш мнение за гимнастиката като я пробвате, защото на такава и аз се спрях  Thinking

# 133
Здравейте и от нас с Дани :0

Ние вчера бяхме на ортопед - Алексиев, доволна съм ,добре го прегледа, всичко е наред и ще ходим пак на седмия месец ...

Оххх дано скоро се оправи нашият проблем с кърменето че все плаче милия вече незнам какво да го правя, дано да е само период че съм се видяла в чудо, по цял ден сме на ръце, всички ми повтарят че ще го разглезя ама като не иска нищо друго....
Мен ли не ме бива в майчинството или пропускам нещо - незнам.... единствения начин да суче е като го нося и подскачам по-малко а и пея, абе мултифункционална  ooooh!

Чета и че вашите мъници гукат, ние пук не, издава някакви звуци като "ааааа" но май само това  newsm78

Лека и спокойна вечер

# 134
LITA не съм била днес в морската  Laughing припознала си ме с някоя друга майка-и аз като теб бутам хоук,но кафевия със синьо  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт