Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 484
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нети, на мен ми се получи така първият път, когато пробвах. Трябва да е по-маслено тестото, за да се отлепят лесно; или като изстинат ги сложи в пластмасова купа с капак, като поомекнат се отлепят. Simple Smile Но проблемът не е във формичките, а тестото. Wink

# 121
  • 1st floor
При мен силиконовите залепват, като ми е по-малко брашното...мажа с масло в такива случаи...

# 122

Може би и от тестото зависи, но на мен ми се е случвало едни и същи мъфини да залепват в дадени книжни капсулки и в други да не залепват, така че вероятно има значение и качеството на кошничките. Peace

Мъфини с рулца от раци.

# 123
Използвах рецептата на Пети, като вместо колбас нарязах по едно парче Грюер и Пармезан. Препекох ги и
станаха фантастични мъфинки:)

# 124
Здравейте,дами Simple Smile
С мааалко закъснение пускам мъфините,които правих за Хелоуин Wink

Правих ги по тази рецепта http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=5474 ,като замених лимона с портокал,а вътре някои мъфини имаха натурален шоколад вместо бял.И в двата варианта и с лимон,и с портокал стават невероятно вкусни,а и доста бройки Grinning

Страхотно са се получили!!!

Ще трябва да си ги запазя за догодина Simple Smile че да не се налага да откривам пак топлата вода...

# 125
И май не съм успяла да се похваля с моите Мъфини с ябълка, ядки и карамелена глазура... (рецептата е тук http://angellovescooking.blogspot.com/2010/10/blog-post_26.html, че нещо не се справям с вмъкването на линка Sad 

# 126
# 127
Да се запиша с първия си мъфинскии опит,който се оказа супер сполучлив ...Царевичните мъфини,направо божестввени  Hug

А как ги съхранявате ?

# 128
  • София
В кутия с капак, или завити в найлонова торбичка.

# 129
Момичета, от вчера имам силиконова форма за мъфини и днес вече смятам да я изпробвам. Избрах си тази рецепта, понеже мъжа ми иска да са със някакво сладко. Въпроса ми е, когато пълня формичките, до къде да пълня? Колко се надуват по принцип? Да не да ги напълня догоре и да прелеят или пък ако не се надуват да си останат до половина?
Обещавам да изчета темата ви...  Embarassed

# 130
  • София
wish, гледай да не препълваш формичките повече от 2/3. Пък като направиш няколко дози, сама ще им хванеш цаката  Peace.

# 131
  • София
Пълнят се 2/3 от чашките. Simple Smile
Аз си взех онзи ден от Фантастико меки алуминиеви (май са алуминиеви, като от алуминиево фолио) чашки и направих пак солените мъфини с колбас и сирене, като за 2 дози добавих и 1 голяма глава червен лук.  chef

# 132
Благодаря! След малко, запрятам въкави и ще споделя резултата! Simple Smile

# 133
Имахме останало маскарпоне, но не стигаше за торта и реших да го вмъкна в рецепта за кексчета - получи се неочаквано добре  Shocked, чак не повярвах...

Дозата е малко големичка  Embarassed получиха ми се 36 мъфина - ето рецептата (http://angellovescooking.blogspot.com/2010/11/chocolate-mascarpo … sse-cupcakes.html)

# 134
Ето го и моя първи опит с мъфините, само че със сладко от круши! Simple Smile

Мисля, че тепърва ще ги правя доста често! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт