Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 372
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • под тепетата
В ниската тава към фурната ще ти е най-удобно,няма  от водна баня.

# 376
В ниската тава към фурната ще ти е най-удобно,няма  от водна баня.

и аз така ги слагам, малките формички. По-големите силиконови си ги слагам без проблем на решетката. Когато ги ползвах за първи път ги намаслих и набрашних, след това вече не масля.

# 377
Благодаря ви.Така ще направя.
juja_ мисля да опитам солените по твоята рецапта, но би ми казала моля те, понеже няма как да ги измеря като грамажи горе-долу примерно като чаени чаши по колко са в рецептата ти.

# 378
  • под тепетата
Виж тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10258.0
 Купила съм си мерителна каничка на факелман - има милилитри, грамове за брашно и захар.Друго, което мога да те посъветвам - в Мвтро имаше стъклени мензури с грамажи за много продукти. И последно - купих си от магазин за левче комплект лъжици ,захванати на халка като мярки и чаши , означени с 1/4, 2/3, 1/2 и американските мерки.

# 379
Пак да кажа, че рецептата не е моя, някъде от нета е дали от тук или другаде не се сещам, понеже като харесам рецепта си я пиша в една тетрадка, в повечето случаи пиша от кой е, но сега не съм  newsm78 . Това го уточнявам, за да не излезе после, че съм откраднала на някой рецептата, просто най-много ни допадна и я споделих!
Дени ден аз имам една купя за 3лв от Кауфлант(преди доста време беше), на тази купа има мерилки за течност, захар и брашно. За олиото използвам една мерилка от стерилизатора на Криси. Всъщност меря само един път, от там нататък съм вече на око. Принципно всяка домакиня трябва да има 1 чаша, която използва винаги за "мярка".
Има и друг начин със супени лъжици (равни)
1 ч.ч. = 250 г      1 с.л. захар = 25 г
1 ч.ч. = 100 г      1 с.л. брашно = 10 г
1 ч.ч. = 150 г      1 с.л. кафява захар = 15 г
олиото е някъде колкото една кафена чашка, или 1/3 ч.ч.
Не е толкова важно да спазваш точните грамажи, важното в рецептите е съотношението! Надявам се да съм ти била полезна.

# 380
  • под тепетата
juja_ , за същата говоря на Факелман, и аз от Кауфланд си я купих.Отдолу е с гумен пръстен да не се пързаля.

Рецептата се води за основна за мъфини ( т.е. можеш да варираш с добавки ), и аз от тук някъде съм я копнала като се зарибих по мъфините и изчетох сума ти рецепти.

# 381
Много благодаря.Много полезни неща сте написали.Имах такава купа, но се счупи и така и не съм си взела друга.Слад малко като преспя малката започвам да ги правя и ще направя снимки, само дано се получи де  Crazy да не говоря предварително.
За да не пускам нов пост редактирам тук.Мъфините станаха разкошни!По рецептата на juja_ Направо съм изненадана!Ето ги и тях

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 15:43 от deni_den

# 382
Преборих се с моите мъфини, от всички бройки само на два леко ,,скъсах,, дънцето при отлепването. Но за другият път ще си знам, че формата трябва да се намасли.

- рецептата я взех от 1-ва страница на темичката Peace

Ехоооо супер са тези мъфини - как ги правиш да са така жълти и сладки и светещи ?
Сега ще ви покажа моите произведения със парченце шоколад и сладко ! Но не са като твоите - по - скоро като бисквитки са моите  Thinking

# 383
boggy, нямам представа защо изглеждат така. Много познати че питаха също. Вероятно от самата си рецепта. А на втората снимка вече са намазани с глазурата от рецептата, затова имат такъв блясък. Вчера пак ги правих, ама не останаха за снимка. Изядоха ги дори без глазура Joy

# 384
ето ги мойте произведения хахаха
Този път сложих и малко ром  cook
Но определено май само със сода бухват достаааа повечко  Thinking

# 385
  • София
Започвам да действам.Избрах рецептата за мъфини със сладко от вишни от ЧервеноВинце !
Стискайте ми палци за сефтето  Grinning
Ще покажа и снимка !

# 386
Винаги съм искала да направя мъфини, но нямам формички за тях, а не знам и каде да си намеря такива хартиени. Sad

# 387
Винаги съм искала да направя мъфини, но нямам формички за тях, а не знам и каде да си намеря такива хартиени. Sad

Здравей.И аз се запалих и реших да ги направя и без формички.Сложих ги в купички за гювечета и се получи.На другия ден се сдобих с формички, а хартиени има в големите магазини.
Важен е ентусиазма и желанието  Wink

# 388
Аз съм правила и във формички/купички/ от станиол, продават се в повечето магазини за домашни потреби.

# 389
Благодаря ви много за информацията момичета.   Hands Clap
Утре ще пробвам в купите за гювечетата и евентуално може да си купя и еднократни по-натам.

Общи условия

Активация на акаунт