Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 372
  • 735
  •   1
Отговори
# 360

Още парят, парят, ама няма да е за дълго. Децата ги налапаха вече hahaha Тези са солени мъфини с кашкавал и шунка Peace

- този път си намаслих леко формата и после сами си излизаха Laughing

# 361
  • под тепетата
Оле, страхотно изглеждат  Shocked , три май вече липсват  Mr. Green
 tzarina , поздравления! Маза ли ги с нещо отгоре и моля за точната рецепта

# 362
Тези не ги мазах с нищо, но вчерашните, портокаловите ги мазах с глазурата от дадената рецепта.
И  тези са лесни и бързи и са по рецепта, която juja  малко по надолу е написала Peace
Само че аз рендосах и шунката и кашкавала /сирене нямах/, защото не ми се занимаваше да ги режа на дребни кубчета..

# 363
Здравейте.За първи път пиша тук, но много се запалих по вашата тема.Тъй като нямам форми за мъфини сложих сместта в купички за гювечета и сега тъкмо се чудя дали ще стане нещо  Thinking
Като за сефте направих със сладко от ягоди и орехи.Дали мога с нещо да ги полея отгоре ако въобще стане нещо?

# 364
Ами първото, което ми хрумва е с тези топинги за сладоледите. Може би и с разтопен течен шоколад. А може и с една глазура от мъфините на Умбра, от изцеден портокалов сок, смесен с пудра захар. Аз така ги направих вчера и те имаха много хубав вид, но и вкусни бяха.

# 365
  • под тепетата
Благодаря, tzarina ! Тази рецепта я знам като основна, скоро не съм я правила.Но твоите иглеждат лъскави като намазани с яйце. А тези на Умбра са ми от фаворитите.
deni_den , няма начин да не станат,само ще са малко по-големи.Дано си намазала хубаво с мазнина, за да ги извадиш лесно.За топинг може и какао,захар ,масло и малко вода и вариш до гъст сироп.Или сиропа на сладкото с пудра захар, че да си върви с пълнежа.

# 366
А, тези от сутринта, солените, не съм ги мазала с нищо. Само на Умбра, които между другото правя отново, че децата искат за училище утре Peace

# 367
Благодаря за идеите.Станаха много вкусни, че и добре изглеждат.Очарована съм и май ще ходя утре за формички  Laughing
Поръсих с пудра захар само, че нямам друго сега.А иначе ги бях намаслила.
tzarina  можеш ли да ми кажеш рецептата за солените с шунка и кашкавал  Embarassed Благодаря
bilqna_69  благодаря за идеята, бях ги поръсила вече иначе щяха да станат още по-хубави с твоята идея, ама ще пробвам следващия път.
Още един в кюпа на зарибените  Crazy

# 368
Дени, те са по рецептата на juja   /от предната страница/. Ама направо ти копирам това, което тя е написала. Само че аз кашкавала и шунката ги минах на рендето, за по-бързо.

250 г брашно
250 г кисело мляко
100 г захар / 2 к.л. сол , сладки / солени
75 мл олио / 120 г масло , солени /сладки
1 бакпулвер
2 яйца
250 г пълнеж по желание

# 369
Благодаря, аз я видях тази рецепта, но грамажите че чудя как да ги измеря  и олиото Thinking

# 370
еййй, успяхте да ме изкушите с тез вкусотии. Май утре ще запретвам ръкави Laughing

# 371
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. tzarina - Ще може ли рецептат за  мъфините на Умбра?Благодаря.  bouquet

# 372
Аз дори съм си я сейфнала в лаптопа да ми е подръка Laughing

Портокалови мъфини - Umbra

2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. разстопено масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. фреш от портокал
2 ч.ч. брашно
1 с.л.  бакпулвер
1 с.л. настъргана портокалова кора
1 ванилия
100 гр. пудра захар
1 с.л. портокалов сок

Яйцата, захарта, маслото, прясното мляко и портокаловия фреш се разбиват с миксер. Отделно се смесват брашното, ванилията, бакпулвера и портокаловата кора, след което се прибавят с бъркане към първата смес. Разсипва се във формички за мъфини и кексчетата се пекат до зачервяване на 180 градуса.
През това време се прави глазурата - пудрата захар и 1 с.л. портокалов сок се смесват и разбъркват хубаво. След като мъфините изстинат върху тях се разпределя глазурата.

Направо си я копирах от рецептите на 1-ва страничка Laughing  Щом ми се наложи да я правя за втори път от снощи насам, значи одобрена е от семейството Peace

# 373

ghost13, може ли рецептата за Мраморните кексчета   bouquet.

ето тук    Grinning

# 374
Добро утро.Имам  един въпрос  Thinking Тази сутрин майка ми ми донесе една силикона форма за мъфини за 6 броя, която никога не е ползвала.Въпроса ми е....малко тъп сигурно  Blush как се пече в такава форма, много е гъвкава и тънка и ще се излее сместта от нея  newsm78 Трябва ли да се сложи в друга тава или на водна баня?

Общи условия

Активация на акаунт