Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 381
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
    bouquet   
момичета,ето моите мъфини и то само със сода - нямах бакпулвер   newsm44

За първи път правя - тези ги измислих с мед и орехи

ето едни също с мед и овесени ядки

bouquet  а ето и едни Мраморни кексчета

# 346

От мен Мъфини за Св. Валентин   Flutter

# 347
И аз се пристрастих към мъфините, а преди това не бях правила кекс. Използвам пълнозърнесто, ръжено или грахам брашно, но на половина. Другата част е от бяло брашно, за да бухнат.

# 348
Момичетаааааааааааа,
чакайте да видите мойте нови мъфини със кока кола и шоколадддд  Grinning
Сега са в печкатаааа и ухаятттт ....

Маййй няма да се похваля  Embarassed

Нещо не се получават, не се опичат от вътре - дали защото сложих и кисело мляко и кола  newsm78

Сега ще ги вадя да видим какво се е получило, но не бухнаха така както миналите дори само със сода бяха те  #Cussing out

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 20:44 от boggy

# 349
  • София
Ооо, кока-кола и шоколад! Това са моите две Божи заповеди  Mr. Green!
Чакаме снимка, рецепта и разказ колко са вкусни  Laughing  Hug!

# 350
Няма мъфини  smile3511

# 351

че защо няма,
какви са съотношенията на сухите и мокрите съставки на тези мъфини?
Тестото за мъфините трябва да е по- гъстичко от кексовото.

# 352
Здравейте, вече няколко пъти приготвям мъфини по рецепти от форума. Стават страхотни на вкус, но имам проблем с отлепването на хартиената формичка. Пека ги на 180 градуса, по средата на фурната до пълно изпичане. Но явно някъде бъркам. Хартийката остава по мъфините и е трудно отплепването, друг път пък се отлепва цялата долна част на мъфина.
Моля ви да ми помогнете да реша този казус  Grinning

# 353
И аз в момента чакам едни мъфини да изстинат, за да ги извадя от формата. Уж е тефлонова, хубава, ползвам я за сефте и чакам да видя дали ще успея да ги извадя после. Иначе станаха страхотни на вид, а и целият апартамент ухае на тях. И честно казано, малко ми е притеснено Praynig

# 354
Преборих се с моите мъфини, от всички бройки само на два леко ,,скъсах,, дънцето при отлепването. Но за другият път ще си знам, че формата трябва да се намасли.

- рецептата я взех от 1-ва страница на темичката Peace

# 355
Здравейте, вече няколко пъти приготвям мъфини по рецепти от форума. Стават страхотни на вкус, но имам проблем с отлепването на хартиената формичка. Пека ги на 180 градуса, по средата на фурната до пълно изпичане. Но явно някъде бъркам. Хартийката остава по мъфините и е трудно отплепването, друг път пък се отлепва цялата долна част на мъфина.
Моля ви да ми помогнете да реша този казус  Grinning

зависи от хартията, по магазините има доста не качествени хартиени формички,
и ако хартиените формичиса  са качествени,
виж съотношението на мазнината ( масло, маргаин, олио) в рецептата може да е малко в сравнение с другото съотношение на съставките.

Надявам се да съм била полезна.  Grinning

# 356
Здравейте!
Минах един диагонал на темичката и срещах доста оплакващи се от залепнали хартийки и форми. На мен ми подариха силиконови формички, мноооого съм доволна. Без да намаслявам и набрашнявам ми излизат винаги перфектно.
За сладко падащо на дъното, след всякакви неуспешни опити да се задържи посредата, минах на друг вариант. След като са готови кексчетата със спринцовка ги пълня.
Иначе като основна рецепта фаворит вкъщи е:
250 г брашно
250 г кисело мляко
100 г захар / 2 к.л. сол , сладки / солени
75 мл олио / 120 г масло , солени /сладки
1 бакпулвер
2 яйца
250 г пълнеж по желание

Доста други пробвахме, но така най-много ги харесваме.
Рецептата не е моя, бях я прочела тук някъде, но не помня на кой точно е!
Само едно нещо не мога да разбера  Embarassed каква е разликата между капкейк и мъфин? По българско му ги знам мъфини, или поне от средата около мен. Но когато ми подариха формичките ми казаха, а и така и пише на кутията, че са за капкейк. И книжка имам, основната рецепта вътре съм я срещала и тук из форума, представена като за мъфин.

# 357
Ооо, кока-кола и шоколад! Това са моите две Божи заповеди  Mr. Green!
Чакаме снимка, рецепта и разказ колко са вкусни  Laughing  Hug!
На предишната страничка nordina е постнала рецепта за такива мъфини   bouquet.

ghost13, може ли рецептата за Мраморните кексчета   bouquet.

# 358
Момичета, снощи в Кауфланд зареждаха стелажите със силиконови форми за мъфини. Бяха за 6 мъфини всяка форма, като розички и като обикновенни мъфини. Много странно ми изглеждаха (до сега не съм пекла в силиконова форма), молбата ми е някой ако има нещо подобно да сподели впечатления. Спомням си, че в темата съм виждала такива мъфини, като розички.
Благодаря.   bouquet

# 359
Аз имам форма с розички,но не ми харесва така- отдолу са розички, отгоре се дауват и накрая стават като топки
Слагам вътре хартийка за да не стават розички, а по-равни като нормалните
Иначе е удобна, силикона не залепва

Общи условия

Активация на акаунт