Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 616
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Бенита, Бенитаааа, вся раздор в семейството ми  Joy Днес бях решила да не влизам в кухнята, но докато разглеждах преди малко тази страница, моите мъже видяха мъфините с ягоди и се примолиха за такива  Laughing Е, как да им откажа? А със този вид сладко, което е в малки кутийки дали ще стане?

Ще стане - моето сладко беше без цели плодове във вида на желе... такова ми остана от тортата вчера:)

Ами ако искаш да им пратя да не се тормозиш да правиш  Peace

# 436
някой може ли да сподели някоя друга тайна за бухването на мъфините? Изпълних рецептата с точност и прецизност- пресях брашното , бакпулвера си беше точно количество, предварително е загрята фурната и пак и пак не искаха да бухнат...станаха едни сбити и плътни...защо така се получи??? Четох рецепти в чуждестранни сайтове и там 90 % от рецептите включваха смес от 1 ч.л. бакпувлер и 1 ч.л. сода (на около 2 ч.ч. брашно...) някой да е пробвал така ...? много бих искала да се получат мъфини с големи шапчици Simple Smile мерси предварително Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Тестото за мъфини не трябва да се разбърква много. Когато сложиш брашното с лъжица или тел объркваш леко, само колкото да се поеме брашното. А когато печеш, не отваряй фурната, за да могат да бухнат. Това се сещам засега, дано съм ти от полза.   Simple Smile
Bilqna 69, и на мен веднъж ми се случи мъфините да се надуят докато ги пека, а когато ги извадих от фурната спаднаха.  Sad Тази рецепта повече не съм я пробвала, но тази, която ти ми препоръча на Танита, винаги се получава добре.   bouquet

# 437
ooo това за бъркането го знам и само яйцата и маслото ги бърках с миксера и то за 2 минути ...после само с лъжицата към 10 пъти ...(даже брашното си седеше на бучки ,но пишеше ,че това не е проблем - и наистина не е ). Но виж това за отварянето...през 5 минути си ги гледах Banghead повече няма...

# 438
 smile3512 smile3512 smile3512Ай да му се не види, омръзна да правя нещо и докато се обърна,  вече да е наполовина ометено Twisted Evil Колко сладкиша досега се изядоха и без глазура по рецепта, като и днешните мъфини на Бенита - същата работа. Даже днес ми казаха - ,,ами не ги прави толкова вкусни, че да не им налитаме така,, Joy Аууу, започвам да мисля, че приготвянето на това-онова в кухнята е неблагодарна работа newsm78

# 439
хахаха три часа се трепеш като луда , за 5 минути ядене после  Joy тва си е домакинската работа е неблагодарна ...

# 440
Бенита, чудни са ти мъфините със сирене. Какви калпаци са направили Simple Smile
За вечеря със сестра ми решихме да импровизираме и направихме със сирене и кисели краставички, но... нещо не ни се получиха. Вкусни бяха, но не се надигнаха много и ужасно залепнаха по хартията - голямо стъргане падна  Laughing Вече мисля да намазнявам хартиените купички.
И друг път никакви импровизации - всичко по рецепта  Naughty

# 441
Момичета, мога ли да заменя брашното в рецептите за мъфини с пшенични трици?
Не питам за конкретна рецепта, а по принцип.  newsm78
А някакви сполучливи рецепти с овесени трици?

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 21:35 от wish

# 442
# 443
и аз пак да задам въпрос Simple Smile
мъфините винаги ми изгарят отгоре и трябва да им слагам фолио за да не станат на въглен...та да питам вие как си настройвате фурната? да пече и отгоре и отдолу ли??? какъв ще е резултатът ако първо пусна фурната само отдолу да пече и след 15 мин. я пусна и от двете страни???мерсиии предварително

# 444
мъфините винаги ми изгарят отгоре и трябва да им слагам фолио за да не станат на въглен...та да питам вие как си настройвате фурната? да пече и отгоре и отдолу ли??? какъв ще е резултатът ако първо пусна фурната само отдолу да пече и след 15 мин. я пусна и от двете страни???мерсиии предварително

Аз пека на вентилатор или отгоре и отдолу заедно.
На колко градуса печеш и защо не преместиш тавичката по надолу във фурната?

# 445
  • Бургас/Пз
Знам, че за тази рецепта има отделна тема, но не мога да не я споделя и тук, тъй като мъфините са превъзходни, а в същото време и много интересни!

http://sweetsalty-nadia.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html - с какао

и оригиналната рецепта / по нея ми излязоха точно 24броя/ http://bakeitinacake.com/recipes/heartinacupcake

Ето и темата за обсъждането им http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562195.0

# 446
Аз загрявам фурната на 200 градуса. След това слагам мъфините на средната скара и 15минути пека само отдолу (през това време не отварям фурната, а ги наблюдавам през стъклото на вратичката), после пека отгоре и отдолу на 200 градуса още 15-тина минути, като пробвам дали са опечени с клечка.
Така пека и кекс, и баница. Фурната ми е без вентилатор.

# 447
  • София
Fortuna ,и моята фурна е без вентилатор.Загрята до 200 C фурна 25минути -отгоре и отдолу.
Ани_d ,прекрасно мъфенче.Утре ще чета повече за тайната на приготвянето им!Изглежда много романтично и вкусно!

# 448
  • Стара Загора
Тематични мъфинки за празника по рецептата на labrex - пудингови мъфини. Страхотни са!

# 449
Твоите са страхотни   Сиер   bouquet, как направи сърчицата вътре?
И на мен много ми допадат на вкус , но 5мин. след изпичането  спадат,направо спихват  Laughing единствено при тези мъфини ми се получава така  newsm78, аз ли не правя нещо както трябва или са си такива?Като суфлето  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт