Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 554
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
а аз пожеланията и се присъединявам към тях!

# 61
# 62
Не знам защо думата "мощен" някак не мога да я свържа с думата "бомба". Може и да не съм прав, но си мисля, че "мощен" трябва да се свързва с някаква полезна работа, а не с разрушаване, а толкова често се ползва за рушене...

# 63
Danatea, много интересно съобщение Simple Smile
Макар, че в текста има една неточност, предполагам дължаща се на журналистически ентусиазъм да се представи новината като свръх сензация: "На практика обаче учените от ЦЕРН са първите, които произвеждат антиматерия през последните 15 милиарда години."
Антиматерия е създадена в лабораторни условия още през 1995 г. (от международен екип учени, ръководен от проф. Валтер Олърт). Всъщност, по това време успяват да синтезират атоми антиматерия от съставните им античастици чрез сблъсъци между антипротони и ксенонови атоми. Е, времето на живот на точно тези античастици било далеч по-кратко от онези, захванати в "магнитната бутилка" на ЦЕРН - говорим за милиарди части от секундата, след което претърпяли неизбежната анихилация (поради взаимодействието им с частици от наличната материя), та кой знае каква информация за тях не е била извлечена. Но все пак, първите, които произвеждат антиматерия през последните 15 милиарда години са били учените от екипа на д-р Олърт.  Simple Smile

# 64
Съобщението не е ново, има го и в по-добър журналистически вид, но си е интересно  Simple Smile

Отдавна искам да ви споделя една игричка за свободното време, ама малко нАучна така  Laughing.
Логическо тестче в 15 нива. Много се забавлявахме с нея и, естествено, с братчеда ги минахме всичките за нула бройки! Лично аз отделих цял час за 14 и 15 ниво, но все пак си стана. All Complete, дет се вика на работен български  Laughing
Ето сайта за съботните "безделници", където е въпросната игра:
http://www.friv.com/

Иконката е тази с голата крушка: седма отгоре-надолу и трета-четвърта отляво-надясно.

# 65
Интересно!  Днес врътнахме една игра тук. Не същата игра, но от този сайт.

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 17:05 от БориСе

# 66
Споделете как се справяте "с крушката", ако някой се пробва с нея.
На мен много ми хареса. Детска ми работа  Laughing

# 67
А да знаете, дали тази вечер Венера и Юпитер са се наблюдавали в една линия и къде точно ако е така?

# 68
Тук-там пише, че 4 ярки планети ще се съберат в сектор от 7 градуса през май 2011 г. и този парад ще може да бъде наблюдаван в екваториалните области и в южното полушарие, а за жителите от средните области на северното полушарие ще бъде невидим.

# 69
Мерси! Стори ми се доста ярка, а после проверявах за звездна карта в реално време. четох за гугъл ърт, че поддържала такава опция и гледах, че двете са почти една зад друга, но не съм го ползвал преди и не можах веднага да се ориентирам къде трябва да бъде на небето.  newsm78 Като сравнявах с другите съзвездия май там се падаше но не съм сигурен. Стана ми интересно просто. Ще пробвам играта.

# 70
  • Linz
Интересно!  Днес врътнахме една игра тук. Не същата игра, но от този сайт.
У нас всеки ден се играят игри от този сайт, любим е на моите хлапета.

Споделете как се справяте "с крушката", ако някой се пробва с нея.
На мен много ми хареса. Детска ми работа  Laughing
Не ми светва. Не мога да завъртя водната турбина, тая вода не ще да се излее... какъв пауър иска?

# 71
...Не ми светва. Не мога да завъртя водната турбина, тая вода не ще да се излее... какъв пауър иска?

На кое ниво?
Има един "охладител", дето кондензира парата до вода. Работи само като едновременно му се подава и пара, и ток ("онова двойното"  Simple Smile).
Има отделно един "воден разпределител" (онова с капчиците) и един "детектор на пара" (онова с решетчицата).
Различно е.

# 72
Голям кеф! Преди години един приятел имаше подобна игра и търсих в нета, но не успях да намеря. Неговата не беше електричарска, а по-скоро механична - падаха едни топки, вързваха се едни въжета, стреляха едни пистолети и всичко трябваше така да се нагласи, че да се задейства схемата. Малко са подобни игри.

# 73
  • Linz
На второ Mr. Green
Целият инвентар е крушката, соларния панел, водната турбина и водния контейнер. Доколкото разбирам трябва да се подредят и задействат така, че да се произведе електричество и крушката да светне. Или не е това целта?
Не съм от най-схатливите.

# 74
Споко, Рени. Те до 13 ниво са за въвеждане в логиката на играта, колкото да свикнеш с начина на действие на различните елементи и да настроиш въображението и комбинативното си мислене.
В края на захранващия кабел (този с копченцето за пускане на тока) слагаш крушката. Тя светва и точно насреща й (точно отгоре й) на горния кабел връзваш соларния панел. Той произвежда ток от светлината, която стига до него от крушката, и така по въпросния кабел горе протича ток. Този ток задейства "водния разпределител" (онова с капчиците), който също преди това трябва да си го вързала на горния кабел (малко по-вляво от соларния панел), за да ти пусне капките като го захраниш. А отдолу, под капките, на долния кабел (който е вляво)  на десния му край слагаш "турбината", че капките да падат върху нея и да я завъртят. И от своя страна да произведе ток за "таргата", отбелязана със съответното пиктограмно значе  Simple Smile

ПП
Задачата е да произведеш ток, който да стигне до целта, а крушката е само средство, не цел.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 23:08 от Холограма

Общи условия

Активация на акаунт