Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 574
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Запецнах на осмо ниво - нещо не схващам идеята с батерията. Утре ще продължа на свежа глава Simple Smile

Голяма мъка ми беше, докато открия, че с едно кликване се обръщат огледално елементите. После видях, че си пишело, но кой да чете...

БориСе, това с планетите не мина ли вече? Имаше нещо подобно в края на миналата година, като че ли  Thinking

# 76
...Голяма мъка ми беше, докато открия, че с едно кликване се обръщат огледално елементите. После видях, че си пишело, но кой да чете...

Е то и аз карах на емпирично опознаване. Братчеда пък чете, той си е читанка поначало.
И в двата случая до тринайсто ниво стигаш само, ако ти се стори интересно.

Тест за логика и въображение има на 14 и 15, щото, ако си стигнал до тях, очевидно теста дали ти е интересно си го минал.

# 77
Вчера играх до 6-7. Не помня точно. Онова с огледалата под 45 градуса. Нямам много време сега, но е интересна. Ние си падаме и по Icebreaker - http://www.nitrome.com/games/icebreaker/

За планетите:
И аз четох в нета, че било през декември, а на гугъл ърт го даваше за нея вечер и затова се чудих. Не съм добре запознат с гугъла. Възможно е да греша.

И едно клипче за космическия асансьор:  http://vbox7.com/play:00b6a0a8

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 14:30 от БориСе

# 78
Все си мисля, че няма да разчитат на подобна механична връзка с космическия асансьор, а ще използват други сили за да го издигат и спускат.

Аз да ви споделя нещо, което наистина ме разведри тази сутрин - снимка на галактиката Андромеда (М31), съставена от 330 отделни снимки, заснети от телескопа на борда на космическия кораб Swift на НАСА. Галактиката е отдалечена само на 2.5 милиона светлинни години от нас:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs974.snc4/76708_468 … 235_8235387_n.jpg

Добро утро!  Simple Smile

ПП. Наскоро четох прогнозите на д-р Мичио Каку за развитието на бъдещото общество, също и на медицината и леко поизтръпнах. Ще ви покажа статията по-късно днес, за да потръпнете малко и вие.  Simple Smile

ППП:
Още от Андромеда:
http://www.sky-map.org/

# 79
Още една крачка към създаване на
изкуствена кръв:

Създадени са частици, имитиращи поведението на еритроцитите - червените кръвни телца - в кръвта на човека. Освен перспективите за създаване на изкуствена кръв, която съществено би облекчила лекарите във вр. с процедурата на преливане на кръв, това достижение може да помогне при терапевтичното лечение на рака...
...Учените подчертават, че засега е постигнато само възпроизвеждането на механичните свойства на еритроцитите. Тях още "не са ги научили" да пренасят кислород или лекарства...

http://gazeta.ru/science/2011/01/11_a_3487086.shtml

# 80
Още една крачка към създаване на
изкуствена кръв:

Създадени са частици, имитиращи поведението на еритроцитите - червените кръвни телца - в кръвта на човека...

Ами да! Вървим към разработването на биоробот, притежаващ същата анатомия и физиология като на Хомо сапиенса, но отгледан орган по орган, система по система, в изкуствена среда (или обраното?).
Точно в такава насока разсъждава и Мичио Каку и вероятно съвсем скоро ще сме свидетели на "сътворяването" на нов вид "разумен човек"?  Thinking

Ето я статията, за която ви споменах сутринта:
http://bigthink.com/ideas/26456

Най-основното:
Все повече органи на тялото ще могат да се отглеждат в лабораторни условия от нашите собствени (стволови) клетки. Само през миналата година, цяла трахея е била "отгледана" и е имплантирана в жена. Сърце на мишка вече е отгледано от нулата. Технологията на био-принтерите прави големи крачки - принтер, разработен от Invetech и Organovo печата човешка тъкан върху триизмерен шаблон създавайки органи и дори артерии. Миналата година са получили одобрение първите тестове за стволови клетки за лечение на наранявания на гръбначния стълб.
В рамките на няколко десетилетия цената за четене на генома на човек ще намалее до по-малко от $ 100. По този начин всички ще имат възможност да притежават своя разчетен геном, вероятно вкаран в кредитна карта (!). Вероятно ще бъдат намерени гените, които контролират процеса на стареене.
В научната фантастика, като Стар Трек, има устройство, наречено на Tricorder, което може да сканира всеки орган, и да посочи какво не е наред с него. Вече има няколко компании, които са разработили свои собствени версии на такъв инструмент, (включително и НАСА). Някои от по-новите от тях представляват софтуерни и хардуерни модификации на съществуващи клетъчни телефони.
Бъдещето включва "ДНК-чипове" в нашата тоалетна, които ще могат да открият рак, при наличие само на 100 ракови клетки в организма. Ще има преносими скенери, ядрено-магнитен резонанс, с размерите на мобилен телефон.  
Модерните роботи вероятно ще намалят  съществено разходите за медицинско обслужване. Хирурзите вече използват хирургическата система Da Vinci (видеото по-долу), за извършване на сложни хирургични операции, с изключителна прецизност и точност. Япония вече е усъвършенствала най-модерния робот медицинска сестра, която е в състояние да вдигне пациенти от техните инвалидни колички, и да ги поставя в леглото. Робот ще може да разпознава емоциите на хората; нашият лекар ще представлява софтуерна програма на стената ни...
Накрая се шегува и за Спешната медицинска помощ - ще разчитаме на... холограма  Laughing, за която не знам доколко ще е ефективна, но пък със сигурност ще е "спешна".

Вижте и клипчетата... Любопитни са.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 21:11 от горица

# 81
...Ами да! Вървим към разработването на биоробот, притежаващ същата анатомия и физиология като на Хомо сапиенса, но отгледан орган по орган, система по система, в изкуствена среда...

...Както сме създадени и ние?

ПП
Покрай тази изкуствена кръв се разрових в "Главата на професор Доуел" - претърсих как беше там работата с препарата "Доуел 217“, преименуван от Керн в „Керн 217“. Ама видях, че не е баш както го помня.
Обаче годината си е съкрушителна - 1925 г.!

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 02:00 от Холограма

# 82
Simple Smile
А вие как си представяте човека през 2095 г.?

# 83
  • планетата Земя
Голяма зарибявка тази игричка, "загубих" сума време на последните нива.  Laughing
Човекът през 2095 сигурно няма да е много по-различен от нас. Последните 200-300-400 години не ми се вижда да се е променил много - все си има 2 очи, 2 уши, 2 ръце...Единственото, което чувствително се променя е числеността му. Е, сигурно и друго де, ама сега ме мързи да мисля.

# 84
...А вие как си представяте човека през 2095 г.?

Изуствен.
Творение на днешния.
А днешният (ние) ще е запрашил някъде или ще е в "друго агрегатно състояния" наоколо. Ще сме му обещали (на бъдещия човек) под някаква приказна форма (която той ще си кръсти "религия") да го възстановим, ако не е показал прекалено много дефекти, причината за които се е оказала грешка не по наша вина. Ще се надява да го вземем при нас след краткотрайното му демо, при положение, че ние самите, още преди да го създадем, ще сме си решили предварително "въпроса с теломерите". Ще сме намерили начин да му подскажем, че  нещо ни е попречило да го оставим  толкова добре функциониращ, както сме го били замислили първоначално.
Ще прекарва дълго в размисли как е възникнал и какъв е изобщо смисълът да възниква.
Ако го застигне катаклизъм и се премести по Антарктида, когато ледовете там се разтопят и изкочат някакви съоръжения, които са ползвали нашите предшественици (за да създават хора като нас преди да си бият камшика, както ние вече ще сме направили), бъдещият човек ще се почувства объркан. Кое след кое е дошло и кой на кого е Творец...

ПП
Не съм във форма. Не мисля баш така, ама го оставям  Laughing

# 85
... Не мисля баш така, ама го оставям  Laughing

Мислиш го Simple Smile. Знаем си хипотезите тука и това описание си е баш по твоему.

Моите представи са доста по-зловещи, обаче. Човекът ще е като кола втора употреба за продан - лъснат, с превъртян километраж Laughing - трудно ще познаеш възрастта му, защото ще изглежда на толкова, на колкото си пожелае. Ще притежава сервизна книжка, в която ще са отбелязани важните подробности по смяната на отделни негови анатомични части, кръвната му група, разчетеният геном, разни биометрични данни и разбира се индивидуалното номерче (на банка с лични стволови клетки, от които ще се отглеждат "резервни органи", в случай на необходимост). Ще може да се клонира (за което ще е необходима само една негова клетка, от кожата му напр. ), но само след специално разрешение, само при извънредни обстоятелства.  Информация за начина по който функционират всичките му органи и системи ще бъде получавана и анализирана от специална програма, като на всеки десет минути някой ще разполага с пълна и подробна картина за състоянието на организма. Този някой ще може да извършва манипулации по тялото от разстояние, в случай на необходимост.
Болестите ще са рядкост, но ще са преодолими.
Ще си доставя емоции посредством изживявания от 3D полуреални симулации на различни ситуации, които ще може да си закупи от МОЛ-а (а ако го мързи да мърда - чрез нета).

Мисля, че ще е един много тъжен, полуням човек. Ще се чувства все по-сам. Затова в един момент ще му е все тая за случващото се около него и единственото, което ще пожелае е и неговият мозък да бъде свързан към "Глобалното общо съзнание", дето са го промислили вече нановизьорите.

ПП. Е, хубаво в цялата тая работа е, че вярвам и се надявам на друго Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 07:26 от горица

# 86
...цялата тая работа е...

...не може ли вече да е била?

Обаче на това място:
Информация за начина по който функционират всичките му органи и системи ще бъде получавана и анализирана от специална програма, като на всеки десет минути някой ще разполага с пълна и подробна картина за състоянието на организма. Този някой ще може да извършва манипулации по тялото от разстояние, в случай на необходимост.
Болестите ще са рядкост, но ще са преодолими...
...се е намесил някой от програматорите (първоначално добър), който е създал вирус, човекът е оставен на автопилот, болестите му са станали непреодолими, като стареенето е една от тях.

ПП
...Ще си доставя емоции посредством изживявания от 3D полуреални симулации на различни ситуации...
Сънища.
На сегашния му е оснал вграденият вариант, на автоматичен режим.

# 87
Като ви чета и направо получих комплекси! Имам чувството, че ми е ампутирано въображението.  newsm78 Laughing

# 88
Голяма зарибявка тази игричка, "загубих" сума време на последните нива.  Laughing ...

Ако все пак си ги минала - поздравления!

# 89
  • планетата Земя
Е, как, благодаря! Simple Smile
Много романтични представи имате за близкото бъдеще на човека. На мен ми се струва, че действителността ще бъде далеч по-прозаична. Някоя война, природен катаклизъм. За възстановяване на баланса.
Честно, вярвате ли, че за има-няма 80-90 години ще се дръпне толкова напред, че да го играем богове или безсмъртни?
Аз не съм много в час с технологиите, но статистически погледнато, нито те се развиват толкова бързо в последно време, нито човекът. Принципно нови неща много рядко се откриват, изобретяват, измислят.

Общи условия

Активация на акаунт