Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 560
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • Galaxy 13197853088
Е, каква полза има от хахо като Пикасо или от разни педераси и други с отклонения Wink творят, работят ...

# 736
Има време, в което такива персонажи излизат на дневен ред. Те са като скакалците - дойде подходящото време - условия за размножаване и те станат много, навъдят се, плъзнат и ...
Иначе в обществото, микро или макро, има четири типа управление - монархия, олигархия, демокрация и анархия. Мислих си, че монархията е най-подходяща за тях, но те са като крокодилите - издържат на всичко.  А днес живеем в един крокодилов свят.

Това, което ме вълнува е, че тук става дума за социопати. А какво е социопат - човек който среща затруднения с адаптацията в обществото, нали "социо" означава "общество", а патология болест/болен.  Има си закони валидни за човека и човешките взаимоотношения. В резултат на тях следват някакви естествени процеси под влияние на определени външни или вътрешни фактори:

индивид, човек - Идеал - Личност;
изградени личности - мъж и жена - Любов - Семейство;
сбор от хора, семейства - ценностна система, норма на поведение  - Общество;
Обществата обединени около обща ценностна система изграждат Цивилизация.

Обратно, това което днес виждаме:

индивид, човек - липса на идеал, егоизъм - социопат;
мъж и жена, двойка, самец и самка - нагон - секс - сексуална революция - сексуално пристрастяване;
Сексуално, алкохолно, нарко-пристрастени - пазар за големите компании - евтина работна ръка - високи печалби за компаниите...
Повече пари - получаваме това, което искаме - станали сме по-щастливи!?
Не, защото отдавна сме се превърнали в зверове, а звяра не може да бъде щастлив.
Холо беше казал, че всичко е химия. Бях чел една статия преди време, че всъщност психопатите имали високи нива на серотонин. Това довеждало до пристрастяване при тях. Потърсих го и попаднах на това:

http://www.ted.com/talks/lang/bg/jim_fallon_exploring_the_mind_of_a_killer.html

Холо, май е време да пуснеш нова тема!?

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 02:16 от БориСе

# 737
  • Юпитер- Сатурн
От две дена разъждавам в/у това
http://bgurta.run-bg.com/bg/index.pl
и колкото повече се интересувам се чудя мегаломания ли ни тресе или е истина. Аз лично клоня към второто.

# 738
  • Linz
На мен ми прилича на маркетингова стратегия. Фън шуя е доста актуален последните години и явно предприемчиви българи са открили местния му аналог.

# 739
  • Юпитер- Сатурн
Преди две - три дена гледах филм със същата тематика. Взеха участие инженери, архитекти и пр. учени развиваха същата теория. По - скоро тези са копнали от някъде информацията.

# 740
Не мога да преценя дали тази теория е вярна, но знам, че разположението на мебелите и вещите в дома ми е от огромно значение за мен. Когато нещо не е на мястото си (според моите усещания), това ужасно ме нерви и докато не го наглася както трябва, не се успокоявам. Особено когато се сдобия с нова картина, става страшно. Все пак, това изобщо не е доказателство за наличието на енергийни потоци, които ми влияят в смисъла, в който се представени нещата в горната статия. Аз просто съм невротична. Simple Smile И затова липсата на хармония (чисто естетска) в едно помещение ме прави така неспокойна.
А по въпроса за мистичното влияние на вселенската енергия - определено е несериозно да се използва едно обикновено и основно понятие за енергия, била тя и вселенска, за подобна манипулация. Simple Smile

# 741
мегаломания, мегаЛОГОРЕЯ, с някаква доза маркетингова стратегия. Двигателя за развитието на бита, както тогава, както за съжаление до голяма степен и сега, има много проста движеща сила - стремежа за оцеляване. Пирамида на потребностите на Маслоу винаги е била обърната с основата надолу и върха нагоре.

# 742
нещо интересно за мълниите. правят им рентген:      http://www.obekti.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/10-foc … mka-na-svetkavica

# 743
  • Galaxy 13197853088
нали там космическите лъчи имаха пръст ...

# 744
  • София
Древната българска юрта дървена ли е била ?

# 745
Древната българска юрта дървена ли е била ?

Преносимите са били дървени, с изолация от вълна, а статичните са изработвани от дърво и камък.

Здравейте!
Запис.

# 746
къде имаме информация за юртите на българите? има ли исторически извори за това или се съди по археологически разкопки ... или други източници? Не споря, просто питам. Много от информацията за прабългарската ни история е доста противоречива.

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 19:47 от БориСе

# 747
  • Galaxy 13197853088
мисля че се намират все още юрти из Монголия
няма да се отличават много от тях.
а за разкопки ... няма как, освен някои камъни ако са редили около нея

# 748
В това е въпросът ми - същите ли са били като на монголите, Защото може и да нямат нищо общо. Индианците в Северна Америка например също имат подвижни жилища, но освен най-разпространените вигвами има още толкова много видове, че ...  Въпросът с прародината и произходът е свързан с този за юртите. Хипотези най-различни - като се тръгне от тюрки, монголи, хуни, скити, алани, перси... и се стигне до там, че прабългарите били траки. Истината е, че за всяка една от тези хипотези има по една торба с доказателства. Писмените източници са малко, а повечето е догадки и предположения. Към това като прибавим, че голяма част от българската история е обслужвала политически цели дълги години... От Васил Златарски, като минем през неговите ученици, после Богдан Филов по времето на приятелството ни с Хитлер, преминаваме през "славянската история" по време на братството ни със съветския народ... Идва един момент, в който е трудно да отсееш истината. Затова питах. Не, че можем да минем без догадки, щом информацията е малко, но да кажем - това знаем от тука, а по него предполагаме... Другото са общи приказки - "Календара на българите бил най-точния" Ние знаем толкова малко за него, но знаем, че е най-точния.

# 749
  • Юпитер- Сатурн
В това е въпросът ми - същите ли са били като на монголите, Защото може и да нямат нищо общо. ....... "Календара на българите бил най-точния" Ние знаем толкова малко за него, но знаем, че е най-точния.
Точно за това попитах, дали сте попадали на повече информация. Филмът, който провокира питането ми го гледах по see.bg. Те твърдят, че прабългарските юрти не били като монголските. Били изградени на друг принцип. Дори показваха как се опитват да ги "възпроизведат", извинявам се за термина.
Колкото до нашата история, винаги е обслужвала някого или нещо, две мнения по въпроса няма.

Наскоро разбрах според една теория, че помаците са били богомили. Спорех с историк, та накрая той ме "светна" за истината. Като се замисля има доза истина.

Общи условия

Активация на акаунт