Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 671
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Ей, Холо, ама какво удоволствие е да те чете човек! 
Предполагам, че имаш и издадени книги, ма като го даваш така анонимному тук, как да разберем къде да ги търсим  Laughing

...И в този смисъл може да се каже, че разбирам донякъде вярата на някои хора, които смятат, че "всичко е предначертано", но "предначертанията могат да се променят"...

Да, променят се и промяната зависи от личния избор на човек + комбинацията от личните избори на останалите.
Това може да се отнесе и към частния случай за движението на доброто/злото, за което ми беше мисълта тия дни.

# 136
 Peace
В това вярват много хора, включително и някой от пишещите тук. Аз съм един от тях.  Grinning

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 16:21 от БориСе

# 137
  • Linz
Ей, Холо, ама какво удоволствие е да те чете човек! 
В този форум най-интересното нещо са ми моделите, които използва Холо за да обясни нагледно идеите си. Страхотни попадения!

# 138
Само ако видите какво получих току що като препратка от едно списание:   Joy
http://sebepoznanie.com/vselena/zakoni/

Бързам да ви го покажа, още не съм го прочела.

PP. Почнах да го чета - не, не е това, което търсех. Чисти хипотенузи  Naughty

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 17:54 от горица

# 139
...за да обясни нагледно идеите си...

Хе-хе.
Omnis comparatio claudicat. Всяко сравнение куца,
моите - с двата крака, ама... търпя  Laughing : Omnes mortales sese laudari optant  Simple Smile.

А как ви звучи това:
Японски компании ще строят орбитална електроцентрала/23.01.2011
Група японски корпорации начело с Мицубиши планира да построи към 2025 г. първата в света орбитална електроцентрала, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на печата в Токио.
Специалисти от университета в Киото вече се подготвят да изпробват лабораторно технологията, която ще позволи Земята да получава електрическа енергия, генерирана от орбитални енергоблокове.
Електроцентралата ще се състои от 40 изкуствени спътника, снабдени със слънчеви батерии. Генерираната електроенергия ще бъде изпращана на повърхността на планетата с помощта на електромагнитни вълни. Сигнала ще приема огромно „огледало” с диаметър 3 км, което ще бъде разположено в пуст океански район.
Предимството на орбиталната слънчева електроцентрала е, че тя не зависи от промените на времето. Според авторите на проекта „Соларбърд”, при мощност от един милион киловата такава електроцентрала ще работи десет пъти по-ефикасно от наземната, отбелязва БТА.
Очаква се първият спътник от веригата да бъде изстрелян пробно през 2016 г. По предварителни оценки, стойността на проекта ще възлезе на 2 блн. йени (над 24 млрд. долара).

http://agro.bg/news/article24808.html

# 140
Вижте, вижте  Grinning :

http://www.trud.bg/Images/Cache/Image_400475_3.jpg

Исках да си сложа аватарче с пинбол, а то какво ми излезе:

Мъж играе пинбол без ръце, компютър чете мисли
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=400474
ПП
Няма баш аналогия с "оня пинбол", ама асоциациите са по допирателната  Laughing

# 141
Мен ме вълнува повече приложението на тези технологии в медицината, въпреки че като се замисля вероятно повече ще печелят от показаното.

# 142
Оф, и аз имам една култова картинка, ама нещо не мога да я кача за аватар. Иначе много подхожда на такива като мен - пристрастени към форума.

ПП Успях! То си трябвало малко мисъл.
Е, какво ще кажете?  Simple Smile

БориСе, ще стане един ден Simple Smile Но, дали навреме...

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 17:27 от горица

# 143
страхотен аватар!!!

# 144

Е той като на Рени? Това, което ще ви стопли, е... кой знае къде.
На горица обаче може да се казва "Илюзия", а на РЕНИ едва ли. На едната аватарът е за нея лично, на другата - за всичко наоколо?

# 145
Холо, интересни характеристики, на базата на аватари! А за моя какво ще кажеш? Интересно ми е, да видя дали правилно ще го интерпретираш. Не е случаен, има замисъл, ама дали ще го налучкаш?

# 146
  • Linz
Холо, твоите сравнения са интересно съчетание от логика и въображение. Продължавай да търпиш Wink

Горица, оригинален аватар наистина.

Холо, интересни характеристики, на базата на аватари!
Да, така е... И винаги представяш нови идеи, различна гледна точка, друг стандарт.
Аз си избирам аватар спонтанно, слагам първата картинка, която ми спре вниманието, без да я анализирам и да влагам смисъл. Сменям ги като ми омръзнат.
Като видя аватара на БориСе ми изникват асоциации с преследване на цел, решителност и устременост.
А на Холо аватара не можахме да го разгадаем още преди време. Горица май предположи, че е лазер, но си остана непотвърдено. По едно време го смени, май с някаква корица на книга беше, ама ми бъркаше в здравето тая картинка като я видех.

# 147

Е той като на Рени? Това, което ще ви стопли, е... кой знае къде...

Аз знам моето къде е - в черепната ми кутия Simple Smile.

"Илюзия" не е лошо, но аз предпочитам да го нарека "Въображение". Защото звучи някак по-осъзнато като процес и определено волево.
"Възприятия" също му пасва, но отчасти. Хм, сега се сетих за "Пещерата" на Платон. Знаете притчата, нали:

"В разговор с Главкон Сократ гради следната представа: Ние, хората, приличаме на затворници в една пещера. Така сме приковани, че можем да виждаме само стената в дъното на пещерата. Далеч зад нас гори огън, а между нас и огъня минава път, по който хора носят различни предмети: вещи, статуи, фигури на животни. Някои от носещите говорят, други мълчат. Ние, окованите, виждаме само сенките, които се отразяват в дъното на пещерата; чуваме само думите, които някои от сенките произнасят. Ала може да се случи така, че някой от окованите да се освободи. Тогава той ще може да обърне погледа си и ще види, след болката от светлината, действителните предмети. Естествено, освободеният може и да не понесе болката, и да предпочете да си съзерцава това, на което е свикнал - сенките; може да се противи, рече ли някой да го освобождава. Но може и да излезе от пещерата и да види най-истинската светлина - тази на слънцето. Тогава той ще прозре причината, поради която някои неща стават сенки и ако му се наложи да се върне в пещерата, сигурно ще поиска да сподели с останалите затворници истински видяното, ще заспори с тях и дори ще иска да ги освободи, за да ги приобщи към благодатта на светлината. Те първо ще му се изсмеят, а след това, остане ли непреклонен в желанието си да ги освобождава, биха го и убили."

Ето тук и образно в картинки:
http://www.youtube.com/watch?v=LTWwY8Ok5I0&feature=related

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 20:41 от горица

# 148
Ренка, твоите аватари винаги са ми харесвали. Избираш такива с ярки цветове - понеже самата ти си ми свежарка.  Hug

На БориСе - "Смело сърце" с Мел Гибсън Simple Smile Повече, обаче ми говори никът.

На Холо аватара го обсъждахме - беше нещо Бозе-Айнщайнова чудесия... А на мен ми звучи като "Устрем".

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 20:14 от горица

# 149
Тафнах картинката от онова инфо - "Учени успяха да спрат и пуснат отново светлината"/20.02.2007
Коментирахме го.
Не сме коментирали продължението: "Физици уловиха... нищо"/05.03.2008
Ей го улавянето и възстановяването на компресиран вакуум тук

ПП
От първото инфо: Пулсът на светлината, съставена от фотони, бил забавен от 300 000 км/сек на 20 км/час, а после и оставен в застой... Информацията на пулса била съхранена в замръзналия, гъст облак, което е феномен, добре известен на учените. А когато лазерът е бил изключен, светлинният пулс направил отпечатък „като холограма”. Това, което се е получило, е абсолютно перфектно копие на светлинния пулс, но в материална форма... А после, с един истински „квантов скок”, трансформираните фотони, влезли в съседния кондензатор, затъмняват разстояние от около милиметър, където се появява отново оригиналното светлинно поле... Според авторите на експеримента данните се прехвърлят от един облак на следващ, защото оптичният пулс е превърнат във вълна от пътуваща материя.

Общи условия

Активация на акаунт