Цьолиакия-тема 6

• 71 192
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Да Рози и ние взехме от същите пуканки но със сол и са доста хубавички засега си ги яде и няма проблеми:-) Grinning да вметна ходих и до DM магазина за корнфлейкса на Алнатура и видях аз поне за първи път че има и оризови вафли безглутенови пак на същата фирма и няколко вида безлактоно и безглутеново мляко.

# 406
Имат в ДМ също и едни хубави вафли Глутано (без глутен) и 2-3 вида бисквити на Шаер.
Също и сурови ядки на прилична цена.

Аз от пуканките за МВ не съм давала, пукам в една тенджера царевица от диетичния магазин. Но като сме на разходка му взимам от пуканките от сергиите, които пукат с кокосово масло.

Четох една статия (не съм я запазила) и ме впечатли, че не препоръчват сурови зеленчуци и плодове на хора с алергии, а също и ядки, докато не се стабилизира организма и преодолее алергията. Обяснението е, че суровите зеленчуци/ядки дразнят лигавицата много повече и провокират също алергии. Трябвало да се ядат поне леко сварени зеленчуците.

# 407
Миленка и аз съм чела, че не е хубаво и не съм й давала освен банан и  няколко парченца сурова ябълка,но вкуса  й е непознат и я отказва,само печена и в печиво.Аз да попитам  ,понеже знаем че тази диета е запичаща , как да се справим с това.Досега тиквата само ни регулираше ,но тиквата вече свършва какво да давам, че да не се мъчи?За спанак се сетих ,още не съм давала дали да не пробвам вече,защото започна да ака 2-3 дена веднъж и трудно.
Забелязвам, че амаранта и просото ги ака цели и несмлени  newsm78,вероятно е добре да ги пасирам предварително и така да ги давам.
Да кажа и за кисело мляко "Габрово"не знам дали сте споменали ,но д-р Георгиева ми каза да давам, че със сигурност няма глутен.

# 408
Мариета миличка,зачудих се защо Еми ще ака на 2-3 дена веднъж и трудно както казваш  newsm78 Аз мислех ,че тази диета - безглутеновата ,сама по себе си е най-регулиращата и направо "вълшебна " поне според мен за хора с такива проблеми-трудно изхождане ,запек и т.н.Защото когато започнахме диетата Миши акаше веднъж на 4-5 дена и със големи мъки.В момента в който започнахме диетата ,буквално на следващия ден ,мъките изчезнаха като с магическа пръчица.Да не би да си вкарала нещо по-различно  и то да я запича  newsm78Поздрави на всички мами и малчугани,времето се стопли и започнахме разходките,друго си е хубавото временце!!! Peace

# 409
Мариетка,запека е също толкова показателен за дисбаланс на чревната флора,както и разтройството,това ми го е казвала д-р Панчева.
Ако пробваш с повечко сокчета? newsm78

# 410
Ние също в началото бяхме позапечени, ами то основно на ориз, картофи и безгл. хляб (пак с ориз) - очакваше се. Като се включиха плодове и зеленчуци, също и бобовите - веднага се регулираха нещата. Важно е детето да пие и много течности (вода) - те "разбухват"  храната и я карат да не стои на топка в стомаха. Можеш да даваш и плодови/зеленчукови сокове - освен с витамини, те са и доста по-лесно усвоими, а и целулозата в тях не е така агресивна (доста по-малко е).
Наблегни и на кремсупички - да има в тях различни зеленчуци, но като са смлени - доста улесняваш усвояването и самата предварителна преработка.
Ще напиша и една кремсупа с червена леща и картофи - добре регулира стомаха.

# 411
Ами като се замисля ,тя наистина е основно на ориз ,картофи и месо ,елдата малко я поразхлабва.Другите зърна както писах ги ака цели.От зеленчуците давам пиперка,лук,коприва,тиквичка,морков,тиква,броколи.Плодовете са ябълка и банан.Хапва и доста тестени -кексчета,бисквитки, хляб ,супата винаги е с хляб.Бобови и спанак не съм давала ,сокове също ,не е ли рано или аз се бъркам  newsm78,а вода пък не обича да пие много ,повече набляга на АМ/АЛЛ110/.Аз така се радвах,че се отървахме от разстройството ,а  то и обратното не е хубаво  Sad.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 01:38 от Мarieta

# 412
Мариетка,пасирай домашно компотче.Например от кайсии или праскови,обели плодовете и пасирай.Добре се отразява.Знам че още не си давала,но като ги обелиш,няма да има проблем.Първо може само сокчето,после и по малко от плодчетата Hug.Аз съм давала.

# 413
Мариетка и на мен Георгиева ми каза за кис.мляко Габрово че можело да даваме и го продавали в Метро, но аз така и не го намерих там както и в др магазини newsm78. При нас няма проблем с акото, макар че Дани яде повечко сухи неща но пък пие много течности и от там не се запича.

# 414
Българи искат да дадат подслон на жертвите на земетресението и цунамито в Япония - Подпишете петицията:

http://www.change.org/petitions/bulgarians-want-to-give-shelter- … sunami#?opt_new=t

(Моля, предай нататък!)

# 415
Благодаря момичета,аз не знам дали е точно запек или просто ака по трудно ,защото акото не е твърдо /запечено/нормално си е ,просто ме наобикаля мрънкайки 10 мин и аз си мисля ,че се мъче.Мога ли да давам сок от настъргана ябълка например или от купешките на Хип ,кой вариант е по добър?
Юли за млякото писах ,аз не съм го търсила и не съм давала.

# 416
Аз сока със сокоизстиквачка го правя или настъргана ябълка в чаша, но иначе си я хрупаме с корите ябълката. За мен домашен си е по-добре.
А както Рози ти е писала при вече запек компота пасиран (праскови, круши) върши чудесна работа.
Сега като излезнат черешите започни с тях, първо по 1-2 - децата много ги обичат (и не само те  Simple Smile

# 417
Здравейте мами,отново копвам писмо-

Здравейте,
попаднах на мостри на безглутенова смес и безглутенов кекс на фирма "Техра" ЕООД София, ул. Синчец 5,  http://www.tehra.com/, тел. 9634066, 0878407119.
До колкото разбирам продуктите са нови и тепърва ще навлизат в търговската мрежа. Предполагаемата цена за 1 кг. брашно ще е между 3 и  4 лв.Направих хляб и лично аз съм много доволна, кексът все още не съм го опитала, но се надявам и той да е добър.
Дано българските производители най-накрая започнат да обръщат по-сериозно внимание и на нашето заболяване.
Надявам се да съм полезна

Катя

http://www.tehra.com/?pid=127
има и рецепти,но утре вечр ще ги побликувам.Аз съм го ползвала това брашно.По глетив става хляба.Радост не го хареса.Може би и аз да неуспях да напасна рецепта.А с търговския директор се срешнах преди година.Беше предложил да спонсорира една среща в Плевен.Да подсигури зала и да презентира брашното.Наистина цената е по ниска и по изгодна за тези които са над 18г и неползват безплатното на Квалитет.
Сладки сънища!

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 01:22 от bisi.s

# 418
И аз взимах по едно време от Техра, нямаше голяма разлика с този на Квалитет, само брашното не беше толкова финно сякаш. И на мен предложиха смес за кекс и ми дадоха с първата доставка (1 лв. за София) и безплатна мостра от това за кекс - хубав стана кекса, но ме притесняваха набухвателите тогава. За хората над 18 години мисля, че е доста подходящо брашното.

http://lubopitko-bg.com/rodopskibezmesniqstiq.html - рецепти за различни идеи с качамак.

# 419
Здравейте!Днес Мариетка ми писа,че давала на Дани Мултивитамол на д-р Тайс.Сега се порових да видя дали става за нас,не разбрах,но много хубави отзиви има от мами,чийто деца били злояди.

Общи условия

Активация на акаунт