На половин година стана АПРИЛската дружина - 8

• 27 224
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Tanya, по въпроса за АМ- от известно време давам Фризовом, т.к. преди време давах на хип, но се оказа, че Алекс се запича от него. От фризовома съм много доволна. Алекс ака добре, та дори и по 2-3 пъти наден, а вече хапва и месце. Знам, че с антизапичащо действие е и Аптамила, но него не съм ползвала. Също и розов хип.

# 631
  • София
Таня, ние сме с НАН 2. Доволна съм. И трите това са яли. Има желязо в него и затова някои деца се запичат, ама има и про и пре биотици в сегашното ( в това на каките не помя дали имаше). Аз не съм имала такива запечени проблеми и с 3-те.
Аптамил е хубаво мляко по думи на ползвали. Почти двойно по-скъпо е . Добри думи тук четох за Лактана био, ама после пък някой писа, че било правено без лекар в екипа и славата му била от майка на майка и щото било ново и модерно или нещо от сорта - то на кого да вярва човек. Mr. Green Моя приятелка пък с бебе със жесток запек се кълне в розовия Хипп. Щом е само за каша вземи едно пък... то бебето ще си "каже". Моята педиатърка твърди, че в тази индустрия всеки производител си контролира продукцията достатъчно добре.

За обувките  и за бебешко-детските, и въобще  аз гледам да купувам такива без надигнати сводове по съвет на ортопед. Даже той твърдеше, че "ортопедична стелка" не е това, с което заблуждават масовия купувач и дете/бебе/дърт човек без проблем няма нужда от такава стелка. Аз съм леко манияк на обувки и като гледам- Bata, Geox, Ecco, Jana, Salamander и т.н. водещи производители рядко слагат такива стелки.
В тази връзка ще водите ли бебоците на втори ортопедичен преглед?
За месото - аз дадох първо заек, после пуяк, после пиле, после агне, днес направихме сефтето и на телето. Мойта е мръвкарка, чак притреперва.... Аз давам един ден месно един ден зеленчуково пюре, като веднъж вече яде и жълтък в зеленчуковото.
За водата - ние още сме само и единствено на Хипп и то не чиста вода, а чай аман.  ooooh!
За номера на обувката - не значи, че като сега е голям и после ще бъде и обратното. По презумпция, ако бебето има ген да е високо е нормално да има по-дълго краче и обратното, ама не винаги.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 17:09 от bibi

# 632
Еййй защо така не съм разбрала че пак има среща днес newsm78
Много ме е яд.
И аз не бях разбрала, но късметлийски успях да ги изловя и побъбрихме с milli_vanilli и Iveeta!  Hug Понагушках и сладките Габи и Марк, докато Тулумба похъркваше доволна!
Tanya, аз й давам Лактана Био и няма проблеми с тумбачето.
bibi, на нас Драганов ни каза към 1 годинка да я заведем пак!

# 633
  • Бургас
Аз давам Лактана Био и съм много доволна- нито запича, нито нищо. 1-чката беше по-вкусна  Blush , но и 2-ката си я пие без проблем.  Peace Вода, давам на Хип и с нея му правя и млякото. Скоро може и да пробвам Девин с розов етикет Simple Smile Петък ми е удобно, ако не ми мине котка път съм на линия Simple Smile Hug Някой не е ли давал сухар или глутен? Колко дадохте като количество?

# 634
Малкия тази седмица мисля да го почна с жълтъка. Моля за съвет, обаче, дали е рано според вас и колко време може да се държи жълтъка в хладилник - 24 часа, 48??  Thinking

За протокола - не сме опитвали още нито месо, нито глутен, ама вече съвсем не помня кое след кое беше..

# 635
Tanya аз пък не слагам никога мляко...........всичко с вода...............и то изворна................

# 636
И аз това щях да питам.
Като сме ги водили на 2 месеца кога пак трябва newsm78 на годинка ли направо.
Аз не помня ooooh! ooooh! ooooh!на мен Алексиев какво ми каза.
Някой майки в квартала водят и на 2 месеца и на 6-7 месеца та се чудя да го водим ли сега пак newsm78

# 637

За обувките   и за бебешко-детските, и въобще  аз гледам да купувам такива без надигнати сводове по съвет на ортопед. Даже той твърдеше, че "ортопедична стелка" не е това, с което заблуждават масовия купувач и дете/бебе/дърт човек без проблем няма нужда от такава стелка. Аз съм леко манияк на обувки и като гледам- Bata, Geox, Ecco, Jana, Salamander и т.н. водещи производители рядко слагат такива стелки.

Точно това щях да пиша и аз и нашият ортопед така каза  защото децата до 3г са дюстабан и след това се образува свода а тези стелки правят "лениво" сводчето.На ортопед ще я водя след като проходи и  с Илиан така процедирах.
Сесил аз въведох глутена като дадох бисквитки на Плазмон даже утре мисля да дам половин сухарче с малко масълце и сирене. Peace

# 638

Аз не помня ooooh! ooooh! ooooh!на мен Алексиев какво ми каза.
Някой майки в квартала водят и на 2 месеца и на 6-7 месеца та се чудя да го водим ли сега пак newsm78

И ние водихме Алекс при Алексиев и тогава той ми каза, че по принцип вика бебетата отново на 6 месеца.  На мен ми каза да не водя Алекс, т.к.  при него костното вещество вече било образувано и няма какво да му следи на 6 месец. Само да кажа, че аз го завевох малко преди да навърши 3 месеца.

# 639
  • Бургас
Мерси, ЗЛати. Още се чудя с какво да го въведа и какво количество да му дам, но ще го измисля  Wink На ортопед водих малкия като беше на 6 мес и половина. ГЛеда му краката, отстрани ябълките и още нещо с ехограф и горе-долу това беше. А и го сложи седнал. Каза, паяк на 7 месеца минимум, но той не препоръчва, най-добре било 7 и половина,даже 8  Peace Каза и преди 7 месеца, да не се държи на краката си, в смисъл тежестта да не е на краката му и да го държим под мишничките. Накрая ни даде един документ като този, който дават и при първият преглед и пак си има отбелязани различни показатели  Peace

# 640
Имам въпрос към вас. Породено от разговора ми днес с ивеееета, относно детските ясли и градини, току що си направих профил във съответния сайт. Въпросът ми е- когато Габи влезне във възраст, в която приемат, след като имам вече регистрация автоматично ли кандидатствам или има и допълнителни действия?
Може и да ви се струва рано, но ми се иска догодина по това време да я пускам госпожицата и ако кандидатстването е в началото на 2011, то не остана време. Че, ако се сетя да правя всичко това лятото примерно ( както искам от есента да я пускам) ми се струва, че ще е късно.
Опитните- дайте акъл. А ако вече темата е обсъждана и съм изпуснала - извинявайте.

# 641
  • Варна
На ортопед водих малкия като беше на 6 мес и половина. Гледа му краката, отстрани ябълките и още нещо с ехограф и горе-долу това беше. А и го сложи седнал. Каза, паяк на 7 месеца минимум, но той не препоръчва, най-добре било 7 и половина, даже 8. Каза и преди 7 месеца, да не се държи на краката си, в смисъл тежестта да не е на краката му и да го държим под мишничките.
И ние ходихме преди 2 дни - абсолютно същото казаха и на нас.  Peace

Злати, и мойто бебе нищо не казва и на нищо не реагира. Като слушам за другите бебенца какво казват и какво правят ми се вижда невъзможно Страшко това да го направи скоро. А за следващо детенце да си кажа, че планираме и трето, живи и здрави да сме само и парички да има. Само ме притеснява това, че започнах стартово с големите бебета, та за по-нататък незнам от къде ще излизат.  #Crazy

Вода давам изворна на Девин без да я преварявам. Дори и на два-три месеца като беше малкото пъти, в които съм му давала вода е била такава. Мисля, че преваряването е прекалено.  Peace

Глори аз дадох първо пуешко, после заешко. Сега ще давам и пилешко, а за после ще видя. Не, че Страшко яде нещо. Искам да ви кажа, че изобщо не отразява пюретата. Вече втори път му правя домашно - първо тиква, после тиквички с моркови - еми едвам едвам ги яде, точно както и купените.

Ходих на гинеколог. Всичко е наред. Вика ми "много си отслабнала бе, сигурно не кърмиш вече"  Mr. Green Беше изумен, че продължавам да си кърмя.  Mr. Green

Ох, мами, незнам коя коя е във фейсбук и много ме гложди по някой път.  ooooh!

Мили_ванили
, и аз съм в същия филм в момента.  Peace

Дани, относно цената на буйките, ами нали сме в "най-хубавия град за живеене", та затова всичко е доста по-скъпо.  Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 20:26 от *Галя*

# 642
Имам въпрос към вас. Породено от разговора ми днес с ивеееета, относно детските ясли и градини, току що си направих профил във съответния сайт. Въпросът ми е- когато Габи влезне във възраст, в която приемат, след като имам вече регистрация автоматично ли кандидатствам или има и допълнителни действия?
Може и да ви се струва рано, но ми се иска догодина по това време да я пускам госпожицата и ако кандидатстването е в началото на 2011, то не остана време. Че, ако се сетя да правя всичко това лятото примерно ( както искам от есента да я пускам) ми се струва, че ще е късно.
Опитните- дайте акъл. А ако вече темата е обсъждана и съм изпуснала - извинявайте.
Kато те пусне системата да кандидатстваш, трябва да избереш желаните градини в желания ред - има + 3 т. за първо желание; +2 т. за второ; + 1 т. за трето. Хубаво е да направиш това преди първото класиране за годината, което вероятно ще е февруари или март.  Peace
Глутенът при дъщеря ми го въведох с овесена каша - първо 1-2 лъжички, после 2-3 лъжички и т.н. постепенно. С Ники пак така смятам. Peace

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 20:33 от tini-mini

# 643
  • София
Алиска много бърбори, но изобщо не иска да се върти. Има ли и други такива мързеланковци  newsm78 Иначе ако я сложа по корем надига гъзето и се опитва да пълзи.
Напоследък се буди много рано към 5- 6 ч. и не изглежда зъбки да я мъчат, а просто е гладна. Чудя се дали да не слагам по малко каша в млякото. Кажете моля, който прави така - каква каша слагате и с какъв биберон я давате?

# 644
Мами, вие като приготвяте каша после затопляте ли я? Правя сега една оризова, безмлечна на Милупа ама се чудя студена ли да му я давам? То и другото ядене като му правя обикновено изстива докато яде ама знам ли? newsm78
А, мамите, които още кърмите, по колко пъти на ден се кърмите? Аз му давам твърда храна на обяд, а от вчера и към 17ч. следобяд и го кърмя по шест пъти през деня. Чудя се да намалявам ли кърменията?

Общи условия

Активация на акаунт