На половин година стана АПРИЛската дружина - 8

• 27 202
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • София
iovinka - киселото мляко не се ли въвежда поне след 8м(даже 10м)  newsm78 ... а и в този ред масло, сирене, извара и после киселото мляко  newsm78.

Това, което аз знам за последователността при въвеждането на млечните продукти, е кисело мляко, което може да се предложи от 8-мия месец нататък, извара, сирене, кашкавал, прясно мляко. При обременоност/наличие на алергии даването на млечни продукти се измества за след навършване на 1 година. Лично аз кравето масло вече съм го въвела - слагам по малко в елдата, киноата и крем супата.

Ние се кърмим многократно и денонощно, през нощта - според зависи по един, два, три пъти. От другата храна хапваме символични количества с краткотраен интерес. Като цяло при нашето захранване Алина предпочита храната, която може да хапва с ръце пред тази, която й поднасям с лъжица. Лъжицата пък държи да я хване и сама да си я напъха в устата. Аз само я пълня и поднасям към нея и разбира се не я пускам въобще - контрол на този етап трябва да има иначе мазалато ще е голямо  Mr. Green Вероятно затова детето препочита яденето с ръце - там има по-голяма свобода и самостоятелност.

Не виждам нищо чудно в това, че на 10-11 месеца децата все още предпочитат кърма - така или иначе до 1 година млякото - майчино или адаптирано - си остава основната храна за бебетата. Пробвала съм да предложа на Али твърда храна когато е гладна, преди да я накърмя - факт е, че избутва лъжицата или парчетата сварени зеленчуци, обръща се към гърдите ми и търси да суче.
След като я накърмя, правя пауза около 20-30 минути и отново предлагам твърдата храна - е, тогава вече й обръща внимание, но то не е за наяждане, а по-скоро за замезване  Joy

А за реакцията на педиатъра, за която pinzi пише - няма нужда да коментирам. То по-добре да се смееш, иначе трябва да плачеш. Факт е, че в България все още има много малко педиатри, които могат да реагират адекватно и дадат правилен съвет относно кърменето.

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 19:14 от froh

# 691

Ами питай го тогава като се захранва едно бебе така хард с антибиотик и лека ръка има ли смисъл да го пази майката изобщо от нещо или след едно такова захранване и оцеляло бебе може да се дава наред  Rolling Eyes

# 692
didi666 ,млякото също е немско,по състав е почти като ХИП-розовия,само няма пребиотиците. Поне за Мая се оказа добър вариант.Продават го в дрогериите на ДМ.В нета има повече инфо,а май тук има и такава тема newsm78

# 693
  • В сърцето на един мъж
Марини, душа аз пък разбрах точно обратното, че бабата и дядото трябва да са безработни и да са записани в бюрото по труда newsm78 не знам къде може да се провери със сигурност как са нещата. Иначе аз май през април ще го прекъсвам майчинството ако не успея да го прехвърля, че шефа ми вика - стиснал съм заби и те чакам. Hug а и то втората година нали се получава минималното майчинство, с което не знам как ще се справям
Душа аз изпих 4 хапчета Достинекс - през ден. Сравнително добре мина. Единствено имах силно главоболие - направо ужасно на моменти. Но с гърдите сега съм добре, при цедене не излиза и капчица кърма.Червените петна и лилавите стрии изчезнаха а си повъзвърнаха и формата.
В нашата кухня - не ми казаха за бурканчета, иначе другите неща са тези.
lunhua - мерси душа за отговора

Момичета някоя от вас давала ли е канонила за зъбите или нещо такова, че не съм сигурна дали правилно запомних името. Ама било много добро, че аз вече с тези горните зъби направо  #Crazy

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 20:34 от didi666

# 694
и аз така с 2 хапчета за 2 дни си спрях кърмата  и нито гадене нито главоболие! Peace

# 695
tini-mini Давам оризова безмлечна каша на Милупа, ама сега като каза ти нещо се осъмних и отново прочетох упътването. На кашата пише да се превари вода и да се остави да се охлади, та това охлажадане аз съм си го взела за студена вода, но както и да е правя си му го топличко.
froh Същата работа сме и ние: то като ми задърпа лъжицата и зор да си я управлява сам, ама къде в устата, къде за "външна употреба", омацваме пейзажа всячески. Ама зора за лъжичката е понеже е силиконова и той си чеша венците с нея, а за яденето хич не му пука. Абе като почнах да го захранвам си папкаше нормално, а сега  с хиляди увертюри.

# 696
didi666, Chamomilla се казва! Това e латинското наименование на лайката - хомеопатично е на Боарон! Мисля, че се даваше 15 потенция, но в аптеките знаят по-добре! За майчинството - прочетох тук!
И аз пих второ хапче и имам още две, но нямам никакви странични ефекти и дефекти!
Лека нощ! Hug

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 22:35 от marini

# 697
  • София
Nio, на практика и Али приема лъжичката повече, заради възможността да си чеше венците  Grinning. Като си я вкара в устата, поема част или всичко от съдържанието на нея, след което усърдно започва да си почесва венчите и точи единствените два зъба. Аз я оставям за малко да го прави, след което и я вземам, за да мога да сложа отново нещо в нея - все пак да не се отклоняваме от основната тема  Mr. Green

# 698
Хомеопатично при никнене на зъбките Калкарея Фосфорика 9 разреждане 2 пъти по 3 зрънца... но все пак е добре да се консултирате лично с хомеопат. Препоръча ми го позната майка, но не съм давала... А който иска да спира кърма Рицинус Комунис 30 разреждане...разреждане 5 помага за увеличаването, ама по голямото число - спира...
Аз с цедене не си помагам, ама пия сминдух, БГ лактогонния чай и хомеопатични... и мноооого вода. За сега удържам фронта с едно дохранване

Тези ДЕТСКИ КУХНИ не готвят ли с ПРЯСНО МЛЯКО ТАМ? Една мама взима от държавната, то в Сливен друга няма, ама на прясно мляко ми миришат киселите и пюретата, а е рано уж #Crazy

От кашите освен елда и ориз на хип сега ползвам една млечна, тя е с преходно мляко и е много вкусна, добавям малко плод и става върха... това в случаите, когато ме мързи да правя кисели...Овесената каша домашно производство също става много вкусна, аз лично ям овесените ядки с масло и сирене като попара. Днес пробвах малката така, но с извара и не и хареса, та и направих друга с плодове...Така и се отпуши коремчето че няма друго сменяне на памперси а за мирзмата да не говорим... #Crazy

# 699
  • В сърцето на един мъж
Марини Мерси, прочетох за прехвърлянето. Стискам палци да приключиш с хапчетата без странични неразположения Hug

Лека нощ на всички

# 700

Момичета някоя от вас давала ли е канонила за зъбите или нещо такова, че не съм сигурна дали правилно запомних името. Ама било много добро, че аз вече с тези горните зъби направо  #Crazy

Давала съм на големия. Не беше чудо на чудесата. Все си ги боли.
На малки я не съм купувала.
За лайката четох, че е леко подтискаща растежа. Някой да знае нещо? Дават я често на бебета?

# 701
  • Бургас
Хич не ми се вявжа лайката да подтиска растежа...било то малко или много. По скоро ми се струва, че някой прекаляват доста със това може, онова не може, защото на стринката, вуйчото, че неговия дядо, еди какво си... От 1 месец в детските чайове има лайка и ако беше  така, нямаше да се купуват и вредата от тях щеше да е известна на повечето хора.Поне така мисля аз  Wink За срещата ще закъснея, затова ако може някой да ми даде тел. на лични, ако не ви намеря да звънна Simple Smile  Янито е вече добре (пу пу пу). Кърмата, аз сама си я спрях, всмисъл без хапчета. Започнах да се цедя 1-2 пъти на ден, на следващия ден 1 път и после само ако ме заболят по малко. Не съм имала проблеми, но много рядко, може да се изцеди капичица  Peace

# 702
  • София
Марини, душа аз пък разбрах точно обратното, че бабата и дядото трябва да са безработни и да са записани в бюрото по труда newsm78 не знам къде може да се провери със сигурност как са нещата.
или да са на трудов договор или да се регистрирани в бюрото по труда т.е наскоро съкратени. ако са пенсионери някой ваш познат ги назначава във фирмата си за 1 месец (минимум) плаща им осигуровките през фирмата, вие си му давате парите на ръка за осигуровките и от втория месец излиза по майчинство.  аз се двоумя дали да се възползвам. от една страна си е чиста проба източване на НОИ (както и с осигуровките на 2000 лв преди раждането), ама пък от друга, ако бабата/ дядото наистина гледат детето - защо не. та дори и ако не го гледат, а го гледа детегледачка тези 240 лв са й едно 35-40 % от заплатата. ако не го прехвърлите ще вземате 50% от тази сума към вашата заплата. т.е 120 лв превеждани от НОИ. по едно време имаше ограничения т.е. от това прехвъряне могат да се възползват определен брой хора, докато им свършат парите по това перо. не зная как стои въпроса сега.

# 703
  • последна надежда
Добро утро,

Хайде пак да се видим в Южният парк! Според прогнозата няма да вали.
Вчера с Марк бяхме навън повече от 10 часа по мои задачки. Тази нощ младежа не се е будил за сукане и съм много свежарка.
Вчера малко кривнахме от заплануваното захранване, след въведен овес си хапна бисквитка, от тези които дават към кафето. Много добре се представи. Отгризва малко парче, дъвче и гълта. Ще повторя със сухарче, че в тая бисквитка има доста захар.

В детските кухни готвят с мляко и затова трябва детето да е захранено с всичко. Аз не мисля скоро да ги въвеждам и сигурно ще изчакам до 1г за детска кухня.

За сухото мляко, аз взех това на ДМ. Марк яде предимно техни каши, а те са направени с това мляко. За сега си стои. Мислех да слагам по 1л в овесените ядки, но той не ги хареса. 

# 704
Хич не ми се вявжа лайката да подтиска растежа...било то малко или много. По скоро ми се струва, че някой прекаляват доста със това може, онова не може, защото на стринката, вуйчото, че неговия дядо, еди какво си... От 1 месец в детските чайове има лайка и ако беше  така, нямаше да се купуват и вредата от тях щеше да е известна на повечето хора.Поне така мисля аз  Wink За срещата ще закъснея, затова ако може някой да ми даде тел. на лични, ако не ви намеря да звънна Simple Smile  Янито е вече добре (пу пу пу). Кърмата, аз сама си я спрях, всмисъл без хапчета. Започнах да се цедя 1-2 пъти на ден, на следващия ден 1 път и после само ако ме заболят по малко. Не съм имала проблеми, но много рядко, може да се изцеди капичица  Peace

ами доказано е  Peace но давам чай с лайка, те почти всички са с лайка Hug

Общи условия

Активация на акаунт