Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 801
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • софия
А заглеждала ли си сте  се по градинките. А з това лято имах възможност да прекарам 2-3 месеца при майка ми в провинцията. Става въпрос за парка на областен град. От стотици деца с придружител  , аз видях 2 мами на кръст. 98 баби -2 мами. Другата година моята 2 класничка ще бъде с придружител баба 99. Лятната ваканция е 102-3 дни , а годишния отпуск 20. Мен ме е гледала баба ми  лятото, майка ми ще гледа Габи , а аз внуците живот и здраве .

# 526
  • Пловдив
Е, майка ти МОЖЕ да ти гледа детето. Ами ако не можеше? Какво ще правиш?

# 527
  • Гърция
Според мен вариантите са два- майката не работи и си гледа децата или майката работи на достатъчно добре платена работа и децата ходят на детска градина- целогодишно или имат детегледачка.
Това е моето мнение, всеки трябва да си гледа децата сам. Бабите са си баби, а не домашни помощници Peace.

# 528
Да, някои баби имат възможност да гледат внуците, но далеч не всички са така.
Майка ми напр. още работи и да иска няма как да идва тук за по 3 месеца и да се грижи за тях.

Дали ние след време ще гледаме внуци... newsm78
Пенсионната възраст се покачва непрекъснато, ако работим до 70 ( ако сме живи), не виждам как ще стане. Така че, по-добре когато се планират деца, да се мисли. Едно време и нас са ни гледали баби, но времената бяха други.  Peace

# 529
Съгласна съм с Мила, този модел почва да изчезва.
Но е хубаво децата да прекарват време с бабите и дядовците, така се запазват семейните отношения Simple Smile

# 530
Ами да , помагат бабите. Живеем в една къща със свекърва ми. Малката я обожава. И тъй като аз съм страхлива, когато мъжа ми замине, аз се качвам при свеки. Но във всеки случай  би помагала ако се налага. Естествено ако живеех ме в различни къщи , щеше да е коренно различно. И тъй като мама си е в Бг, обожава малката, сега ще дойде, после ние ще отидем. И да съм в Бг , и да не искам пак би ми гледала и помагала ако се наложи. Има страхотен подход с малки деца.
Около себе си имам доста примери за това как се справят мами, които ходят на работа. С помощ от баби, детегледачки, напускане на работа и прочие. Не е лесно. Имам приятелка, която си остави детенцето малко преди годинката, за да заминат да работят за 9 месеца навън. Ами има ситуации и ситуации.

# 531
Е, майка ти МОЖЕ да ти гледа детето. Ами ако не можеше? Какво ще правиш?

Янтре, защо задаваш риторични въпроси?
Ясно е за всички - че ако не може - не може. Никоя майка не е поискала от майка си да напусне работа и да се сърди - ако бабата откаже! Айде, моля те...
В същото време защо след всеки пост, когато майка сподели, че се помага - се наместват веднага подобни реплики, така щото това предното да изглежда като каприз някак неправилен...

Няма лошо всеки да си сподели как е при него и защо е така, нали това е темата. Не е нужно да се водят спорове - ами ако, ама как и тн... Wink Защото всеки, дето се бие в гърдите, че е самостоятелен - съм на 101% сигурна, че не би отказал помощ - ако му се предложеше...

# 532
  • Пловдив
Ясно е за всички - че ако не може - не може. Никоя майка не е поискала от майка си да напусне работа и да се сърди - ако бабата откаже! Айде, моля те...
Я се поразрови по-дълбоко в "семейни отношения", точно такива изказвания съм чела там.

# 533
Я се поразрови по-дълбоко в "семейни отношения", точно такива изказвания съм чела там.

Възможно е, но пак е в ъпрос на обстоятелства. Защото майката на една позната - напусна работа, за да гледа внучето, което има специфични особености, след като се оказа, че майката може да изкарва повече пари, ако работи. Недей така заклеймява, не знаеш какво е в домовете на хората.

Но всъщност това са сем.отношения - да, защо трябва да се бъркаме в тия на околните и да подпитваме злорадо...

# 534
  • софия
Мама почина внезапно,когато синът ми беше на две седмици. SadНа баща ми по ред причини,които не искам да изброявам,не мога да разчитам за помощ.
Свекърите пък нямат никакво желание,да не говорим,че цари пълна незаинтересованост за децата ни.Това обаче не важи за детето на зълва ми,разбира се.
Така,че с мъжът ми абсолютно сами си гледаме децата и никога,никой не ни е помогнал дори за 15 минути.

# 535
Мама почина внезапно,когато синът ми беше на две седмици. SadНа баща ми по ред причини,които не искам да изброявам,не мога да разчитам за помощ.
Свекърите пък нямат никакво желание,да не говорим,че цари пълна незаинтересованост за децата ни.Това обаче не важи за детето на зълва ми,разбира се.
Така,че с мъжът ми абсолютно сами си гледаме децата и никога,никой не ни е помогнал дори за 15 минути.
Как се решихте на второ...Понеже и на нас никой не ни помага, та знам за какво говориш Simple Smile
Помощ ако супер нещо се наложи, имам приятелка без деца. Срещу заплащане я викам.

# 536
  • софия
Цитат
Как се решихте на второ...Понеже и на нас никой не ни помага, та знам за какво говориш
Ами,какво да ти кажа...................Трудно,но и двамата искахме да имаме две деца. И решихме докато още съм на бебешка вълна да си отгледаме и второто,че после я се решим,я не. GrinningПо-точно аз.
Но си е голям гърч. Mr. Green

# 537
Помагат когато могат,понеже ходят на работа .

# 538
Помагат при всяка възможност,но общо взето се справяме сами...свиква се Peace

# 539
Моите родители помагат много, но все пак ходят на работа и аз гледам много рядко да ги занимавам. Сега малкия доста боледува и за да не взимам постоянно болнични се редуваме. Но и баба ми доста помага.

Общи условия

Активация на акаунт