Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 792
  • 749
  •   2
Отговори
# 540
# 541
Разбирам ви напълно.Особено като виждаш,че гледат или  помагат на брат ти или сестра ти с децата , а ти "може да се справиш,децата не са свикнаки с нас,какво да ти пречим?,"тогава бяс те хваща и ти идва  да се запиташ newsm78,какво става?
Едните са внуци,другите не са.А ако пък правят разлика между децата на един родител,още по гадно,нали?

# 542
  • София
Преди години, когато сестра ми роди първото си дете знам майка ми колко й помагаше, няма значение че беше работеща баба, когато сестра ми кажеше майка си взимаше отпуск за деня и гледаше мъничето. За съжаление тя почина и сега когато аз родих няма мама. Сестра ми идва да ми помага, но не е същото. Свекървата пък никаква я няма. Идва до сега два или три пъти, през което време изреди какво не правя правилно (лошо е че не давам вода, лошо е че не е облечена с вълнено и т.н.) и толкова. А не, не е толкова отчетоха се с някой лев. Хубавото при мен е че знаех предварително какво ме чака- да си налягам парцалките и да се справям колкото мога. Не се оплаквам радвам се на грижата по малката. Ако някой ми предложи да сготви вместо мен или да разходи бебка а аз да отида да се подстрижа например не бих отказала, но ако някой иска да ми я вземе за повече време- знам баби и дядовци, които гледат внуците със седмици и месеци - не бих се съгласила.

# 543
  • Пловдив
lilly74, стягай се и се оправяй, едно, че явно няма кой, второ - бебе на два месеца какво пък толкова има за гледане и за помагане?!

# 544
lilly74, стягай се и се оправяй, едно, че явно няма кой, второ - бебе на два месеца какво пък толкова има за гледане и за помагане?!

Дори и майката е човек и понякога има нужда да остане сама за час, два. Не че иначе ще пукне!

# 545
Бабите и дядовците помагат и то много, мога да разчитам, че като са свободни ще я гледат. Свекърва ми почти всяка вечер като се прибере от работя я взема при тях да си починем ние (в един блок живеем), майка я взема в дните, в които почива преспива у тях и ми я връщат на другия ден. Благодаря им всеки ден, че ми помагат толкова много.

# 546
  • Пловдив

Дори и майката е човек и понякога има нужда да остане сама за час, два. Не че иначе ще пукне!
Чудно, как не съм пукнала Simple Smile Сега сериозно - има нужда, има, ама децата не ги правят бабите Simple Smile
Бащата да си попрегледа детето, да поизлезе майката. Когато му е удобно, вечер ли, през уикенда ли.

# 547
Абе не знам какъв ти е мерака ти да редиш времето на другите!
Ясно, за теб разбрахме, че е мръсно да ти помогнатродителите. Остави сега другите - да си кажат как го мислят, стига налага нон стоп усещането си, че не трябва!

# 548
Моето дете бее с ужасни колики, плачеше 24/7. Така 6 месеца.
Нямах време зъбите си да измия. Тогава исках и имах нужда от всякаква помощ.
Но в крайна сметка сама се оправих.

# 549
  • Пловдив
Абе не знам какъв ти е мерака ти да редиш времето на другите!
Ясно, за теб разбрахме, че е мръсно да ти помогнатродителите. Остави сега другите - да си кажат как го мислят, стига налага нон стоп усещането си, че не трябва!
Не е мръсно бе, и на мен понякога ми помагат. Ама като няма желаещи е безсмислено мрънкането из форумите.

# 550
Що да е безмислено ,помрънкваш ,пооплакваш се и  поолеква.
Не ,че аз в конкретния случай имам и най -малък повод за мрънкане .

# 551
  • Пловдив
Ми безсмислено е -  мрънкам, мрънкам, ама те бабите не четат форумите и не идват да помагат Laughing

# 552
Ми безсмислено е -  мрънкам, мрънкам, ама те бабите не четат форумите и не идват да помагат Laughing
То е безсмислено да пускаш теми с какво ви дразнят съседите - ама се изписват по 100 страници, нали!
Тук има заглавие - на което всеки отговаря, никой те не кара - да му правиш разбор на живота, времето или усещанията.

# 553
  • Пловдив
Ако не иска разбор - да не се изказва във форума, нали така? Щом се показваш тук - значи искаш разбор, одобрение или неодобрение.

# 554
Ако не иска разбор - да не се изказва във форума, нали така? Щом се показваш тук - значи искаш разбор, одобрение или неодобрение.

Joy  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт