Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 713
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Ама защо съпругата?!?! Свекървата е майка на мъжа и мъжът трябва да комуникира с нея!

# 661
  • София
Ами защото явно не е оправил въпроса преди да замине, сега от чужбина да се обади да помоли майка си ли? И по принцип ако отношенията са им достатъчно нормални, не би трябвало да е проблем да каже жената на свекърва си, изнемогвам, ще дойдеш ли за седмица при мен.
А пък ако отношенията им не са такива - винаги може да помоли и майка си, да вземе една отпуска да дойде...

# 662
Мъжът ми си се връща редовно - пътува и се връща през 4 дена на всеки 10. Там е и тъпото на цялата ситуация - осъзнавам, че свекърва ми не може да идва и да си отива на всеки 10 дена и не го и искам.  Crazy
Майка ми непрекъснато пита дали искам да дойде да ми помага, но тя работи на граждански договор и няма платен отпуск. При всички случаи ще си вземе неплатен след като родя, а предвид факта, че свекърва ми в момента не е ангажирана, ми се струва направо срамота да карам майка ми да взима неплатен отпуск, щото другата баба не се сеща. Още повече, че сега по Великден свекърва ми ни каза в пряк текст да не разчитаме на нея лятото, когато се роди бебето, защото ще бъде много ангажирана.  Confused
Не мисля, че знам какво си мисли свекърва ми, само предполагам. Но все пак за разлика от вас, тя познава в детайли ситуацията ни, ангажиментите ни и натовареността, аз познавам нея, та не мисля, че толкова не може да се сети, че бих имала нужда от помощ.
(В същото време, свекър ми се сетил, че му се приходило до Германия и видиш ли при следващото си пътуване мъжът ми ще го взима със себе си. Това, например, мен ме натоварва допълнително, защото свекър ми трябва да дойде на предния ден у нас, аз трябва да го посрещна, на другата сутрин трябва да ги изпратя и двамата и да оправям след двама човека, на прибиране също ще трябва да посрещна още един "гост", който още за една вечер ще остане в къщи. Тя дори за това пътуване не ме е питала дали имам нужда от помощ, за да посрещам и изпращам мъжа й, който "е решил да се поразходи".  Close)

Аз затова и пуснах тук въпроса си, да си сверя часовника. Може би моя бременен мозък преекспонира повечко нейната незаинтересованост.  Embarassed Може би пък, не иска да се натрапва, както предположи някой по-горе.
Така или иначе, като се познавам каква съм няма да й се обадя и ще си се товаря сама като магаре и ще си мрънкам....  ooooh! Crazy  Embarassed

# 663
  • Пловдив
Продължавам да твърдя, че ако искаш нещо, мъжът ти трябва да се разбере с родителите си.

# 664
  • София
Аз затова и пуснах тук въпроса си, да си сверя часовника. Може би моя бременен мозък преекспонира повечко нейната незаинтересованост.  Embarassed Може би пък, не иска да се натрапва, както предположи някой по-горе.
Така или иначе, като се познавам каква съм няма да й се обадя и ще си се товаря сама като магаре и ще си мрънкам....  ooooh! Crazy  Embarassed
Преекспонираш  Peace

# 665
  • София
Има такива хора, които наистина не желаят да се натрапват, не биха отказали да помогнат, ако им го каже някой в прав текст, но докато отсрещното поведение е, аз си се справям(т.е. липсва  молбата - помогни ми), няма и да предложат помощ.
Та  питай я, най-лошото, което може да се случи е да ти откаже и да не се промени нищо в ситуацията ти.

Все пак ти казваш, че до сега  ти е помагала и с детето, гледали са го за по няколко дни, ти ходиш ли да й помагаш с посрещането на детето ти при нея, ден по-рано примерно? Честно... това си е направо издребняване. Колко толкова ще те натовари едно преспиване на свекъра ти и колко е по-различно той там ли ще е или не, освен, че ще имаш едни чаршафи да му приготвиш и изпереш след него? А и мъжът ти няма да е на луната в този момент....

И сега сигурно много ще се засегнеш, но винаги ми е било чудно, хора, на които им тежи и едвам се справят с гледането на едно дете и имат нужда от помощ за него дори, защо решават, че трябва да имат и второ и трето и т.н., пък после седят и  се жалват, защо никой не им помага.... с най-добри чувства, просто наистина ми е необяснима ситуация.

# 666
Аз затова и пуснах тук въпроса си, да си сверя часовника. Може би моя бременен мозък преекспонира повечко нейната незаинтересованост.  Embarassed Може би пък, не иска да се натрапва, както предположи някой по-горе.
Така или иначе, като се познавам каква съм няма да й се обадя и ще си се товаря сама като магаре и ще си мрънкам....  ooooh! Crazy  Embarassed
Преекспонираш  Peace

И аз така мисля. Драмата с чаршафите за една нощ също е прекалена - ако на теб ти е проблем да приемеш свекъра си за една нощ, представи си как би се чувствала свекървата ти, ако трябва да гледа детето ти и да търпи капризите ти на бременна - това с най-добри чувства де, нормално е бременната жена е да капризна.

Говори със свекървата, де - и в Библията пише ''поискай и ще ти се даде'', а в конкретния случай ти си заинтересованата, така че какво лошо има да поискаш?! Най-много да поиска после да кръстиш бъдещото внуче на нея, ама нали знаеш - всяка помощ си има цена.

# 667
Определено преекспонираш, поговори със свекърва си. Тя може да знае ангажиментите ви, но не и до колко ви се отразява натоварването. А за свекъра ти, предполагам все пак не е член на кралското семейство, за да е такъв проблем едно преспиване  Peace

# 668
  • по пътя
Честно, не разбирам как някой ще иска свекито да идва да му помага, че и да се сърди, че не идва. Mr. Green

# 669
Явно наистина се навивам повече отколкото трябва. Да се надяваме, че е от хормоните на бременността и после ще ми мине  Laughing
Относно посещението на свекър ми, издребняване или не, неговите посещения ми тежат - не заради чаршафите, ни най-малко, а заради готвенето. За него яденето е особен ритуал, а на мен като цяло готвенето не ми е силна страна. Ще го изтърпя както всеки път, нямам избор, но както казах това ме натоварва допълнително в момент, в който имам повече нужда от разтоварване.
Angel_Dust, изказването ти за второто дете ми прозвуча доста непремерено. Когато сме решили да имаме второ дете нито съм предполагала, че бременността ми ще е по-тежка, нито, че на мъжът ми ще му се налага да пътува толкова често при това за доста дълъг период от време. Още по-малко пък съм се жалвала, че никой не ми помага - даже първият ми пост започва точно с това, че не можем да се оплачем от липса на помощ от страна на двете баби - помагат доколкото могат и сме били винаги доволни. Може би точно заради това ми е странно и сегашното поведение на свкърва ми и имам по-различни очаквания.
Честно, не разбирам как някой ще иска свекито да идва да му помага, че и да се сърди, че не идва. Mr. Green
Не искам да идва да ми помага, нито пък се сърдя, че не го прави - казах, че ми се струва нормално да ме попита имам ли нужда от помощ или не. Коментирахме го с мъжа ми и неговото мнение беше различно от моето - това реших да проверя. Разбрах вече, че явно в моя телевизор е повредата.

# 670
Болната ми тема  Cry И аз се моля само да съм жива и здрава, защото това дете единствено на мен може да разчита!
Много ме е яд, защото от бебета и аз и ММ сме оставяни с месеци при баби, докато същите тези хора (и моите и неговите родители) сега са на принципа "който има деца да си ги гледа"  Close  удобно забравили какви са били преди >.<
И то при условие, че са пенсионери ( само свекърът работи).
Аз никога не съм искала да го оставям с дни, но дори за лекар, зъболекар едва съм се измъквала, дори когато живехме със свеки, защото "меренето" на улиците с приятелки" ѝ е било по-важно!
Отделно за разходка сама с него беше казала, че не можела, защото като ревнел как щяла да го успокоява  Shocked
 А и моите родители тогава един път не се обадиха да кажат "ела, та да видим детето"  Close
Малкият е единствен внук засега и на двете фамилии, аз даже съм едно дете!
Отделно и другите им простотии, та затова избрах да се дистанцираме и само с родата на свекъра общуваме често, защото хората постоянно ни търсят и са загрижени за нас!
Но нищо, аз съм си казала, че ще съжаляват един ден  и ще им се върне Twisted Evil

# 671
Ей, най-после в този форум да се започне писането, че е нужна помощта на бабите и дядовците. А то преди само се пишеше как майката и таткото абсолютно винаги, при всякакви обстоятелства се справят сами и нямат нужда от помощ. Simple Smile

# 672
  • София
BAN - знам, че звучи грубо, ясно, че никой не може точно да предвижда бъдещето, като прави планове, но все пак решението е било ваше, а ти явно виниш жената, че не си предлага помоща, обаче и не искаш да паднеш по гръб и да я помолиш сама... ситуацията е - или я помоли в прав текст (ти или мъжът ти) или изобщо не го мисли и  не я обвинявай, защото както и сега да го пишеш, след няколкото твои постове това излиза, все пак като отношение към жената.
Преди като сте го оставяли голямото дете при тях тя ли е предлагала или вие сте питали ще поеме ли?
Иначе за гостуването на свекъра може да поръчате храна някаква с доставка или да предложиш на мъжът ти поне  на тръгване занатам да го изведе на ресторант и да ти остане само посрещането навръщане (когато сигурно все пак ще са изморени от път и няма да им се  шматка по заведения). Или мъжът ти да сготви първата вечер, като дойде при вас, той поне трябва да най на ясно с твоето положение и с радост да те отмени.

# 673
Винаги свекърва ми е изявявала желание да гледа детето - и при тях на гости, и ако се е налагало у нас (т.е. в този случай тя е  питала искаме ли да помогне и е идвала у нас да го направи - да го гледа, когато е болен, когато се е налагало да отидем някъде двамата и т.н.). То и заради това ми е странно и неприятно, че сега не обелва и дума по повода.  Tired
На майка ми по-съм си позволявала да й го натрапя през лятото, за да използваме морето (не че тя се е опъвала, де  Simple Smile).
За свекър ми няма да ви отегчавам с подробности, но общо взето той е доста патриархален тип и не признава много-много варианта "да помогнем на булката". Ще се оправя, няма да ми е за първи път (най-вероятно няма да е и за последен), просто в съвкупност с останалата част от обстоятелствата ми "кипна тенджерата".  Peace

Angel_Dust, сега пак ти прочетох мнението и се замислих - наистина я обвинявам в себе си, а и пред мъжа ми, за поведението й през последните месеци и отношението й в конкретната ситуация.  Confused
Скрит текст:
А темата за второто дете при нас е много дълга.....

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 22:14 от BAN

# 674
Винаги свекърва ми е изявявала желание да гледа детето - и при тях на гости, и ако се е налагало у нас (т.е. в този случай тя е  питала искаме ли да помогне и е идвала у нас да го направи - да го гледа, когато е болен, когато се е налагало да отидем някъде двамата и т.н.).

Натоварваш се излишно и сама си създаваш проблеми. След като свекърва ти не се е скатавала и е показвала желание да помага, какъв е проблемът? Винаги само и единствено тя ли трябва да поема инициативата?

Общи условия

Активация на акаунт