Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 839
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Божееееееее, какви са тия златни хора? Аз не познавам такива в радиус от 5-10км, за съжаление.

# 481
Баща ми е далече, децата почти не го познават. Въпреки че му имам вяра не са оставали само с дядо си никога. От другата страна са свекърите, тези хора са ми помагали и продължават да го правят. Вечер след работа свекърва ми ги извежда, събота и неделя когато има възможност също може да е за 1-2 часа, но децата много и се радват и чакат с нетърпение баба  Grinning Случвало се е да помолим с мъжа ми да излезем някъде само двамата вечерта и тя да остане с тях дори без предупреждение. Макар че за 2 години тези късни излизания се броят на пръстите на едната ръка аз съм спокойна и благодарна за помощта. Свекърва ми е споделяла че за нея е удоволствие а не задължение времето прекарано с внучките, затова не и тежало сутрин да става в 5-6 за да сготви вечерята а вечер да не бърза към къщи а към внучките  Simple Smile Миналото лято сестра ми като роди тя пое малките за седмица, да мога аз да помогна на сестра си първите дни. И двете години откакто ги има на Нова година са утях, за да можем да празнуваме спокойно с баща им  Simple Smile

Пукам се от завист  Mr. Green Close Много се радвам за теб, на мен такова нещо не може да ми се случи, за съжаление

# 482
А пък на мен ми е странно защо из форума - ако някои каже, че получава помощ - веднага се определя, че му подгъзуват първо, второ са несамостоятелни, трето - експлоатират  старите си роднини, вместо същите да си гледали себе си...и не може да се разбере, че има и възрастни, които с кеф гледат внуци и не им тежи ... Thinking

# 483
А пък на мен ми е странно защо из форума - ако някои каже, че получава помощ - веднага се определя, че му подгъзуват първо, второ са несамостоятелни, трето - експлоатират  старите си роднини, вместо същите да си гледали себе си...и не може да се разбере, че има и възрастни, които с кеф гледат внуци и не им тежи ... Thinking
Защото го казват хора на които няма кой да им помага и за собствено успокоение се бият в гърдите, колко са самостоятелни и борбени. И сигурно ако някой им предложи помощ, те ще откажат  Thinking.Ако детето ми е на ясла, може, но ако го гледа майка ми например - не е добре, защо каква е разликата кой го гледа и какво от това ме прави по-малко майка.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 10:01 от mibobo

# 484
  • София
А пък на мен ми е странно защо из форума - ако някои каже, че получава помощ - веднага се определя, че му подгъзуват първо, второ са несамостоятелни, трето - експлоатират  старите си роднини, вместо същите да си гледали себе си...и не може да се разбере, че има и възрастни, които с кеф гледат внуци и не им тежи ... Thinking

Защото завиждат!  Mr. Green И, както има една приказка - "Гроздето е кисело"....
Да имаше кой да ми помага на мен, нека съм несамостоятелна и експлоататорка  Simple Smile

# 485
При нас нещата са ОК в това отношение. Е ,не става пожелание , но и на това съм доволна ! Мога да разчитам изцяло на тях , като гледам да не ги претоварвам- и те имат нужда от почивка .

# 486
  • софия
Цитат
Защото го казват хора на които няма кой да им помага и за собствено успокоение се бият в гърдите, колко са самостоятелни и борбени. И сигурно ако някой им предложи помощ, те ще откажат       
Ааааааа,не така! NaughtyЧе съм борбена,борбена съм,ама нямам друг избор.Но не бих отказала помощ,стига да има,кой да ми предложи.За съжаление обаче няма.

# 487
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Баща ми е далече, децата почти не го познават. Въпреки че му имам вяра не са оставали само с дядо си никога. От другата страна са свекърите, тези хора са ми помагали и продължават да го правят. Вечер след работа свекърва ми ги извежда, събота и неделя когато има възможност също може да е за 1-2 часа, но децата много и се радват и чакат с нетърпение баба  Grinning Случвало се е да помолим с мъжа ми да излезем някъде само двамата вечерта и тя да остане с тях дори без предупреждение. Макар че за 2 години тези късни излизания се броят на пръстите на едната ръка аз съм спокойна и благодарна за помощта. Свекърва ми е споделяла че за нея е удоволствие а не задължение времето прекарано с внучките, затова не и тежало сутрин да става в 5-6 за да сготви вечерята а вечер да не бърза към къщи а към внучките  Simple Smile Миналото лято сестра ми като роди тя пое малките за седмица, да мога аз да помогна на сестра си първите дни. И двете години откакто ги има на Нова година са утях, за да можем да празнуваме спокойно с баща им  Simple Smile

Пукам се от завист  Mr. Green Close Много се радвам за теб, на мен такова нещо не може да ми се случи, за съжаление

И аз завиждам. Благородно, де.  Hug На нас никой не ни помага, въпреки че родителите ми живеят в съседния вход.  Confused

# 488
Аз искам да попитам - тези родители, които не помагат - защо го правят според вас това?
Искам да кажа - от преди ли нямате такива добри отношения, половинките ли не харесват или...просто така?

# 489
  • София
Просто така  Simple Smile

# 490
  • София
Ами, viliko, нали знаеш, че като не искаш да направиш нещо си намираш причини. Wink Ако пък имаш желание- намираш си начини. Отношенията може да са прекрасни , обичат внуците си, обичат и зетя/снахата.....но все нещо друго изкача. Един път е отдалечеността, другия път е някаква заетост, след това нещо друго...месеците си текат, после годинките, децата растат и в един момент самите те/децата/ не желаят да имат кой знае какви контакти с бабите и дядовците си. Искат си мама и тати и това е. Wink Първоначално тежи, после се опитваш да говориш с бабите и дядовците, после им се сърдиш, докато в един момент разбираш, че те обичат внуците си, но дотам. И се примиряваш....но отвътре пак ти тежи.

# 491
Да...Разбирам аз, но все пак...може би понеже аз имам една напълно всеодайна баба /прабаба на детето/ и...Но като се замисля - моята майка - която работи - никога не би могла - дори да иска - да ме отмени, защото просто не може да си позволи да отсъства от работа, а отпуски взима накъсано едва едва...

# 492
  • София
Разбира се, че има значение личната заетост на бабите и дядовците. Peace Но аз не говоря за гледане на внучетата, аз говоря за поддържане на емоционална връзка, за изграждането и всъщност и след това за поддържането и. И не мога да бъде убедена, че е нормално да я няма тази връзка.

# 493
Разбира се, че има значение личната заетост на бабите и дядовците. Peace Но аз не говоря за гледане на внучетата, аз говоря за поддържане на емоционална връзка, за изграждането и всъщност и след това за поддържането и. И не мога да бъде убедена, че е нормално да я няма тази връзка.

Еми би трябвало да я има, разбира се! Но това е друга тема, различна от темата  Laughing

Мен по-скоро ми беше и нтересно защо някои баби отказват, ако имат възможност? Защото отговори - няма да гледам внучето, щото сериала ми е по-важен някак...ми убягва като цяло тогава връзката в това семейство...

П.П. И да те попитам - ти съвсем сама ли се оправяш с всичко? Помощ като чета - май нямаш...което пък е жалко, особено във вашия случаи, когато грижите са в повечко  Tired
Но всъщност ти си достатъчно силна, така че  Hug

# 494
  • София
Вилико, ами ако имаш баба и дядо дейни хора, млади пенсионери, взели да се занимават с неща безкрайно дълго време отлагани и така...
Моите родители и родителите на съпруга ми ни помагат. Не с постоянно гледане, но когато се налага да отида на лекар, на родителска среща, а мъжа ми е на работа и т.н. никога не са ми отказали. И децата ги обичат.
Но ето - това лято баща ми се зае да осъществи своя мечта, наложи се майка ми да му помага и аз останах без помощ. Не му се сърдя никак, нормално е да гледа своите си неща, но признавам, по-хубаво щеше да ми бъде ако ми бяха на разположение.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт