Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 721
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Натоварваш се излишно и сама си създаваш проблеми.
Така е, осъзнавам го, но не мисля, че ще направя нещо - поне не и преди да родя.  Rolling Eyes Но поне, чувайки вашите мнения, ще спра да споря с мъжа ми, че съм права.  Peace

# 676
Натоварваш се излишно и сама си създаваш проблеми.
Така е, осъзнавам го, но не мисля, че ще направя нещо - поне не и преди да родя.  Rolling Eyes Но поне, чувайки вашите мнения, ще спра да споря с мъжа ми, че съм права.  Peace

По-добре вместо да спори с теб, мъжът ти да каже на майка си, че имаш нужда от помощ.

# 677
Бях в майчинство 1 месец, после започнах работа.През цялото това време майка ми ми е била опора и тя през цялото време, когато съм била на работа е гледала детето ми - вече на годинка и половина. И до днес продължава да ми помага за което ще съм й вечно задължена!

# 678
  • София
Мол Фландърс именно за това зрънце помощ говоря. Обичам си детето и не ми тежи да го гледам, но когато се напрягам с умствена работа и същевременно трябва да се грижа за нея - просто изпушвам. Изнервям се, доревава ми се и обикновено се изпокарвам с мъжа ми.

Предполагам не обвиняваш за това родителите си и тези на мъжа си? В крайна сметка, човек сам решава дали да има деца и кога в днешно време. И дали, докато има деца, може да работи, да учи, или пък трябва да си стои вкъщи и да си ги гледа. Защото ако няма кой да помага, това е най-реалистичното решение.

# 679
  • Пловдив
Ей, най-после в този форум да се започне писането, че е нужна помощта на бабите и дядовците. А то преди само се пишеше как майката и таткото абсолютно винаги, при всякакви обстоятелства се справят сами и нямат нужда от помощ. Simple Smile
Не, не е нужна, под нужна разбирам въпиюща необходимост. Може да се отгледат деца и без помощ от баби. Но е приятно когато я има. Много даже е приятно.

# 680
Помагат и съм благодарна. Гледаме да не ги натоварваме, големия поотрасна и не иска да ходи при баби и дядовци. Забелязвам, че проявяват изключително внимание към малкия, според мен гледат да му се порадват докато е малък. Имам приятели, на които и на двамата родителите са починали още преди да им се родят децата. На тях им е мъчно, че децата им не знаят какво е да имаш баба и дядо. Според мен това е важна връзка, чиято липса оказва влияние на децата.

# 681
Аз пък не мога да проумея как може да не ти трепва ей тъй малко сърцето за внучето  newsm78
Аз ако моето дете дай Боже има деца, каквато и да е снахата както се казва Wink не мога да си представя да не се интересувам и да не искам да виждам внучето (внучетата).
Но явно има студени хора, чиито сериали, разходки са им по важни за съжаление. Обаче както казва една моя приятелка-те по-млади няма да станат и някой ден ще искат контакт , ама ще е късно  Naughty

# 682
  • София
То има общуване с внуци и без помощ в отглеждането им Wink

# 683
  • Пловдив
То има общуване с внуци и без помощ в отглеждането им Wink
Мен питай по въпроса Simple Smile

# 684
Аз затова и пуснах тук въпроса си, да си сверя часовника. Може би моя бременен мозък преекспонира повечко нейната незаинтересованост.  Embarassed Може би пък, не иска да се натрапва, както предположи някой по-горе.
Така или иначе, като се познавам каква съм няма да й се обадя и ще си се товаря сама като магаре и ще си мрънкам....  ooooh! Crazy  Embarassed
Преекспонираш  Peace
И аз мисля, че правиш погрешни драми в случая. По-лошото е, че си предубедена.
Моята свекърва стъпва около нас на пръсти и мен лично това хем от една страна ме дразни, но от друга знам и причината й да не иска да се натрапва. Там проклетията в отношенията е от страна на синът.
И моята майка държи на личното пространство на моето семейство, но ми е майка и може да рискува да се сблъска с ръбатия ми нрав. Този на зет й е много по-гладък, но пък тя си комуникира с мен основно. Със зет й просто се разбират с поглед. 

# 685
  • София
Каквото и да си говорим, винаги сме предубедени към свекървите. Мъжките майки забравяме, че сме част от групата. Simple Smile

# 686
Каквото и да си говорим, винаги сме предубедени към свекървите. Мъжките майки забравяме, че сме част от групата. Simple Smile

Най-често и двете страни са предубедени.  Peace

# 687

Така е, взаимни са нещата....

# 688

Така е, взаимни са нещата....
По-скоро ние - жените, обичаме някой сам да се сеща какво си вихрим в главите, докато си мълчим. Затова и животът на мъжете е много по-опростен. 

# 689

По-скоро ние - жените, обичаме някой сам да се сеща какво си вихрим в главите, докато си мълчим. Затова и животът на мъжете е много по-опростен. 

И това е вярно. Поне аз съм такава. И аз като BAN искам не аз да моля за помощ, а да ми я предлагат. Но си давам сметка, че съм мнителна и чепата и така не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт