Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 675
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Едно е за няколко дни, друго е за постоянно  Peace
Глупости, да не мислиш, че ако се премести в Япония някой ще съобрази националните нрави с него!? Жена му вкъщи - да, по хотели и другите места за настаняване - не.

# 721
Не казвам, че ще се съобразяват с него, но това не означава, че и човекът ще се промени особено  Peace

# 722
  • Пловдив
Не казвам, че ще се съобразяват с него, но това не означава, че и човекът ще се промени особено  Peace
Е тогава защо очаква да спрат!?????? Ти си дошъл в Бг, това е местна особеност.

# 723
От личен опит ти казвам, че с тези, с които се събираме тук отдавна съм им обяснила, че някои неща са ми неприятни. Повечето разбраха и се съобразяват с мен. Нямам намерение да им обръщам мирогледа.

# 724
Такаааа...
От понеделник имам и нова диагноза - начална ингвинална херния. Препоръки - да не се натоварвам, да не вдигам тежко, да почивам и т.н., и т.н. Свекърва ми вече знае...
Няма да коментирам ще поискам ли или не помощ, дали аз или мъжа ми, от кого ще я поискам и как, но, кажете ми, наистина ли е прекалено да очаквам в очевиден момент на нужда близък човек, човек от семейството ми, да ми предложи помощ, без да се налага да го моля?  Confused

# 725
За съжаление, понякога очакванията ни за "семейство" и това, което имаме като такова са различни.

Дано всичко е наред докрая, независимо как ще намериш начин и сили да се справиш Hug Hug

# 726
  • София
Ако се има предвид да дойде у вас за известно време и да помага в домакинството и с децата т.е. да нагоди живота си спрямо твоите нужди- да прекалено е да го искаш.
Ако се има предвид еднократно или спорадично взимане на децата от градина, да речем- не е прекалено очакването ти.

# 727
  • София
Е тя като е от друг град надали ще отскочи да прибере детето от градината само. Wink

BAN - стискам палци да всичко да е наред до края на бременността ти, пък по един или друг начин все ще се справиш, няма как... Hug

# 728
  • София
Аа от друг град... Значи остава остава да не очаква нищо. Аз не бих очаквала някой да идва да ми помага за децата от друг град. Нашите баби живеят на 200км. Никога на са били детегледачки, но и не смятам, че е длъжен някой да съобразява своето ежедневие с моето. Майка ми е пенсионер, не е като да няма време. Просо самата аз не мога да си представя някой да поиска от мен да оставя дома си и да ида да гледам неговия. Ако наистина имам нужда бих отишла при Планината(т.е. майка ми Simple Smile, не, че свекърва ми не би помогнала, но би ми било неудобно да я моля), но разбирам, че това не е вариант, а и при мен би бил , много краен такъв.
Нищо общо няма със случая на БАН, но е по темата...Имам едни познати, чиято баба идва от далече я за концерт, я просто за излизане. И аз обичам концерти ама... За мен е наглост това.

# 729
Geraldine, ти не си прочела явно предните ми постове...
Блгодаря за пожеланията, мислим варианти за справяне - уредих си болничен по-рано от предвиденото и майка ми ще идва в дните когато мъжа ми го няма... От другата рода не обелиха и дума....

# 730
  • София
Чела съм ги. Бях изключила, че не сте от един град в по-преден пост само, което автоматично ограничи отговора ми до "да нямаш очаквания".
Мое лично мнение е, че имаш помоща от родителите като задължение и затова сега имаш неоправдани очаквания, но истината е, че ако иска и когато иска ще помага свекърва ти. Може да помага и един ден да спре да го прави или обратното и това е нейно решение, което не би трябвало да те тревожи, а само да ти е добре дошло, ако е в твоя полза. Иначе се натоварваш допълнително с излишни, несъществуващи проблеми.

# 731
Никога не съм смятала, че който и да било е длъжен да ми помага, никога не съм го изисквала или твърдяла, че ми се полага. С баткото са ми помагали и двете страни - когато пожелаят и колкото пожелаят, по-скоро за да прекарат време с внучето си, а не толкова, защото ние имаме нужда от помощ. Всеки път сме били благодарни. За щастие с него не ни се е налагало често да разчитаме на чужда помощ, но в двата пъти, в които наистина ни се наложи някой да ни помогне на нашия призив откликна майка ми, а свекърва ми ни отказа... Rolling Eyes
В същото време, познавайки и свекърва ми и знаейки, че тя има пълната информация за бременността ми, другото дете и причините, поради които мъжът ми пътува през 10 дена, за работата на майка ми и всичко останало, изобщо не ми го побира ума как няма да ти мине през акъла и да кажеш: "Абе, Б., аз сега съм свободна, имаш ли нужда да дойда за 2-3 дена да ти помогна с баткото, с домакинството или с каквото и да било?". Ей това ми е странното, това ме дразни и даже обижда....  Tired
Колежка, която живее в моя квартал, ми предложи преди седмица, когато ме пратиха на хирург, да вземе баткото от градина, за да мога да ида, а свекърва ми няма да се сети, че може би имам нужда от помощ.... Confused

# 732
  • София
Има противоречие при теб, хем не чувстваш никого длъжен, хем те обижда поведението....

Вие все пак питахте ли и свекървата... или като не се сеща, няма и да поискаш, явно има нещо гнило в отношенията ви... каквото и да е резултата е, че и ти и тя не искате да направите първата стъпка. Ваша си работа и отношения все пак. Важното е да намериш някакъв вариант.

# 733
Има противоречие при теб, хем не чувстваш никого длъжен, хем те обижда поведението....

Вие все пак питахте ли и свекървата... или като не се сеща, няма и да поискаш, явно има нещо гнило в отношенията ви... каквото и да е резултата е, че и ти и тя не искате да направите първата стъпка. Ваша си работа и отношения все пак. Важното е да намериш някакъв вариант.
Не съм я питала, както не съм питала и майка ми. Сигурно греша, но не искам и няма да моля свекърва ми, поне не още.
Може и да изглежда противоречиво това, което казвам и правя, за мен не е така. Казвам, че никой не е длъжен да ни гледа детето/-ецата и не сме го искали от никого досега. Гледали сме си баткото сами.
Но в момента обстоятелствата са различни - от двама родители, от време на време ставам един родител, при това в усложнена обстановка заради бременността и ми се струва нормално тя също като родител (макар и не мой) да попита дали имам нужда от помощ. Ако щеш от чисто човешка позиция. Обидата идва от нейната незаинтересованост, а не от това, че "не си изпълнява дълга". При това тя е уж близък човек, от семейството. Как всеки друг се сеща, че може би имам нужда от помощ, само тя - не?!

# 734
А ти предразполагаш ли към предлагане на помощ? Защото аз бях в още по-сложна ситуация и не, че не ми се е искало да ми предложат помощ. Не са изявявали желание, не знам по каква причина, дали не искат или не знаят как да предложат. Аз от своя страна предпочитам да застана на челна стойка пред това да се моля на някой, което не е кой знае какво геройство, но не мога да се променя. Тяхна си работа все пак, не им се сърдя или ги обвинявам. Все пак аз на тях съм им чужда, дори и 'влязла' в семейството.

Общи условия

Активация на акаунт