Отговори
# 615
  • Sofia
Днес Габи нарисувал Уоли и големия кораб - много хубави ги рисува, аз имам няколо рисунки в къщи. Госпожата питала каква е тази драсканица  Confused Много се впрегнахме и Данчо утре ще И обясни  Rolling Eyes
Криста втори ден е без сопол, но преди малко прмерих в ухото 37.3С- много се надявам да е от зъби, двете долни зъбчета са на ръбче вече.
Косата ми се изправя с тия вируси  Crazy
Мариско - БЪЛГАРКА!!!   bouquet

# 616
Хайде от мен едно кафенце. ( нали съм фенка Mr. Green) Поли шъ мъ извиниш, че ти взимам от дейността  Joy

Ани, дано да е от зъбки. Кисела ли е? Ама може ли тази учителка да не е в час с анимациите JoyАди сега е фен на Спайдърмен, но игралния филм и иска да го ухапе паяк, да му стане лошо и да се превърне в спайрдърмен и да правел " пшиу" и паяжината да излиза от пръстите му  Joy
Поли, как сте?
Съни, нямаш спирка, ама ми е много хубаво да те чета и някак си ми идват сили ( като че ли  Simple Smile)
А да ви кажа за този осцилококцинум ( нали съм уча уж сега хомеопатия), та за него не е съвсем вярно, че може да се взима при всякакво начало на настинка и т.н. Ккто е рекламата. Има си картина на зааболяването, т.е. Симптоми. Затова понякога като го взимаш пресича наистина, а друг път няма никакъв ефект. Да знаете, да не му се сърдите  Joy
Деска, как сте душо!? Я пиши тук за галерията и снимките, че на някой може да му хареса  Hug нмен много ме сърбят ръцете да си купя снимка, но може би лятото ако още я има галерията.
Галче  Hug
Уго, при вас голяма зима  Joy
Роси, как си тези дни? За свински грип се прави специално кръвно изследване, защо не го направихте ами си пиете ей така АБ.
Ох, Ниййката вчера голям рев, голямо нещо. Накрая й дадох панадол и се успокои, спаднаха й крачетата. Тия ваксини не знам...много хора вече са фенове на непоставянето им, но аз все си мисля, че е по- добре с тях
И още един проблееееем. Вчера едно от децата в училище блъснало главата на Ади в стената, плакал нашия и понеже другото е малко диво, на учителката й е паднало пердето и извикали родителите да си го вземат. Същото момче взело и храната на Ади от чантата му, не цялата де. Та днес говорих с учителката тя ми каза, че са извикали родителите и че не е редно аз да давам на Ади толкова бисквити, защото другите деца се дразнели. Н мен проблемът ми е, че той не яде сандвичи и не знам какво да му давам, а как д седи гладен цял ден?! Давам му солети, обикновенни бисквити закуска, къпкейкс и още един вид солени или сладки бисквите, като сладките не са с шоколад. И сега ми е супер тъпо защото аз отидох да питам защо на синът ми му взимат храната от чантата, а мен ме погнаха какво съм му давала, като имате предвид, че това му се дава почти винаги. Понякога имам мини пици и мини ходдог, които той яде ( и които неща може да се дават) но аз не винаги мога да купувам. Кк да го накарам да яде сандвичи това дете? newsm78

# 617
Мариска, и Лилия не яде сандвичи , сутрин проверява чантата с храната специялно дали няма сандвич. Слагам различни неща в отделни фолийца ( алуминиево за печене) , после всички фолийца в кутия с капак. Отстрани вода, малко детско кисело млекце с аптекарска  Laughing лъжичка за сиропи, две киндер шоколадчета  Heart Eyes ( отивам по-далече от бисквити  Peace) . Във фолията - нарязани парченца шунка, обелена мандарина, грозде, сиренца на кубчета. Отделно слагам филия хляб, която понякога почти изяжда- защото не е на сандвич  Laughing
Ние от две седмици живнахме , никой не е бил болен ( да чукна на дърво) . Така направо виждаш света, иначе е кошмар. Пожелавам бързо просветване на всички болнички!

# 618
Добро утро  Hug

Марис, Светли, това, за което говорите обяд ли е или закуска. Не е ли прекалено рано да ги опъваме децата на суха храна  newsm78 Наистина извън БГ явно са по-смели във всичко.

Днес Пепчето е рожденичка  Party Да си жива и здрава Номадик и много много успехи  да жънеш из Острова  Hug

АниК, какво стана с разговора в детската? При мен винаги стои голяма питанка да се разправям ли или не с госпожите. Не знам дали ДАрко трябва да разбира въобще за тези разправии. Въобще, колкото повече се нижат месеци и години, толкова повече не знам как да подхождам  Laughing

МАриско, учи, ето кой ще е моят хомеопат  Heart Eyes на теб ще мога да се доверя. Дано бързо й премине на Нийка дискомфорта, много ги мразя и аз тези ваксини. Една не е минала гладко и при нас.

АниК, чувала съм, че Т в ушето, както и в дупето винаги е една-две десети по-висока от реалната. Освен това при бебетата това не се води Т. Бъди спокойна, дано е от зъбите

# 619
  • София/Осло
Я верно да пиша за иницативата ,може на някой да му хареса!

Отново се събират парички за Вики, за третия и курс /виж в подписа ми/.
От фотографската тема се организира благотворително снимане на деца , двойки  и въобще на всички ,които искат да помогнат! За София снимките ще са на 13 февруари ,като сега се доутоняват място и час. За 5 кадъра цената е 30 лв. За останалите градове и ма график в страницата на Вики във ФБ.
Едновременно с това се направи и галерия, от която всеки желаещ може да закупи кадър -на файл или хартия!
Повече инфо тук !
http://gallery.help-viki.info/

http://www.facebook.com/pages/Da-pomognem-na-Viki/133226036742817

Пепс, честит рожден ден! Жива и здрава да си !

Мариска, учи душа и аз на теб разчитам  Laughing..Това с Ади ме ядоса да ти кажа! Можеш да обясниш в училище ,че детето ти не яде всичко и затова му слагаш определени неща и точка по въпроса, да се вземат в ръце учиелките и да си вършат работата!
Галче- това е храната на децата за деня! И в Норвегия родителите слагаха суха храна дори и на бебечетата в детската градина ! Това е практиката- там не се готви !
Ани- дано си говорила с учителката, егати маскарите мамка му ..така се ядосвам !

# 620
Добро утро и от мен   bouquet

марис неприятно е това което се е случило,но ако не е за първи път със същото детете настоявай учителката да бъде по-внимателна.Когато голямата беше в първи клас всеки ден едно по-голямо дете я удряше.
Аз също помякога давам на дребната допълнително бисквити-те си имат лафка с бисквити ,мляко ,кексчета и подобни ,но пък тя раздава на всички  LaughingПонеже и тя сандвичи не яде ,филия яде-но без нищо.
Тук вече 2ри ден е сухо,вчера излизахме най-накрая по магазините ,каките искаха нови дънки,та дребната каза -искам и аз.До тук добре ,но има 5 чифта,съответно я разубедих,но госпожицата се залепи на витрината на магазина за телефони и поиска I phone ,защото старият ми телефон ,който и дадох не и харесвал,нищо че е цветен и с камера,а пък нямал и работеща карта. Laughing Laughing Laughing

ани и аз не мога да повярвам ,че учителка се е произнесла така.Тук се стараят да ги поощряват,за най-малките неща се лепят стикерчета.
На дребната любимите и детски са чаудър,флап джак и изобщо всичко от картун нетуорк,изключая Бен 10.

# 621
Здравейте мили мои,
Ама сте писали днес, радвам се като има какво да чета и то от целия свят писано  Heart Eyes

Мариска, това дето го говориш за Ади ме ядоса, както и това, което сподели Ани #Cussing out Казвала съм винаги и пак ще си кажа мнението - говори се с учителката независимо от случая. Имам ли и минимално притеснение относно това как се чувства детето ми задължително бих се срещнла и коментирала Naughty А ако бисквитките са от позволения асортимент храни - какъв им е проблема? Може и по цял пакет да му даваш всеки ден  Crossing Arms И не виждам защо трябва да го учиш да яде сандвичи, ако на него не му е кеф да ги яде  newsm78
Относно храненето на детето - у дома Вероника ми прави фасони за яденето на готвени храни, че дори в последно време и на салатите се чумери. Все нещо не й е по вкуса - имало домат или сусам, или кой знае какво в салатата, затова отказва. Но , за да няма драми я оставям на мира, знаейки , че през деня в градината си е изяла супата или яденето, салатата. Дават им и две плодови закуски, така че съм спокойна за дневния прием на качествена храна.
Уго детето има добър вкус за техника  Mr. Green
Госпожичке   Heart Eyes
aniK как е Криста ? Зъби ли са, какво е?

Вероника е по-добре, т.е няма Т, но такива сополи има, че като кихне й стигат до корема Joy Joy Joy  Дано да свършва този грип, че бая се проточи.
Днес дори излизахме - в МОЛ-а  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  С повече желание и усилие, човек още може да окрие находки за без пари. Купих си яке и потник  Joy Joy Joy

И сега

Пепи, честит рожден ден!!! Бъди здрава,здрава и пак здрава! И моля те драсни някой ред, много ни липсваш

# 622
  • Sofia
Пепи, честито и от мен!!!    bouquet  bouquet  bouquet

Ние още сме в къщи, аз си пия АБ, Емо и той косвено. Рали тръгна на детска градина, но нещо приятелките й са болни. Поне се кефи на плуването.

# 623
Благодаря за поздравите, момичета. Ние сме добре, пътувам над час за работа само в едната посока и почти не остава време.

Малка почерпка, но пък от сърце  Heart Eyes

# 624
  • Sofia
Пепчеееее, да си много здрава, щастлива, обичана, всичко по много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Толкова се радвам, че се "вясна"  Hug Heart Eyes

Ние днес чакаме свеки, която си взе 2 дни,з а да дойде да гледа Габи, а ние да заминем с Криста за Банско, че имам работа там. С двамата ни е много сложно за престой от ден и половина  Confused
Криста киселее, понякога има Т 37.1 (знам за ухото, че е по-висока  Peace), крещи=врещи като се позастои в количката, като е в ръцете ми, се криви да слиза на земята, пък не може да ходи, не може и да стои - абе... какво да ви разправям  ooooh! Иначе е супер забавна - закача се, бръщолеви нон-стоп, човек си стана  Peace

Габче 2 дни ще си стои в къщи с баба си, че няма как да го води на градина. За рисунката не съм се разправяла - тази учителка е готина и много си го обича. Но все пак - нямало е сиво да направи кораба "метален" и е използвал черно. Трябва да го оцвети, няма да го остави бял и нали знаете как се оцветява с флумастри  Mr. Green Ние много си го поощряваме - той си е и Девичка де, не страда от ниско самочувствие, но пак да си има  Peace

# 625
Добро утро ,

Аник успех в Банско  Peace

Успех и на всички, на които предстои някаво предизвикателство днес  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 626
  • Остров Приятелство
pipiole Ако е днес - Стискам палци! Ще успее, тя е умна малка Дама!  bouquet

# 627
Съни, благодаря мила! Но , не е днес изпита. Започват на 14 февруари , а до края на седмицата трябва да ми се обадят , за да ми дадат дата. Още чакам  Peace

# 628
  • София/Осло
Момичета,
аз събота и неделя ще съм в Борисовата при езерцето с лилиите. От 10 до към 15 ч. Ще снимаме благотворително!
Ако някоя от вас планира разходка по тоя вилает ще ми е драго да ви видя и да подърдорим !  Laughing

# 629
  • Остров Приятелство
Здравейте и от мен,
Госпожичка Клавел Страхотна инициатива! Ако бях фотогенична, бих била първа там...как мечтая за красиви снимки с детето.
Maris Аз едно не мога да вдяна - детето само си бърка и си взима ли? Ако е така, то това за мен е кражба и трябва да бъде по някакъв начин наказано. Те по този начин не поощряват ли другото дете, след като не на него, а на твоето е направено забележка да не носи бисквитки? Също така доколкото разбирам Ади не ги разнася навсякъде, че да дразни децата! Вярвам, че си хапва, когато е време за храна. Грешката е в техния телевизор и аз бих им пояснила тези неща много сериозно! Това ще рече, че ако някое друго дете си носи примерно такъв сандвич, какъвто примерно е любим на твоето дете и на него ли ще забранят да носи, защото видиш ли твоето дете се дразни и си бърка и взима от чуждото.......Не, не и не!
Anik Това с рисуването е голяма идиотщина, но се случва понякога.
Аз например след неколкократни забележки от страна на учителките, най-накрая им заявих "Не го притискайте, а го поощрявайте, не всички хора обичат да рисуват, не всички имат фантазията да го правят. Той мрази да рисува и дори и да може да нарисува нещото, то на пук ще го направи ужасно, защото сте го насилили или обидили с думите, че не се справя."
За мен е важно, че Габчо е опитал да пресъздаде нещо, така както го вижда. А те от своя страна, ако нещо не е било както трябва според обучаващите методи, то би следвало да му покажат, да му нарисуват, да му обяснят кое как би следвало да бъде  и най-вече да попитат какво е искал да нарисува и да каже с рисунката си.
Пример - В детската на Яни им казват да нарисуват мечка, той обаче казва, че не може, че не му се рисува това. След което бива сложен настрани и му казано ще нарисуваш! Е, ефекта е бил - лист А4, целия в кафяво и една черна дебела черта. При което наша госпожа ядосано му казала 'Какво е това!", а той най-спокойно и казал "Това цялото е мечка, тя е голяма и не се побира на листа, а това черното е страха, защото трябвало да се страхуваме от мечки и него го било мноогооо страх. При което учителката зяпнала. Mr. Green Всичко това ми го разказа самата учителка леко възмутена, но и вече с разбирането, че не всички са виждат нещата еднакво и респективно да го изразят на листа.
pipiole   Blush Hug
Или Скоро и Калоян ще си възобнови плуването. Искрено се надявам този път да не се откаже.
GALL78 Много ми е приятно да прочета, че по някакъв начин ти давам стимул. Това е добре - остави дЕцата на бабите, така както ги оставяш и за работа, разчисти стая от всички боклучки на челядта да не вземе нещо да изписка, изпиюка, боцне в кофти момент Wink, облЕчи нещо секси Flutter, па моЕ и гола Mr. Green, купи ягоди, бутилка шампанско/друго не ти трЕбе/ и......другото ще го премълча. Laughing
Nomadic Страхотно е, че се появи! Hug
Честит Рожден Ден и от мен!

Я да Ви попитам - децата Ви разбират ли вече сарказъм?
За мое учудване, Калоян на два пъти вече се усеща, че се говори със сарказъм, че и опитва и той да говори така.
Това нормално ли е? Не е ли малък да усеща? И всъщност това, което ме притеснява е да не стане саркастичен човек. Някак си не ми го побира акъла възможно ли е?
И ехеееееееееееее празника наближава, а НИКОЙ не е споделил с мен какво ще прави и аз съм много ОбИденА и ОгорчЕна! Crossing Arms Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт